Slo-Tech - Sony, ki ga poznamo tudi po televizorjih, bo njihov razvoj in izdelavo oddvojil v novo podjetje, ki bo v večinski lasti kitajskega TCL-ja. Sony bo imel v novem podjetju manjšinski, 49-odstotni delež, preostanek pa bo TCL-jev. Podrobnosti bodo dorekli do konca marca, novo podjetje pa bo predvidoma zaživelo aprila prihodnje leto.
Novo podjetje bo prevzelo znamki televizorjev Sony in Bravia, ki ju ne namerava ukiniti. To v praksi pomeni, da končni uporabniki spočetka ne bodo občutili nobene bistvene razlike. V prihodnosti pa pričakujemo še nadaljnje znižanje cen televizorjev - ki so se v zadnjem desetletju pocenili bolj kot katerikoli drugi kos strojne opreme - saj jih bo TCL lahko izdeloval ceneje. Še vedno pa bodo verjetno imeli Sonyjevo tehnologijo za obdelavo slike.
TCL poznamo po potrošni elektroniki, med katero so tudi televizorji. Prodajajo še telefone, tablice, belo tehniko in številne pametne naprave, vse od zvočnikov do klimatskih naprav.
Novice » Zasloni / projektorji / ... » Sony prodaja razvoj televizorjev
Ales ::
Doseganje kvalitete praktično ni več tehnični ali tehnološki problem, je v veliki meri zgolj še ekonomska odločitev.
Na žalost kupcev je doseganje kvalitete korporacijam vse manj potrebno za njihov osnovni cilj, kar je ustvarjanje dobičkov. Oz. še ravno obratno je, doseganje več kot točno določene kvalitete ni sploh v skladu z njihovimi interesi...
Na žalost kupcev je doseganje kvalitete korporacijam vse manj potrebno za njihov osnovni cilj, kar je ustvarjanje dobičkov. Oz. še ravno obratno je, doseganje več kot točno določene kvalitete ni sploh v skladu z njihovimi interesi...
djabi ::
Kaj bo Sonyju sploh še ostalo od elektronike? Skoraj iz vsega se umikajo...
Spominja na najboljše slovenskega soseda.
Sony ima še cel kup resorjev:
Skupina Sony zajema različne poslovne dejavnosti, med drugim elektroniko (Sony Corporation), slikanje in zaznavanje (Sony Semiconductor Solutions), film (Sony Pictures Entertainment), glasbo (Sony Music Group in Sony Music Entertainment Japan), video igre (Sony Interactive Entertainment) in druge.
Če preveriš prihodke za 2025/2. kvartal:
https://www.sony.com/en/SonyInfo/IR/lib...
Največ prihodkov imajo pri storitcah Game & Network Services (G&NS).
...
Tudi, če bi jutri v celoti ukinili oddelek za elektroniko (načeloma glavni del pod imenom Sony Corporation), imajo še vedno lepe prihodke iz drugih oddelkov. Recimo Sony Semiconductor Solutions je eden vodilnih na področju razvoja tipal za različne elektronske naprave. Zelo močni so tudi v zdravstvenem sektorju.
Ne pozabimo, da je Sony pred točno 20-mi leti med drugim kupil Koniko Minolto.
Metabond ::
Po drugi okvari Sony-ja (model Bravia) sem lani prešaltal na vrhunski LG, ki se mi zdi bolj kvalitetno narejen. V starem PC-ju imam še vedno LG optični pogon, ki je bil edini sposoben normalno prebrati slabo zapisan CD, ki ga ni mogel prebrati nobeden drugi, niti tisti, ki ga je zapekel, ob podpori programov za obnovo podatkov.
bm1973 ::
Jaz imam pa 2 Sonyja, ki nočeta crknit
.
Eden celo 20 let star, še HD Ready...
Your point?
Eden celo 20 let star, še HD Ready...
Your point?
Magic1 ::
Mi imamo tudi enga Sonya v bajti, ki že skoraj 10let vztraja. Prav tako LG noče umret, kljub 15 letom. Je pa vmes šla varovalka na plati, samo je bil easy fix. Vendar bi v večini primerov romala na odpad.
Magic

Miki N ::
No saj okvare AV šare razen res načrtno kiksnenjih dizajnov so zelo odvisne od ur uporabe, mi imamo tudi prastarega "glupega" Samsunga, ki dela odlično ... ampak ur vklopa ima zadnja leta res minimalno, verjetno zadnji TV - v tej Časovnici. In to je tudi glavni razlog, da se firme počasi umikajo s trga ...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Miki N ()
Metabond ::
P 10-ih leth delovanja je krepala še LED osvetlitev ozadja. Sem pogooglal in kot kaže, je bila to ipak naravna smrt (30.000 ur).
Ganon ::
PROTEINSKI ::
Zadnja leta zlo precenjen. Zato pa verjetno prodajajo, ker po takih cenah več ni mogoče prodati barvnega televizorja.
Ales ::
PROTEINSKI je izjavil:
Zadnja leta zlo precenjen. Zato pa verjetno prodajajo, ker po takih cenah več ni mogoče prodati barvnega televizorja.
Samo še črnobele...?
Jarno ::
Tanki Sony TV-ji so živeli od post processinga in color managementa. Čipi so postali poceni, prav tako so vsi pogruntali neke svoje finte. RIP.
Chuck Norris je med števili 0.999... in 1 uspel vriniti konstanto imenovano CN.
#65W!
#65W!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jarno ()
delko0 ::
Imam sony stolp ki sem si ga kupil v italiji ko sem imel okrog 20let. Ne vem točno. Imam 60 let in še vedno je v originalnem stanju in še vedno dela.
Ghost7 ::
Imam še enega trotlzihr diitalca. Takrat višji model. Še danes dela, imeli so celo svoje kartce, ki so bile zelo hitre, pkoda, ker se niso tako zelo prijele. Res pa je, da sedaj ko imamo microSD in hitrosti ter kapacitete, ne bi imelo smisla... Oziroma bi težko preživelo kar koli drugega.
https://www.bitstamp.net/ref/OM6lA9mwoeRO5Rba/
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Eon tv aplikacija na televizijiOddelek: Zvok in slika | 4366 (4177) | Ales |
| » | Kaj kupit? TCL vs PhilipsOddelek: Zvok in slika | 3970 (3421) | Horas |
| » | TV tech novosti, novi modeli, dogodki (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 18291 (10096) | fpbs |