Forum » Loža » Panika na bencinskih črpalkah
Panika na bencinskih črpalkah
Temo vidijo: vsi
Ganon ::
Kaj ma pa jajo veze s tem? Sej menda ni vlada dvignila trošarin? Ali so jih, pa sem to zgrešil v novicah?
Mesec dni nazaj.
Vlada je v petek še za šest mesecev podaljšala regulacijo cen določenih naftnih derivatov, a obenem občutno zvišala najvišje dovoljene marže trgovcev.
Obenem je šla vlada trgovcem – največji med njimi je Petrol, poleg njiju sta pomembnejša igralca še madžarski MOL in britanski Shell – na roko tudi pri načinu obračunavanja biokomponent v dizelskem gorivu z uvedbo dodatne komponente obnovljivega goriva HVO in z višjimi priznanimi stroški njihovega transporta.
Ivan kot Ivan.

Bellator ::
Koliko je občutno? Kdo je pisec tega članka s subjektivnimi enotami?
Preveri koliko mtoseva si v resnici!
https://mojkviz.neocities.org/
OutOfTheBox ::
občutno je več kot ponavadi. ponavadi če so podražitve gre gor za cent ali dva. pri 13 centih je občutno.
energetik ::
OutOfTheBox je izjavil:
občutno je več kot ponavadi. ponavadi če so podražitve gre gor za cent ali dva. pri 13 centih je občutno.
V moj tank gre 35L max. Benz me bo prišel 2,1€ dražje. To je popolnoma "neobčutno".
Ne vem, kje dobijo take glupe subjektivne izraze...
vires in numeris
kuglvinkl ::
OutOfTheBox je izjavil:
V moj tank gre 35L max. Benz me bo prišel 2,1€ dražje. To je popolnoma "neobčutno".
K svet se suce okol tebe, a ne.
Your focus determines your reallity
celje ::
OutOfTheBox je izjavil:
yugo? stoenka?
kuglvinkl ::
Desničarska pamet težko dojame, da ni citiran celoten članek. Nekako bi moralo to biti jasno. In da, vlada je posegla v marže in ostale stvari, kar se je prelilo v končno ceno energentov.
A ne bodo znizal marze? Al so njihovi volivci tolk ubogi, da tut tankajo ne? No, kmetje zih tankajo. A so ze u lublan?
Your focus determines your reallity

Miki N ::
Kaj ma pa jajo veze s tem? Sej menda ni vlada dvignila trošarin? Ali so jih, pa sem to zgrešil v novicah?
Preberi komentarje na npr https://www.rtvslo.si/gospodarstvo/obcu...
Raja krivi Jajota! Hormuz bo njegov hormuz.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Miki N ()
denabiker ::
Panika je bila, ko nisi dobil nafte, pod bleferjem smo 2 X bili brez, iskali naokoli kot da je vojno stanje, pa še preko meje smo hodili tankat, ker pri nas ni bilo.
Zdaj pa res ni panike...
Zdaj pa res ni panike...
alekskac ::
Mesec dni nazaj.
Vlada je v petek še za šest mesecev podaljšala regulacijo cen določenih naftnih derivatov, a obenem občutno zvišala najvišje dovoljene marže trgovcev.
Obenem je šla vlada trgovcem – največji med njimi je Petrol, poleg njiju sta pomembnejša igralca še madžarski MOL in britanski Shell – na roko tudi pri načinu obračunavanja biokomponent v dizelskem gorivu z uvedbo dodatne komponente obnovljivega goriva HVO in z višjimi priznanimi stroški njihovega transporta.
Ivan kot Ivan.
V članku je sicer napisano da so trošarine ostale iste, in cene regulirane? Sicer pa, ja. Ko smo dizl iskali čez cel Vič je blo tenks Golob. Zdaj ko gre cena gor bo pa tenks jajo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: alekskac ()

Bellator ::
OutOfTheBox je izjavil:
Prbijaš. Marža bo lahko od torka višja za slaba 2 centa:
Vlada je v petek še za šest mesecev podaljšala regulacijo cen določenih naftnih derivatov, a obenem občutno zvišala najvišje dovoljene marže trgovcev. Medtem ko so lahko te do zdaj znašale največ 0,0983 evra za liter dizelskega goriva, 0,0994 evra za liter 95-oktanskega bencina ter 0,08 evra za liter kurilnega olja, bodo od torka za vse tri vrste naftnih derivatov določene pri 0,1150 evra za liter.
Desničarska pamet težko dojame, da ni citiran celoten članek. Nekako bi moralo to biti jasno. In da, vlada je posegla v marže in ostale stvari, kar se je prelilo v končno ceno energentov.
Praviš, da imamo podražitev 13 centov, ker je Golobova vlada takrat posegla v marže, ki so se zdaj prilile v končne cene energentov?
Preveri koliko mtoseva si v resnici!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Bellator ()
Bellator ponovno dokazuje prej omenjeno. Desničarska pamet ne razočara. Niti članka, ki mu ga je celo uspelo najti, ni bil zmožen prebrati.
Wrop ::
Vlada je spremenila izračun nabavne cene oz. model računanja, ki upošteva nabavno ceno in ceno dodatkov, ki jih morajo naši dobavitelji/prodajalci dodajati k gorivu. Povišanje marže je proti temu mala malica. Katera vlada je pa to naredila, naj pa kar vsak sam pogleda.
Trošarine za dizel, so pa itak že na minimunu in se ne da iti nižje. Pri bencinu je še nekaj lufta.
Trošarine za dizel, so pa itak že na minimunu in se ne da iti nižje. Pri bencinu je še nekaj lufta.
Telbanc ::
OutOfTheBox je izjavil:
V moj tank gre 35L max. Benz me bo prišel 2,1EUR dražje. To je popolnoma "neobčutno".
yugo? stoenka?
Fiat 500. Povišanje marž je blo za dizel 7 centov in za kurilca 4 cente. Za benz 2 centa. Men se to ne zdi minorno-
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Telbanc ()
Corolla hibrid. Več kot 36 še nisem stlačil not.OutOfTheBox je izjavil:
yugo? stoenka?
vires in numeris
blink ::
Naftni klosarji ze cakajo v vrsti na bencinski na Celovski, sem se ravno mimo peljal. Se en Porsche 911 je bil med njimi. Za avto znese, pri benzu pa ze kriza udari zaradi dodatnega 1-2 evrcka na tank.
kodiak ::
Marsikdo je primoran tankat, ker goriva nima, ne da bi šparal in zaradi takih paničarjev, ki gredo tankat 20 litrov potem čaka ali huje, goriva niti ne dobi.
Pokvarjena vlada in glupi ljudje je najhujša kombinacija, ki se nam žal sedaj dogaja.
Pokvarjena vlada in glupi ljudje je najhujša kombinacija, ki se nam žal sedaj dogaja.
mirator ::
Po navadi me spremembe cen goriva ne ganejo. Včeraj pa sem bil na poti in ob povratku me žena opomni, da se bo gorivo opolnoči podražilo. In ker se peljem tik ob samopostrežni črpalki, se pač odločim, da bom rezervoar dopolnil (približno polovico). Lepo se ustavim, odprem pokrov za gorivo in hočem začeti postopek. Pa glej hudiča. Na ekranu se takoj prikaže opozorilo, da črpalka začasno ne deluje zaradi nekakšnega usklajevanja s strateškim partnerjem ali pač nekaj podobnega bla. bla...Danes je očitno bil dogovor s strateškim partnerjem zadovoljivo končan.
shmandi ::
A pol je vlada kriva za cene nafte na borzi, da so Američani napadli Iran, rusi Ukrajince... Ali bi morala vlada znižat trošarine na 0 in omejit marže trgovcem vsakič, ko bi cena šla čez 1,5€? Gorivo je nekajkrat cenejše, kot je bilo pred npr 20 leti...
feryz ::
Po navadi me spremembe cen goriva ne ganejo. Včeraj pa sem bil na poti in ob povratku me žena opomni, da se bo gorivo opolnoči podražilo. In ker se peljem tik ob samopostrežni črpalki, se pač odločim, da bom rezervoar dopolnil (približno polovico). Lepo se ustavim, odprem pokrov za gorivo in hočem začeti postopek. Pa glej hudiča. Na ekranu se takoj prikaže opozorilo, da črpalka začasno ne deluje zaradi nekakšnega usklajevanja s strateškim partnerjem ali pač nekaj podobnega bla. bla...Danes je očitno bil dogovor s strateškim partnerjem zadovoljivo končan.V bistvu to piše že mesec ali dva. Prej je pa pisalo, da enega ali drugega goriva ni na zalogi. Že celo leto je tako.
Tudi danes ne dela, ne skrbi.
Očitno ne vejo, kaj bi z maxenom.
Prejšnja firma je imela izgubo, nova se ne more odločiti, ali bodo sploh delali.
Jaz pa pogrešam take pumpe, škoda da jih ni več.
Prejšnja firma je imela izgubo, nova se ne more odločiti, ali bodo sploh delali.
Jaz pa pogrešam take pumpe, škoda da jih ni več.
jest10 ::
A pol je vlada kriva za cene nafte na borzi, da so Američani napadli Iran, rusi Ukrajince... Ali bi morala vlada znižat trošarine na 0 in omejit marže trgovcem vsakič, ko bi cena šla čez 1,5€? Gorivo je nekajkrat cenejše, kot je bilo pred npr 20 leti...
Prejšnja je bila kriva za cene na borzi. Si to že pozabil?

Pithlit ::
Naftni klosarji ze cakajo v vrsti na bencinski na Celovski, sem se ravno mimo peljal. Se en Porsche 911 je bil med njimi. Za avto znese, pri benzu pa ze kriza udari zaradi dodatnega 1-2 evrcka na tank.
Mislim, js sm učeri šla na lokalno pumpo zato ker je bil tank prazen. Če sem zarad tega klošar...
No pa sej dns bom tud šla. Zato k nočem bit klošar.
Life is as complicated as we make it...

Miki N ::
mojsterleo je izjavil:
Še mal pa bo cena litra benza enaka ceni litra Donata.![]()
Pri obojem te prime srat?
V 1 dnevu skurila cel tank?Naftni klosarji ze cakajo v vrsti na bencinski na Celovski, sem se ravno mimo peljal. Se en Porsche 911 je bil med njimi. Za avto znese, pri benzu pa ze kriza udari zaradi dodatnega 1-2 evrcka na tank.
Mislim, js sm učeri šla na lokalno pumpo zato ker je bil tank prazen. Če sem zarad tega klošar...
Sicer pa jaz ne vozim s praznim tankom okoli, vedno je notri vsaj 1/3, točno zaradi takih situacij. Če so ročke zasedene, mirno peljem mimo in grem tankat drug dan.
vires in numeris
OutOfTheBox ::
V 1 dnevu skurila cel tank?Naftni klosarji ze cakajo v vrsti na bencinski na Celovski, sem se ravno mimo peljal. Se en Porsche 911 je bil med njimi. Za avto znese, pri benzu pa ze kriza udari zaradi dodatnega 1-2 evrcka na tank.
Sicer pa jaz ne vozim s praznim tankom okoli, vedno je notri vsaj 1/3, točno zaradi takih situacij. Če so ročke zasedene, mirno peljem mimo in grem tankat drug dan.
1/3 mora bit vedno not že zarad tega da črpalke za gorivo ne pokvariš na dolgi rok :)
Skratka, predidevam da bo danes panika minila. Se vidimo čez 7 dni (še vedno updejtajo cene na 7 dni, ali je šlo na 14 nazaj)?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()
Ahhh, daj no mir.
Jaz se vedno ustavim na pumpi par kilometrov po tistem, ko napiše da je na voljo še nič kilometrov.
Oz. večina avtov ne napiše 0 km, ampak nariše 3 minuse.
Jaz se vedno ustavim na pumpi par kilometrov po tistem, ko napiše da je na voljo še nič kilometrov.
Oz. večina avtov ne napiše 0 km, ampak nariše 3 minuse.
ZveeZ ::
OutOfTheBox je izjavil:
Skratka, predidevam da bo danes panika minila. Se vidimo čez 7 dni (še vedno updejtajo cene na 7 dni, ali je šlo na 14 nazaj)?
Panika ni zaradi cene goriva ampak zaradi dramaticnega porocanja medijev.
Prejsnji teden je sel dizel gor za nwm 8 centov? pa ni bilo nobene panike, ker so mediji to sporocili nesenzacionalisticno.
GregiB ::
Gorivo je nekajkrat cenejše, kot je bilo pred npr 20 leti...
Leta 2000 je voznik s povprečno neto plačo lahko kupil 895L diesel goriva, danes ga lahko 920L... nekajkrat?
https://www.dugout-online.com/ fajna slow pace football mgt igrica
blink ::
Ne stekas razlike med obicajnim povprasevanjem in preseznim povprasevanjem zaradi naftnih klosarjev?
Leta 2000 je voznik s povprečno neto plačo lahko kupil 895L diesel goriva, danes ga lahko 920L... nekajkrat?
Nisem imel v mislih povprečne direktorske plače... je pa razlika še občutnejša še nekaj let nazaj.
Vsekakor pa gorivo ni dražje, kot bilo v zadnjih desetletjih, kot eni paničarijo.
Gorivo je nekajkrat cenejše, kot je bilo pred npr 20 leti...
Zdaj pa poglej recimo še za benz, leta 2012 je povprečna plača kupila cca. 640L benza, danes pa ~1000L.
vires in numeris
bajker ::
Imamo drugo najvišjo ceno dizla v zgodovini Slovenije. Ob tem, da je bila najvišja cena 8.4.2026 1,894EUR/l, ko je bila cena sodčka dan prej preko 110$. Sedaj pa je 88$.
Mislim, da je vsak dodaten komentar popolnoma nepotreben.
https://imgur.com/a/tyq8vTA
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bajker ()
jest10 ::
Ne vem, kako se lahko pozabi izmišljotine. Če misliš, da so bili tolk pomembni, da bi lahko vplivali na borzne cene, si očitno malo preveč zaljubljen/a v njih...
To kar ti povej, ker je tvoj kaliber naprej metal višanje cen, ob višanju cen na borzi.

kriptobog ::
Imamo drugo najvišjo ceno dizla v zgodovini Slovenije. Ob tem, da je bila najvišja cena 8.4.2026 1,894EUR/l, ko je bila cena sodčka dan prej preko 110$. Sedaj pa je 88$.
Ne pozabit upoštevati še tečaj eurusd... Zdaj je nižji kot takrat, kar pomeni dražja nafto za nas

D3m ::
Torej so izdatki države preveliki in nekje morajo vzeti.
|HP EliteBook|R7 8840U|
višanje cen, ob višanju cen na borzi.
Torej, če gredo cene goriva gor zaradi višjih cen nafze na borzah, je kriva naša vlada? Svašta...
no comment je izjavil:
In to še preden skurimo dodatno miljardo za orožje...
Za katero orožje si pa skuril milijardo?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: shmandi ()
Wrop ::
Pri bencinu dobi 13 centov več na liter, kot v začetku leta. Pri dizlu pa 3 cente manj.
Koliko od litra goriva dobi država na današnji dan?
1. 95-oktanski bencin (Maloprodajna cena: 1,649 €)
Trošarina in okoljski davki: 0,418 €
Pripadajoči DDV (22 %): 0,297 €
SKUPAJ ZA DRŽAVO: 0,715 € od vsakega litra (43,4 % končne cene)
2. Dizelsko gorivo (Maloprodajna cena: 1,855 €)
Trošarina in okoljski davki: 0,330 € (evropski minimum)
Pripadajoči DDV (22 %): 0,334 €
SKUPAJ ZA DRŽAVO: 0,664 € od vsakega litra (35,8 % končne cene)
no comment ::
bajker ::
ROTFL.
Telbanc ::
A pol je vlada kriva za cene nafte na borzi, da so Američani napadli Iran, rusi Ukrajince... Ali bi morala vlada znižat trošarine na 0 in omejit marže trgovcem vsakič, ko bi cena šla čez 1,5EUR? Gorivo je nekajkrat cenejše, kot je bilo pred npr 20 leti...
Točno tako je. Zaj pa je vlada brezmadežna, za visoke cene je kriva borza.
Ob tem se še vehementno navrže, da ima samo Hrvaška majnše cene kot mi. Prej se tega "ni vedelo". Pred volitvami se je pisalo samo o "golobji hunti", ki da je kriva za visoke cene dizla. Pazi zaj. Stevo pa je zahteval zakonite cene derivatov, vendar je zaj na tem področju poniknil.
Kje je zaj Stevo in njegov slogan "Moč ljudem".
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Telbanc ()
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Cena goriva (strani: 1 2 3 4 … 97 98 99 100 )Oddelek: Problemi človeštva | 657618 (304791) | hbgqzR |
| » | Točenje goriva na Petrolu(LJ) (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 43527 (40712) | Zheegec |