Forum » Problemi človeštva » Cona 30
Cona 30

cvalsr ::
Mene zelo moti hinavsko slabo vidna bleda tablica z mini znakom za omejitev 30 umaknjena nekam med veje, mogoče celo nekaj ostankov barve na tleh, kjer je bil nekoč narisan znak za cono-30... Že nekajkrat se mi je zgodilo, da sem opazil šele znak za izhod iz cone-30; sploh nisem vedel, da sem bil v njej!!!
Torej, bistveno je treba IZBOLJŠATI VIDNOST OZNAČEVANJA ZAČETKA CON-30 IN CON Z MEŠANIM PROMETOM (10km/h) ter podobnih!
Magari z 'avtocestno' velikostjo prometnega znaka, po možnosti še z 'zvočnimi ovirami' na točki, s katere ga dobro opaziš! Tudi z velikimi talnimi oznakami. (Če na navadnem izvozu z avtoceste lahko narišejo celega hudiča, da prvič praktično ustaviš in razmišljaš, kaj vsa tista malarija pomeni... primer izvoza v Vodice; če lahko naser... vse mogoče mavrične krogce pred šolami, če lahko plavo pobarvajo prehode za pešce, rdeče celotne kolesarske steze...)
Ker je sedanje stanje dobro samo za kasiranje (drastičnih !) kazni, VARNOST pa je v resnici poslabšana: Eni udeleženci sploh ne opazijo, da bi morali voziti počasneje, drugi pa se zanašajo na manjšo hitrost! Pa ne mi bluzit, da vozniki "morajo" videti tiste mini znakce - prometna signalizacija mora biti prilagojena uporabnikom, (ne obratno)!
Torej, bistveno je treba IZBOLJŠATI VIDNOST OZNAČEVANJA ZAČETKA CON-30 IN CON Z MEŠANIM PROMETOM (10km/h) ter podobnih!
Magari z 'avtocestno' velikostjo prometnega znaka, po možnosti še z 'zvočnimi ovirami' na točki, s katere ga dobro opaziš! Tudi z velikimi talnimi oznakami. (Če na navadnem izvozu z avtoceste lahko narišejo celega hudiča, da prvič praktično ustaviš in razmišljaš, kaj vsa tista malarija pomeni... primer izvoza v Vodice; če lahko naser... vse mogoče mavrične krogce pred šolami, če lahko plavo pobarvajo prehode za pešce, rdeče celotne kolesarske steze...)
Ker je sedanje stanje dobro samo za kasiranje (drastičnih !) kazni, VARNOST pa je v resnici poslabšana: Eni udeleženci sploh ne opazijo, da bi morali voziti počasneje, drugi pa se zanašajo na manjšo hitrost! Pa ne mi bluzit, da vozniki "morajo" videti tiste mini znakce - prometna signalizacija mora biti prilagojena uporabnikom, (ne obratno)!
- predlagal izbris: connel ()
feryz ::
Koga briga kaj tebe moti?
Birokrati imajo vedno prav, ti imaš vedno narobe. Če ne verjameš, probaj.
Birokrati imajo vedno prav, ti imaš vedno narobe. Če ne verjameš, probaj.
starfotr ::
Pojdi na izredni zdravniški pregled na medicino dela, prometa in športa. Bodo strokovnjaki povedali ali si sploh primeren za vožnjo. Morda ne vidiš dovolj dobro. Lahko pa so (še) kako druge težave.
DeeJay ::
V Črnučah jih je že ogromon zgubil izpit zarad 30 table postavljene na kotu križišča, kjer jo vsi spregledajo. Radar pa 100m kasnej in so vsi tam 60+ vozil... 100% prekoračitev...
Don't f with me.
toro69 ::
Vsi prometni znaki v naši državi so ustrezni in skladni s prometno-tehničnimi predpisi.
Krivi so vozniki zaradi neupoštevanja cestnoprometnih predpisov.
;)
Krivi so vozniki zaradi neupoštevanja cestnoprometnih predpisov.
;)
Pozabil si dodati, da so vsi tudi strokovno utemeljeni.
Pregledani in poštempljani s strani magistrov doktorjev uni. dipl. inženirjev prometnih znakov.
V resnici pa zanke postavljajo tako, kot se jim dvigne, ali kot si nekdo zaželi. Bilo kdo.
Pregledani in poštempljani s strani magistrov doktorjev uni. dipl. inženirjev prometnih znakov.
V resnici pa zanke postavljajo tako, kot se jim dvigne, ali kot si nekdo zaželi. Bilo kdo.
WhiteAngel ::
Ne pozabit, da je za vsak nov prehod za pešce in ostale označbe še študija za 200k EUR narejena. To niso heci! Gre za vpliv na prometno varnost!

gruntfürmich ::
glavno da so jumbo plakati vidni, kjer vidiš če je salama v akcije. koga brigajo omejitve in inkasanti...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()
mojsterleo ::
Nimam nič proti coni 30, je pa res, da bi znak moral biti postavljen na preglednem mestu in bolje viden.
Na veliko mestih je znak postavljen tako, da je prec ob vstopu v zavoj in znaka sploh ne vidiš ko zaviješ v neko ulico. Podobno moteča je tudi zelena puščica za zavijanje v desno ob rdeči luči. Na večini semaforjev je nameščena tablica, ki ponoči sploh ni odsevna in je sploh ne vidiš, razen če že vnaprej poznaš križišče.
Na veliko mestih je znak postavljen tako, da je prec ob vstopu v zavoj in znaka sploh ne vidiš ko zaviješ v neko ulico. Podobno moteča je tudi zelena puščica za zavijanje v desno ob rdeči luči. Na večini semaforjev je nameščena tablica, ki ponoči sploh ni odsevna in je sploh ne vidiš, razen če že vnaprej poznaš križišče.
Oberyn ::
Bodi še bolj zvit od birokratov, ki ti postavljajo pasti: v naseljih vedno vozi največ 30. S tem si na varni strani, hkrati pa jih dobro zajebeš. Niti ne boš edini, takih anti-dirkačev ne manjka, hkrati pa še neprekinjeno tlefonirajo, da bi birokrate še bolj zafrknili. To je samo ena praktična rešitev tvojega problema, prepričan sem, da si jih do malice lahko izmislim še 3,14. Malico imam ob 11h.
Jaz vedno vozim 30 v naseljih. Ok, pa še malo zraven.
Tega pravila se držim tudi zunaj naselij in na ac. Vozim 30 km/h. In še malo zraven.
Tega pravila se držim tudi zunaj naselij in na ac. Vozim 30 km/h. In še malo zraven.
c23po ::
Jaz vedno vozim 30 v naseljih. Ok, pa še malo zraven.
Ampak - če je tako - zakaj se sploh obremenjuješ s strokovno izobrazbo postavljalcev znakov, z izpolnjevanjem želja vsakomur ki se spomni, z birokracijo in velikostjo znakov? Vsi vemo, da si dovolj bogat, zato plačuješ vse dajatve in še malo zraven. Ni ti teba pljuvati po sistemu, ki ti mogoča brezbrižno življenje. Obremenjujemo se mi siromahi, ki kazni težko plačujemo.
Računalniki nimajo spominov.
Kdo pa se obremenjuje? Se ti zdi da jaz take teme odpiram?
Pač debatiramo, zato naj bi forum bil. Al kaj ti misliš?
Pač debatiramo, zato naj bi forum bil. Al kaj ti misliš?
Magic1 ::
Se strinjam. V conah 30 bi moralo bit jasno, da si v njej. Npr. 30 na tleh na xx metrov. Tista tabla v Črnučah, ko zaviješ iz Dunajske na brnčičevo je res glupo postavljena. Si pozoren na kolesarje in ni šans, da vidiš tablo 3m v luftu. Seveda ko enkrat veš, pač veš. Draga šola 300€ za 20km/h prekoračeno hitrost. Pa Brnčičeva ne izgleda kot neka počasna cesta s otroki po cesti...
Magic
Magic1 ::
Te table lahko na roke prišteješ v Sloveniji, con 30 je pa že ogromno in vsak dan jih je več. Razlika med 30 in 50 je pa ogromna in bi moralo bit bolj očitno, kot neka tabla, včasih čudno postavljena. Katere mulci tudi dostikrat obračajo...
Magic
DamijanD ::
mojsterleo je izjavil:
Nimam nič proti coni 30, je pa res, da bi znak moral biti postavljen na preglednem mestu in bolje viden.
Na veliko mestih je znak postavljen tako, da je prec ob vstopu v zavoj in znaka sploh ne vidiš ko zaviješ v neko ulico.
+1
Ghost7 ::
Ne bit cinični, dec ma prav, tudi meni se zgodi, da spregledam to cono. Prvič je res taka tabla, da zgleda ko neka označba recimo za plin, drugič pa klasika skrito za nekimi vejami.
Ta tabla je zelo pomembna, ker je tam z razlogom, in NUJNO bi bilo potrebno dvignit vidnost.
Ta tabla je zelo pomembna, ker je tam z razlogom, in NUJNO bi bilo potrebno dvignit vidnost.
https://www.bitstamp.net/ref/OM6lA9mwoeRO5Rba/
jan_g ::
Bodi še bolj zvit od birokratov, ki ti postavljajo pasti: v naseljih vedno vozi največ 30. S tem si na varni strani, hkrati pa jih dobro zajebeš. Niti ne boš edini, takih anti-dirkačev ne manjka, hkrati pa še neprekinjeno tlefonirajo, da bi birokrate še bolj zafrknili. To je samo ena praktična rešitev tvojega problema, prepričan sem, da si jih do malice lahko izmislim še 3,14. Malico imam ob 11h.
Zdaj je že toliko teh con, da bi bilo res najbolje, da kar generalno znižamo hitrost na 30 km/h v naseljih. In samo na tistih odsekih oziroma ulicah, ki so ravne, široke, pregledne dvignemo na 50 km/h.
Glugy ::
PacificBlue je izjavil:
Te table so kar dost velike.
Res pa da jih skoraj noben ne upošteva.
Ja celo enega sem slišal jamrat da njegov avto sploh ne more voziti z tako majhno hitrostjo, da mu ugasne motor. ( zgleda ga ni noben učil s sklopko vozit? ) Verjetno bi bilo pametno da se tud to znanje preveri tekom avtošole. Ker očitno ni tako samoumevno kot se je meni zdelo.
Karen ::
Cono 30 bi bilo treba ukinit, to je novodobna pogruntavščina za polnit lokalne blagajne, ovce pa kimajo da to pripomore k prometni varnosti (not). Drugače trend smrtnih žrtev (se da poguglat) pada v zadnjih 25 letih, kljub naraščanju števila vozil v prometu. Tako da bi jaz na volitvah obkrožil tistega ki obljubi ukinitev omejitve 30 in postavitev na 40 minimalno. No, saj bo prišel ta dan, samo malce bo treba še počakat.
Lahko pa vrneš izpit in ne voziš več.
Ali pa voziš po pravilih.
V obeh primerih boš plačal točno 0 eur za kazni.
Ali pa voziš po pravilih.
V obeh primerih boš plačal točno 0 eur za kazni.

V Črnučah jih je že ogromon zgubil izpit zarad 30 table postavljene na kotu križišča, kjer jo vsi spregledajo. Radar pa 100m kasnej in so vsi tam 60+ vozil... 100% prekoračitev...
Ja. Neki pametni starfotr pa me pošilja na zdravniške preglede!
In vse je v skladu s predpisi in zakoni? Tudi, če bi bilo res, je pač treba predpise spremeniti, da bodo res v prid varnosti, ne inkasantstvu. Če je znak postavljen z namenom, da ne vozimo hitreje od 30, mora pač biti DOBRO VIDEN, skrit je brez koristi.
Kolega pilot ponavadi reče: Ne boj se letala in letalstva, vse je NAREJENO ZA LJUDI.
V prometu pa očitno NI vse narejeno za udeležence v prometu in neki troli to še zagovarjajo.
Starfotr, ti si "kavčšofer". Če ne bi bil, bi ti iskreno privoščil, da bi ti vzeli vozniško, ko bi nehote SPREGLEDAL nek tak hinavsko prikrit znak...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: cvalsr ()
DamijanD ::
Nihče ti ne vzame vozniške. Primer je bil naveden, ko ljudje vozijo 60 tam kjer je 50. In se pojavi cona 30, oni pa še naprej vozijo 60. Pač takemu vzameš vozniško, saj že 50 ne zna vozit. Kaj šele 30. To je povsem normalno in logično.
Pač priznajte si, da niste za na cesto. Morda ste za hojo, kolo, javni prevoz. Niste pa za upravljanje vozila na motorni pogon. S tem ni nič narobe, ni vsak za vse. Eni to ugotovijo sami, drugim se pa pomaga.
Pač priznajte si, da niste za na cesto. Morda ste za hojo, kolo, javni prevoz. Niste pa za upravljanje vozila na motorni pogon. S tem ni nič narobe, ni vsak za vse. Eni to ugotovijo sami, drugim se pa pomaga.
... V prometu pa očitno NI vse narejeno za udeležence v prometu in neki troli to še zagovarjajo. ...
Še vrabci na vejah vedo, da v prometu ni vse narmenjeno le dobrobiti udeležencev. Dela se tudi na izboljšanju mobilnosti in dostopnosti, izboljšanju oskrbe gospodarstva, prometne varnosti in varovanja, zmanjšanju porabe energije, stroškov uporabnikov in upravljavcev ter zmanjšanju okoljske obremenitve.

Pithlit ::
PacificBlue je izjavil:
Te table so kar dost velike.
Res pa da jih skoraj noben ne upošteva.
Zato ker noben ne zna vozit 10km/h. Baje je nemogoče.
Life is as complicated as we make it...

Miki N ::
10kmh moraš še s Xiaomijem malo bremzati z nogo.
Plus.. kaj pa tekači? To gre takoj čez 10kmh? Sploh zjutraj, ko si malo naspidiran.
Da o KOLESARJIH ne govorimo, me prav zanima koliko jih bo upoštevalo omejitev.
Plus.. kaj pa tekači? To gre takoj čez 10kmh? Sploh zjutraj, ko si malo naspidiran.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Miki N ()
MadMax ::
Tista tabla v Črnučah, ko zaviješ iz Dunajske na brnčičevo je res glupo postavljena. Si pozoren na kolesarje in ni šans, da vidiš tablo 3m v luftu. Seveda ko enkrat veš, pač veš. Draga šola 300€ za 20km/h prekoračeno hitrost. Pa Brnčičeva ne izgleda kot neka počasna cesta s otroki po cesti...
Kje točno je to?
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Saj vem. Mission Impossible: Itchy Foot
krepelce ::
Mene zelo moti hinavsko slabo vidna bleda tablica z mini znakom za omejitev 30 umaknjena nekam med veje, mogoče celo nekaj ostankov barve na tleh, kjer je bil nekoč narisan znak za cono-30... Že nekajkrat se mi je zgodilo, da sem opazil šele znak za izhod iz cone-30; sploh nisem vedel, da sem bil v njej!!!
Če nisi sposoben slediti tablam, si kupi novejši avto, moj na to opozarja.
Sicer je EU sprejela Uredbo (EU) 2019/2144 (znano tudi kot GSR2), kjer morajo vsi novi avtomobili opozarjati na omejitve.
Kaj pa praviš na to, da je tabla "dovoljeno za lokalni promet" odlično vidna, pa je cesta vseeno ves čas zabita?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: krepelce ()

Krepelce, ti bom odmeril s tvojim metrom, da boš razumel:
Če se nisi sposoben peljati po lokalno zabiti cesti, si kupi helikopter. Problem rešen - po tvoje. Ceste niso samo za tiste z novimi avti!
Če se nisi sposoben peljati po lokalno zabiti cesti, si kupi helikopter. Problem rešen - po tvoje. Ceste niso samo za tiste z novimi avti!
krepelce ::
Rešuješ napačen problem, ni problem, da se ne bi mogel voziti po lokalni cesti, problem je, da v mirno sosesko vnašajo avtomobili
hrup in smrad.
Potem pač spremljaj znake. Ne vem kaj naj ti rečem, jaz nimam problemov s tem in jih nikoli nisem imel.
Kazni zaradi prehitre vožnje tudi še nisem v življenju dobil, tako, da bi rekel, da ni problem v znakih.
Mimogrede, probaj obiskati okulista, to lahko tudi marsikaj reši, bistveno več kot slo-tech.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: krepelce ()

Očitno nesposobneži rabite avte z vsemi mogočim asistencami. Drugače pa zna praktično vsaka navigacija (recimo Google maps) opozarjati na omejitve.
Nobena navigacija ali asistenca v avtu ni ravno nekaj na kar bi se zanašal.
Edino znaki, ki veljajo so fizični znaki.

Nobena navigacija ali asistenca v avtu ni ravno nekaj na kar bi se zanašal.
Ej, se strinjam. Ampak za vse specialce k ne znajo mal na zavoro stisnit.... Je vsaka navigacija bolš k nič.
Taki liki si zaslužijo, da imajo profesionalnega voznika.
Najbolj primeren je voznik avtobusa, taksija ali luksuzne limozine. Za bolj ekstremne primere pa policijska kibla, rešilec, mrliški avto. Pač vsakemu svoje. Izbira voznikov in končnih destinacij je v njihovih rokah.
Najbolj primeren je voznik avtobusa, taksija ali luksuzne limozine. Za bolj ekstremne primere pa policijska kibla, rešilec, mrliški avto. Pač vsakemu svoje. Izbira voznikov in končnih destinacij je v njihovih rokah.
Verjamem, da je to razmišljajnje
nastalo iz čiste kaprice. Zato bodimo kapriciozni naprej!
Problem s Xaomijem je Miki rešil sam: da, bremzati je treba! V čem je problem?
Tekači? Kdaj je nazadnje tekač do smrti povozil pešca na prehodu? Kaj pa ptiči? Veter? Neutrini?
In na koncu KOLESARJI, koliko jih bo upoštevalo omejitev? Vsi. Tako kot vozniki. Eni in drugi bodo kaznovani enako. Ponovno: v čem je problem?
Dejansko bi se splačalo - namesto kaprice - vprašati se, v čem je preoblem.
nastalo iz čiste kaprice. Zato bodimo kapriciozni naprej!
Problem s Xaomijem je Miki rešil sam: da, bremzati je treba! V čem je problem?
Tekači? Kdaj je nazadnje tekač do smrti povozil pešca na prehodu? Kaj pa ptiči? Veter? Neutrini?
In na koncu KOLESARJI, koliko jih bo upoštevalo omejitev? Vsi. Tako kot vozniki. Eni in drugi bodo kaznovani enako. Ponovno: v čem je problem?
Dejansko bi se splačalo - namesto kaprice - vprašati se, v čem je preoblem.
Tista tabla v Črnučah, ko zaviješ iz Dunajske na brnčičevo je res glupo postavljena. Si pozoren na kolesarje in ni šans, da vidiš tablo 3m v luftu. Seveda ko enkrat veš, pač veš. Draga šola 300€ za 20km/h prekoračeno hitrost. Pa Brnčičeva ne izgleda kot neka počasna cesta s otroki po cesti...
Kje točno je to?
Verjetno je imel v mislih Dunajsko in Cesto 24. junija.
p1nky ::
Krizajte me, ampak dejansko zagovarjate cone 10, pa 30 cez celo mesto, pa nobenih parkirisc? In potem clovek pol dneva prezivi v avtu ali kako?
Mi je zal, kar napadite me, samo to ni normalno. Ni. 10 na uro, omg no. Ce je toliko nevarno in toliko ljudi, naj se tam zapre promet.
Mi je zal, kar napadite me, samo to ni normalno. Ni. 10 na uro, omg no. Ce je toliko nevarno in toliko ljudi, naj se tam zapre promet.
<strong>Stojimo na robu prepada, ampak mi bomo naredili korak naprej.</strong>
Jozef horvat, nsi, 2020
Jozef horvat, nsi, 2020
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: p1nky ()
Pa saj so ze vse zaprli, povsod se stoji, pa vsi zadovoljni, da je fino. Pa dajmo, zaprimo se ostalo in se vozimo po 3 ure v sluzbo. Marsikdo bo zadovoljen.
Sry za sarkazem, ampak v danasnjem svetu se mi se najbolj prileze
Sry za sarkazem, ampak v danasnjem svetu se mi se najbolj prileze
Jozef horvat, nsi, 2020
Jozef horvat, nsi, 2020
Zgodovina sprememb…
To ti naredi ta forum....postaneš sarkastičen in negativen
Po moje je forum bolj posledica
@starfotr
Zakaj se ti pa to zdi smiselno, taka ureditev? Ni hec, resnicno vprasanje je
Jozef horvat, nsi, 2020
Jozef horvat, nsi, 2020
Zgodovina sprememb…
Zato, ker imaš v mestu vse na dlani. In tudi, če se voziš 10 ali pa 30, prideš v nekaj minutah do želenega cilja.
Zato, ker imaš v mestu vse na dlani. In tudi, če se voziš 10 ali pa 30, prideš v nekaj minutah do želenega cilja.
Torej...prides iz sluzbe, gres po majhnega otroka, nabavit moras za cel teden hrane, otroka vrzes v ruzak in nabiras v vrecko?
Itak zamudis v vrtec po otroka, ker sluzba + guzva. V sluzbi te sodelavci in sefi grdo gledajo, ker hoces (moras?) prej iti, ker vrtec se zapre...ja, fajn je.
Pa radi manjsamo emisije v zrak, zato po 1h krozimo po lj in drugje in iscemo parkirisce. Zelena ljubljana pa to
Jozef horvat, nsi, 2020
Jozef horvat, nsi, 2020
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Odpoved lastnemu avtomobilu v LJ (strani: 1 2 3 4 … 9 10 11 12 )Oddelek: Na cesti | 102963 (64109) | deco16 |
| ⊘ | vprašanje glede parkiranja v ljubljani (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 16576 (13713) | Pithlit |
| » | Zanimiv video: kako nam je avtomobilska industrija, za svoj zaslužek, ukradla ulice (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Na cesti | 40871 (35692) | WizzardOfOZ |
| » | Gonja proti mobilnosti (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Problemi človeštva | 84357 (70597) | Lowink |
| » | radarji v Ljubljani (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Na cesti | 56457 (41059) | Badwolff |