Forum » Loža » High tech skodelica, ki je zmožna kavo ali čaj shladiti v 15 sekundah
High tech skodelica, ki je zmožna kavo ali čaj shladiti v 15 sekundah
growat5 ::
S pomočjo numeričnih simulacij in pretty neat ingeniringa sem uspel razvit skodelico, ki je zmožna jutranjo kavo ali čaj na zahtevo s pritiskom na gumb shladiti v 15 sekundah, perfektno za zjutraj, ko se ti mudi. Sedaj pa me zanima, kako zjutraj v primeru da se vam mudi shladite jutranjo kavo? Čakate 15 minut, da se shladi po naravni poti (in upate da se vam vmes v avtu ne polije), dodate ledene kocke, kaj tretjega?
Zanima me ali obstaja na trgu potreba za tak izdelek, da vem če naj zadevo smatram kot fun inženirski projekt ali pa se mi splača ustanovit startup podjetje, ki bo zadevo proizvajalo. Bi kupili takšen produkt? Koliko bi največ bili pripravljeni plačat za tak izdelek?
.
Zanima me ali obstaja na trgu potreba za tak izdelek, da vem če naj zadevo smatram kot fun inženirski projekt ali pa se mi splača ustanovit startup podjetje, ki bo zadevo proizvajalo. Bi kupili takšen produkt? Koliko bi največ bili pripravljeni plačat za tak izdelek?
.
- spremenilo: growat5 ()
Ales78 ::
S pomočjo numeričnih simulacij in pretty neat ingeniringa sem uspel razvit skodelico, ki je zmožna jutranjo kavo ali čaj na zahtevo s pritiskom na gumb shladiti v 15 sekundah, perfektno za zjutraj, ko se ti mudi. Sedaj pa me zanima, kako zjutraj v primeru da se vam mudi shladite jutranjo kavo? Čakate 15 minut da se shladi po naravni poti, dodate ledene kocke, kaj tretjega?
Sicer nalijem notri mrzlo mleko, pa je problem rešen.
Peltier modul namontiras pod 2 eura vredno salco in je to to. Kar si verjetno naredil tudi sam.
SDS in ne-voljenje: https://slo-tech.com/forum/t835230/p8641476#p8641476
"Levi fašist" je skovanka ljudi brez izobrazbe, ki ne vedo kaj fašizem sploh
pomeni, uporablja pa se za poizkus relativiziranja/prikrivanja pravega fašizma.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Ales78 ()
S pomočjo numeričnih simulacij in pretty neat ingeniringa sem uspel razvit skodelico, ki je zmožna jutranjo kavo ali čaj na zahtevo s pritiskom na gumb shladiti v 15 sekundah, perfektno za zjutraj, ko se ti mudi. Sedaj pa me zanima, kako zjutraj v primeru da se vam mudi shladite jutranjo kavo? Čakate 15 minut da se shladi po naravni poti, dodate ledene kocke, kaj tretjega?
Peltier modul namontiras pod 2 eura vredno salco in je to to. Kar si verjetno naredil tudi sam.
Vrjanta s peltierjevim elementom niti podrazno ni sposobna shladit 2 dcl kave v 15 sekundah, plus ta Petierjev elwment moraš hladiti, kar vsekakor ne stane samo 2 EUR.
Za shladit 2 dcl čaja ali kave v 15 sekundah rabiš 3360 W moči, tisti Peltierjev element za 2 EUR ima 50 W moči, torej 67 krat manjšo moč, kar pomeni da niti priblizno ne bo deloval, v 15 sekundah bo kavo shladil za manj kot 1 stopinjo celzija, ne pa za 60 stopinj celzija kokr rabiš (iz 100°C na 40°C).
Zgodovina sprememb…
Vrjanta s peltierjevim elementom niti podrazno ni sposobna shladit 2 dcl kave v 15 sekundah, plus ta Petierjev elwment moraš hladiti, kar vsekakor ne stane samo 2 EUR.
Thermoelectric effect @ Wikipedia
https://pt.aliexpress.com/item/10050068...
https://pt.aliexpress.com/item/32810182...
https://pt.aliexpress.com/item/10050065...
https://pt.aliexpress.com/item/10050089...
https://pt.aliexpress.com/item/10050067...
A dam zraven se mini penilec mleka za 2 eura, da vsebina krozi, ali raje na ventilator nalimam magnet in laboratorijsko mešalno kapsulo v kozarec?
Evo 5 minute sem rabil. Toliko je ideja vredna.
Ampak nisem pristaš kompleksnih rešitev za preproste neprobleme, mleko iz hladilnika resi celotno zadevo v 3 sekundah.
Zgodovina sprememb…
0,2 kg x 4200 J/kgK x 60K =50.400 J. 50 W hladilne moči Peltierjevega elementa ti odvaja samo 50 J na sekundo, torej če zanemaris ostale izgube rabis 1008 sekund oziroma skoraj 17 minut..
Še enkrat: tvoj Peltierjev element bi rabil 17 minut za shladit kavo, moja zadeva jo shladi v 15 sekundah. Mešalo pa itak moraš dodat, pa bos še vedno rabil 17 minut, kar je popolnoma neuporabno če se ti mudi.
Moj protorip zadevo shladi 68 krat hitreje. Nekateri ne pijejo kave mlekom, na taborjenju recimo hladnega mleka sploh nimaš, na sihtu tudi dostikrat ne in tako naprej.
Še enkrat: tvoj Peltierjev element bi rabil 17 minut za shladit kavo, moja zadeva jo shladi v 15 sekundah. Mešalo pa itak moraš dodat, pa bos še vedno rabil 17 minut, kar je popolnoma neuporabno če se ti mudi.
Moj protorip zadevo shladi 68 krat hitreje. Nekateri ne pijejo kave mlekom, na taborjenju recimo hladnega mleka sploh nimaš, na sihtu tudi dostikrat ne in tako naprej.
Zgodovina sprememb…
Arey ::
Za kaj bi hotu pit hladno kavo, ne stekam. Ce jo vzames sabo v avto v vsakem primeru rabis pokrovcek tko da ni treba upat da se ti ne polije.
Me pa zanima kaksna je resitev cist iz inzenirskega stalisca ker 3kW toplote odvest v par sekudah v form-factorju 2dl salce ni kr tko. A pol se se naprej ohlaja? Ker v tem primeru nisi naredu kej dost, kava s sobno temperaturo ni ravno nekaj kar ljudje ponavadi hocejo pit :) A ima tvoj design notri drobne cevke ali kaksen drug izmenjevalec toplote ki ga bo nemogoce spucat?
V glavnem, brez veze sprasujes ce ne delis vsaj malo podrobnosti o tvojem izumu.
Me pa zanima kaksna je resitev cist iz inzenirskega stalisca ker 3kW toplote odvest v par sekudah v form-factorju 2dl salce ni kr tko. A pol se se naprej ohlaja? Ker v tem primeru nisi naredu kej dost, kava s sobno temperaturo ni ravno nekaj kar ljudje ponavadi hocejo pit :) A ima tvoj design notri drobne cevke ali kaksen drug izmenjevalec toplote ki ga bo nemogoce spucat?
V glavnem, brez veze sprasujes ce ne delis vsaj malo podrobnosti o tvojem izumu.
Ne hladno kavo, hočeš pit kavo ki ni vrela da ti požge vse v ustih in še nekaj dni čutiš bolečine. Prelivat to v neke kozarčke s pokrovčki in v avto vlacit je less than ideal solution for sure, iz mnogih razlogov. Zadeva se ščisti brez težav, več podrobnosti pa morda razkrijem po morebitnem patentu.
Zgodovina sprememb…
0,2 kg x 4200 J/kgK x 60K =50.400 J. 50 W hladilne moči Peltierjevega elementa ti odvaja samo 50 J na sekundo, torej če zanemaris ostale izgube rabis 1008 sekund oziroma skoraj 17 minut..
Bom pa večjega gor namontiral, pa boš lahko okrog nosil zmrznjeno kavo in skodelico.
Ampak naj te ne ne moti moja malenkost, v idiokraciji ni pomembno ali ima tvoj izdelek kakršnokoli uporabno vrednost, bolj je
pomembno kakšna je embalaža in "zgodba", idiota, ki bo to kupil boš pa že našel, jih je veliko.
Če se prodajajo fucking rogovi za pivo, ki ga ne moreš na mizo odložit se bo tudi tvoj hladilnik.
Na taborjenju bom dal celo kafetiero v jezero (čeprav še vedno ne vem zakaj bi to delal), v službi je
VEDNO mrzla z mlekom, kdor pa ne pije mleka ma mrzlo vodo notri vlije, pa še bolj je američanom podoben.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: Daniel ()
Ti jo sam izdelaj. Če bo ugodna cena bo hit!![]()
Hit bo, ko bo dojel, da v temu ni denarja in bo raje naredil prenosno zadevo velikosti termovke, v katero daš flašo piva in ti jo spravi na 3 stopinje v lahko tudi 5 minutah, pa da bo baterije dovolj za nekaj piv.
In jo ohranja mrzlo.
Zgodovina sprememb…
Ganon ::
Za kaj bi hotu pit hladno kavo, ne stekam.
Ker izhajaš iz sebe. Jaz redko pijem kavo. Ko jo, mora biti ne hladna, ampak ledeno mrzla. Če bi moral piti toplo oz. vročo, je ne bi nikoli.
Probaj z filtrom za kavo, daj na lij, natresi gor kavo in na vrh dodaj ledene kocke in daj v hladilnik za do jutra.
Sicer jaz temu ne rečem kava ampak eni so navdušeni, pa še zadostuje tvojim pogojem.
Bom pa večjega gor namontiral, pa boš nesel led v kozarcu.
Ampak naj te ne ne moti moja malenkost, v idiokraciji ni pomembno ali ima tvoj izdelek kakršnokoli uporabno vrednost, bolj je
pomembno kakšna je embalaža in "zgodba".
Če se prodajajo fucking rogovi za pivo, ki ga ne moreš na mizo odložit se bo tudi tvoj hladilnik.
Niti ne zavedaš se kaj govoriš, 3360 W peltierjev element, bi bil velik cca toliko kot 67 te tvojih ta malih Peltierjevih elementov z linka, niti ne obstaja, da boš pa hladil to na vroči strani peltierja boš rabil pa gromzanski hladilni sistem. Teoretično bi bilo sicer možno naredit s Peltierjevimi elementi (67 teh ta malih Peltierhevih elementov in sistem ki bo dovajal toploto do vsakega, ampak računaj vsaj na "velikost manjše omare" in marsikomu bo varovalko ven fuknilo na 10A strkarjih.
Še enkrat: Peltierjevi elementi so v praksi tako shitty solution da zadeva realno pač ne gre skozi.
vasman ::
No dej ne posluš teh nergačev, sploh pa ne Aleša ki nekaj pametuje brezveze, oziroma vlece debato v neko brezvezno smer.
Jaz ne pijem z mlekom, in ker imam šalco ki je zelo dobro izolirana, se mi čaj ali kava ne shladi niti v pol ure. Tko da ali naredim bolj skondenziran caj, 2dcl recimo in dodam dva dcl mrzle vode, podobno naredim s kavo, res pa da to verjetno vpliva na okus sploh pri kavi. Drugo polovico casa pa dodam led, ce ga imam pri roki.
Res pa ne bi kupoval nekih naprav za to, ce sem iskren. Bi pa mogoce imel recimo salco, ki bi hitreje ohladila caj/kavo do zeljene temperature, potem pa povecalo izolacijo oz kaj podobnega, v glavnem neko preprosto zadevo, brez elektrike.
Me pa seveda matra firbec kako si to dosegel
Jaz ne pijem z mlekom, in ker imam šalco ki je zelo dobro izolirana, se mi čaj ali kava ne shladi niti v pol ure. Tko da ali naredim bolj skondenziran caj, 2dcl recimo in dodam dva dcl mrzle vode, podobno naredim s kavo, res pa da to verjetno vpliva na okus sploh pri kavi. Drugo polovico casa pa dodam led, ce ga imam pri roki.
Res pa ne bi kupoval nekih naprav za to, ce sem iskren. Bi pa mogoce imel recimo salco, ki bi hitreje ohladila caj/kavo do zeljene temperature, potem pa povecalo izolacijo oz kaj podobnega, v glavnem neko preprosto zadevo, brez elektrike.
Me pa seveda matra firbec kako si to dosegel
Niti ne zavedaš se kaj govoriš, 3360 W peltierjev element, bi bil velik cca toliko kot 67 te tvojih ta malih Peltierjevih elementov z linka, niti ne obstaja, da boš pa hladil to na vroči strani peltierja boš rabil pa gromzanski hladilni sistem. Teoretično bi bilo sicer možno naredit s Peltierjevimi elementi (67 teh ta malih Peltierhevih elementov in sistem ki bo dovajal toploto do vsakega, ampak računaj vsaj na "velikost manjše omare" in marsikomu bo varovalko ven fuknilo na 10A strkarjih.
Še enkrat: Peltierjevi elementi so v praksi tako shitty solution da zadeva realno pač ne gre skozi.
Če je procesorje tako močno hladilo, da je postal kondenz problem, bo tudi tvojo kavo :)
Ti jo sam izdelaj. Če bo ugodna cena bo hit!![]()
Hit bo, ko bo dojel, da v temu ni denarja in bo raje naredil prenosno zadevo velikosti termovke, v katero daš flašo piva in ti jo spravi na 3 stopinje v lahko tudi 5 minutah, pa da bo baterije dovolj za nekaj piv.
In jo ohranja mrzlo.
Dojami da je Peltierjev element za namen hlajenja kave v 15 sekundah popolnoma neuporaben, preko fizike pač ne mores. Tudi za shladit 0,5l pir iz sobne temperature v 5 minutah 50W peltier ne bo niti priblizno zadosti in to preden upoštevaš izgube, ki ti čas še znatno podaljsajo (ali pa povecajo potrebno moč).
matobeli ::
da v temu ni denarja in bo raje naredil prenosno zadevo velikosti termovke, v katero daš flašo piva in ti jo spravi na 3 stopinje v lahko tudi 5 minutah,
Growat, a slišiš? To hočmo, jebeš kavo.
Sam naj košta manj kot prenosni hladilnik povn pira.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matobeli ()
Če je procesorje tako močno hladilo, da je postal kondenz problem, bo tudi tvojo kavo :)
Niti podrazno ne. Boš že končno vzel kalkulator in poračunal al v čem je sedaj problem? Ne znaš?
Problem kondenza se lahko pojavi že če sobni zrak shladiš za nekaj stopinj, to ni nikakršen pokazatelj "izjemne moči" kot si ti zadevo napačno predstavljaš.
Nek povprečen procesor ima moč v rangu 100 W, za shladit 2 dcl kave iz 100°C na 40°C pa rabiš 3360 W, torej več kot 30x več moči.
da v temu ni denarja in bo raje naredil prenosno zadevo velikosti termovke, v katero daš flašo piva in ti jo spravi na 3 stopinje v lahko tudi 5 minutah,
Growat, a slišiš? To hočmo, jebeš kavo.
Sam naj košta manj kot prenosni hladilnik povn pira.
Imam tudi razvit hladilnik ki klasično pol litrško piksno pira shladi v manj kot minuti iz sobne temperature do okrog 0°C. Ni še komercialni peodukt in tudi ne vem če kdaj bo, razen če se izkaže da res obstaja na trgu potreba za to.
Zgodovina sprememb…
iKst_ ::
V čaj si dam par kock ledu, pa je zadeva rešena. Poceni, hitro, enostavno.
Koliko produktov si še spravil na trg, da lahko pišeš tole?
pomembno kakšna je embalaža in "zgodba", idiota, ki bo to kupil boš pa že našel, jih je veliko.
Koliko produktov si še spravil na trg, da lahko pišeš tole?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: iKst_ ()
no comment ::
Glede na to, da si pogruntal nekaj tako finega, da si še cvet slotek inteligence ne zna predstavljat, bi bilo bolje razmišljati, da bi to hlajenje uporabil tam kjer je dejanjsko uporabno. Ne pa tam kjer večina hoče ravno obratno.
Kot so ti že predlagali, razmišljaj o hlajenju piva, ne pa kave... (če si že fiksiran na pijače).
Kot so ti že predlagali, razmišljaj o hlajenju piva, ne pa kave... (če si že fiksiran na pijače).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: no comment ()
NuMaN ::
Kake so to čudne prakse: dodajanje mleka v kavo, ledene kocke v kavo ali čaj, pitje mrzle kave, dolivanje hladne vode v kavo ali čaj.
Ne vem no ...
Ne vem no ...
Imam 124,9 delnic Vzajemne.
Legon ::
Definitivno je vecji trg v hlajenju piva kot jutranje kave. Samo malo dvomim, da se pogovarjamo o zneskih, ki bi bili zaninivi za sirso mnozico. Varno odvajat 3k W toplote v par sekundah se slisi precej blizje teoreticnemu konceptu kot delujocemu prototipu za siroko potrosnjo.
no comment je izjavil:
Glede na to, da si pogruntal nekaj tako finega, da si še cvet slotek inteligence ne zna predstavljat, bi bilo bolje razmišljati, da bi to hlajenje uporabil tam kjer je dejanjsko uporabno. Ne pa tam kjer večina hoče ravno obratno.
Kako ravno obratno? Večina pije kavo, ki je še nakaj sekund prej vrela v loncu na štedilniku? Da moraš čakat 10 minut in posledično zamudiš službo, bus, šolo al whatever že kr sucks. Vrele pa tud ne bi pil no.
Za hlajenje piva sem že naredil, problem je ugotovit koliko je realne potrebe za to na trgu in koliko je folk pripravljen za to plačat.
Zgodovina sprememb…
Uau, na svetu so ljudje, ki določene stvari delajo drugače kot ti. Mind blown pa to :)
Tudi sam sem bil med njimi, dokler nisem "spregledal" (kava > kava + mleko)
Definitivno je vecji trg v hlajenju piva kot jutranje kave. Samo malo dvomim, da se pogovarjamo o zneskih, ki bi bili zaninivi za sirso mnozico. Varno odvajat 3k W toplote v par sekundah se slisi precej blizje teoreticnemu konceptu kot delujocemu prototipu za siroko potrosnjo.
Pa dobro, pivo imaš v hladilniku.
Seveda skrbiš, da zaloge ne zmanjka.
Zdaj pa, če greš v kako vuko... in ni mrzlega piva pri roki? A tiste hladilne torbe pa tiste modre plastike s specialno tekočino iz zmrzovalnika niso v redu?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: NuMaN ()
Da bi delal nek soliden profit bi morala bit cena vsaj 50 EUR. Vprašanje je zdej ali je folk pripravljen tolk plačat za to. Sicer to je par dni naročanja kosila ba Woltu, realno ni dosti, ampak kot opažam v praksi ima folk kar weid standarde pri odločanju koliko denarja bo porabil kje, tako da vprašanje če bi folk toliko plačal.
Zgodovina sprememb…

Miki N ::
No v tej temi ga je pa El Commandante Alessio kar dobro pihnil mimo - OP je mogoče naiven (jaz bi reku nadebuden!) samo se vidi da ima saj nekaj pojma o termodinamiki in premetavanju cifer.
Jaz bi OPu rekel, da pač raziskuje idejo... kot stopnico do tiste ta prave.
Jaz bi OPu rekel, da pač raziskuje idejo... kot stopnico do tiste ta prave.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Miki N ()
tilen03 ::
Kako ravno obratno? Večina pije kavo, ki je še nakaj sekund prej vrela v loncu na štedilniku? Da moraš čakat 10 minut in posledično zamudiš službo, bus, šolo al whatever že kr sucks.
Mam eno poslovno idejo, ki to reši... Budilka!
Za hlajenje piva sem že naredil, problem je ugotovit koliko je realne potrebe za to na trgu in koliko je folk pripravljen za to plačat.
Ni realne potrebe in folk ni pripravljen za to plačat. Smatraj zadevo kot fun inženirski projekt. Ker sliši se zanimivo... Jebeš biznis.
99.991% of over-25 population has tried ChatGPT.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tilen03 ()
Growat5, tukaj se ne bi strinjal. Prvo kot prvo tako vroca kava prakticno nastane samo pri kuhanu klasicne turske kave. Iz avtomata ze v osnovi pride hladnejsa. Drugi kot drugo kava je prva stvar ki jo zjutraj pritisnem. Potem se v miru zrihtam in 10-15 minut kasneje je normalna temperatura. IMO dvomim da je kuhanje kave nekaj kar ljudje pocakajo do zandje minute. Tretje, stevilni zjutraj pijejo kavo z mlekom in s tem brez tezav ujames pravo temperaturo, oziroma stevilni imajo zjutraj kavo za s sabo. Ker to da si moras v 3s zlit kavo v usta tudi ni nek fetis.
Pod crto je nisa ljudi, ki si skuhajo vrelo kavo, eno minuto preden morajo na pot in si jo zelijo spit na eks preden grejo, manjsi od ljudi ki bi radi mrzlo pivo.
Ampak kot ze receno, cena bo tukaj kljucni faktor. Ce je to gadget za par eur, je to nekaj cisto drugega kot namenska salica za 100 eur plus.
Pod crto je nisa ljudi, ki si skuhajo vrelo kavo, eno minuto preden morajo na pot in si jo zelijo spit na eks preden grejo, manjsi od ljudi ki bi radi mrzlo pivo.
Ampak kot ze receno, cena bo tukaj kljucni faktor. Ce je to gadget za par eur, je to nekaj cisto drugega kot namenska salica za 100 eur plus.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Legon ()
Zakaj problem? Si vprašal ljudi koliko so pripravljeni plačati? Si pokazal komu? Si naredil stran s pre-orderjem?
To je v resnici precej enostaven korak.
OutOfTheBox ::
Da bi delal nek soliden profit bi morala bit cena vsaj 50 EUR. Vprašanje je zdej ali je folk pripravljen tolk plačat za to. Sicer to je par dni naročanja kosila ba Woltu, realno ni dosti, ampak kot opažam v praksi ima folk kar weid standarde pri odločanju koliko denarja bo porabil kje, tako da vprašanje če bi folk toliko plačal.
50€ da mam produkt ki mi lahko (zunaj?) shladi pivo v 1 minuti? Shut up and take my money.
Da bi delal nek soliden profit bi morala bit cena vsaj 50 EUR. Vprašanje je zdej ali je folk pripravljen tolk plačat za to.
50€ za skodelico je doable. 50€ za hladilnik za pivo je zastonj :)
tilen03 ::
OutOfTheBox je izjavil:
50€ da mam produkt ki mi lahko (zunaj?) shladi pivo v 1 minuti? Shut up and take my money.
Ne razumem zakaj bi rabil ohlajeno pivo v minuti? Tko butast problem...
99.991% of over-25 population has tried ChatGPT.
Realno ko dodas marketing, proizvodnjo, carine in ddv... torej 100 EUR. Osebno ne verjamem, da bo kaj vec kot lusen gimmick.
Opcija je kak crowd funding, bos precej dober feedback dobil ali je interes ali ne.
Ce so pred leti uspeli z Goat Mug ni vrag da ni potenciala tudi za to.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Legon ()
Zakaj problem? Si vprašal ljudi koliko so pripravljeni plačati? Si pokazal komu? Si naredil stran s pre-orderjem?
Sem se vprašal ja. Vsi bratje in tastari so mnenja da tega noben ne bi kupil, da je to brezveze, ker če ne bi bilo brezveze in bi obstajal trg za to, bi to kdo drug že prej naredil. Meni osebno se zdi zelo uporaben produkt, ampak ne vem pa zdej če sem res edini, ki se mu zdi tako. Po drugi strani pa ne vem če je smiselno poslušat nevativizem bratov in ta starih, ker oni pri vsaki moji ideji rečejo da je to itak brezveze in da ne bi noben kupil. Tudi za pir, da itak daš v hladilnik, uglavnem zmeraj je nekaj zakaj je zadeva brezveze.
Zgodovina sprememb…

Zimonem ::
Lahko je uporaben produkt. Ampak ker ne poznaš trga je spet problem kje prodajat. V Sloveniji dvomim da se bo. Lahko se bo pa v Pakistanu ali na Japonskem, mogoče naa Filipinih. Bog ve.
Pa kako tam spraviti produkt v promet.
Pa kako tam spraviti produkt v promet.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Zimonem ()
OutOfTheBox je izjavil:
Zakaj ne? Si na taborjenju in si shladiš pir v minuti. Si doma in si pozabil dat pir v hladilnik, mnogo je situacij ko bi zadeva prišla prav.
mtošev ::
Oh, goodie! Spet še en danes registriran troll z market moving produktom! Neverjetno kako so frišni slo-techarji inovativni!
OutOfTheBox je izjavil:
50EUR da mam produkt ki mi lahko (zunaj?) shladi pivo v 1 minuti? Shut up and take my money.
Ne potrebuješ. Zaradi mene je lahko tudi več, ampak zunaj je nasplošno problem ohladit pivo (ali karkoli drugega). Sej recimo obstajajo rešitve, kjer je končni produkt pitje hladnega piva, ampak pač zahtevajo priprave (npr prej ohlajeno pivo neseš v torbi skupaj s hladilnimi vložki) samo ne pride vedno v poštev.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()
Growat5, tukaj se ne bi strinjal. Prvo kot prvo tako vroca kava prakticno nastane samo pri kuhanu klasicne turske kave. Iz avtomata ze v osnovi pride hladnejsa. Drugi kot drugo kava je prva stvar ki jo zjutraj pritisnem. Potem se v miru zrihtam in 10-15 minut kasneje je normalna temperatura. IMO dvomim da je kuhanje kave nekaj kar ljudje pocakajo do zandje minute. Tretje, stevilni zjutraj pijejo kavo z mlekom in s tem brez tezav ujames pravo temperaturo, oziroma stevilni imajo zjutraj kavo za s sabo. Ker to da si moras v 3s zlit kavo v usta tudi ni nek fetis.
Vse lepo in prav, ampak upal bi si trdit da večina ljudi nima doma aparata za kavo.
Kako ravno obratno? Večina pije kavo, ki je še nakaj sekund prej vrela v loncu na štedilniku?
Ne, taki ste v manjšini. Espresso pride iz mašine v parih sekundah in pripravljen na eks. Če ti je zjutraj važna vsaka sekunda, se definitivno ne boš ubadal s pečenjem turške kave.
Drži se piva. Če je stvar tako super-duper, kot praviš, bo tvoj izum zamenjal 50% vseh hladilnikov na svetu. Če pa boš odnehal, ker si razočaran, da 99% ljudi ne deli tvojega problema vroče kave... pa je to verjetno bolj znak, da mogoče stvar ni tako super-duper.
Ker je vseeno bolje kot če je mrzlo v desetih minutah.
Jaz nikoli ne vem kdaj bom rabil mrzlo pivo. Zato imam en 6pack stalno v hladilniku, kar je največja potrata prostora ever. Pol leta ga brezveze hladim, pride družba in sem po 10 minutah brez hladnega piva. Ja, silly me, moral bi meti 5 6packov v hladilniku! Kuro in zelenjavo pa pod posteljo, ker ni placa v hladilniku...
Glugy ::
Za kaj bi hotu pit hladno kavo, ne stekam. Ce jo vzames sabo v avto v vsakem primeru rabis pokrovcek tko da ni treba upat da se ti ne polije.
Men se zdi pa to super zadeva ampak ne tak za vsak dan ampak za poletje. Ko hočeš kej mrzlga pit pa se nisi prej pripravil da bi imel v hladilniku. Ko se spomniš v 15 sekundah imaš mrzlo. Lahk je pivo, lahk je sok, čaj, lahk je katerkol napitek hočš, mrzlo kakavovo mleko. Pa prihraniš pri prostoru v hladilniku.
Odvisno seveda kako je dober dizajn ampak v principu super zadeva za poletje.
Zato imam en 6pack stalno v hladilniku, kar je največja potrata prostora ever.
Sva že dva
Ampak potem po nekje 4 pivu, dam tiste ki niso bili v hladilniku v zamrzovalnik, tako da je pivo čez 30 minut če mrzlo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()
Hmm, a ni vseeno bolje počasi hladiti, ne pa hitro v zmzovalnik. Sicer pri 5. pivu res ne opaziš razlike.
Sam vedno čakam na akcijo union nefiltriranega. So zadosti pogoste, da dopolnim zalogo v hladilniku, preden zmanjka.
Res pa je, da tudi pijem dokaj po priporočilih NIJZ.
Sam vedno čakam na akcijo union nefiltriranega. So zadosti pogoste, da dopolnim zalogo v hladilniku, preden zmanjka.
Res pa je, da tudi pijem dokaj po priporočilih NIJZ.
SuperJet ::
Sem se vprašal ja. Vsi bratje in tastari so mnenja da tega noben ne bi kupil, da je to brezveze, ker če ne bi bilo brezveze in bi obstajal trg za to, bi to kdo drug že prej naredil. Meni osebno se zdi zelo uporaben produkt, ampak ne vem pa zdej če sem res edini, ki se mu zdi tako. Po drugi strani pa ne vem če je smiselno poslušat nevativizem bratov in ta starih, ker oni pri vsaki moji ideji rečejo da je to itak brezveze in da ne bi noben kupil. Tudi za pir, da itak daš v hladilnik, uglavnem zmeraj je nekaj zakaj je zadeva brezveze.
Sorodniki so ponavadi preveč pristranski vir za takšna mnenja. Se mi zdi čisto ok, da tukaj vprašaš.
Problem je, da daš premalo informacij za uporaben feedback.
Je šalica za enkratno uporabo ali večkratno? Če je za večkratno, od kje se napaja? Je potrebno polniti na elektriki? Menjavati kartuše? Hraniti v tekočem dušiku? Plačevati naročnino!?
Dodatni stroški in delo so lahko večji problem kot sama aplikacija.
In ali je mogoče zadevo uporabiti za hlajenje česa drugega? Zakaj tak fokus na kavi?

Bud_Bundy ::
Ali pa, če zamrzneš kavo v ledene kocke in jo dodajaš vroči kavi. Zdaj mi pa dajte 100€.

Miki N ::
no comment je izjavil:
Kako ravno obratno? Večina pije kavo, ki je še nakaj sekund prej vrela v loncu na štedilniku?
Ne, taki ste v manjšini. Espresso pride iz mašine v parih sekundah in pripravljen na eks. Če ti je zjutraj važna vsaka sekunda, se definitivno ne boš ubadal s pečenjem turške kave.
Drži se piva. Če je stvar tako super-duper, kot praviš, bo tvoj izum zamenjal 50% vseh hladilnikov na svetu. Če pa boš odnehal, ker si razočaran, da 99% ljudi ne deli tvojega problema vroče kave... pa je to verjetno bolj znak, da mogoče stvar ni tako super-duper.
Kot pravim, večina ljudi doma nima aparata za kavo.
Sorodniki so ponavadi preveč pristranski vir za takšna mnenja. Se mi zdi čisto ok, da tukaj vprašaš.
Problem je, da daš premalo informacij za uporaben feedback.
Je šalica za enkratno uporabo ali večkratno? Če je za večkratno, od kje se napaja? Je potrebno polniti na elektriki? Menjavati kartuše? Hraniti v tekočem dušiku? Plačevati naročnino!?
Dodatni stroški in delo so lahko večji problem kot sama aplikacija.
In ali je mogoče zadevo uporabiti za hlajenje česa drugega? Zakaj tak fokus na kavi?
Zadeva uporablja za delovanje baterije, ki jih nato lahko preorosto napolniš prek USB C vmesnika, tako kot telefon. Ni nujno kava, lahko čaj, lahko tudi kakšno drugo tekočino.
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Kvalitetna kava (strani: 1 2 3 4 … 9 10 11 12 )Oddelek: Loža | 146031 (12927) | hotig |
| » | Varjenje kave (cold brew)Oddelek: Loža | 1875 (1506) | Tilen |
| » | V katerem primeru se kava hitreje shladi?Oddelek: Znanost in tehnologija | 5103 (3216) | Spajky |
| » | Izdelava mini hladilnika.Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 8584 (8062) | krneki0001 |
| » | Katero pijačo spijem prej?Oddelek: Loža | 3753 (2112) | Glugy |