Forum » Problemi človeštva » Izzivi prodaje rabljenih predmetov
Izzivi prodaje rabljenih predmetov
Tomi ::
Zadnje čase opažam, da je med kupci zelo slabo povpraševanje za nakup rabljenih predmetov. Redko sem imel težave s prodajo, skoraj vedno so predmeti šli takoj ali zelo hitro (torej v roku 3 mesecev). Skoraj vse zadeve, ki jih prodajam, so odlično ohranjene, premijske kvalitete, večinoma z izvirno ovojnino ali pa gre za redke zbirateljske predmete.
Povpraševanje v drugi polovici leta pa je katastrofalno. Oglasi na FB imajo sicer oglede, vendar ni ponudb ali so neprimerne. Bolha se je izkazala za slabo platformo brez dometa. Sicer poskušam manjše predmete, ki se lahko transportirajo, prodati preko Ebay, vendar tam ceno dvigajo storitve Pošte Slovenije in stroški posrednika, ki se seveda prelijejo v končno ceno za kupca.
Včasih, ko predmet dolgo časa stoji, ga sicer podarim, vendar je tudi tam veliko dela s komunikacijo z osebami, ki ne dajejo veliko zaupanja.
Kako ustvariti povpraševanje, če ga na splošno ni?
Povpraševanje v drugi polovici leta pa je katastrofalno. Oglasi na FB imajo sicer oglede, vendar ni ponudb ali so neprimerne. Bolha se je izkazala za slabo platformo brez dometa. Sicer poskušam manjše predmete, ki se lahko transportirajo, prodati preko Ebay, vendar tam ceno dvigajo storitve Pošte Slovenije in stroški posrednika, ki se seveda prelijejo v končno ceno za kupca.
Včasih, ko predmet dolgo časa stoji, ga sicer podarim, vendar je tudi tam veliko dela s komunikacijo z osebami, ki ne dajejo veliko zaupanja.
metrodusa.blogspot.com

Mato989 ::
Tudi jaz opažam podobno, da rabljeno gre slabo zadnje čase...
kaj storiti ne vem, kot kaže usiha keš pri teh ki rabijo in nimajo več niti za rabljeno
kaj storiti ne vem, kot kaže usiha keš pri teh ki rabijo in nimajo več niti za rabljeno
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
KTr1sk ::
Pravijo, da za vsako stvar se najde kupca ;). Je pa res, da je bilo včasih lažje prodat, ampak še vedno se da, samo mudit se ti ne sme ;). Jaz sem hotel preko ebaya.de pa mi ni dovolilo, ker sem se leta 2009 registiral na ebay.com in lahko samo tam prodajam in prej oz lažje vidijo oglase, če prodam preko ebay.de..
Ryzen5-7600x,32gb ddr5,rx9060xt16gb,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q
OutOfTheBox ::
- Povečaš domet, da vidijo tudi ljudje ki prvotno niso zainteresirani za produkt.
To sicer že dela fb marketplace (broad reach), medtem ko je bolha targetirano usmerjena (naj te ne zavedejo manjše številke - tam stranke pridejo do produkta na podlagi zanimanja, torej search). Domet lahko povečaš na več načinov, vključno s promocijo recimo na short form videjih (tiktok, shorts, reels). Pač narediš vsebino iz produkta.
Skratka na koncu moraš dobiti idejo po katerih kanalih te bodo ljudje videli, in tam zadevo pokazat. Ne se omejevat na standardne kanale (bolha, fb marketplace ipd). Reach je gold.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()
klemenSLO ::
Kaj pa vem.... jst sem vedno poskusil postaviti 'realno ceno' glede na povpraševanje. RAje kak evro manj kot več in sem več ali manj uspel prodati.
Komunikacija je pa KATASTROFALNA! .Ljudje ne poznajo osnovnih pravil.
Zadnjič sem prodajal en star PC.
In sem kupcu odpisal da bo imel večjo možnost za nabavo če bo znal lepo napisati kaj želi....
Komunikacija je pa KATASTROFALNA! .Ljudje ne poznajo osnovnih pravil.
Zadnjič sem prodajal en star PC.
In sem kupcu odpisal da bo imel večjo možnost za nabavo če bo znal lepo napisati kaj želi....
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...
Komunikacija je pa KATASTROFALNA!
To je danes popolnoma univerzalna zadeva. Prodajam jaz zdej en avto in to je katastrofa, kako folk komunicira. Da ne omenjam da poleg tega da ko ljudje dobijo negativen odgovor ipd, vržejo slušalko dol (poleg tega da je že sama komunikacija grozna).
Bro wtf. Se mi zdi kot da živim v neki pararelni univerzi, kjer ljudje niso sposobni ene normalne komunikacije s sočlovekom.
Zgodovina sprememb…

Mato989 ::
A nas niso učili, da ni slabih izdelkov, so samo slabe cene?
A pol je cena podarim preslaba, bi moral dodat par stotakov
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
MrStein ::
Saj veš, nekaterih stvari ne bi vzel, pa če mi plačaš...
Huh? A Slotek ne bereš? To je tako že dolgo.
OutOfTheBox je izjavil:
Bro wtf. Se mi zdi kot da živim v neki pararelni univerzi, kjer ljudje niso sposobni ene normalne komunikacije s sočlovekom.
Huh? A Slotek ne bereš? To je tako že dolgo.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()
Huh? A Slotek ne bereš?
Drži. Sem pa zmotno mislil, da se folk po netu samo zajebava (ex. trolanje iz dolgčasa) in da so vsaj osebno relativno normalni (vsaj do neznancev oz. do ljudi s katerimi sklepajo posel), ampak očitno sem živel v delulu landu.
Zgodovina sprememb…
bm1973 ::
PujsekPepe ::
Zadnje čase opažam, da je med kupci zelo slabo povpraševanje za nakup rabljenih predmetov. Redko sem imel težave s prodajo, skoraj vedno so predmeti šli takoj ali zelo hitro (torej v roku 3 mesecev). Skoraj vse zadeve, ki jih prodajam, so odlično ohranjene, premijske kvalitete, večinoma z izvirno ovojnino ali pa gre za redke zbirateljske predmete.
Kaj prodajas? Racunalniska oprema, cunje? Druagece je bolha skret. Vinted je super samo deluje samo v tujini.
Jst legice dost nabavlam pa pol preprodam ker se pac navelica al pa kaksne cunje za malega firme kot so Nike jasno odlicno ohranjene, ker preraste.
Je pa res da folk nima vec kesa in je trg zasicen
MrStein ::
OutOfTheBox je izjavil:
Huh? A Slotek ne bereš?
Drži. Sem pa zmotno mislil, da se folk po netu samo zajebava (ex. trolanje iz dolgčasa) in da so vsaj osebno relativno normalni (vsaj do neznancev oz. do ljudi s katerimi sklepajo posel), ampak očitno sem živel v delulu landu.
Pobijam samo ponoči. Na ulici. Iz dolgčasa. Sicer sem popolnoma normalen...
Zanimivo mnenje. Sicer že malo off topic.
Motiti se je človeško.
PujsekPepe je izjavil:
Kaj prodajas? Racunalniska oprema, cunje? Druagece je bolha skret. Vinted je super samo deluje samo v tujini.
Jst legice dost nabavlam pa pol preprodam ker se pac navelica al pa kaksne cunje za malega firme kot so Nike jasno odlicno ohranjene, ker preraste.
Tehnika še kar gre. Slabo gredo stare knjige, porcelan in podobna dekorativa.
metrodusa.blogspot.com
Folk ima preveč denarja in ne kupuje rabljene robe.
Če pa hočeš podariti, se pa večinoma javljajo samo nezaupanja vredni osebki. Iz smeti pobirajo pa vemo kdo ...
metrodusa.blogspot.com
Ma mi (kuhinjsko)!mizo prodajamo novo, zapakirano iz harvey normana k je bla 400 tko med 200-150 pa je zapakirana, nova
Pa se ne proda ze 7 mescev
PujsekPepe je izjavil:
Tehnika še kar gre. Slabo gredo stare knjige, porcelan in podobna dekorativa.
Tega pa folk res ne kupuje, knjige so out ker folk ne bere vec al pa mas e verzije porcelan pa ce mislis kot dekoracijo se sam prah nabira tam…
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PujsekPepe ()
Nazz ::
Od prejšnjega vozila so mi ostala original zimski set alu 18" platišča in gume od 2019 Audi A6.
Oktobra dal oglas na marketplace in avto.net. Začetna cena, da le grejo ker jemljejo prostor - €400.
2 tedna nobenega interesa ali klica, dam ceno €300. Enako, 2 tedna nobenega klica. Nastavim ceno €200, nič. Prekličem žlahto, če bo kdo imel za šenk platišča in gume (pašejo na cel VAG). Noben ne rabi. Jih imam že plan peljat na firmo, da gre z odvozom na dinos. Kliče en mlad pubec, jih vzame za brez pogajanja 200€. Platišča so bila kot nova.
Ne prodajam več nič. Stari ThinkPadi in telefoni so šli otrokom, nov avto ima celoletne gume, menjava ko so fuč, karkoli v hiši crkne ali je odveč, menjam z novim ali pa deponija.
Počasi bo treba dat stran otroški voziček in ostalo otroško kramo; Oglas bom dal za drobiž (ker če podarjam, bruham že po telefonu kakšen folk kliče), če 1 mesec noben ne pride iskat, peljem na deponijo.
Oktobra dal oglas na marketplace in avto.net. Začetna cena, da le grejo ker jemljejo prostor - €400.
2 tedna nobenega interesa ali klica, dam ceno €300. Enako, 2 tedna nobenega klica. Nastavim ceno €200, nič. Prekličem žlahto, če bo kdo imel za šenk platišča in gume (pašejo na cel VAG). Noben ne rabi. Jih imam že plan peljat na firmo, da gre z odvozom na dinos. Kliče en mlad pubec, jih vzame za brez pogajanja 200€. Platišča so bila kot nova.
Ne prodajam več nič. Stari ThinkPadi in telefoni so šli otrokom, nov avto ima celoletne gume, menjava ko so fuč, karkoli v hiši crkne ali je odveč, menjam z novim ali pa deponija.
Počasi bo treba dat stran otroški voziček in ostalo otroško kramo; Oglas bom dal za drobiž (ker če podarjam, bruham že po telefonu kakšen folk kliče), če 1 mesec noben ne pride iskat, peljem na deponijo.
Musashi ::
Sam s podarim nimam slabih izkušenj. Pridejo in odpeljejo, folk je pač kot folk, ne viham nos nad tistimi ki vzamejo. Imam občutek da tisti ki nastavite po vašem mišljenju nizko ceno, item podarite. Pa ga ne.
Nazz ::
Noben ne viha nosu. Če pa te nekdo kliče, pa ga pol ne razumeš kaj želi, je pač problem. Ko končno ugotoviš za kaj kliče, mu pošljem naslov in rečem čaka čez ograjo, nabaši - pelji. Potem kliče, da se je izgubil (Google maps perfektno pripelje), ga vprašam kje pa je, kam je peljal oz. kaj vidi pred seboj, pa še to ne zna razložiti. Kaj naj s takim? Delam si delo. 1 uro mi vzame, da izgubljenega v času in prostoru najdem in mu s prstom pokažem za kaj je klical.
Lani je še bilo ok, folk je pisal/klical prišel, odpeljal. Še drink ponudim vsakemu ki pride, če sem doma. Podaril sem gume, kdo jih je odpeljal ne vem. Je pa prinesel 6pack. Letos pa katastrofa in raje vržem proč.
Lani je še bilo ok, folk je pisal/klical prišel, odpeljal. Še drink ponudim vsakemu ki pride, če sem doma. Podaril sem gume, kdo jih je odpeljal ne vem. Je pa prinesel 6pack. Letos pa katastrofa in raje vržem proč.
bm1973 ::
Jaz imam 2 kompleta felten, gor še zimske gume. Sicer stare, pa O.K.
Prodajam za 10 EUR za feltno, nihče noče.
Pride en tip, nekaj gleda in se odpelje...
Plus še nekaj drugea krame, ki je nihče noče. otroške...
Nimam pojma kaj bi folk sploh rad...
Prodajam za 10 EUR za feltno, nihče noče.
Pride en tip, nekaj gleda in se odpelje...
Plus še nekaj drugea krame, ki je nihče noče. otroške...
Nimam pojma kaj bi folk sploh rad...
mujek ::
Meiniken2 ::
Ne moreš ali pa zelo težko. Kako mi boš prodal nekaj česar ne rabim? Tisti v marketingu se trudijo početi točno to. Pri nekaterih uspe, pri drugih ne.
Kakšne zadeve so take, da res stojijo 99.9% časa in jih prej stran vržeš.
Primer iz prve roke: prodajali smo gobeline, ki jih je mama včasih delala. Kdo bo to danes kupil? Nobenega interesa ni bilo in smo jih že skoraj stran vrgli (saj bi jih že, če ne bi imeli prostora za skladiščenje). Nekega dne pa se je našel kupec, ki jih je rabil. Na koncu smo se zmenili, da se dobimo na enem parkirišču in smo še dobro prodali glede na to koliko časa so ti gobelini stali in kako malo zanimanja je bilo (praktično nič).
Ob krajšem pogovoru s kupcem (oziroma z znancem kupca, ker smo se z njim dobili) smo izvedeli, da opremljajo neko novo gostilno v malce starejšem izgledu. Vse skupaj je bil en velik slučaj in zgolj sreča.

iloveboobz ::
re:
okol felg; če prodajas base spec felge za tvoj avto, pomoznosti z gumami, k niso aktualne tist trenutek (beri letne gume pozim) potem se ti doseg takega oglasa zmanjsa na nulo. Ker pač noben noče tega, ker verjetno to ze ma oz. je dobil z avtom.
okol felg; če prodajas base spec felge za tvoj avto, pomoznosti z gumami, k niso aktualne tist trenutek (beri letne gume pozim) potem se ti doseg takega oglasa zmanjsa na nulo. Ker pač noben noče tega, ker verjetno to ze ma oz. je dobil z avtom.
smoki
nekikr ::
Skoraj vse zadeve, ki jih prodajam, so odlično ohranjene, premijske kvalitete, večinoma z izvirno ovojnino ali pa gre za redke zbirateljske predmete.
Praviloma prodajalci za take stvari hočejo skoraj polno ceno, potem ni čudno da ne gre. Super, da je v škatli in lepo ohranjeno, a če zahtevaš 10€, nova stvar je pa 11 ali 12, potem kupca ne bo (številke sem si izmislil, seveda).
Slabo gredo stare knjige, porcelan in podobna dekorativa.
Stare knjige dam jaz, če so v redu ohranjene, v knjižnico, včasih jih vzamejo (zastonj, seveda). Ali pa v moder zabojnik za papir. Porcelan gre pa v črno kanto ;)
Če ni neka huda zadeva, za primerno ceno, potem trga in kupcev pač ni. Vsaka stara porcelanasta skleda pač ni vintage in retro, je samo stara.

gruntfürmich ::
prva stvar: folk ima preveč denarja. torej če ceno hudo zviša poštnina, potem prodajaš kramo. rabljene krame pa folk ne kupuje več. razen morda mene, da vrnem uslugo ostalim, ker tudi sam prodajam preko bolhe.
je pa na dobrega kupca, ki je pripravljen plačat pošteno ceno za kvalitetno stvar, treba hudo dolgo čakat če ravno nimaš sreče.
drugo: ebay iskalnik ne najde NIČ. podn od podna.
tretje: avto področje je eno izmed najbolj zapravljivih, tako da so trgovci/kupci največji podn. imam res srečo da me je letos za rabljene gume klical en gospod, ki pozna bonton. žal je iz drugega konca slovenije, in še čakam na prevzem.
četrtič: za rabljeno lepo okrasje pa je teba iti v italijo... v sloveniji obstaja na tem področju praktično samo krama.
je pa na dobrega kupca, ki je pripravljen plačat pošteno ceno za kvalitetno stvar, treba hudo dolgo čakat če ravno nimaš sreče.
drugo: ebay iskalnik ne najde NIČ. podn od podna.
tretje: avto področje je eno izmed najbolj zapravljivih, tako da so trgovci/kupci največji podn. imam res srečo da me je letos za rabljene gume klical en gospod, ki pozna bonton. žal je iz drugega konca slovenije, in še čakam na prevzem.
četrtič: za rabljeno lepo okrasje pa je teba iti v italijo... v sloveniji obstaja na tem področju praktično samo krama.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()
s1m0n ::
Iz mojih izkušenj je v kar veliki večini problem zastavljena cena. Za rabljeno robo želijo "preveč" (je cena preblizu novemu artiklu). Če ni vsaj 30% razlike med novo/rabljeno jo raje vzamem novo. Na drugem mestu je pa, da veliko ljudi ne želi pošiljati robe kljub recimo predhodnemu plačilo... kot, da se robe, ki jo prodajajo sploh ne želijo znebiti!
komunist1945 ::
Enako opažam slabo povpraševanje zadnjega pol leta, niti firbcev ni zadnje čase. Pred tem sem prodal tudi nekatere stvari, za katere nisem v sanjah pričakoval, da bom prodal, na neke nišne stvari je celo bil naval. Kar se razumnosti kupcev tiče, še nisem imel nekih težav, redke čudake sicer takoj izločim.
Glugy ::
Mogoče je zdele vsaj kar se rabljene računalniške opreme bolj slabo zarad povišanih cen. Veliko ljudi izven tehnične branže se verjetno še ne zaveda kaj se dogaja pa nočejo sprejet novih cen ( kar je načeloma dobra stvar je pa res da tukaj ne bo pomagala ) . Verjetno želi več ljudi z staro računalniško opremo zdržat dokler se cene ne bodo mal umirile ( no vprašanje če se kdaj bodo ampak to je normaln potrošniški način razmišljanja če se nekaj res na hitro dvigne ).
Če se ostale rabljene zadeve prodaja slabš kot se je po navad pa ne bi vedel zakaj. Za računalniške zadeve mi je jasno zakaj, za ostalo pa ne.
Če se ostale rabljene zadeve prodaja slabš kot se je po navad pa ne bi vedel zakaj. Za računalniške zadeve mi je jasno zakaj, za ostalo pa ne.
Skoraj vse zadeve, ki jih prodajam, so odlično ohranjene, premijske kvalitete, večinoma z izvirno ovojnino ali pa gre za redke zbirateljske predmete.
Praviloma prodajalci za take stvari hočejo skoraj polno ceno, potem ni čudno da ne gre. Super, da je v škatli in lepo ohranjeno, a če zahtevaš 10€, nova stvar je pa 11 ali 12, potem kupca ne bo (številke sem si izmislil, seveda).
Slabo gredo stare knjige, porcelan in podobna dekorativa.
Stare knjige dam jaz, če so v redu ohranjene, v knjižnico, včasih jih vzamejo (zastonj, seveda). Ali pa v moder zabojnik za papir. Porcelan gre pa v črno kanto ;)
Če ni neka huda zadeva, za primerno ceno, potem trga in kupcev pač ni. Vsaka stara porcelanasta skleda pač ni vintage in retro, je samo stara.
Glede na to, da sem zadeve selil dvakrat, slikal, objavil, ipd., jih težko dam v smeti.
metrodusa.blogspot.com
zobnik ::
mogoče večina nima zaupanje v rabljeno robo, da kupiš pa se izkaže za slabo, z okvaro ki jo pri ogledu nisi mogu vidt.
ta mesec si kupil računalnik za 100 evrov monitor 22, i5, 16gb, 2gb grafična je reku prodajalec da težko prodaja rabljene računalnike.
Doma priklopi, vse štima, kot mora.
ta mesec si kupil računalnik za 100 evrov monitor 22, i5, 16gb, 2gb grafična je reku prodajalec da težko prodaja rabljene računalnike.
Doma priklopi, vse štima, kot mora.

Glede na to, da sem zadeve selil dvakrat, slikal, objavil, ipd., jih težko dam v smeti.
Evo, smo našli tvojo težavo. Smeti bi rad prodal, namesto da bi jih vrgel v kanto. Sigurno si med tistimi, ki imajo po par sto oglasov same krame.
gruntfürmich je izjavil:
Evo, smo našli tvojo težavo. Smeti bi rad prodal, namesto da bi jih vrgel v kanto. Sigurno si med tistimi, ki imajo po par sto oglasov same krame.
Glede na to, da so se predmeti iste vrste nekaj let nazaj brez težav prodajali, to ne more biti razlog.
metrodusa.blogspot.com
filip007 ::
Proda se vse, najbolje pred novim letom od novembra naprej ali spomladi, je pa vse odvisno cene in kje pač si.
Sem ped pred kratkim, prodal sobno kolo, konzolo Xbox serijo X, bratovo TV LG, doma so prodali kar kamper in osebno vozilo v enem mesecu.
Smeti, ki sem jih prodajal so bile kavč dvosed star 20+ in Sony stolp star 20+, srednje ohranjeno po 20€ na komad.
PC robo, bolj po redko, se ne ukvarjam več s tem.
Sem ped pred kratkim, prodal sobno kolo, konzolo Xbox serijo X, bratovo TV LG, doma so prodali kar kamper in osebno vozilo v enem mesecu.
Smeti, ki sem jih prodajal so bile kavč dvosed star 20+ in Sony stolp star 20+, srednje ohranjeno po 20€ na komad.
PC robo, bolj po redko, se ne ukvarjam več s tem.
Zero games, zero talk.

Glejte, če je nekaj staro in neuporabno in zanimivo samo za peščico, je to še vedno smet.
Tudi jaz sem dolgo prodajal star gramofon /ojačevalec z zvočnikoma, in ni veliko manjkalo da bi romal v smeti ker sem se selil, pa ga je možakar iz jlubljane vzel ker ljubiteljsko popravlja take stare zadeve.
Srečno naključje da ga je zanimal ravno moj kos. Realno pa je bil ta kos za vse druge ljudi razen za njega za v smeti.
Take na spol delujoče zadeve niti podariti ne moreš.
Tudi jaz sem dolgo prodajal star gramofon /ojačevalec z zvočnikoma, in ni veliko manjkalo da bi romal v smeti ker sem se selil, pa ga je možakar iz jlubljane vzel ker ljubiteljsko popravlja take stare zadeve.
Srečno naključje da ga je zanimal ravno moj kos. Realno pa je bil ta kos za vse druge ljudi razen za njega za v smeti.
Take na spol delujoče zadeve niti podariti ne moreš.
Zgodovina sprememb…
nejc_nejc ::
Zadnjic nekaj foto robe kupil na bolhi. Korektno in poceni, ohranjeno Near Mint za 20% cene.
Generalno je verjetno dosti prekupčevanja, se lepo vidi na bovšjem.
Generalno je verjetno dosti prekupčevanja, se lepo vidi na bovšjem.
Telbanc ::
Od prejšnjega vozila so mi ostala original zimski set alu 18" platišča in gume od 2019 Audi A6.
Oktobra dal oglas na marketplace in avto.net. Začetna cena, da le grejo ker jemljejo prostor - EUR400.
2 tedna nobenega interesa ali klica, dam ceno EUR300. Enako, 2 tedna nobenega klica. Nastavim ceno EUR200, nič. Prekličem žlahto, če bo kdo imel za šenk platišča in gume (pašejo na cel VAG). Noben ne rabi. Jih imam že plan peljat na firmo, da gre z odvozom na dinos. Kliče en mlad pubec, jih vzame za brez pogajanja 200EUR. Platišča so bila kot nova.
Pač če ne gre, nardiš tko ko jaz. Jaz sem navajen da že leta ločujem odpadne kovine. Zamanjam pipe, jih dam v škatlo, železne feltne noben ni hotu skor zastojn, v škatlo, in podobno pol ko se nabere u kaih 2 letih peljem na Dinos in mamo za fajn žur. Avto bom zgonu do konca in pol pelal na Dinos, ker se z folkom tud men ne da zajebavat. Večje dele ki ostanejo od ograje lepo z fleksarco in na Dinos, star radijator na Dinos.....
Denar je, sam nima ga več tisti sloj, ki je to šaro kupoval.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Telbanc ()
Nevem, a smo tolk butasta potrosniska gnila druzba ratal? Ce dobim hudo jakno Nike za froca rabljeno jo operem a je kej bols k nova za 200 ?
Itak jo preraste.
Legice isto ce vse stima, nacrti, skatla je to to
David Mayer ::
PujsekPepe je izjavil:
Nevem, a smo tolk butasta potrosniska gnila druzba ratal? Ce dobim hudo jakno Nike za froca rabljeno jo operem a je kej bols k nova za 200 ?
Itak jo preraste.
Legice isto ce vse stima, nacrti, skatla je to to
Glede na to, da nam ves svet zavida, bi rekel, da ima sloj, ki je to šaro kupoval, veliko več denarja in ne kupuje več second-hand robe, ker mora biti brezmadežno, nikoli rabljeno, dišati po novem. Ne?
Kot bi me vesolje hotelo prepričati, da se motim, danes je redek zbirateljski predmet bil rezerviran manj kot uro po oddaji.
metrodusa.blogspot.com
KG-348 ::
Pač nekatere stvari rabijo dlje časa da se prodajo. Daš oglas in pozabiš, na vsake tolk oglas obnoviš. Sem tudi pol leta prodajal nekaj za 25€ in potem je model vprašal če imam še kaj več teh stvari...

Kot bi me vesolje hotelo prepričati, da se motim, danes je redek zbirateljski predmet bil rezerviran manj kot uro po oddaji.
čestitke!
lahko izvema kateri je bil ta predmet?
ššš ::
Knjige! Zadne cajte kupujem knjige na bolhi. Tolk pocen kot so zdej niso ble se nikol. In to ne neke poletne, časopisne romane. Govorim o legendarnih zbrikah, ki so učasih koštale celo premoženje in so zdej na voljo za kakega desetaka,..dva....
Poleg tega sem še vse računalnike kupil na bolhi,... Dvakrat odprt laptop sedme generacije za 100 evrov je zame ok.
Poleg tega sem še vse računalnike kupil na bolhi,... Dvakrat odprt laptop sedme generacije za 100 evrov je zame ok.
c3p0 ::
Če pa hočeš podariti, se pa večinoma javljajo samo nezaupanja vredni osebki. Iz smeti pobirajo pa vemo kdo ...
Jaz nastavim ceno tam 5-10 EUR, da se samoizločijo razni preprodajalci.
Nazadnje (in zadnjič) sem podaril neko starejšo napravo za delavnico, javilo se je vsaj 20 ljudi. Dal sem enemu, ki se je delal bogega, da mu bo pomagalo opravljat biznis, da ravno zdaj nujno rabi, da je v finančni stiski, zgodbice da tečejo solze. Prišel je iskat brat, tip me je tudi dodal tudi na FB. Čez kak teden je objavil oglas na FB ravno s tem artiklom, malo očiščenim, za 40 EUR. Kakšen šok...
gruntfürmich je izjavil:
čestitke!
lahko izvema kateri je bil ta predmet?
Sestavljanka Smrkci iz leta 1985 ali nekje okoli, 250 kosov.
metrodusa.blogspot.com

hvala!
Dal sem enemu, ki se je delal bogega, da mu bo pomagalo opravljat biznis, da ravno zdaj nujno rabi, da je v finančni stiski, zgodbice da tečejo solze. Prišel je iskat brat, tip me je tudi dodal tudi na FB...lahko da to vse drži
Zgodovina sprememb…

Knjige! Zadne cajte kupujem knjige na bolhi. Tolk pocen kot so zdej niso ble se nikol. In to ne neke poletne, časopisne romane. Govorim o legendarnih zbrikah, ki so učasih koštale celo premoženje in so zdej na voljo za kakega desetaka,..dva....
ha, takšne zbirke sem jaz letos metal v smeti. titove zbirke itd itd... sicer je našim bilo to škoda in so nekaj nosili v knjižnico da folk vzame, ampak realno te stvari so navadne smeti za reciklažo. tudi tisti ki je to vzel tega ne rabi. še stare enciklopedije nimaš kaj šparat, ko pa je 70% zastarelega in s tem napačnega znanja...
gruntfürmich je izjavil:
ha, takšne zbirke sem jaz letos metal v smeti. titove zbirke itd itd... sicer je našim bilo to škoda in so nekaj nosili v knjižnico da folk vzame, ampak realno te stvari so navadne smeti za reciklažo. tudi tisti ki je to vzel tega ne rabi. še stare enciklopedije nimaš kaj šparat, ko pa je 70% zastarelega in s tem napačnega znanja...
Jaz sem to prevzel staršem, ko so se selili, naivno misleč, da bo to šlo za med. Glede na to, koliko energije je šlo v cel proces, ne morem vreči stran.
metrodusa.blogspot.com
Sestavljanka Smrkci iz leta 1985 ali nekje okoli, 250 kosov.
Tole je gold. Itak da ne moreš pričakovat da bo to šlo v enemu tednu, ker je izjemno nišna zadeva. Ampak ko bo pravi videl, boš prodal takoj.
Zgodovina sprememb…
ššš ::
https://photos.app.goo.gl/gyxYKwJ3QFKun...
A to odpre? Screenshot iz knjige Znanost iz leta 1970. :) Men se fajn zdi.
A to odpre? Screenshot iz knjige Znanost iz leta 1970. :) Men se fajn zdi.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Bolha v. FB Marketplace (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 8426 (3063) | bambam20 |
| » | Kupci na bolhi (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 20639 (9465) | Leko |
| » | Cena po dogovoru !? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 23052 (19672) | loveJDM |
| » | Nesposobnost trgovanja pri malih oglasih (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 63651 (54240) | kuglvinkl |