Forum » Loža » V Sloveniji več priseljencev kot otrok
V Sloveniji več priseljencev kot otrok
Temo vidijo: vsi
velikBrokoli ::
iKst_ ::
Super. Večanje populacije je za državo ponavadi koristno. V tem primeru je stanje še posebej pozitivno, ker so priseljenci verjetno v večini delovno aktivni, otroci rojeni danes, pa bodo v ekonomijo začeli prispevati šele čez 20-25 let.
FireSnake ::
V tem primeru je stanje še posebej pozitivno, ker so priseljenci verjetno v večini delovno aktivni
Vir za tole pa je?
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
velikBrokoli ::
Super. Večanje populacije je za državo ponavadi koristno. V tem primeru je stanje še posebej pozitivno, ker so priseljenci verjetno v večini delovno aktivni, otroci rojeni danes, pa bodo v ekonomijo začeli prispevati šele čez 20-25 let.
Ogromno priseljencev je neto negativnih in v državno blagajno ne prispevajo ničesar, poglej recimo to dansko študijo:
https://www.reddit.com/r/norske/comment...
Z malo zdrave pameti recimo hitro ugotoviš, da albanska družina s 3 mulci z zastonj vrtcem, ženo na sociali in možem, ki dela, ne bojo neto pozitivni za državo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: velikBrokoli ()

Miki N ::
jest10 ::
velikBrokoli je izjavil:
Ogromno priseljencev je neto negativnih in v državno blagajno ne prispevajo ničesar, poglej recimo to dansko študijo:
Z malo zdrave pameti recimo hitro ugotoviš, da albanska družina s 3 mulci z zastonj vrtcem, ženo na sociali in možem, ki dela, ne bojo neto pozitivni za državo.
Mulci bodo nekoč odrasli. Tako kot tisti "ta prave krvi", kjer sta tudi oba starša na minimalcu(če sploh oba delata) in niso neto pozitivni za državo
tikitoki ::
velikBrokoli je izjavil:
Statisticni urad je ravnokar objavil podatke za prejsnje leto:
Kaj menite?
Debili so ustvarili razmere bi katerih ljudje nočejo imeti otrok. Sedaj bomo želi sadove.
Npr. Cene nepremičnin, ki si takšne, kot so, ker je praktično povsod prepovedano graditi, in istočasno katastrofalne stanovanjske politike.
Pa razmerje med delom in časom za družino je tudi katastrofa. Včasih je bila žena doma in skrbela za otroke, sedaj imata starša malo časa pozno popoldne.
Nobene večje škode, če bo ljudi čez nekaj desetletij manj
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tikitoki ()
Squirrel ::
Junija se je število delovno aktivnih povečalo za 0,1 %, na nekaj manj kot 942.900. Njihovo število je zraslo v polovici področij dejavnosti, najbolj v zdravstvu in socialnem varstvu. Delež delovno aktivnih tujih državljanov (brez kmetov) je bil 16,1-odstoten.
Še najprej narašča število tujih državljanov
Z vidika skupin državljanstva (brez kmetov) se je število delovno aktivnih med tujimi državljani na mesečni ravni znova povečalo, tokrat za nekaj manj kot 700 ali za 0,4 %, na okoli 148.900. Gre za najvišjo vrednost, odkar spremljamo registrske podatke o delovno aktivnem prebivalstvu. Pregled po področjih dejavnosti pokaže, da se je njihovo število najbolj zvišalo v predelovalnih dejavnostih (za približno 160 ali za 0,4 %). Število delovno aktivnih slovenskih državljanov je po drugi strani upadlo za okoli 100.
V medletni primerjavi je bilo delovno aktivnih tujih državljanov za 1,8 % več, slovenskih državljanov pa za 0,7 % manj. Delež tujih državljanov med delovno aktivnimi (brez kmetov) se je z lanskih 15,8 % povečal na 16,1 %.
Vir je SURS
Še najprej narašča število tujih državljanov
Z vidika skupin državljanstva (brez kmetov) se je število delovno aktivnih med tujimi državljani na mesečni ravni znova povečalo, tokrat za nekaj manj kot 700 ali za 0,4 %, na okoli 148.900. Gre za najvišjo vrednost, odkar spremljamo registrske podatke o delovno aktivnem prebivalstvu. Pregled po področjih dejavnosti pokaže, da se je njihovo število najbolj zvišalo v predelovalnih dejavnostih (za približno 160 ali za 0,4 %). Število delovno aktivnih slovenskih državljanov je po drugi strani upadlo za okoli 100.
V medletni primerjavi je bilo delovno aktivnih tujih državljanov za 1,8 % več, slovenskih državljanov pa za 0,7 % manj. Delež tujih državljanov med delovno aktivnimi (brez kmetov) se je z lanskih 15,8 % povečal na 16,1 %.
Vir je SURS

velikBrokoli je izjavil:
Ja, ena od študij, ni niti še ni šla skozi peer review in ne uživa ravno nekega konsenza.
Po drugi strani imaš študije, ki ugotavljajo nasprotno:
- https://publications.jrc.ec.europa.eu/r...
- https://home-affairs.ec.europa.eu/whats...
- https://nap.nationalacademies.org/resou...
- https://ec.europa.eu/futurium/sites/fut...
Pa mnenje OECD: https://www.oecd.org/en/topics/economic...
GregiB ::
velikBrokoli je izjavil:
Ogromno priseljencev je neto negativnih in v državno blagajno ne prispevajo ničesar...
Mja, je hudič tole... v zadnjih 15 letih je prebivalstvo v rodnji grüdi naraslo za 4,2%, torej nekje 3 promile na leto
In pri 4,2% rasti prebivalstva je število aktivnih zraslo za 6,35%. Pa glede mamic na sociali... Število delovno aktivnih moških je v zadnjih 15 letih naraslo za 5,56%, žensk pa za 7,30%...
Hja, zdrava pamet je drag commodity
https://www.dugout-online.com/ fajna slow pace football mgt igrica
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GregiB ()
shm ::
Tody ::
Ne vem kaj se bunite... Koliko otrok imate sami da boste prispevali "ta pravo" kri? En youtube video sem gledal zadnjič ko je bilo statistično prikazano da se najmanj ljudi rodi v evropi in največ v Afriki in to za par 10 mio.... Mislite da bodo čisto vsi ostali tam? Poleg tega je zdaj kar nekaj obarvanih otrok po vrtcih in šolah... Mislite da bodo njihovi otroci beli?
Malce boste morali ven iz svoje školke al pa se še bolj zabarikadirat v kleti svojih staršev, da vas grdi grdi tujci ne bodo dosegl.
Malce boste morali ven iz svoje školke al pa se še bolj zabarikadirat v kleti svojih staršev, da vas grdi grdi tujci ne bodo dosegl.
141741 ::
Velki ::
Ne vem kaj se bunite... Koliko otrok imate sami da boste prispevali "ta pravo" kri?
Si zgrešil forum, pojdi prelagat krivdo na medovernet in na WEF.
"2. Tržna anketa "Baby? Maybe!" (2025)Zelo neposredna in sveža anketa z naslovom Baby? Maybe!, izvedena pod okriljem podjetja Baby Center, je raziskovala prav želje, strahove in predstave generacije Z ter milenijcev glede starševstva v Sloveniji:Moški: Pogosteje navajajo, da bi otroke imeli kasneje, ko bodo dosegli popolno finančno stabilnost in rešili stanovanjski problem.Ženske: Pri odločitvi "ali imeti otroke" močneje tehtajo dejavnike, kot so vpliv materinstva na njihovo kariero, osebno svobodo in razporeditev partnerskih obveznosti."

mtosev ::
Rabimo priseljence, ker nimamo dovolj otrok.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Velki, zakaj? Saj ni nič narobe povedal. To, kar citiraš, v ničemer ne negira tega, kar je povedal on.
Hoče? To so parole, realnost migracij, ki niso nič novega v zgodovini človeštva, je pač drugačna.
Kockar ::
Ne razumem, zakaj ne bi enostavno prenehali izdajanje delovnih viz in omejili deljenje državljantva, tako kot japonci.
Prej ali selj bo tudi priseljencev zmanjkalo in se bo treba spopast z globalnim upadanjem prebivalstva in delovne sile
Prej ali selj bo tudi priseljencev zmanjkalo in se bo treba spopast z globalnim upadanjem prebivalstva in delovne sile
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Kockar ()
sbawe64 ::
Geta niso nič pozitivnega.
Otroci, ki so celo bolj radikalni kot starši, tudi ne
Rabimo priseljence, ker nimamo dovolj otrok.
Daj obrazloži.
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sbawe64 ()

dronyx ::
Danes so številne države samo še ekonomske entitete, kjer so glavni kazalci BDP/prebivalca, dolg v % BDP itd. Ne zanima jih čisto nič drugega, kot samo te številke. To je po moje katastrofa, ampak proti temu ne moreš čisto nič. Ljudje so v bistvu prisiljeni financirati zamenjavo populacije in nihče niti ne išče alternative.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dronyx ()
Magic1 ::
Počasno priseljevanje in razpršeno integriranje ni problematično. Sploh podobnih kultur. Trpat veliko novih na kup iz bistveno različnih kultur pa je zelo slabo. Sam v realnosti je najlažje jih skupaj nekam dat, daleč od oči in pustiti problem za drugi dan. Tako potem nastanejo geto naselja, kamor država nima vstopa. Videno marsikje po EU in izven.
Magic

... in itak je dosti "potreb po delovni sili" totalen bulšit. Prej sem dal primer Wolta brez katerega ne samo da zlahka ekonomija shaja ... še škodljiv je, ker zafukava domače gostinstvo. Če pač ne bi bilo Padžitov, da furajo une e-bajke z debelimi gumami bi pač moral več furati Šinto s Fordom, ali pa - IDEALNO - ne bi fural sploh noben in bi pri nas pač propadli, Zumerji pa bi šli po sendvič nekam.
Ok, pa vem , vem, to je majhen, nepomemben primer branže .. samo je bolj indikativen, kot si mislite. Pa preden ven privlečete ritobrisce v hiralnicah - zato rabiš licenco oz. delovni izpit, ki ga ti liki nimajo. Razen če so polasi tudi pri nas kaki "hitri pasovi" za te zadeve ...
Ok, pa vem , vem, to je majhen, nepomemben primer branže .. samo je bolj indikativen, kot si mislite. Pa preden ven privlečete ritobrisce v hiralnicah - zato rabiš licenco oz. delovni izpit, ki ga ti liki nimajo. Razen če so polasi tudi pri nas kaki "hitri pasovi" za te zadeve ...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Miki N ()
enavlaka ::
velikBrokoli je izjavil:
Statisticni urad je ravnokar objavil podatke za prejsnje leto:
Kaj menite?
Populacija prebivalcev = +56 in -58, neto -12 oseb na dan = 4380 prebivalcev manj
61 odselitev = 22265 prebivalcev manj
Neto 26645 prebivalcev manj letno
Priselitev tujcev 31025.
V 100 letih se zamenja celotna populacija.
Menda so rekli, da je zamenjava samo teorija ...
V resnici slovenci sploh nimajo otrok. Največ jih imajo tujci in tisti s trajno socialo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: enavlaka ()

... ja samo je treba biti fer in med odselitvami je ogromno unih tujcev od kategorije "priselitev" par let prej. Koliko? Ne vem, ampak so.
harmonkar9 ::
V tem primeru je stanje še posebej pozitivno, ker so priseljenci verjetno v večini delovno aktivni
Vir za tole pa je?
Sem videl levakarske statistične laži, da tujci med zaposlenimi in podjetniki v Sloveniji predstavljajo 16 %, med splošno populacijo v Sloveniji pa tujci predstavljajo samo 10 %. In potem levaki na podlagi tega lažejo, da so tujci nadpovprečno delovno aktivni, ker pač ne obvladajo domoljubne matematike.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: harmonkar9 ()

... in itak je dosti "potreb po delovni sili" totalen bulšit. Prej sem dal primer Wolta brez katerega ne samo da zlahka ekonomija shaja ...
Wolt meni deluje kot nek portal, skozi katerega prihajajo Azijci k nam. To že v enem letu opaziš efekt. Čez 10 let bo Ljubljana kot London. Verjetno še prej.
Jaz pogrešam pri teh dostavljalskih servisih hrane, da bi lahko odkljukal, da mora Slovenec pripeljat hrano, ne pa neki rjavi tujci. Pa še ceneje bi bilo, ker Slovenca ne rabiš uvozit in se s tem prihrani na transportu. Ampak ker pri nas komonistična globoka država zavira prosti trk, pa moramo prisilno financirati lastno zamenjavo. Nismo tudi v totalitarni Jugoslaviji več, da bi si uspešni domoljubni podjetniki morali sami hoditi po hrano.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: harmonkar9 ()

... in itak je dosti "potreb po delovni sili" totalen bulšit. Prej sem dal primer Wolta brez katerega ne samo da zlahka ekonomija shaja ...
Wolt meni deluje kot nek portal, skozi katerega prihajajo Azijci k nam. To že v enem letu opaziš efekt. Čez 10 let bo Ljubljana kot London. Verjetno še prej.![]()
Je pa zanimivo, da imajo očitno nek "starter pack" vsi z istimi (v resnici nepraktičnimi) kolesi.
feryz ::
To je to, kar je EU in Golobova vlada zakuhala. Propad Slovenije. Pametni se odselite ven, drugače boste postali drugorazredni državljani, tako kot v veliki Britaniji, Severni Makedoniji in še marsikateri veliki EU državi, kjer imajo priseljenci več pravic kot ti.Ne boš verjel, ampak s tem, ko se odseliš ven, instantno postaneš drugorazredni državljan.
Zgodovina sprememb…
- odbrisalo: Samael ()
To je to, kar je EU in Golobova vlada zakuhala. Propad Slovenije. Pametni se odselite ven, drugače boste postali drugorazredni državljani, tako kot v veliki Britaniji, Severni Makedoniji in še marsikateri veliki EU državi, kjer imajo priseljenci več pravic kot ti.Ne boš verjel, ampak s tem, ko se odseliš ven, instantno postaneš drugorazredni državljan.
Raje sem drugorazredni državljan na Hrvaškem, ki nas prehiteva po desni, kot tretjerazredni državljan pod levakarsko vlado. Na srečo lahko od junija uživamo kot prvorazredni državljani pod vlado Gospoda Janše, upam da bo trajalo čimdlje.
Zgodovina sprememb…
MojsterX ::
Bolje biti tujec v drugi državi, kjer vsaj veš kje si, kot da te lastna država obranava drugorazredno in zaničevalno. Jaz mam že bajto v drugi državi, za pokoj spokam ven z ženo. Oba otroka pa itak po faksu gredo ven iz te banane republike in bodo mel naraščaj drugje, ne v tej usrani EU.
Zgodovina sprememb…
V sloveniji si kvečjemu tretjirazredni državljan, za vsemi tujci in migrantskimi delavci. V tuji pa seveda, si drugorazredni, ker si enak kakor delavci. Upgrade, če bi se temu lahko to reklo.
Fajn da se pustite imeti za tretjerazredne državljane.
Jaz sem čudak in sem še vedno prvorazredni pri nas. Tudi taki obstajamo, verjeti ali ne.
Jaz sem čudak in sem še vedno prvorazredni pri nas. Tudi taki obstajamo, verjeti ali ne.

svecka ::
Ok, razsvetli nas, kje je bolje.
In dodatno, kje je bolje za Slovence.
Haha, bi rad pobegnil tudi ti, to tud mene zanima, kje je bolje
Zgodovina sprememb…
- spremenil: svecka ()
Pa menda ne misliš, da bi jaz kam šel!?
Ok, bedo hodil opazovat ja, to redno delam, da bi pa tam sužnja špilal?
Pa že.
Ok, bedo hodil opazovat ja, to redno delam, da bi pa tam sužnja špilal?
Pa že.
bm1973 ::
Moraš biti pa res glup, da se imaš za tretjerazrednega državljana.
Slovenije jaz ne bi zamenjal, pa sem delal po precej državah...
Slovenije jaz ne bi zamenjal, pa sem delal po precej državah...
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]
Polda ::
Edina sreča je, da sem že star in bom kmalu šel v večno kraljestvo in ne bom rabil gledat tega sranja.
Doživel sem najlepša leta Slovenije in to je to.
Slovenija pa čez 100 let ne bo več to kar je čez 200 let pa bo že kolonija.
Doživel sem najlepša leta Slovenije in to je to.
Slovenija pa čez 100 let ne bo več to kar je čez 200 let pa bo že kolonija.
Pol si pač boomer, ki ima polno rit vsega in 30 let ni šel na trg dela.
Prijavi se na razpis za občinsko stanovanje, niti čez prag sprejema ne boš prišel.
Prijavi se v študentski dom, prednost imajo tisti iz ubogih družin in tujci.
Prijavi se, kot začetnik študent na katerokoli delovno mesto. Tudi odgovora nisi vreden.
Pojdi kot študent ali delavec na avtobus? Penzionerji so pred tabo.
Dokler pa si kot bubreg v loju pa ja, je lepo živeti. Čeprav si tretja klasa na vseh razpisih.
Zdravniki te še v slovenščini ne obravnavajo več, v lastni državi (če sploh prideš do njih)
Prijavi se na razpis za občinsko stanovanje, niti čez prag sprejema ne boš prišel.
Prijavi se v študentski dom, prednost imajo tisti iz ubogih družin in tujci.
Prijavi se, kot začetnik študent na katerokoli delovno mesto. Tudi odgovora nisi vreden.
Pojdi kot študent ali delavec na avtobus? Penzionerji so pred tabo.
Dokler pa si kot bubreg v loju pa ja, je lepo živeti. Čeprav si tretja klasa na vseh razpisih.
Zdravniki te še v slovenščini ne obravnavajo več, v lastni državi (če sploh prideš do njih)
no comment ::
V državnih službah vidim zelo malo (ok, ajde, nič) obarvanih priseljencev. Konkurirajo nam v privatnem sektorju, kjer smo zbrani najbolj bistri in najbolj delavni aborigini.
Kako to?
Kako to?
no comment je izjavil:
V državnih službah vidim zelo malo (ok, ajde, nič) obarvanih priseljencev. Konkurirajo nam v privatnem sektorju, kjer smo zbrani najbolj bistri in najbolj delavni aborigini.
Kako to?
Na vrhu maš sladoljedarja, kaj še rabiš kot dokaz ?

no comment je izjavil:
Kako to?
V državnih službah tudi za najbolj osnovna dela hočejo vsaj srednjo izobrazbo, poleg tega jim ne moreš v državni službi dat plačo minimalca, še enkrat toliko pa potem keš na roko in fakiča fursu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dronyx ()
Tody ::
Enavlaka zato ker si ti nesposoben in funkcionalno neuporaben član družbe, je kriva država? Ker ti ni prinesla k riti vse? Res? V sloveniji se lepo živi, ali je zato kaj treba delat! JA!
Večina seratorjev po forumih so samo "vaški pijanci" ki so zdaj gostilno zamenjali za formue in komentarje.
Večina seratorjev po forumih so samo "vaški pijanci" ki so zdaj gostilno zamenjali za formue in komentarje.
Enavlaka zato ker si ti nesposoben in funkcionalno neuporaben član družbe, je kriva država? Ker ti ni prinesla k riti vse? Res? V sloveniji se lepo živi, ali je zato kaj treba delat! JA!
Ne projeciraj svojih travm name, pa imej lep dan še naprej
no comment ::
Nekak ne kupim, da je Janša Albanec.
Če pa je, je to dokaz, da se da praktično vsakega, ki priplava v Slovenijo spremeniti v Največjega Slovenca. Torej, snežinkice, brez obupavanja. Prihodnost ni tako črna. Razen mogoče kože, ki pa baje itak ni tisto kar vas moti.
no comment je izjavil:
Nekak ne kupim, da je Janša Albanec.
Če pa je, je to dokaz, da se da praktično vsakega, ki priplava v Slovenijo spremeniti v Največjega Slovenca. Torej, snežinkice, brez obupavanja. Prihodnost ni tako črna. Razen mogoče kože, ki pa baje itak ni tisto kar vas moti.
Zemlja in voda je tista, ki naredi slovenca slovenca.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| ⊘ | domoljubje in nacionalizem (strani: 1 2 3 )Oddelek: Problemi človeštva | 22136 (19640) | jb_j |