» »

Kater način ogrevanja izbrati (novogradnja s "slabo" elektriko))

Kater način ogrevanja izbrati (novogradnja s "slabo" elektriko))

1 2
3
»

feryz ::

Vrzi toplotno ven in daj drugo. To je stvar par minut ali par urc.

uomostolto ::

Na drva in zalogovnik...

Zgodovina sprememb…

iKst_ ::

nejc_nejc je izjavil:

ali si nekateri nič ne postrežete na ta način:

očitno vse sterilno in kot v izdelovalnici čipov:(

Jaz imam premajhno pečko za kaj takega. Je pa pogosto na sporedu pečen krompir. Zaviješ v folijo in vržeš v pečko za 45 minut. Top zadeva.

c3p0 ::

Zadnje čase je popularen "spud potato", tako da to je odlična in še hip hrana za direkt v žerjavico. :)

starfotr ::

Če se vrnem nazaj, udobje je odvisno od izolacije objekta, uporabljenih materialov, enakomerno razporejene temperature v prostoru. Kar se pa doseže s talnim gretjem. Ne pa s kaminom. Kamin daje vidno svetlobo in topoto, zato je poseben. Drugače je pa hudo neučinkovit in neudoben, saj greje zelo usmerjeno. Hkrati ti je lahko vroče v glavo in te zebe v noge. Ali pa ti je toplo spredaj, v ledvenem delu te za zebe. Komur je to fino, naj pač ima. Meni je pa bolje dati nekaj tisočakov v izolacijo kot pa v kamin.

trenerkar ::

Eduardo je izjavil:

Jaz bi dal peč na trda goriva in zalogovnik da ni konic in da je energija na rezervi. Ne bi dal kamina in definitivno ne bi več montiral TČ. Imamo Mitsubishi Orca, damo več za servise in popravila kot pa za ogrevanje. Sreča, da imam še običajno peč, ker je TČ muhasta. In ko imaš enkrat TČ težko imaš kaj drugega, ker ima verjetno tudi bojler.

Oziroma, če kdo montira TČ zmaga tista z več garancije.

Peč na pelete tudi zna hecati.

So pa ogrevanja kar je bil včasih VW. Noben lastnik ti ne pove dejanskih stroškov.

Jaz imam Nibe toplotno zrak-voda in sem zadovoljen. Dela brez problema od prvega zagona pred desetimi leti.

feryz ::

starfotr je izjavil:

Če se vrnem nazaj, udobje je odvisno od izolacije objekta, uporabljenih materialov, enakomerno razporejene temperature v prostoru. Kar se pa doseže s talnim gretjem. Ne pa s kaminom. Kamin daje vidno svetlobo in topoto, zato je poseben. Drugače je pa hudo neučinkovit in neudoben, saj greje zelo usmerjeno. Hkrati ti je lahko vroče v glavo in te zebe v noge. Ali pa ti je toplo spredaj, v ledvenem delu te za zebe. Komur je to fino, naj pač ima. Meni je pa bolje dati nekaj tisočakov v izolacijo kot pa v kamin.

Čisto tako, by the mimo, kamin ogreva prostor, zalogovnik, talno in še sanitarno vodo zraven.
In z enim ups-om in manjšo baterijo lahko to počne dan ali dva. Če pa štromarjem v tem času ne uspe popraviti zadev, potegneš en kos kabla do avta in ga užgeš za eno urco in si spet dan ali dva na toplem ali pod vročim tušem.

In nima popolnoma nobene veze z izolacijo. Tako kot jo tudi toplotna nima.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: feryz ()

iKst_ ::

starfotr je izjavil:

Kamin ne izključuje izolacije.

Cenovno je pa tudi malo več razlike. Jaz sem dal za litoželezno kaminsko pečko z montažo, pregledom dimnikarja in 2 kubikoma drv manj kot jurja. Fasada za povprečno bajto je pa koliko, 20 jurjev?

Pa še enkrat, eno nima veze z drugim, samo pravim, da je razlika malo večja kot praviš.

Kekokekič ::

Kamin bo dodan v vsakem primeru, ampak bolj za izlged in veselje. Ne toliko za dejansko dodatno ogrevanje. Seveda se bo poznalo, ko se bo zakurilo, ampak se ne bo ravno namensko vsan da kurilo kamin za ogrevanje..

Sem oddal povpraševanje za peč na pelete in za peč, ki lahko deluje na pelete ali drva (Froling). Katere druge proizvajalce peči na pelete ali drva se priporoča? Obstaja še kdo, ki ima možnost kombinacije in uporabe enega ali drugega..?

c3p0 ::

ETA Twin.

fikus_ ::

Tukaj imaš nekaj cen za primerjavo
https://www.instal.si/index.php?c=898
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

komunist1945 ::

Kekokekič je izjavil:

Kamin bo dodan v vsakem primeru, ampak bolj za izlged in veselje. Ne toliko za dejansko dodatno ogrevanje. Seveda se bo poznalo, ko se bo zakurilo, ampak se ne bo ravno namensko vsan da kurilo kamin za ogrevanje..

Sem oddal povpraševanje za peč na pelete in za peč, ki lahko deluje na pelete ali drva (Froling). Katere druge proizvajalce peči na pelete ali drva se priporoča? Obstaja še kdo, ki ima možnost kombinacije in uporabe enega ali drugega..?

Če boš v vsakem primeru kamin, je po moje bolje toplovodnega (lahko greješ druge prostore, sanitarno vodo, shranjuješ toploto v zalogovniku) in potem ne rabiš kombiniranega kotla.
1 2
3
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Eko sklad - ogrevanje? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8820655 (5255) Twixz
»

Centralna peč predelava drva-peleti (strani: 1 2 3 4 )

17553913 (7875) joez7
»

Nova mala lesena hiša - katera peč na pelete? (strani: 1 2 )

8424278 (9997) FrankTyler
»

Toplotna čpralka v novgoranji - realni celoletni COP faktor? (strani: 1 2 3 )

14627623 (20012) krho
»

Katero ogrevanje za hiso (strani: 1 2 3 4 5 )

21950694 (27334) fikus_

Več podobnih tem