Forum » Problemi človeštva » Ladja LAHO zaključuje svojo pot in odhaja v razrez!??
Ladja LAHO zaključuje svojo pot in odhaja v razrez!??
gen Maister ::
Zadnje dni se je pojavila žalostna novica o naši zadnji potniški ladji...
https://www.24ur.com/novice/slovenija/s...
https://www.rtvslo.si/lokalne-novice/pr...
Ali je to vse kar zmoremo in zmorete!??
Kar zmorejo naši politiki, odločevalci in v končni fazi tudi prebivalci in državljani!??
Se samo meni zdi, da bi (nam) morali zvoniti VSI ALARMI!??
Kar zmorejo naši politiki, odločevalci in v končni fazi tudi prebivalci in državljani!??
Utk ::
Privatnik je kupil 70 let staro ladjo, jo 30 let vozil in zdaj se mu ne splača več.
Kaj zaboga naj bi politika zdaj glede tega naredila?
Kaj zaboga naj bi politika zdaj glede tega naredila?
Machete ::
Ne razumem tega jokanja. Kakšno vrednost pa ima za državo? Odslužene ladje režejo vsak dan.
Če je komu to od vas žalostno (op), jo še lahko morda prestreže in kupi.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Scaramouche3 ::
gen Maister je izjavil:
Zadnje dni se je pojavila žalostna novica o naši zadnji potniški ladji...
Dejmo milijone, ki bi lahko šli v nakup pomembne zdravstvene opreme raje v ladjo,za katero večina do sedaj ni vedela da obstaja...
Ne razumem tega jokanja. Kakšno vrednost pa ima za državo? Odslužene ladje režejo vsak dan.
NE razumeš tega jokanja!??
Se opravičujem; za jokanje namreč, in da ga moraš prenašati.
Da se oglasi PACIENT Ukt me ne preseneča!
Da pa je vsem ostalim RAVNO kot Slavonija za tako in drugačno tehnično dediščino Butal, ki bi se jo dalo drugače in tudi bolje izkoristit; sicer mi to ni nenavadno, ker že od začetka živim in dobro spremljam zadeve, mentaliteto, pamet in vrednote butalcev in seveda vseh njihovih "pametnih" odločevalcev in politikov z dobro plačo, ki se očitno praskajo po jajcih in prelagajo in odpošiljajo neki papir!
Važno je, da bobite 100€ višjo plačo in da dobijo upokojenci zimski dodatek!!?
Še na RIT jih kušnite v mojem imenu in seveda tudi vse svoje somišljenike!
Sem ti še kaj pozabil razložit!?? NO, če bo potrebno in se bom spomnil, ti bom dodal!
Scaramouche3 je izjavil:
Dejmo milijone, ki bi lahko šli v nakup pomembne zdravstvene opreme raje v ladjo,za katero večina do sedaj ni vedela da obstaja...
200k niso ravno miljoni, PACIENT!! In s tem ne moreš rešiti nič! To je en reševalni kombi!!
To je en vladni avto!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: gen Maister ()
Musashi ::
Lol, prodaj delnice, kupi ladjo pa si to staro železo parkiraj na dvorišče. To pa ne, ti bi pač z davkoplačevalskim po koprivah a ne...
Jure14 ::
Machete ::
gen Maister je izjavil:
Da pa je vsem ostalim RAVNO kot Slavonija za tako in drugačno tehnično dediščino Butal, ki bi se jo dalo drugače in tudi bolje izkoristit; sicer mi to ni nenavadno, ker že od začetka živim in dobro spremljam zadeve, mentaliteto, pamet in vrednote butalcev in seveda vseh njihovih "pametnih" odločevalcev in politikov z dobro plačo, ki se očitno praskajo po jajcih in prelagajo in odpošiljajo neki papir!
Važno je, da bobite 100EUR višjo plačo in da dobijo upokojenci zimski dodatek!!?Saj, če se boste hoteli po morju malo zapeljati, boste odšli na jug in vas bodo sosedje poservisirali, tako kot lepo že odkupujejo domače fabrike, katere se ne preselijo k njim!??
Sem ti še kaj pozabil razložit!?? NO, če bo potrebno in se bom spomnil, ti bom dodal!
Scaramouche3 je izjavil:
200k niso ravno miljoni, PACIENT!! In s tem ne moreš rešiti nič! To je en reševalni kombi!!
To je en vladni avto!
Še vedno ne razumem o čem govoriš in o kakšni tehnični dediščini sanjaš. Niti enega argumenta nisi podal, primera uporabe, financiranja, lokacije itd.. NIČ. Ena kanta brezsmiselnega in neargumentiranega očitanja uničevanja dediščine, ki to ni.
Ajde uresničila se je tvoja želja, v teoriji to kanto kupi država. V teoriji so izbrali tebe in jo prepisali nate.
Prosim razpiši se kako se bo začel tvoj nov dan in kakšne imaš načrte.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Machete ()
Tody ::
K bi vsaj novico prebral, je pa očitno samo tablet zmanjkalo. Ni problem ladija, problem je plačevat posadko, bencin, vzdrževanje vrjetno je treba tudi kako registracijo in tehničnega plačevat in zavarovanje.
Očitno poslovno gledano se to ne pokrije. Parkirat ladjo v luko pa naj tam gnije pa spet ni ok ane... Sej ga bo razrez stal 15k...
Očitno poslovno gledano se to ne pokrije. Parkirat ladjo v luko pa naj tam gnije pa spet ni ok ane... Sej ga bo razrez stal 15k...
Sej to nemška ladja. Naj jo njim prodajo. Ma kaj prodajo, podarijo. Nemčija sigurno pazi na svojo tehnično dediščino...
Legon ::
gen Maister je izjavil:
Važno je, da bobite 100€ višjo plačo in da dobijo upokojenci zimski dodatek!!?Saj, če se boste hoteli po morju malo zapeljati, boste odšli na jug in vas bodo sosedje poservisirali, tako kot lepo že odkupujejo domače fabrike, katere se ne preselijo k njim!??
Scaramouche3 je izjavil:
To je en vladni avto!
Tudi ce gre teh 200k za Golobove pocitnice, bodo boljse porabljeni, kot za kup 70 let starega pleha, ki je samo se za razrez.
Edininpacient v tej zgodbi je bedak, ki se obremenjuje s tem kupom odsluzenega pleha.
Ne 70, ta jajca so stara 120 let...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Legon ()
tetriandoch ::
Kaj vse še ne propada, pa se noben ne vžiga. Od gradov in starih lokomotiv naprej. O svinjah pri koritu, je pa vsaka beseda izguba časa.
pegasus ::
Tehnična kultura na balkanu ni sprejeta preveč kulturno. Koliko starih klubskih letal se je enostavno zakurilo, ker so bila lesena, namesto da bi jih uredili za muzej ... aja, ga še nimamo. Je moral Boscarol osebno sfinancirat, da se je zgodba o letalskem muzeju začela dogajati ...
gen Maister je izjavil:
Važno je, da bobite 100EUR višjo plačo in da dobijo upokojenci zimski dodatek!!?Saj, če se boste hoteli po morju malo zapeljati, boste odšli na jug in vas bodo sosedje poservisirali, tako kot lepo že odkupujejo domače fabrike, katere se ne preselijo k njim!??
Scaramouche3 je izjavil:
To je en vladni avto!
Še vedno ne razumem o čem govoriš in o kakšni tehnični dediščini sanjaš. Niti enega argumenta nisi podal, primera uporabe, financiranja, lokacije itd.. NIČ. Ena kanta brezsmiselnega in neargumentiranega očitanja uničevanja dediščine, ki to ni.
Ajde uresničila se je tvoja želja, v teoriji to kanto kupi država. V teoriji so izbrali tebe in jo prepisali nate.
Prosim razpiši se kako se bo začel tvoj nov dan in kakšne imaš načrte.
Ne veš!??
Kakšen načrt!?? Brihtna buča, načrt je tak, da je potrebno vse razrezati in odpeljati na odpad in na smetišče, ker to je samo neka stara šara! Tak je načrt!
Važno je, da se boste priklapljali na UI, tam bo vaš načrt, užitek in prihodnost NEomejena....
Na tej stari (ali novi) barkači torej ne bodo stregli sardelic, tudi golobove paštete in nutrijinih zrezkov ne!?? Tudi tiristični vodiči ne bodo prodajali pravljic turistom, kaj je vse ta barkača preživela. Vse to je samo nepotrebna šara!
Načrt je tak, da bodo turisti dobili dve elektrodici v možgane, ki bodo simulirali in sprožali neverjetne užitke in za to bodo segali globoko v denarnice!
Ti je všeč NAČRT!??
AJA!!? Ker si bil takrat še verjetno bolj Pipec, če sploh, ko so izvalali te poskuse .... Podgane so se izstradale do smrti s pritiskanjem na tisti gumb, ki jim je ustvarjal užitek v možganih preko elektrod!
Res veličasten načrt! Moram kar sam sebe po ramenu potrepljati, tako zelo dober se mi zdi!
Menda so golobi samo leteče podgane!?
Če ste pripravljeni zbirati zamaške, da si vaši politiki lahko privoščijo kakšen dopust; samo povejte!! Se vam takoj pridružim!!
Seveda še ALTERNATIVE!
Z vsega sveta bodo drli na glavni štajerski praznik, ko se mošt v vino spreminja in po katetem bodo zaslovele Butale po celem svetu.... In vsaka gasilska veselica, ki jih v Butalah tudi znamo dobro organizirati, s pravo harmoniko, lahko postanejo praznovanja, na katera bodo drli in gomazeli iz vseh koncev sveta in katerim oktoberfest do kolen ne bo segal.
mn ::
Tehnična kultura na balkanu ni sprejeta preveč kulturno. Koliko starih klubskih letal se je enostavno zakurilo, ker so bila lesena, namesto da bi jih uredili za muzej ... aja, ga še nimamo. Je moral Boscarol osebno sfinancirat, da se je zgodba o letalskem muzeju začela dogajati ...
OK, ampak če ostanemo on point, kaj točno je pri tej specifični ladji takšnega, da je slovenska tehnična dediščina? Ni bila narejena v Sloveniji, ni plod slovenskega znanja, vse kar je slovenskega na njej je to, da jo je nek Slovenec kupil v 90h letih.
Kar se letalstva tiče vsaj imamo neko tehnično dediščino, me je presenetilo ko sem v Bistri gledal modele letal slovenski konstruktorjev, Rusjana pa verjetno vsi poznamo. Če že kaj, bi morali ohraniti kaj ekvivalentnega iz pomorske zgodovine, če imamo kaj? Tale ladja bi pa bila nekakšen beli slon.
To je kot tista štorija iz Srbije, nekih 10+ let nazaj! Ne samo, da so jo sicer povedali in posredovali pri domačih Butalskih novicah in vesteh, o njej mi je potožil tudi neki zgroženi starejši državljan srbije, po vsej verjetnosti intelektualec, ki je imel s seboj že skoraj polnoletnega vnuka. Edini, ki so imeli še zadnje delujoče in leteče lovce in letala, menda celo nemške, iz ww2; zaposleni in mehaniki so iz svojih lastnih plač kupovali lak in ostale materjale in dele za vzdrževanje teh letal!!
starfotr ::
Vsi bi imeli vse. Nihče pa ne bi nič plačal. Ste imeli opcijo jo dobit zastonj. Pa ni nihče dal jajc na tnalo.
Torej je edino smiselno, da gre na razrez. Ni ne prva ne zadnja. Iz te bodo lahko vsaj kaj pametnega naredili in prodali za odpadno kovino.
Poliesterske barke nimaš pa kam prodat niti je ne moreš ponovno uporabit.
Pa nehajte že jokat za neko kvazi dediščino. Mediji so pograbili to, da so lahko 1 teden imeli material. To je vse.
Torej je edino smiselno, da gre na razrez. Ni ne prva ne zadnja. Iz te bodo lahko vsaj kaj pametnega naredili in prodali za odpadno kovino.
Poliesterske barke nimaš pa kam prodat niti je ne moreš ponovno uporabit.
Pa nehajte že jokat za neko kvazi dediščino. Mediji so pograbili to, da so lahko 1 teden imeli material. To je vse.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: starfotr ()
cekr ::
Nekje v Evropi naj se kupi eno mlajšo rabljeno ladjo pa bo, če se jo res rabi.
Glede na turizem, ki se ga gremo (oz. ne gremo), je ta konzerva prava sramota.
Ali pa je samo prikaz stanja našega turizma.
V Portorožu sem se vedno čudil, kaj to še sploh dela na vodi.
Do razmišljanja o varnosti potnikov pa sploh še nisem prišel.
Večina ljudi pa je za to kanto itak izvedela v teh dneh.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

IL_DIAVOLO ::
Resno? Za to ribisko podrtijo bomo jokali kot da je nacionalni zaklad?
Kvečjemu ne bo vec delala sramote mestu.
Kvečjemu ne bo vec delala sramote mestu.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Glugy ::
Vse je odvisno od tega kako redka je takšna ladja v svetovnem merilu. Če je redka potem bi bilo smiselno jo imet za muzej, ampak bi trajal dolgo časa da bi se "naložba" izplačala, bi pa pomagala turizmu. Pri turizmu je tako da je vsak kamenček nič sam po seb ampak ko je takih kamenčkov dovolj je pa to ena lepa izkušnja, to je en tak kamenček. Je pa zelo draga zadeva to tud za muzej. Tud kot muzej ne bi bilo zastonj vzdrževanje, vprašanje ekonomike tle.
Je pa čudno da je občina dobila sporočilo da gre ladja v razrez še preden je imela možnost spremeniti to usodo, izrazila je namreč interest da bi šla ladja za muzej ampak lastnik je rekel da ne more čakat. Škoda ker se ni lastnik mal prej spomnil za muzej. Mogoče bi pa kej ratal iz tega.
Je pa čudno da je občina dobila sporočilo da gre ladja v razrez še preden je imela možnost spremeniti to usodo, izrazila je namreč interest da bi šla ladja za muzej ampak lastnik je rekel da ne more čakat. Škoda ker se ni lastnik mal prej spomnil za muzej. Mogoče bi pa kej ratal iz tega.
cekr ::
Za muzej rabiš prostor. A ga imamo kje ob naši obali?
Ladja pa ni tako majhna, da bi jo ven potegnili pa spravili v red.
Sploh je bila pa že tako predelana, da ne vem, če paše ravno v muzej.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
starfotr ::
Prodali za bakšiš, pardon podarili s podkupninami smo Splošno plovbo. Edini ladjar. Šmrk šmrk.
Riba 1 in Riba 2 sta tudi že davno šli v razrez.
Hrvatje imajo nešteto bark, s katerimi vsak dan furajo turiste. Mi smo imeli samo eno samo. In še te ne več.
Letališče smo prodali. Ostala letališča so pa prazna ali pa delajo par ur na dan.
Dajte si že vbit v glavo, da mi nismo sposobni furat ne države, ne gospodarstva, ne dediščine, ne turizma. To je v naši krvi. Slej ko prej bomo brez in to je točno to kar si želimo in intenzivno delamo. In potem začudenje?
Riba 1 in Riba 2 sta tudi že davno šli v razrez.
Hrvatje imajo nešteto bark, s katerimi vsak dan furajo turiste. Mi smo imeli samo eno samo. In še te ne več.
Letališče smo prodali. Ostala letališča so pa prazna ali pa delajo par ur na dan.
Dajte si že vbit v glavo, da mi nismo sposobni furat ne države, ne gospodarstva, ne dediščine, ne turizma. To je v naši krvi. Slej ko prej bomo brez in to je točno to kar si želimo in intenzivno delamo. In potem začudenje?
Nekje v Evropi naj se kupi eno mlajšo rabljeno ladjo pa bo, če se jo res rabi.
Seveda! Zakaj bi jo soloh kupovali!??? Škoda dhnarja!
"Mi" nismo imeli nič, niti "Hrvati" nimajo nič. Ima tist, ki ga ima. Ne "mi". In tisto kupi, služi, proda ali dela izgubo. Če kdo vidi posel v tem, naj izvoli.

gen Maister je izjavil:
To je en vladni avto!
Ne se tukaj hvaliti,umobolnik, ker teh 200k ni dovolj, to bodo vsako leto vložki, če to dobi status spomenika!
Za muzej rabiš prostor. A ga imamo kje ob naši obali?
Že kakšnih 20+ let nazaj, ko so bili še Pipci, če sploh, je v Lj, tam nasproti občine Vič, v parku stal tramvaj! PRAVI TRAMVAJ! Na tirnicah! In v tem tramvaju je bila ena taka, majhna lokalna picerija. Pekli so pice. Odlične. Ali pa sem bil samo jaz takrat tako lačen, ko sem zataval tja!? Bilo je samo nekaj miz in nekaj stolov. In lahko si vzel samo četrt pice, če se ne motim? Potem jw kar na enkrat ta tramvaj izginil. Verjetno ni izpolnjeval sanitarnih predpisov!? Vem, da ravno stranišča niso imeli ali nekaj takega...
Tudi, če bi to "staro konzervo" dvignili na kopno in nekje iz nje naredili primerno restavracijo, bi bila vsaj zame zgodba o uspehu... Lahko bi jo očistili nafte in potopili v kakšni plitvini, ker se menda v takih razbitinah naselijo morski organizmi in v njem najdejo zavetje.... Tudi o tem so že sanjali morski biologi! Ni da ni, kaj bi lahko naredili! Vsi so polni gobca in sape, kaj in kako je potrebno narediti! Vključno s turističnimi delavci, ki pravijo, da je turistom prodajati zgodbe. In izkušnje. In doživetja!!
Menda je še bolje, kot pravi stari kitajski pregovor - Lačnwmu ne daj ribe, nauči ga ribo uloviti! Važno je, da pride vsak Butalec do UI, potem naj si pa kar z njeni pomočjo ustavari razne kulinarične gurmanske izkušnje. Take in drugačne.
In kaj bi politiki lahko naredili!?? Ja kaj pa politiki delajo!?? Mešajo polento ali drek? No, bolj gobec in sapo gonijo, to je pa tudi več ali manj vse. Pa bombonjere talajo in golaž kuhajo
Saj bo, saj bo! Samo še en svoj neposoben mandat potrebujejo!
Scaramouche3 je izjavil:
Ne se tukaj hvaliti,umobolnik, ker teh 200k ni dovolj, to bodo vsako leto vložki, če to dobi status spomenika!
Ti si tudi zaslužiš 'status' spomenika!!
Samo ta 'tvoj' status res NIČ ne stane!!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: gen Maister ()

gen Maister je izjavil:
c
Ti si tudi zaslužiš 'status' spomenika!!
Samo ta 'tvoj' status res NIČ ne stane!!![]()
Vidim da ti statusi zelo pomenijo, veliko več kot pravica ali boljši standard.
V Sloveniji je sigurno veliko starih dvorcev ali graščin,ki bi celo bolj zaslužile, če se bomo to šli bomo letno ob stotine mil izgub!
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Izlet v Amsterdam (družina)Oddelek: Loža | 2286 (1775) | Yakamashi |
| » | potovanje - zda (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 11358 (6366) | GupeM |
| » | Battlestar Galactica: Blood and Chrome (strani: 1 2 )Oddelek: Sedem umetnosti | 13848 (12003) | yoco |
| » | piratstvoOddelek: Loža | 3650 (2895) | SSND |
| » | Pirate Bay strežnik v muzejuOddelek: Novice / Avtorsko pravo | 4472 (2979) | BlueRunner |