Forum » Loža » Bolha v. FB Marketplace
Bolha v. FB Marketplace

Koraaz ::
Ne. Še vsak ki je kupil od mene je našel brez težav in vsi so iskali.
No, v to pa dvomim, ker FB nima nobene statistike, ki bi ti povedala, kako je uporabnik našel tvoj oglas. Kontaktiral te je zato, ker mu je algoritem predlagal tvoj oglas in se mu je zdel dovolj zanimiv, ne pa zato, ker bi v iskalno polje napisal to kar išče.
Iz osebnih izkušenj vem, da je FBjev iskalnik za en šrot. Npr. izrecno mu rečeš, da iščeš npr. RTX 2060, potem ti pa ven meče GTX serijo GPUjev.
Ali pa iščeš nekaj drugega, potem ti pa ven vrže vse drugo, samo tistega ne, kar iščeš.

delavec44 ::
Hja, mogoče sem ga pa vprašal?
Tvoje izkušnje so take, ker ljudje v oglase ne dajejo ključnih besed (tag) ali pa dajo napačne.
Tvoje izkušnje so take, ker ljudje v oglase ne dajejo ključnih besed (tag) ali pa dajo napačne.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()

denabiker ::
a so kje na FB tudi oglasi za nepremičnine? Kje še lahko iščem nepremičnine, sedaj uporabljam nepremicnine.net, omenjeno bolho, pa salomon. Iščem po Savinjski regiji, ampak tako slabo prihajajo novi oglasi, spremljam vsak dan, ampak je zelo slaba ponudba.

Lonsarg ::
Na nepremicnine.net je 90% ponudbe, vglavnem manjkajo novogradnje in kaka luksuzna, obicne rabljene stvari so pa prakticno vse na nepremicnine.net

2dark ::
a so kje na FB tudi oglasi za nepremičnine? Kje še lahko iščem nepremičnine, sedaj uporabljam nepremicnine.net, omenjeno bolho, pa salomon. Iščem po Savinjski regiji, ampak tako slabo prihajajo novi oglasi, spremljam vsak dan, ampak je zelo slaba ponudba.
POglej tudi na century21.
https://c21.si/nepremicnine/prodaja/sav...
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )

NuMaN ::
Da ne odpiram nove teme.
Prvič prodajam na FB Marketplace.
A je praksa, da se komunicira samo preko sporočil preko FB, in se tam da morebitnemu kupcu telefonsko številko.
Kot sem videl, na oglasih ni kontaktnih podatkov.
Druga zadeva se nanaša na opcijo "Znamka" in "Oznaka", ki ju izpolnim, ampak se v oglasu ne objavi, tako da to vpišem v opis.
A je praksa, da se komunicira samo preko sporočil preko FB, in se tam da morebitnemu kupcu telefonsko številko.
Druga zadeva se nanaša na opcijo "Znamka" in "Oznaka", ki ju izpolnim, ampak se v oglasu ne objavi, tako da to vpišem v opis.
Imam 124,9 delnic Vzajemne.

pixelzgaming ::
fb blokira številke ki so v oglasih (kar je seveda dobra praksa da te potem ne kličejo razni oglaševalci)
ne vem kaj je tak problem s temi sporočili, napišeš da si zainteresiran in če hočeš cifro dopišeš še to.. sam se sicer večino stvari dogovorim po sporočilih (ohranjenost, dodatne slike, čas in lokacija prevzema) nato še klic pred prevzemom za potrditev.
do zdaj nimam nekih slabih izkušenj, idiote ki ponudijo polovico cene pa blokiram in se s tem izognem nadaljnih interakcij.
ne vem kaj je tak problem s temi sporočili, napišeš da si zainteresiran in če hočeš cifro dopišeš še to.. sam se sicer večino stvari dogovorim po sporočilih (ohranjenost, dodatne slike, čas in lokacija prevzema) nato še klic pred prevzemom za potrditev.
do zdaj nimam nekih slabih izkušenj, idiote ki ponudijo polovico cene pa blokiram in se s tem izognem nadaljnih interakcij.
PC: Ryzen 7 3700X | 32GB DDR4 | 500GB NVMe | 10TB HDD | RX 6800 XT | W10
Server: i5 6500 | 32GB DDR4 | 256GB SSD | 14TB HDD | Proxmox VE
Server2: i7 4770 | 16 GB DDR3 | 128GB SSD | 16TB HDD | CasaOS
Server: i5 6500 | 32GB DDR4 | 256GB SSD | 14TB HDD | Proxmox VE
Server2: i7 4770 | 16 GB DDR3 | 128GB SSD | 16TB HDD | CasaOS

Saj ni problem, tudi meni ustreza za začetek sporočilo, potem se znotraj sporočil izmenjata številki, če je interes in resnost.

Djole ::
Da ne odpiram nove teme.
Upam samo, da v "Naslov" nisi napisal svojega naslova, ker vidim da jih veliko to nardi, namesto naziva artikla :)
In pa mirkaj na sporocila, sploh na zacetku se radi pojavijo, tipa bi vzel ampak sem trenutno odsoten, bi poslal kurirja z denarjem za prevzem itd itd :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Djole ()

Sem navajen že od Bolhe na scamerje, prvi se mi je pojavil tam nekje 2008 na ljubezenskem portalu - neka "Nigerijka", štorija o pastorju in čebljanje o Jezusu, tako da sem ji na koncu poslal zgolj blagoslov.

Evo, oba oglasa imata že po 23 ogledov, kar je glede na praznično nedeljo kar vzpodbudno.
Me je pa kontaktiral Max iz Mozambika, češ da kršim pravila FB, in nek fake link s čudnim url ter FB logotom, katerega modra barva je rahlo drugačna.
Zgleda, da je hotel da vpišem svoj id za FB in geslo.
Skratka, s tem bom moral živeti, ali pa obdržati zadevice za spomin ...
Me je pa kontaktiral Max iz Mozambika, češ da kršim pravila FB, in nek fake link s čudnim url ter FB logotom, katerega modra barva je rahlo drugačna.

bambam20 ::
Evo, oba oglasa imata že po 23 ogledov, kar je glede na praznično nedeljo kar vzpodbudno.
Tako pa spet ni.
Je pa dobro kombinirat bolha in Marketplace.
Ko sem prodajal originalni monopoly narejen v prvi polovici 80 ih iz jugoslavije, nisem imel nobenega zanimanja na Marketplace, medtem, ko sem dobil takoj povpraševanje na Bolhi, kjer ga je nato kupil kupec iz Hrvaške za 100€ plus poština. ( sem bil prepoceni

Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bambam20 ()

DejchSLO ::
jaz sem zadnja leta prej na fb marketplaceu prodal kokr na bolhi. pravtako sm se hitreje zmenil ko sem tam kupoval. bolha neki ni to kokr je bla včasih.

Tako pa spet ni.
Je pa dobro kombinirat bolha in Marketplace.
Ko sem prodajal originalni monopoly narejen v prvi polovici 80 ih iz jugoslavije, nisem imel nobenega zanimanja na Marketplace, medtem, ko sem dobil takoj povpraševanje na Bolhi, kjer ga je nato kupil kupec iz Hrvaške za 100€ plus poština. ( sem bil prepoceni)
Jezus, toliko odštejejo za to. Smo se kot froci igrali s tem, moram povedati sestri, če še imamo sploh to ... Praviš, da je stotka premalo, koliko potem - 150?

Jezus, toliko odštejejo za to. Smo se kot froci igrali s tem, moram povedati sestri, če še imamo sploh to ... Praviš, da je stotka premalo, koliko potem - 150?
Nisem napisal, da je premalo. Imaš pa tudi na novo narejerno verzijo tega starega monopolija, ki se imenuje https://www.dexyco.si/druzabne-igre/767..... Smao baje hiške niso lesene, pač pa plastične.
Samo so očitno cene na trgu tako navite, da je bilo to za tistega, ki to išče pa zbira res poceni. Moj je bil tudi v res odličnem stanju.
Ta ima ceno 150EUR + poština..
https://www.bolha.com/zbirateljstvo-ost...
Tale je 110EUR, ampak mu manjkajo hiške, plus deluje, da je samo v slovenskem jeziku in ni dvojezičen.
https://www.bolha.com/zbirateljstvo-ost...
Tale si pa domišlja, da bi rad 300EUR zanj ( rofl).
https://www.bolha.com/zbirateljske-igra...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bambam20 ()

Koraaz ::
jaz sem zadnja leta prej na fb marketplaceu prodal kokr na bolhi. pravtako sm se hitreje zmenil ko sem tam kupoval. bolha neki ni to kokr je bla včasih.
To je čisto odvisno od tega kako te ima rad algoritem in je čista loterija.
Na začetku recimo, je bila prodaja porazna, potem pa tam okoli leta 23/24 pa je prodaja nenadoma eksplodirala, dokler mi ni meta prepovedala dostopa brez razloga in sem sedaj benan (kar se lahko zgodi vsakomur in je teh primerov, čedalje več).
Zdaj prodajam iz drugega profila in je prodaja spet porazna. Nekateri artikli so sicer imeli nenavadno veliko ogledov in zanimanja, ampak kaj ti to nuca, če so ljudje neresni in se ne da z njimi nič zmeniti (pošljejo generično sporočilo od FBja "ali je artikel na še na voljo?" in ko mu odgovoriš, te človek ignorira, nenormalno zbijanje cene, se zmeniš s človekom, da pride naslednji teden in ga potem ni, ne berejo opisov oglasov in so začudeni, ko ugotovijo, da stvar ni perfektna, hočejo fotografije, kljub temu, da so že objavljene itd.), ampak stvari, ki so pa imele veliko ogledov in zanimanja v preteklosti, ko sem imel še star profil, pa sedaj recimo ne gredo več v promet.
Dodaten minus je tudi to, da ne moreš objaviti več kot 20 oglasov v enem mescu, kar recimo Bolha nima te omejitve.

dokler mi ni meta prepovedala dostopa brez razloga in sem sedaj benan (kar se lahko zgodi vsakomur in je teh primerov, čedalje več).
Meni je brez razloga superge označilo, da so ponaredek. Pa imam že dva druga pare NIKE superg na Marketplaceu, ampak pri tretjem paru se je pojavila težava, saj sistem vztrajno trdi, da so ponaredek.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Bolha BREZ SKRBI (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 9628 (673) | RookY |
» | marketplace kupciOddelek: Loža | 2843 (930) | delavec44 |
» | kupci na marketplaceOddelek: Loža | 3017 (1682) | matobeli |
» | Rabimo novo Slovenski spletni oglasnikOddelek: Loža | 2462 (1502) | kuall |