Forum » Loža » Panika na bencinskih črpalkah
Panika na bencinskih črpalkah
Temo vidijo: vsi
starfotr ::
Če bi jaz videl te cisterne v živo, bi samo poklical policijo. In bi jim enostavno prepovedali prevažanje goriva v teh cisternah za kurilca. Tako bi kamion lepo obstal na lokaciji črpalke. Odličen opomin tudi za ostale.
BuDi79 ::
kamiKaZaA ::

Grimnir3 ::
Dobro, ampak mi smo res v vrhu po modernizaciji, ko gledam nekatere sosede imajo traktorje po 150 jurjev tudi za malo hektarjev, poznam extrem žlahtnik je dal čez 200 jurjev za John Deere ima pa samo 2 hektarja.
No in potem, ko se vozim po Švici, Avstriji,.. pa gledam stare lahke traktorje po veliki njivi, pa vse naredijo. Pa pazi v Švici, kjer je res standard, pa v Avstriji so tudi z boljšim standardom pa stari traktorji, ampak pri nas pa, kdo ima večjega![]()
To je pač direktna laž.
Če je kupil JD za 200k že mora kaj drugega delat z njim da se mu amortizira. Ni tle da bi država dala zraven 80% vrednosti traktorja.
Tle lokalc ima eno hudo zverino pa ga sploh ne uporablja za na njivo ampak prevaža z njim svoj bager in materjal ko dela izkope. Pa mislim da pozimi pluži cesto po okoliških hribih.
feryz ::
fikus_ ::
Nam gre če šteješ ob avtih še kurilca za traktorje cca. 150-200l mesečno. Če računamo da bo vojna trajala celo poletje se nabere cca. 200e če rečemo da pri vsakem litru prišparamo cca. 25 centov. Je škoda to spustit. Če maš 10km do službe in je to tudi vse pa je res morda nepotrebno delati zaloge.
Večji kmetje si lahko naročijo kmetijski nafto (kurilca) ali pa navadno na dom.
Jaz sem ene 14 dni nazaj nafilal kanto 60l, za naslednja 2 meseca bi moglo bit, so pa vsi traktorji že polni. itak traktorji ne delajo na polno ta dva meseca. Potem se bo pa že umirilo.
Sosed, kmet, ki pokuri letno 8-10 tisoč litrov kurilca za kmetijsko mehanizacijo je zamudil z rednim spomladanskim naročilom (po navadi mu vozijo na dom), tako da ni dobil več. Do sedaj je uspel dobiti okrog 2000l, kar bo v večini porabil za pomladansko setev.
Ampak poraba je višja s full tankom si na to pomislil? A se izzide?
Dol mi visi za tisti deci ali liter višjo porabo. Moja taktika je, da če zmanjka goriva, da se še bom vozil vsaj 3 tedne in da me ne bo grabila panika, da bom čez 1 teden brez avta, ker več ne bom mogel nikjer tankat. Ti pra veselo trolaj naprej. Tvoji komentarji so samo tro-lo-lo-lo-lo. Srečno trol!
Kje imaš parkiran avto, kaj če ti vse čez noč nepridipravi ven spumpajo takrat ko bo kriza? Si na to pomislil?
Pa daj nehaj že trolat. Sploh več nisi zanimiv. Tečen si kot driska. Harmonkar je gospod za tebe.
V YU času in starih Yugotov so se kradli avtoradii, ne cel avto. Sedaj ko je demokracija in svoboda, se kradejo katalizatorji in po novem še gorivo iz avtov.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: fikus_ ()
Komaj čakam, da bodo to staro nafto, ki vsebuje eko sranje tankali v svoja vozila. Naj se jim zamaši vse skupaj.
Se veselim teme v stilu: kaj naj naredim z 1 kg kvasa, ki ga imam?
Tvoja foušija nima meje in neka pametne osnove.
Pred kakšnim letom sem bral Anglško študijo, kako dolgo so uporabna goriva za "bio" dodatki.
V zaprti polni embalaži eno leto brez opaznih sprememb. Poslabša se pa kakovost goriva v slabo zaprtih, pol polnih kantah, sodih, cisternah,... kjer je prisoten zrak in vlaga lahko vdre noter. Tam je pa nek normalen čas skladiščenja, da se kvaliteta goriva ne spremeni, do pol leta.
Najbolj pošten sistemRes je, sploh za tiste, ki bone tiskajo.
Ali so v kakršnikoli povezavi z njimi.
Še dobro, da sem obdržal 45+ let star traktor
V času veljavnosti tega bona si jih dobil za vsako stvar z bencinskim/dizelskim motorjem, če je le imela številko. Tako se je splačalo prijaviti Tomos moped, samo da je bila na geštelu tablica s tov. št., lahko je bil nevozen.
Zgodovina sprememb…

CharlieKK ::
Saj pravim namesto "Q MAX" bi moral biti "MAD MAX"![]()
Tale je natankal za 1.5k evričev na tej pumpi, verjetno je obletal še kakšno, se mi zdi da je prostornina večja, kot to. Kdo ve koliko bi lahko natankal v ti 2 cisterni? Pumpe so danes spet oblegane, folk s kanticam je znorel.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: CharlieKK ()
Komaj čakam, da bodo to staro nafto, ki vsebuje eko sranje tankali v svoja vozila. Naj se jim zamaši vse skupaj.
Pred kakšnim letom sem bral Anglško študijo, kako dolgo so uporabna goriva za "bio" dodatki.
V zaprti polni embalaži eno leto brez opaznih sprememb. Poslabša se pa kakovost goriva v slabo zaprtih, pol polnih kantah, sodih, cisternah,... kjer je prisoten zrak in vlaga lahko vdre noter. Tam je pa nek normalen čas skladiščenja, da se kvaliteta goriva ne spremeni, do pol leta.
Sure, sure. Kar natankaj si staro gorivo pa napiši opažanja.

Moja motorka ne dela na pol leta star bencin hranjen v namenski kantici.
Pa je bila mešanica sveže narejena, samo bencin je čez zimo stal 5 mesecev. Ko sem šel po nov bencin na pumpo je tudi motorka začela delat kot mora. Toliko o skladiščenju bencina doma na dolgi rok.
Pa je bila mešanica sveže narejena, samo bencin je čez zimo stal 5 mesecev. Ko sem šel po nov bencin na pumpo je tudi motorka začela delat kot mora. Toliko o skladiščenju bencina doma na dolgi rok.
Tvoja foušija nima meje
Zakaj kmetje, gradbeniki, prevozniki in ostali goriva željni niso že prej investirali v podzemne rezervoarje goriva? Že zaradi tega, ker naftne krize niso nekaj novega. Zakaj ravno sedaj panika?
Zaradi maksimalno nekaj 100 eur se sedaj tu jebejo s cisternami? Ne vem kdo je bolj foušljiv tu.
Glede na vsesplošno vohrnost tudi pri povsem navadnih ročkah (5, 10, 20 l) kjer folk tanka v neverjetno zanikrne in posode.
Da ne omenjam, da bo povečana nevarnost za požar ali pa razlitje. Skratka neumnost.
celje ::
Se nemci še vedno zahvaljujejo židom za vse kar delajo za vse nas - kot so se zahvaljevali za "delo" v palestini?
Daniel ::
Tvoja foušija nima meje
Zakaj kmetje, gradbeniki, prevozniki in ostali goriva željni niso že prej investirali v podzemne rezervoarje goriva? Že zaradi tega, ker naftne krize niso nekaj novega. Zakaj ravno sedaj panika?
Zaradi maksimalno nekaj 100 eur se sedaj tu jebejo s cisternami? Ne vem kdo je bolj foušljiv tu.
Glede na vsesplošno vohrnost tudi pri povsem navadnih ročkah (5, 10, 20 l) kjer folk tanka v neverjetno zanikrne in posode.
Da ne omenjam, da bo povečana nevarnost za požar ali pa razlitje. Skratka neumnost.
Zelo smiselna investicija ob krizi na tam nekje 5 let.
Sure, sure. Kar natankaj si staro gorivo pa napiši opažanja.
Ne skrbi za mene, imam zalogo svežega.
Tvoja foušija nima meje
Zakaj bi investirali, če je bila oskrba ok.
Zakonodaja ne prepoveduje da imaš gorivo v kantah doma.
PS praskaš se tam, kjer te ne srbi. Kaže da imaš premalo pestro življenje.
Zgodovina sprememb…
no comment ::
ZveeZ ::
no comment je izjavil:
Kdo ve koliko bi lahko natankal v ti 2 cisterni? Pumpe so danes spet oblegane, folk s kanticam je znorel.
Danes zjutraj (7:40) sem bil edini na pumpi.
Torej je res, da je na pumpah taka gužva, da noben več ne gre na pumpo?
Taka "guzva" da je vsem petrolom v okolici "zmanjkalo" non premium dizla.
Zacuda mol/shell pa imajo se zalog. Limit 100l, brez guzve ne na pumpi in niti noter na blagajni.

CharlieKK ::
no comment je izjavil:
Kdo ve koliko bi lahko natankal v ti 2 cisterni? Pumpe so danes spet oblegane, folk s kanticam je znorel.
Danes zjutraj (7:40) sem bil edini na pumpi.
Torej je res, da je na pumpah taka gužva, da noben več ne gre na pumpo?
Si bil prezgodaj ob cca. 10:30 je blo noro, takrat se upokojenci na polno aktivirajo, v času malic seveda.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: CharlieKK ()
c3p0 ::

WizzardOfOZ ::
Moja motorka ne dela na pol leta star bencin hranjen v namenski kantici.
A imaš plastično kanto za gorivo?
Moji štilerca in ryobi brez problema prebavita 2 leti star bencin iz "jerry can"-a. Za v avto pa nimam srca, da bi zlil v tank ta bencin, tako da ga bosta motorki morali še nekaj časa zvečit.
Je pa jerrycan kovinski z novimi dihtungami.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()
Spet malo na pamet? Če imaš doma nekaj 10 l goriva in kako jeklenko plina ne bo nihče skakal v luft. Že pri plinu je omejitev koliko jih lahko imaš. Če pa hraniš več 100 ali več 1000 litrov goriva, je pa treba biti malo bolj pozoren. Cisterne za ELKO (trajno montirane) imajo od dušek, IBC cisterne in cisterne iz slike zgoraj na kamionu pa tega nimajo.
Skratka, hitro greš v kalne vode, ko pride do povečanih količin.
Za v avto pa nimam srca
Kakšna jajca od avta imaš to?

WizzardOfOZ ::
oldtimerja. 1985 letnik. 4x weber frgazer, pa ga nebi rad spet ponastavljal.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()
c3p0 ::
WizzardOfOZ je izjavil:
A imaš plastično kanto za gorivo?
Moji štilerca in ryobi brez problema prebavita 2 leti star bencin iz "jerry can"-a. Za v avto pa nimam srca, da bi zlil v tank ta bencin, tako da ga bosta motorki morali še nekaj časa zvečit.
Lani tankal skoraj 5 let star bencin v samohodno kosilnico za 150 EUR - Einhell. Sem hotel izgovor za kupit novo.
Bp je spila vse, pa še več bo letos. Če crkne, pa tudi dobro.
mirator ::
Spet malo na pamet? Če imaš doma nekaj 10 l goriva in kako jeklenko plina ne bo nihče skakal v luft. Že pri plinu je omejitev koliko jih lahko imaš. Če pa hraniš več 100 ali več 1000 litrov goriva, je pa treba biti malo bolj pozoren. Cisterne za ELKO (trajno montirane) imajo od dušek, IBC cisterne in cisterne iz slike zgoraj na kamionu pa tega nimajo.
Skratka, hitro greš v kalne vode, ko pride do povečanih količin.
Za v avto pa nimam srca
Vseeno koliko goriva skladiščiš doma, če ga imaš po kantah in seveda prostor za njh. Če ga pa imaš v rezervoarju (cisterne), potem pa velajo druga pravila, kot jih omenjaš.
vke4XC ::
Dafak, pravkar ena Petrol črpalka, sicer prazna, čisto vse diesel ročke 'zaklenjenje'.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: vke4XC ()

Zimonem ::

Zimonem ::
Tvoja foušija nima meje
Saj večina ima. Samo kdaj je dostava, posledično pa tudi kakšna bo končna cena. Pa itak lahko kurilno olje nima bio dodatkov.
solatjek ::

dronyx ::
Jaz sem potreboval samo kantico bencina za kosilnico in sem prišel do bencina na tretji črpalki, naredil sem pa skoraj 50 km. Najbližja črpalka od mene je pa 500 metrov stran. Nočem delati panike, ampak sedaj je čas za paniko. Bo samo še huje. Samo sreča, da je zime konec.
Jaz sem potreboval samo kantico bencina za kosilnico in sem prišel do bencina na tretji črpalki, naredil sem pa skoraj 50 km. Najbližja črpalka od mene je pa 500 metrov stran. Nočem delati panike, ampak sedaj je čas za paniko. Bo samo še huje. Samo sreča, da je zime konec.
A ni problem samo z dizlom?;)

Kar sem slišal od znancev in sodelavcev so vsi pisali samo o pomanjkanju dizla. Za bencin še nisem slišal.
BCSman ::
Tle v okolici blizu Italije na nobeni bencinski ni vec ne dizla ne 95 bencina, samo se 100 bencin.
A se v motorke, kosilnice pa to lahko daje 100ko?
Kaj pa v nek star 20+ let avto?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BCSman ()

BCSman ::
Tle v okolici blizu Italije na nobeni bencinski ni vec ne dizla ne 95 bencina, samo se 100 bencin.
Vse bo delalo na 100. Samo pač je dražje.
Normalno da bo delalo, a ce se (dolgorocno) kaj skoduje motorju je bolj vprasanje.
Pa za 125 4t mopede me tud zanima. Google povsod odsvetuje. Carbon build up, slabse izgorevanje pri nizkokompresijskih motorjih..
feryz ::
Glih kosilnicam in motorkam bo škodilo, ja.
Vse skupaj je samo ena luknja, kjer bencin eksplodira.
Čemu naj bi pa škodilo? Batu ali cilindru?
Vse skupaj je samo ena luknja, kjer bencin eksplodira.
Čemu naj bi pa škodilo? Batu ali cilindru?
energetik ::
Vse bo delalo na 100. Samo pač je dražje.
Normalno da bo delalo, a ce se (dolgorocno) kaj skoduje motorju je bolj vprasanje.
Pa za 125 4t mopede me tud zanima. Google povsod odsvetuje. Carbon build up, slabse izgorevanje pri nizkokompresijskih motorjih..
Škoduje lahko kvečjemu obratno, če daš slabšega in potem klenka. Kakšen carbon build up, zakaj bi bil pri 100-ki??
vires in numeris
jest10 ::

A ni problem samo z dizlom?;)
Poskušam ustvariti paniko. Zloben po naravi.
OutOfTheBox ::
Težave z dostavo goriva
Po mal več povpraševanja male muhe kar začnejo padat. Se vidi zakaj je pol liter vode na petrolu 2€. Temu se reče kvalitetna storitev!
Potem ko se je vlada odločila sprostiti do 30 milijonov litrov dizelskega goriva iz državnih rezerv, so v Petrolu danes dejali, da trenutno uporabe teh rezerv ne potrebujejo, saj da so njihovi dobavni viri zagotovljeni in sistemskih motenj v dobavi goriv do skladišč ne beležijo.
Boštjančič je povedal, da so se za sprostitev rezerv odločili po obvestilu družbe Mol, da rezerve potrebuje.
Po mal več povpraševanja male muhe kar začnejo padat. Se vidi zakaj je pol liter vode na petrolu 2€. Temu se reče kvalitetna storitev!

kixs ::
Danes sem imel eno pot in sem se ustavil na nekaj Petrolih izven AC. Nimajo vsaj diesla. Vecinoma pa nimajo nicesar (kao). Na koncu sem moral nekaj litrov natocit na AC, sicer je razlika se sprejemljiva.
Potem sem koncno nasel Petrol izven AC, ki ima vse. Guzva pa taka...
Potem sem koncno nasel Petrol izven AC, ki ima vse. Guzva pa taka...
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Kvaliteta goriva pri SLO trgovcih (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 26474 (10920) | eEdbM |
| » | Cena goriva (strani: 1 2 3 4 … 97 98 99 100 )Oddelek: Problemi človeštva | 620156 (267329) | hbgqzR |
| » | Točenje goriva na Petrolu(LJ) (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 41900 (39085) | Zheegec |