» »

Izzivi prodaje rabljenih predmetov

Izzivi prodaje rabljenih predmetov

1 2
3
»

lolipop2 ::

gruntfürmich je izjavil:

rabljene superge...
sj ne vem kdo je večji čudak, prodajalec ali kupec rabljenih superg?

Ne govorim o obrabljenih supergah... govorim o supergah ki so bile nekajkrat obute in so praktično nove, za pol cene.

Pa tudi trg za zelo rabljene superge obstaja, če je cena prava.

Tomi ::

Koraaz je izjavil:

BladE_ je izjavil:

Cene rabljene robe pri nas so minimalno pod ceno novih stvari ali pa celo več. Če se misliš znebit neke robe jo daš za tako ceno, da gre takoj ne pa da več let isti oglas obnavljaš. Zadnjič sem iskal neke nosilce za police in najdem na Bolhi nekaj, kar bi šlo skozi(tip je imel 42 strani oglasov, sem vse prelistal, da bi vzel še kaj pa je imel cel kup šare nič vredne, cene pa...), grem v Bauhaus po police in dobim nove nosilce, lepše za manj EUREUREUR. Tak glup trg rabljene robe imamo pri nas, da glava peče... V recimo USA pa identično robo pred hiše postavljajo z napisi "FREE".

Ekstremi gredo v obe strani. Vsak hoče čimveč iztržiti, če se le da. Kupci ves čas barantajo, ker "lahko", prodajalci pa dajo avtomatsko 20% višjo ceno, ravno zaradi slednjih, ker vedo, da se bo vsak šel cenkat z njimi.

Na koncu smo vsi na slabšem, ker so prodajalci prisiljeni dati višje cene (ker tudi, če bi dal realno, bi kupci barantali), kupci pa avtomatično nočejo kupiti, ker jih odvrne visoka cena, čeprav bi se lahko cenkali.

Sem prodajal neke gume za ATV praktično zastonj, pa se je vseeno našel en talent, ki je hotel zbijat ceno. Pa sem mu enostavno rekel ne, ker sem bil že sit vsega cenkanja, ker sem že tako jih pod ceno prodajal. Kljub temu, da sem pričakoval, da bo vzel šila in kopita ter odkorakal, mi je vseeno nemudoma potem stisnil 20EUR v roke.

Ironično je potem bilo, ko mi je algoritem FB tržnice po prodaji začel kazati oglase ATV gum, ki so bili še dražji od mojega, tako, da sem vedel, da sem prodal konkretno pod ceno. Pa kljub temu bi se ljudje še zmeraj radi cenkali.

Alamar je izjavil:

Na vinted lahko prodajaš vse. Ogromno različne robe je gor. Bolhina storitev v primerjavi deluje sto let za kamnom.

Ok nisem vedel, da lahko tam vse prodajaš in ne zgolj cunje. Ne vem pa zakaj potem delajo reklamo samo za prodajo oblek? Tudi na njihovi spletni strani vidim zgolj obleke v prodaji.

Kar se pa tiče primerjave med vinted in Bolho (brez skrbi) pa ma Bolha vse kar si naštel, razen počitniškega načina.

Bolha ima tudi boljši način pošijanja, ker ti robo dostavljalec direktno osbeno prevzame na domu in se ti ni treba hecat z raznim printanjem nalepk in paketomati in potem moliti, da si vse naredil ok.
Ravno na redditu sem bral, kako je nekdo hotel nekaj poslati, naredil vse po navodilih, potem pa so mu naročilo preklicali, ker mu avtomat ni prepoznal paketa, ki ga je oddal.

To je zelo dober opis. Če želiš pošteno ceno, skoraj moraš dati 20 % višjo ceno, da se potem tako ti kot prodajalec kot kupec počutita dobro. Kar pa seveda odvrne koga od resnih kupcev, ki ni pripravljen barantati in se mu zdi cena previsoka.
metrodusa.blogspot.com

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tomi ()

Kn3dL ::

lolipop2 je izjavil:

Jaz prodajam ene superge... skoraj pol ceneje.... pa so praktično nove. Kakše mm je guma pobrana in me kliče, da če lahk spustim ceno še kaj, ker je malo pobrana guma. Pa imam napisano "rabljene". Jao...
Bolha je samo za ubijanje časa. Več stvari sem na eBayu prodal, kot na bolhi.

----

Ne govorim o obrabljenih supergah... govorim o supergah ki so bile nekajkrat obute in so praktično nove, za pol cene.

Zakaj bi kupil 2nd hand superge (neglede na ohranjenost) po 50% polne cene novih, če jih v akciji dobim za isto oz. še boljšo ceno in jih lahko vrnem?

Kot si sam ugotovil, ko po cena primerna se bo tudi kupec našel.. Vse svoje rabljene superge, ki jih nisem več nosil sem uspel prodati na bolhi lansko leto. Od kar dosti rabljenih do nenošenih z original tagi. Res pa da ne vse v enem tednu.

Postavi se v vlogo kupca. A bi sam tudi kupil rabljene superge, če jih nove slej kot prej dobiš v akciji po enaki ceni?

ChirkKarlie ::

Kdo sploh kupi rabljene prešvicane čevlje ali obleke fuj?!? S tem se ne bi niti trudil

Zgodovina sprememb…

Kn3dL ::

ChirkKarlie je izjavil:

Kdo sploh kupi rabljene prešvicane čevlje ali obleke fuj?!? S tem se ne bi niti trudil

Iz kje si dobil to idejo o prešvicanih? Iz lastnih izkušenj?

Noga umita, štumfi frišni, čevlji suhi, pa ne boš mel problemov s prešvicano oz. smrdečo obutvijo. :))

delavec44 ::

Alamar je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Kje točno je razlika med Bolho Brez skrbi, da je slednja 100 let za tem? Sem prebral 2x, pa se mi zdi enako.

Kakšni so stroški na Vinted? Bolha ima promocijo in plačaš le zaščito, pošiljanje je pa zastonj.

Slabo si prebral, če ne vidiš vse ostale prednosti pred bolho. Kot prodajalec si brez stroškov, samo napišeš kodo na paket in oddaš v paketomat. V bistvo sploh ne veš naslova, kam pošiljaš (samo ime priimek in država).

Zato pa vprašam. In sedaj vem isto kot prej. Prednost recimo vidim, da lahko prodaš v tujino.

Strošek je pa strošek, je čisto vseeno kdo ga plača na koncu.

Koraaz je izjavil:

Alamar je izjavil:

Kako ima vse drugo? Daj preberi še enkrat. Poleg tega je tale "brez skrbi" prisoten samo na določenih oglasih in od tega jih je velik delež čisti scam. Mene so že dvakrat osebno klicali, zakaj ne uporabljam storitve pa sem rekel samo ne hvala lepa in adijo. Na bolhi sem 20 let tako, da vem kakšna greznica je postala. :)

Vse odebeljeno spodaj ima tudi Bolha brez skrbi.

- denar se zadrži, dokler kupec ne potrdi prejem paketa, oziroma se sprosti, ko mine dva dni odkar prejme pošiljko
- feedback za prodajalce in kupce (kot npr. ebay)
- ne rabiš se ukvarjati s pošto, poštnino, nalepkami, naslovi...itd, ker po prodaji enostavno napišeš avtomatsko generirano kodo na paket in ga vržeš v GLS paketomat
- polna sledljivost pošiljke v sami aplikaciji

- počitniški način (z enim klikom zakriješ vse oglase, ko si odsoten)
- možnost pošiljanja/prejemanja cenovnih ponudb v sami aplikaciji (kot npr. best offer na ebay)
- nobenih provizij za prodajalce (v nasprotju z npr. ebay)
- močan support v primeru kakršnihkoli težav (kot npr ebay)

Ni ti treba uporabljati Bolhe, če ne želiš, te nihče ne sili vanjo.

Bodi pa vsaj toliko objektiven in pošten do vseh ostalih, da ne širiš neresnic, če si že subjektiven, zaradi nekega razloga.

Avenger je izjavil:

A je na fb marketplace res bolje?

FB tržnica je loterija. Lahko gre zelo dobro, a v večini primerov je velika verjetnost, da boš tam bil deležen ogromno prevarantov in neresnih kupcev, ki ti samo pošljejo sporočilo, po odgovoru, se pa vderejo v zemljo. Če se pa že odzovejo, ti pa takoj zbijejo ceno za 50%...

Tudi to dvoje ima Bolha:
- možnost pošiljanja/prejemanja cenovnih ponudb v sami aplikaciji (kot npr. best offer na ebay)
- močan support v primeru kakršnihkoli težav (kot npr ebay)

Ponudbe lahko oddajaš, če je prodajalec nastavil nefiksno ceno.
Support je pa tudi ok, celo po telefonu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delavec44 ()

lambda ::

Tomi je izjavil:

Če želiš pošteno ceno, skoraj moraš dati 20 % višjo ceno, da se potem tako ti kot prodajalec kot kupec počutita dobro. Kar pa seveda odvrne koga od resnih kupcev, ki ni pripravljen barantati in se mu zdi cena previsoka.

To barantanje je norost. Daš normalno ceno in dopis "zadnja cena" in je to to.

Precej pomaga, če ima oglas dobre slike, podroben opis prodajanja in osnovne informacijame o možnosti prevzema (kraj, nek tipičen okvirni čas popoldne/dopoldne/čez vikend ...). Večina oglasov je žal tipično slikanih s krompirjem, opis v enem stavku, kontakt zgolj preko bolhe - pa še potem rabiš 3x ping-pong sporočilo, da iz prodajalca izvlečeš kako sploh priti do prodajanega ...

PujsekPepe ::

lolipop2 je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

rabljene superge...
sj ne vem kdo je večji čudak, prodajalec ali kupec rabljenih superg?

Jasno da obstaja. Sploh za otroke. Kupis nike air jordan tamau nos eno sezono in kaj jih bos fuknu proc? Za 20 eur jih komot prodas jasno spucane
Isto je z ostalimi brand cunjami. Tisto s temuja pa res ne mors prodajat

Kn3dL je izjavil:

lolipop2 je izjavil:

Jaz prodajam ene superge... skoraj pol ceneje.... pa so praktično nove. Kakše mm je guma pobrana in me kliče, da če lahk spustim ceno še kaj, ker je malo pobrana guma. Pa imam napisano "rabljene". Jao...
Bolha je samo za ubijanje časa. Več stvari sem na eBayu prodal, kot na bolhi.

----

Zakaj bi kupil 2nd hand superge (neglede na ohranjenost) po 50% polne cene novih, če jih v akciji dobim za isto oz. še boljšo ceno in jih lahko vrnem?

Kot si sam ugotovil, ko po cena primerna se bo tudi kupec našel.. Vse svoje rabljene superge, ki jih nisem več nosil sem uspel prodati na bolhi lansko leto. Od kar dosti rabljenih do nenošenih z original tagi. Res pa da ne vse v enem tednu.

Postavi se v vlogo kupca. A bi sam tudi kupil rabljene superge, če jih nove slej kot prej dobiš v akciji po enaki ceni?

Pokazi mi air jordanke superge za 20 eur? Ce dobim super ohranjene vzamem tako robo. Vinted itak zadrzi kupino in ce ni tko kot v opisu sam nazaj posljes
Pa to ne pomen da sem brez kesa rad pa menjam te stvari

Zgodovina sprememb…

lambda je izjavil:

Tomi je izjavil:

Če želiš pošteno ceno, skoraj moraš dati 20 % višjo ceno, da se potem tako ti kot prodajalec kot kupec počutita dobro. Kar pa seveda odvrne koga od resnih kupcev, ki ni pripravljen barantati in se mu zdi cena previsoka.

Precej pomaga, če ima oglas dobre slike, podroben opis prodajanja in osnovne informacijame o možnosti prevzema (kraj, nek tipičen okvirni čas popoldne/dopoldne/čez vikend ...). Večina oglasov je žal tipično slikanih s krompirjem, opis v enem stavku, kontakt zgolj preko bolhe - pa še potem rabiš 3x ping-pong sporočilo, da iz prodajalca izvlečeš kako sploh priti do prodajanega ...

Kupci pričakujejo, da prodajalec spusti ceno, kar pomeni, da "zadnja cena" pomeni veliko nepotrebne komunikacije. Kupci niti osnov ne preberejo, kaj šele opisa.
metrodusa.blogspot.com

lolipop2 ::

Kn3dL je izjavil:

Jaz bi, če modela, ki mi je ustrezal ne izdelujejo več oz. tudi sem kupil takšne superge, pa je bilo vse bp. Je pa res treba videti, kakšne so superge, itd...

Glede vloge kupca: superge so pol cene tiste cene, ki je v akciji. Preverjeno v zadnjem letu, ko sem spremljal gibanje njihovih cen. ;)

PujsekPepe je izjavil:

Pokazi mi air jordanke superge za 20 eur? Ce dobim super ohranjene vzamem tako robo. Vinted itak zadrzi kupino in ce ni tko kot v opisu sam nazaj posljes
Pa to ne pomen da sem brez kesa rad pa menjam te stvari

Točno o tem govorim.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lolipop2 ()

kuglvinkl ::

Avenger je izjavil:

OutOfTheBox je izjavil:

Jah ne vem. Gume stare 3 leta so že relativno blizu konca, tudi če majo še celoten profil.

Jaz si to nisem tko razlagal. Celoletne (in to Goodyear, ne nek kitajc) daš gor in komot pustiš na avtu 3 sezone, ali pa če delaš ogromno kilometrov, zgoniš tiste milimetre v dveh letih, to se pa že splača, ne? Bom probal še enkrat spomladi, s še nižjo ceno.

KTr1sk: nimam stativa, par objektivov pa Flir one pro. A je na fb marketplace res bolje?

kolk hoče met fort za eno dilo, če so vse takšnih dimenzij, kot je oglaševano in koliko bi računal dostavo za Bežigrad?
Your focus determines your reallity

fikus_ ::

Vse je stvar ponudbe in povpraševanja ter dodatno "čustveni" faktor.
Za prodajalca ta faktor ponavadi viša ceno, za katerega kupca pa bi morala stvar biti prakticno zastonj.
Če je nekomu neka stvar "oddelala" potem je na koncu vseeno, ali jo zavrže, ali proda. Če je se uporabno in uspeš prodati, super, sicer roma v zbirni center.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

lambda je izjavil:

Tomi je izjavil:

Se strinjam, samo po drugi strani me pa skoraj vsi potem sprašujejo stvari, ki so že napisane v oglasu. Tako da se že sprašujem ali ljudje preberejo samo naslov oglasa in ceno.

ps. Ko se že o ceni pogovarjamo. Jaz brezplačnih oglasov ne oddajam več, ker se oglašajo sami bedaki. Če bi se rad kakšne zadeve znebil in se mi ne da odpeljati na deponijo, dam 10EUR in je še vse šlo. Tudi crknjeni TVji in hladilniki.

Zgodovina sprememb…

delavec44 je izjavil:

lambda je izjavil:

Tomi je izjavil:

Se strinjam, samo po drugi strani me pa skoraj vsi potem sprašujejo stvari, ki so že napisane v oglasu. Tako da se že sprašujem ali ljudje preberejo samo naslov oglasa in ceno.

ps. Ko se že o ceni pogovarjamo. Jaz brezplačnih oglasov ne oddajam več, ker se oglašajo sami bedaki. Če bi se rad kakšne zadeve znebil in se mi ne da odpeljati na deponijo, dam 10EUR in je še vse šlo. Tudi crknjeni TVji in hladilniki.

Pa se potem ne javljajo kakšne sumljive osebe? In potem to pristane ali na oglasnikih kot “skoraj novo” ali pa še hujše, v gozdovih?

Sodelavka je rekla, da je svoje podarjene predmete že videla v gozdu.
metrodusa.blogspot.com

Ne vem, če smo se razumeli. Ceno dam 10EUR. Zaenkrat so vsi kupci rekli, da bodo popravili ali imeli za dele.
Zakaj bi kdo plačal 10EUR, imel stroške s prevozom in potem odvrgel v gozd pa ne vem. Komunala je bližje in zastonj vzame. Na Dinosu pa še kaj plačajo.

Zgodovina sprememb…

delavec44 je izjavil:

Ne vem, če smo se razumeli. Ceno dam 10EUR. Zaenkrat so vsi kupci rekli, da bodo popravili ali imeli za dele.
Zakaj bi kdo plačal 10EUR, imel stroške s prevozom in potem odvrgel v gozd pa ne vem. Komunala je bližje in zastonj vzame. Na Dinosu pa še kaj plačajo.

Lahko, da kdo narobe oceni, koliko je nekaj vredno in koliko truda bo šlo v popravilo/prodajo.

Jaz tudi s tehniko nimam težav, glavna napaka je bila, ko sem pri eni selitvi vzel na kilograme knjig in podobnih težkih zadev. Veliko se je prodalo, veliko pa ne. Glede na vložen trud seveda tega sedaj ne morem kar podariti ali vreči stran.
metrodusa.blogspot.com

NSA Agent ::

Izzivi? Mogoče je cena prevelika?

Trenutno iščem en mini PC da bi ga imel za sever ... in ko gledam ponudbo na bolhi ... je sam klump.
Ljudje hočejo imeti +150€ za skoraj 10 let star PC, ki nov ni stal več kot 500€.

https://www.bolha.com/ibm-lenovo-namizn... - 11 let star 80W cpu za 120€
https://www.bolha.com/ibm-lenovo-namizn... - 8 let star 35W cpu za 180€

Pa dam raje še 50€ zraven pa dobim nov sodoben mini PC iz Aliexspress.

https://www.aliexpress.com/item/1005009... tale iz aliexspress je 150€ pa teče kroge okoli obeh zgornjih mini PC-jev z 15W, medtem ko ona dva sta pa 80W in 35W.
Oz 280€ z ram-om in diskom ... ampak 16 GB DDR4 rama imam tako doma, ko sem laptop posodobil na 64 GB - malo pred podražitvijo. Za en disk pa bom že dal tistih 40€. Tako da je bolje vzeti nov PC kot pa kupiti nekaj na bolhi.

Ali pa bom tega na vinted za 200€ vzel.
https://www.vinted.si/items/7625045208-...
ki pa je tudi svetlobna leta pred obema mini računalnikoma iz bolhe in porabi 15W.

Jaz iščem nek varčen mini PC da ga bom imel za nextclud server in še par drugih zadev gor obesil (tako da rabim vsaj 8 niti) ... tako da če ima kdo kaj bolšjega, kot to na aliexspress, (price, performance, power usage) se mi naj kar javi na ZS. Pridem in odpeljem takoj brez barantanja.

Povzetek:
Prodajalci na Bolhi ste še kar v kameni dobi, treba se bo zavedati da imate konkurenco iz AliExspress, Temu, Sien, Vinted, ... in boste ustrezno cene spustili.

NSA Agent je izjavil:

Trenutno iščem en mini PC da bi ga imel za sever ... in ko gledam ponudbo na bolhi ... je sam klump.
Ljudje hočejo imeti +150€ za skoraj 10 let star PC, ki nov ni stal več kot 500€.

https://www.aliexpress.com/item/1005009... tale iz aliexspress je 150€ pa teče kroge okoli obeh zgornjih mini PC-jev z 15W, medtem ko ona dva sta pa 80W in 35W.
Oz 280€ z ram-om in diskom ... ampak 16 GB DDR4 rama imam tako doma, ko sem laptop posodobil na 64 GB - malo pred podražitvijo. Za en disk pa bom že dal tistih 40€. Tako da je bolje vzeti nov PC kot pa kupiti nekaj na bolhi.

ki pa je tudi svetlobna leta pred obema mini računalnikoma iz bolhe in porabi 15W.

Jaz iščem nek varčen mini PC da ga bom imel za nextclud server in še par drugih zadev gor obesil (tako da rabim vsaj 8 niti) ... tako da če ima kdo kaj bolšjega, kot to na aliexspress, (price, performance, power usage) se mi naj kar javi na ZS. Pridem in odpeljem takoj brez barantanja.

Povzetek:
Prodajalci na Bolhi ste še kar v kameni dobi, treba se bo zavedati da imate konkurenco iz AliExspress, Temu, Sien, Vinted, ... in boste ustrezno cene spustili.

Tudi prodaja na Ebayu ni dobra. Ne gre samo za slovensko specifiko.
metrodusa.blogspot.com

Trenutno kupovati komponente nove in rabljene (ram, ssd, grafične) je strel v koleno. Bolje počakati, da se trg normalizira, ker vsi navijajo cene.

ChirkKarlie ::

Sigurno se najde kdo, ki živi pod kamnom.. Se splača dnevno čekirat.

karafeka ::

delavec44 je izjavil:

Koliko je "prodajalcev" oz. so že kaki boti, ki skopirajo besedilo iz enega starega oglasa, potem pa poskušajo dobit nakazalo na Paypal Friends ali kaj podobnega. Taki ponavadi ne poznajo podrobnosti tistega kar "prodajajo".

gruntfürmich ::

delavec44 je izjavil:

lambda je izjavil:

Tomi je izjavil:

moj butik za cote je bil s tem še posebej v podnu. je zapisana cena in velikost in kmetice so ravno to spraševale... zares zabit folk.

Tomi je izjavil:

lambda je izjavil:

Tomi je izjavil:

Kupci pričakujejo, da prodajalec spusti ceno, kar pomeni, da "zadnja cena" pomeni veliko nepotrebne komunikacije. Kupci niti osnov ne preberejo, kaj šele opisa.

jah no, ni čisto tako. eni barantamo, drugi ne. in tudi meni gre včasih na jetra barantanje. no, še bolj pa mi gre na jetra izredno prenizka postavljena ponudba s strani kupca.
sem kolega vprašal ki ima dosti oglasov na bolhi, če mu je barantanje kupcev težaško, pa je rekel da ne ker je vse stvar dogovora.
in potem sem spremenil mnenje.
pač smo si različni.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

Technics ::

NSA Agent je izjavil:

Povzetek:

Piši mi zs imam HPje ti dam poceni za 80-90€ z polnilcem,pa še za kaki SSD pa rame dodatne če rabiš se lahko zmenima.

MrStein ::

gruntfürmich je izjavil:

moj butik za cote je bil s tem še posebej v podnu. je zapisana cena in velikost in kmetice so ravno to spraševale... zares zabit folk.

Če ne bi vprašali in bi dobili napačno velikost, pa bi spet rekel, da so neumni, ker niso vprašali...
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

MrStein je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

Če ne bi vprašali in bi dobili napačno velikost, pa bi spet rekel, da so neumni, ker niso vprašali...

Že, saj jaz sem tudi. Samo potem začneš stavek, vem da piše v oglasu ampak samo preverjam še enkrat...

Tako kot sem jaz vedno tečen, če mi kdo piše za kakšno zadevo z okvaro, da mi izrecno potrdi, da mu je jasno kaj je pisalo v oglasu. Drugače imaš potem samo probleme.

Saj enako je, ko te kličejo preprodajalci ko prodajaš avto. Potem ga pa vprašaš ali je sploh prebral oglas, pa začne da je v avtu in mu je kolega poslal cifro. Vedno isto.

kixs ::

Najbolj so mi glupi taki, s katerimi se dopisujes 2-3 dni in na koncu bi radi, da posljem po posti z odkupnino. A v oglasu imam napisano, da ne posiljam z odkupnino. Ocitno bo potrebno to izpostaviti ze ob prvem kontaktu.
1 2
3
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bolha v. FB Marketplace (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
678426 (3063) bambam20
»

Kupci na bolhi (strani: 1 2 3 )

11520639 (9465) Leko
»

Cena po dogovoru !? (strani: 1 2 )

9623052 (19672) loveJDM
»

Nesposobnost trgovanja pri malih oglasih (strani: 1 2 3 4 5 6 )

25563651 (54240) kuglvinkl

Več podobnih tem