» »

Panika na bencinskih črpalkah

Panika na bencinskih črpalkah

Temo vidijo: vsi
««
8 / 11
»»

LeQuack ::

Imajo pa vlake in javni promet. Treba se je sprijazniti da so časi poceni goriva mimo, samo še gor bo šlo.
Quack !

Daniel ::

Predvidevam, da ne živiš na podeželju kajne? Za gorivo je jasno, da bo cena višja. Ampak dobro je, če vsaj je.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Daniel ()

PacificBlue ::

Daniel, spet boš lahk na roke okopaval!

PacificBlue je izjavil:

Daniel, spet boš lahk na roke okopaval!

Dosti sem si hrbet že s silažo sesul, tako, da bo težka s tem okopavanjem.

Voli bodo spet v modi:)

Se spomnim, k smo še v konec 80tih vozili vole po njivi sem in tja.

Zgodovina sprememb…

Prej bo lakota ali popolna odvisnost od uvoza kakršnekoli kvalitete, kot pa se bojo vrnili voli.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Daniel ()

Ja, 80s are so back.

Zgodovina sprememb…

Telbanc ::

https://x.com/trbrtc/status/20351293499...

"At least 39 energy oil refineries, natural gas fields and other energy sites in 9 countries have been damaged since US and Israel began bombarding Iran, a @nytimes analysis found. Some have been struck by drones. Several have been hit more than once."

Kolo ja, kolo .....:D
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

DamijanD ::

Saj pol kolesa je tudi iz nafte... Tako ali drugače smo skoraj vsi odvisni od nje

chucki ::

Predstavnik soferjev je povedal da je tovornjakov dost, ampak petrol ne zeli tega. Caka se visje cene goriva.

In ja v primeru vojne steje koliko orozja imas doma, da se sam branis.
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

Zgodovina sprememb…

• spremenil: chucki ()

feryz ::

Če bi bil jaz privatnik, ki se ukvarja z gorivom in hlepi k čim večjemu dobičku, bi tudi ustavil zalaganje nerentabilnih pump in se osredotočil na tiste z večjim dobičkom.
Nekaj dni bodo sicer kantice še zdržale, potem bo pa folk navalil na ac. Tam pa..., sky is the limit.

Utk ::

Jaz imam poln tank, bencina in elektrike, in nič nisem čakal.

asdf_jklc ::

Zanimivo: britanci rabijo noro cene bencina, da ugotovijo, da se da hitrost znizat. Ma nemoj. Ko so zacel z idiotizmom 'zrlena agenda' smo v druzbi izredno hitro rekl, da je to nateg, saj marsikaj ni stimal. Poraba avtomobila je bistveno nizja pri 90 do 100 napram 230-140. Pri mojem bencincu gre iz nekje 8 na 5.4, pri dizlu pa iz 5.6 na 3.9. Enako se je zacela prodaja SUVjev v casu zelene agende. Trenutno je gorivo prepoceni, saj folk se vedno zge po ac. Ko bo cena dovolj visoka, bodo tudi vozili pocasi, zato so te ideje britancev cist nepotrebne. Enako se bo takrat zgodila tudi racionalizacija poti in prostora: ne bo vec po en v avtu, vec bo dela od doma in folk bo planiral voznje zunaj konic. Pri ceni 2.5€ do 3€ do doker ni vec tako dalec, pac bo razlika, ali prevozis z enim tankom 580-630 km ali pa vozis po racionalno in jih naredis 870 do 940 (moj primer). Za osebna vozila je senogromno prostora.

Skrbet nas mora gorivo za kmete, stroski distribucije, gnojila in tako naprej.

Miki N ::

Ja, ja zdaj se bo pokazala razlika med Sloteh Supermani in navadno rajo. Prvi še opazili ne bodo, medtem ko se bodo slednji tepli za zadnji deci.

JH84 ::

Kombinacija medijev, ki so zagnali paniko med ljudi, pa potem ljudje seveda delajo neracinalne zaloge goriva (nekateri so prišli z 2000l cisternami na prikolicah!), pa je zdaj situacija kakršna pač je....
...ne razumem pa logike teh ljudi, namreč če zmanjka goriva, ga itak zmanjka za vse, 1 mesec prej ali kasneje za nekatere, ne igra bistvene vloge....

ZveeZ ::

Miki N je izjavil:

Ja, ja zdaj se bo pokazala razlika med Sloteh Supermani in navadno rajo. Prvi še opazili ne bodo, medtem ko se bodo slednji tepli za zadnji deci.

V kolikor pride do pomanjkanja goriva, bom prvi zagovornik, da se prekine prodaja goriva vsem fizicnim osebam zato, da se prioritizira oskrbovanje dobavnih verig, resevalnih sluzb, pridelovalcev hrane in javnega prometa.

Ampak tam se nismo. Niti priblizno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ZveeZ ()

Tropinar ::

Nihče ni tankal 2000l dizla v cisterno, zato da bo hodil z golfom v službo. Ti ljudje imajo biznise, kjer so tudi porabe višje, in bo tista cisterna pokrila mesec, dva, lahko pa tudi samo dva tedna.

JH84 je izjavil:

Kombinacija medijev, ki so zagnali paniko med ljudi, pa potem ljudje seveda delajo neracinalne zaloge goriva (nekateri so prišli z 2000l cisternami na prikolicah!), pa je zdaj situacija kakršna pač je....
...ne razumem pa logike teh ljudi, namreč če zmanjka goriva, ga itak zmanjka za vse, 1 mesec prej ali kasneje za nekatere, ne igra bistvene vloge....

Tisti ki so prisli po 2000l, bodo to gorivo pokurili v naslednjem tednu.
Ce ti mediji zganjajo paniko, bos ja naredil kar je v tvoji moci, da bo posel potekal kar se da neovirano.

Samael ::

Tisti, ki se ta dva dneva ne morete vzdržati komentiranja lokalne politike, boste deležni pomoči v obliki pavze od tovrstnih debat, ker je to bolj smiselno, kakor da se lovimo z vsakim posameznikom in razpravljamo, kaj spada pod oblike politične propagande, ki potencialno vpliva na odločanje volivcev, in kaj ne.

Če nisi siguren, pač ne komentiraj. Do nedelje do 19.00. Hvala.
Samael != Samuel

delavec44 ::

Eno izmed predvidevanj - Interni izračun torkovih cen enega od naftnih trgovcev:

Jaz bi rad vedel po koliko bom tankal v torek in če se splača iskati zalogo pred tem. Briga me za politiko.

Zgodovina sprememb…

delavec44 je izjavil:

Jaz bi rad vedel po koliko bom tankal v torek in če se splača iskati zalogo pred tem. Briga me za politiko.

A ti informacija, da bo cena 1.70€ al 1.90€, res igra vlogo?
Res ne mores prebavit kratkorocni bump cen?

ZveeZ je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Če si naredim zalogo je to par 10€ razlike. Koliko kratkoročni je ta bump?

delavec44 je izjavil:

ZveeZ je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Če si naredim zalogo je to par 10€ razlike. Koliko kratkoročni je ta bump?

Pa da traja 2 leti, verjamem da ne bos bankrotiral.
Za par 10€ (predvidevam mesecno), bi se ti jajcal z delanjem zalog? Pa to so nizje podrazitve od elektrike odkar imamo nov sistem omreznine.

starfotr ::

Nov sistem omrežnine ni prinesel nič kaj dosti sprememb v eur pri veliki večini ljudi.

starfotr je izjavil:

Nov sistem omrežnine ni prinesel nič kaj dosti sprememb v eur pri veliki večini ljudi.

Priznam, da ne gledam vec postavk na poloznici, ampak gledam samo razmerje kWh/€.
Feb 2026 sem porabil 10% manj energije kot leto prej in placal 12% visji znesek.

ZveeZ je izjavil:

Za par 10EUR (predvidevam mesecno), bi se ti jajcal z delanjem zalog? Pa to so nizje podrazitve od elektrike odkar imamo nov sistem omreznine.

Ja, res je, če ne bodo šle cene še gor. Ampak podražitve se akumulirajo, to da dražje plačujem elektriko (predvsem energijo) je še dodaten razlog, da vsaj tu probam prihraniti.

Zgodovina sprememb…

primoz4p ::

delavec44 je izjavil:

Eno izmed predvidevanj - Interni izračun torkovih cen enega od naftnih trgovcev:

Če se pelješ mimo prazne črpalke, ki ima gorivo se splača.
Drugače pa je stvar pogleda, lahko čakaš in zmanjka, ko prideš na vrsto

- Mama, šta je to ljubavnica?
- Zla teta koja troši naše pare.
- Mama, a šta je to ljubavnik?
- To je gospodin koji pomaže tati.

vke4XC ::

ZveeZ je izjavil:

starfotr je izjavil:

Priznam, da ne gledam vec postavk na poloznici, ampak gledam samo razmerje kWh/€.
Feb 2026 sem porabil 10% manj energije kot leto prej in placal 12% visji znesek.

Ti ne šteješ, če ti je 300-600€ višji direkten strošek zanemarljiv, verjetno bi te morali še bolj mahniti po hrbtu :D

vke4XC je izjavil:

ZveeZ je izjavil:

starfotr je izjavil:

Ti ne šteješ, če ti je 300-600€ višji direkten strošek zanemarljiv, verjetno bi te morali še bolj mahniti po hrbtu :D

Ni mi zanemarljiv, ampak ni niti tako visok, da bom sel aktivno delat na temu, da ga zmanjsam (npr adaptacija porabe elektrike).
Enostavno se ne grem teh igric, se sprijaznim s stroskom in stremim k temu, da raje zasluzim vec. Ko bo enkrat drzava zahtevala vec, kot sem pripravljen dati, pa grem na socialno.

vke4XC ::

Obstajajo bolj ustvarjalne rešitve

ZveeZ je izjavil:

starfotr je izjavil:

Celoletno gledano je isti šmorn pri veliki večini. Samo da pozimi malo več, poleti manj.

IL_DIAVOLO ::

feryz je izjavil:

Kaj pa naj človek počne s tridesetimi litri?
Jaz sem v soboto, preden sem štartal, napolnil tank s 45 litri.
Po treh urah je bil tank prazen in sem ga nafilal s 65 litri.
Sicer sem prišel do doma, ampak je bilo gorivo že zelo pri koncu.
Če ne bi bilo ponoči, bi zavil na pumpo in ponovno nalil kakih 60 litrov.

Kaj naj človek torej počne s 30 litri goriva?

S 30l se lahko 1 mesec vozis na siht.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

kriptobog ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

feryz je izjavil:

Kaj pa naj človek počne s tridesetimi litri?
Jaz sem v soboto, preden sem štartal, napolnil tank s 45 litri.
Po treh urah je bil tank prazen in sem ga nafilal s 65 litri.
Sicer sem prišel do doma, ampak je bilo gorivo že zelo pri koncu.
Če ne bi bilo ponoči, bi zavil na pumpo in ponovno nalil kakih 60 litrov.

Kaj naj človek torej počne s 30 litri goriva?

S 30l se lahko 1 mesec vozis na siht.

30l jaz pokurim do LJ in nazaj (160km) :))
Btw, sem ravnokar tanakl v Bohinju. Poln tak. Imajo vsega dovolj

Zgodovina sprememb…

Anney ::

Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Anney ()

blink ::

Najboljsi ukrep bi bil, da polovica naprav na crpalkah deluje po sistemu trzne cene v realnem casu, druga polovica pa po sedanji 14-dnevni uredbi spremembe cen.

Tako bi na svoj racun prisli spekulanti, grebatorji, mutibarici, skrtuhi, in tudi tisti ki jim prihranek casa in zivcev pomeni najvec.

feryz ::

Saj je že tako.
Na Lomu je gužva, par km najprej, na Ravbarkomandi skoraj prazno.

IL_DIAVOLO ::

Saj me niti ne zanima... govorim samo o tem, da marsikateremu zadostuje 30l za kar nekaj casa.

Nekateri imajo se vedno lansko gorivo v keslu :))
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

denabiker ::

Ne vem kako imate drugje ampak celjski konec je grozno stanje, peljem se k starsem k SLO CRO meji, pa skoraj vse crpalke brez nafte, izgleda da je samo en MOl imel in je bila gneča takšna, da po moje porabiš kakšno uro, da prideš na vrsto.
Krivda je tudi na medijih, kateri širijo strah in paniko, tako da si eno delajo zalogo, saj nekje sem prebral da bi šla lahko cena na 2.5 - 3....
Koliko se je kaj povečala prodaja EV?

Telbanc ::

ZveeZ je izjavil:

Miki N je izjavil:

V kolikor pride do pomanjkanja goriva, bom prvi zagovornik, da se prekine prodaja goriva vsem fizicnim osebam zato, da se prioritizira oskrbovanje dobavnih verig, resevalnih sluzb, pridelovalcev hrane in javnega prometa.

Seveda smo že tam. Poglej na net. Britanci so tik pred tem.:))
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Seba982 ::

JH84 je izjavil:

Ni ravno tako.

Recimo ena povprečna kmetija 20-30 glav živine rabi cca. 2000-3000 litrov dizla na leto. Če to natočiš v cisterno si 1 leto samozadosten.

nejc_nejc ::

Telbanc je izjavil:

ZveeZ je izjavil:

Miki N je izjavil:

Seveda smo že tam. Poglej na net. Britanci so tik pred tem.:))

Kako bodo pa nekateri, mnogo njih, pršli do štartne točke.
Kolikor sem seznanjen, kamion za špecarijo celo soferja rabi.....

Zgodovina sprememb…

temni_princ ::

jaz sem vceraj nafilal iz strehe v avto 35kwh, danes pa 25kwh. Feels good hehehe vi kar čakajte lol

Seba982 je izjavil:

JH84 je izjavil:

Ni ravno tako.

Recimo ena povprečna kmetija 20-30 glav živine rabi cca. 2000-3000 litrov dizla na leto. Če to natočiš v cisterno si 1 leto samozadosten.

Če jim je to nujno potrebno, naj investirajo v ustrezne cisterne, rezervoarje, črpalke, točilna mesta in bodo imeli na razpolago lastno zalogo.

Ampak kot tolikokrat do sedaj, NI jim pomembno in tega NIMAJO ter SPREJEMAJO tveganje, da bodo LAHKO ostali brez. Ko se brez je pa jok in stok. Na bruhanje mi gredo vsi taki mezgači.

Pač tak je ta svet. Mestne srajce bi v primeru vojne in pomanjkanja tudi šle na podeželje po tisto kar rabijo - hrano. Ampak toliko pa niso, da bi imeli vsaj kako gajbo krompirja doma ves čas.

Magic1 ::

Dobr se je Petrol znajdu. Nobenih omejitev, pridite 100 vas čaka na črpalkah, 95 pa je žal zmanjkala. :))
Magic

A obstaja kakšna stvar o kateri nimaš mnenja? Zaradi tega, ker 1x na 5 let nekdo zakuha neko sranje v svetu, črpalka pa je oddaljena 5 - 10 km naj sedaj vsi investirajo v atestirane podzemne cisterne, kjer bojo v primeru, da vsakih 5 let nekaj pride imeli zmeraj 5 kubikov goriva? Ti veš, da vse to stane in se odraža v cenah hrane, tako, kot se bo odražala cena goriva?

Še kakšna bolj bistriumna mogoče?
Če si klical tretji dan po začetku vojne dobava več ni bila mogoča, torej, če imaš v tisti fiktivni cisterni samo še kubik si ga ravno tako najebal, kot če cisterne ne bi imel in bi šel na črpalko.

Sicer pa, nam so lokalno dopoldan pripeljali dizel in bencin, kurilca ne, črpalka se zapre čez eno uro in iz ceste ko vozim mimo vidim, da od 6 točilnih mest samo še eno nima napisa ni goriva.

CharlieKK ::

Daniel je izjavil:

A obstaja kakšna stvar o kateri nimaš mnenja? Zaradi tega, ker 1x na 5 let nekdo zakuha neko sranje v svetu, črpalka pa je oddaljena 5 - 10 km naj sedaj vsi investirajo v atestirane podzemne cisterne, kjer bojo v primeru, da vsakih 5 let nekaj pride imeli zmeraj 5 kubikov goriva? Ti veš, da vse to stane in se odraža v cenah hrane, tako, kot se bo odražala cena goriva?

Še kakšna bolj bistriumna mogoče?
Če si klical tretji dan po začetku vojne dobava več ni bila mogoča, torej, če imaš v tisti fiktivni cisterni samo še kubik si ga ravno tako najebal, kot če cisterne ne bi imel in bi šel na črpalko.

Sicer pa, nam so lokalno dopoldan pripeljali dizel in bencin, kurilca ne, črpalka se zapre čez eno uro in iz ceste ko vozim mimo vidim, da od 6 točilnih mest samo še eno nima napisa ni goriva.

Kmetija je firma, veš koliko rabiš za celo leto približno, že vsaj od novega leta se je vedelo, da Trump ne vozi armade dol za brez veze in bo eskalacija. Pa tudi, če ne bi, zakaj si ne bi naredil zaloge za celo leto tako, kot si za kurjavo? Stane? Ja vse stane nekaj je treba vedno investirat, če pa nimaš za cisterno pa vse skupaj zapri, ker si nesposoben. Eskalacija v Ukrajini je bila opozorilo, pred tem korona vi pa kar čakate?!? Glavno, da so traktorji za 150k prodaj in kupi cenejšega in se loti osnov preden kupuješ top tier traktor. Glede na to, da nabijaš po ST cele dneve ne verjamem , da si sploh omembe vreden kmet, ker taki resni imajo zelo malo prostega časa.

Zgodovina sprememb…

Zunanja politika ZDA in trumpovi mentalni prdci ni ravno nekaj kar bi redno spremljal. Na leto porabim 5 kubikov, cistern, kamor bi to spravil pa niti približno ne toliko. Tudi je zaradi samega izločanja vode bolje, če gorivo ne stoji predolgo, do črpalke pa me loči par km in ko grem na njivo je praktično spotoma.

Daniel je izjavil:

Kaj ne črpajo vse pumpe iz istega podzemnega rezervoarja? Ali so ostale izklopili, da malo umetno gužvo delajo.

Gregor P ::

Kje so vrste za nakup EV8-)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

primoz4p ::

Zaradi tega, ker 1x na 5 let nekdo zakuha neko sranje v svetu, črpalka pa je oddaljena 5 - 10 km naj sedaj vsi investirajo v atestirane podzemne cisterne, kjer bojo v primeru, da vsakih 5 let nekaj pride imeli zmeraj 5 kubikov goriva? Ti veš, da vse to stane in se odraža v cenah hrane, tako, kot se bo odražala cena goriva?

Potem pa naj bodo tiho. Tudi tuljenje skozi izvoljene predstavnike ljudstva.

To je vse.

Zakaj je to vse?
Zakaj nimajo s tem probleme sosednje države (tudi Hrvaška)?
Kdo to ureja?
Se sme tuliti na njega ali je tudi to prepovedano?
(OK, se bom vzdržal, ker je tak vikend)

Zgodovina sprememb…

• odbrisalo: Samael ()
««
8 / 11
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kvaliteta goriva pri SLO trgovcih (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
8126363 (10809) eEdbM
»

Cena goriva (strani: 1 2 3 497 98 99 100 )

Oddelek: Problemi človeštva
4952619285 (266458) hbgqzR
»

Bencinske črpalke (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
6318143 (15776) primozzzz
»

Točenje goriva na Petrolu(LJ) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12041786 (38971) Zheegec

Več podobnih tem