Forum » Programiranje » 360/0 stopinj
360/0 stopinj

BRBR ::
Če imam nekaj takega
Kakšna logika kdaj je 0 in kdaj 360 stopinj ? V enih kolobocijah bi bilo enkrat ugodno/vredu 0 drugič pa 360, zmeraj mi pa zračuna 360.
Kakšna logika kdaj je 0 in kdaj 360 stopinj ? V enih kolobocijah bi bilo enkrat ugodno/vredu 0 drugič pa 360, zmeraj mi pa zračuna 360.
Never underestimate the power of idiots in large groups.
- spremenil: BRBR ()

BRBR ::
Preden se zaćnem poglabljat v tole, ali mi bo tudi tule vedno zračunal 360 in nikoli 0 (pri pravi kombinaciji n kotov) ?
Al pa bo vedno 0 in nikoli 360 ?
Al pa bo vedno 0 in nikoli 360 ?
Never underestimate the power of idiots in large groups.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BRBR ()
Jarno ::
Neka praktična filozofija predvideva, da je 0 stopinj lahko neko začetno stanje. Če dodajaš, adiraš, ipd. in dobiš 360 stopinj, je vrednost trigonometrične funkcije tukaj enaka.
Na grafu f(x) = (neka osnovna trigonometrična funkcija) je to dobro razpoznavno. 0 stopinj je v izhodišču abcise, 360 stopinj malce bolj desno...
Če govorimo o inverzu osnovnih trigonometričnih funkcij, je zapis tak:
recimo: x = xo + k*360o, k pripada množici celih števil. Primitivna rešitev je tista, ko izberemo k=0, ostale so matematično enako relevantne.
Na grafu f(x) = (neka osnovna trigonometrična funkcija) je to dobro razpoznavno. 0 stopinj je v izhodišču abcise, 360 stopinj malce bolj desno...
Če govorimo o inverzu osnovnih trigonometričnih funkcij, je zapis tak:
recimo: x = xo + k*360o, k pripada množici celih števil. Primitivna rešitev je tista, ko izberemo k=0, ostale so matematično enako relevantne.
Chuck Norris je med števili 0.999... in 1 uspel vriniti konstanto imenovano CN.
#65W!
#65W!
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Funkcija sin(x°)Oddelek: Šola | 1922 (1498) | Jarno |
| » | Reševanje matematičnih funkcijOddelek: Šola | 1393 (1175) | Lynney |
| » | Wolfram Alpha parametriziral več kot sto portretovOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 6791 (3679) | Fave |
| » | PI is wrong! (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 19912 (13216) | modicr |
| » | geometrijska naloga iz matematikeOddelek: Znanost in tehnologija | 2421 (1747) | CaqKa |