Forum » Loža » High tech skodelica, ki je zmožna kavo ali čaj shladiti v 15 sekundah
High tech skodelica, ki je zmožna kavo ali čaj shladiti v 15 sekundah
GY)y86YdAimE ::
Lej eno idejo so mi že ukradli, ker sem preveč zaupal in asistentu vse razložil v podrobnosti. Ne bi rad ponavljal iste napake. Bom zadevo poslikal /posnel po tistem ko bo patentirala, če se bom odlocit it s tem naprej poslovno ali pa če se bom dokončno odločil, da nima smisla it s to idejo naprej, ampak raje s katero drugo (jih mam preko 100 na lagerju). Trenutno se še nisem nič dokončno odločil, še zbiram imformacije.
Kaj pa če so to naredili, da imajo nekaj časa mir pred tabo? Pri tem so pač še zaslužili tistih 3 k, ampak slednje ni bilo prioriteta.
Če si pa vmes še diplomiral, se jim je lepo izšlo.

stara mama ::
Naš način s co2 je res načeloma drag ampak smo to naredili s starimi odsluženimi aparati vse v znanstvene namene.
Aha, ko pa je kej zagorelo pa ni blo s čim pogasit, ane? Ene par firm je zato že tud pogorelo.
Zgodbe iz mnogih firm, zato tud ne vidiš več CO2 aparatov kjer niso nujno potrebni.
Ekologija™ in Trajnost™
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: stara mama ()
c3p0 ::
Lej eno idejo so mi že ukradli, ker sem preveč zaupal in asistentu vse razložil v podrobnosti. Ne bi rad ponavljal iste napake. Bom zadevo poslikal /posnel po tistem ko bo patentirala, če se bom odlocit it s tem naprej poslovno ali pa če se bom dokončno odločil, da nima smisla it s to idejo naprej, ampak raje s katero drugo (jih mam preko 100 na lagerju). Trenutno se še nisem nič dokončno odločil, še zbiram imformacije.
Če imaš dobro idejo za hitro hlajenje tekočine, je hladilec za skodelico kave še najmanj uporabna aplikacija.
Kot, če bi izumil antigravitacijo z namenom imet fensi stojalo za telefon.
David Mayer ::
Kot, če bi izumil antigravitacijo z namenom imet fensi stojalo za telefon.
Wait a minute... Že imaš razdelano glede tega?
Kaj pa, da spremeniš DNA, da vse ljudem zrasteta dve glavi in prodaš dvojno klobukov, a? Si to posmislil?
c3p0 ::
Jaz nimam, pa tudi skodelice kave na znam kar tako ohladit v 15s.
Dve glavi ne bi bili nič dobrega, večina še z eno ne zna delat.
Dve glavi ne bi bili nič dobrega, večina še z eno ne zna delat.
Najbrž res ne, je že obstoječih marsikdaj preveč, izgleda - glede na vse skupaj...
Samo dajmo ostati v poslovnem kontekstu teme :D
Samo dajmo ostati v poslovnem kontekstu teme :D
SimstrX ::
pero50 ::
Glede na njivo zadnjih postov lahko rečem, da te zagotovo čaka svetla pot v podjetništvu
/s
in če ti vprašaš 50 ljudi, če bi zadevo kupili in ti rečejo da ne, ti pa še vedno živiš v oblakih da se bo to prodajalom potem kar go on, patentiraj zadevo. Ne pozabi, da te stane patent v EU ~20.000-30.000€, katerega ti pa še vedno lahko skopirajo v Bosni, Kitajski, Ameriki, Bangladešu oziroma vstavi poljubno državo, kjer nimaš patenta, tako da najboljše da patentiraš v vseh ~200 državah sveta, da bo ziher.
in ne pozabi na CE certifikat. Če ima zadeva baterijo stane spet 20-30 jurjov.
Sem imel enega kolega, ki je podobno sanjal o podjetniških uspehih, tudi čisto slučajno sem tudi na tem forumu našel njegovo temo, ga prepoznal v postu in se križal nad njegovimi nerealnimi številkami. Prav tako ni poslušal nobenga, ki je na to gledal kritično oziroma realno in si je lagal, da je povpraševanje po njegovih izdelkih. Bilo je, dokler jih je talal okrog zastonj, ko pa se je začela njegova slavna kickstarter kampanija v katero je vložil ~5.000€, je pa prodal točno 4 izdelke za 70€.
in pa naj ti dam še en simpl nasvet, preden narediš celo znanost iz skodelice za kave.
- inox skodelica z dvojno steno in v steni 1 dcl vode, in bo zadeva čisto enostavna, in ti bo shladila 1dcl kave iz 90°C na ~50°C v nekaj sekundah, cena pa bi bila verjetno pod 10€.
in če ti vprašaš 50 ljudi, če bi zadevo kupili in ti rečejo da ne, ti pa še vedno živiš v oblakih da se bo to prodajalom potem kar go on, patentiraj zadevo. Ne pozabi, da te stane patent v EU ~20.000-30.000€, katerega ti pa še vedno lahko skopirajo v Bosni, Kitajski, Ameriki, Bangladešu oziroma vstavi poljubno državo, kjer nimaš patenta, tako da najboljše da patentiraš v vseh ~200 državah sveta, da bo ziher.
Sem imel enega kolega, ki je podobno sanjal o podjetniških uspehih, tudi čisto slučajno sem tudi na tem forumu našel njegovo temo, ga prepoznal v postu in se križal nad njegovimi nerealnimi številkami. Prav tako ni poslušal nobenga, ki je na to gledal kritično oziroma realno in si je lagal, da je povpraševanje po njegovih izdelkih. Bilo je, dokler jih je talal okrog zastonj, ko pa se je začela njegova slavna kickstarter kampanija v katero je vložil ~5.000€, je pa prodal točno 4 izdelke za 70€.
in pa naj ti dam še en simpl nasvet, preden narediš celo znanost iz skodelice za kave.
- inox skodelica z dvojno steno in v steni 1 dcl vode, in bo zadeva čisto enostavna, in ti bo shladila 1dcl kave iz 90°C na ~50°C v nekaj sekundah, cena pa bi bila verjetno pod 10€.
growat5 ::
Ze 6 strani trolanja s hladilno skodelico...
..zmanjkuje mi kokic...![]()
Samo svinja svinjsko misli.
uuu, zalitve in zmerjanje 3dni starega/novega trola... res trpim
Probaj glavo porinit v to tvojo cudezno skodelico in jo malo ohladi...![]()
Če si se sam od sebe prepoznal v svinji je to tvoj, ne pa moj problem.

Miki N ::
Bolj ko razmišljam bolj mi je jasno, da se je OP lotil zadeve čisto na napačnem koncu.
Kot prvo - a je zadeva sploh OKOLJSKO NARAVNANA? Je kurac. Poleg že itak stran vržene energije za prevročo kavo bi jo še hladil na neke baterije.
Ampak, če bi bila lahko potem štartaš na cuzanje EU sredstev - tu je danes denar v teh krajih. Recimo "visokotehnološka" kafetijera ki dela filter kavo direktno iz odvečne toplote "gejming rigov" naših igračerjev. Ime? GAME BREW _PRO_! Zraven napleteš zgodbo o nižanju ogličnega odtisa, pokasiraš sredstva in zaživiš na veliki nogi!
Kot prvo - a je zadeva sploh OKOLJSKO NARAVNANA? Je kurac. Poleg že itak stran vržene energije za prevročo kavo bi jo še hladil na neke baterije.
Ampak, če bi bila lahko potem štartaš na cuzanje EU sredstev - tu je danes denar v teh krajih. Recimo "visokotehnološka" kafetijera ki dela filter kavo direktno iz odvečne toplote "gejming rigov" naših igračerjev. Ime? GAME BREW _PRO_! Zraven napleteš zgodbo o nižanju ogličnega odtisa, pokasiraš sredstva in zaživiš na veliki nogi!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Miki N ()
Ja, tole je ok, še neke jeklene kocke imamo za hlajenje, je tudi ok, mogoče se še najde kje, če bi bilo potrebno, verjetno je tudi, da je že kdo odnesel :D
Jaz bi sicer kupil tisto reč od growat5, samo nič ne bo iz tega. Saj res ni edin, ki hoče denar na lepe oči. Mogoče bo kakšna druga ideja bolj plodna.
in če ti vprašaš 50 ljudi, če bi zadevo kupili in ti rečejo da ne, ti pa še vedno živiš v oblakih da se bo to prodajalom potem kar go on, patentiraj zadevo
Vidim da ne razumeš ravno kako forum tipično deluje, sploh greznica kot je Slotech. Tipično so negativisti in troli vedno glasnejši kot normaln folk. Če to prevedemo v ta primer in od 100 ljudi na forumu trije napišejo da bi kupili, to ne pomeni da bi kupilo samo 3 % populacije, ker tisti, ki ne bi kupil z mnogi večjo verjetnostjo napiše svojo greznico gor, zato da se sam bolje počuti, tisti, ki bi pa kupil pa z veliko verjetnostjo ne napiše ničesar.
Kot ocenjem bi se z to idejo dalo brez nekih težav štartat firmo, ko bi delala nek minimum čistega profita, ranga 3 jurje mesečno, z res dobrim marketingom tudi kakšen tisočak več, ampak nekako nima smisla it v to, ker nekatere ostale ideje kaže nekaj 100 krat, tudi tisočkrat večji potencial.
Problem je, kot je tudi žw nekdi omenil med vrsticami tukaj, da takoj ko prodajaš šalice, ljudje pričakujejo cene 10 € in pod, ker si v rangu Aliexpress in Temu šare. To da je šalica nanita z množico ne tako poceni tehnologije ljudje pač težko dojamejo.
stane patent v EU ~20.000-30.000€, katerega ti pa še vedno lahko skopirajo v Bosni, Kitajski, Ameriki, Bangladešu oziroma vstavi poljubno državo, kjer nimaš patenta, tako da najboljše da patentiraš v vseh ~200 državah sveta, da bo ziher.
Vem koliko patent stane, sem že bil informativno na patentnem uradu, ravno zato se pa nagibam k opciji da če se bo skučajno šlo, da se zadeve zaradi stroškov ne patentira, iz tega potegne maksimalno kolicino denarja kot je možno in se potem preusnerit v nekaj drugega.
GY)y86YdAimE ::
in če ti vprašaš 50 ljudi, če bi zadevo kupili in ti rečejo da ne, ti pa še vedno živiš v oblakih da se bo to prodajalom potem kar go on, patentiraj zadevo
Vidim da ne razumeš ravno kako forum tipično deluje, sploh greznica kot je Slotech. Tipično so negativisti in troli vedno glasnejši kot normaln folk. Če to prevedemo v ta primer in od 100 ljudi na forumu trije napišejo da bi kupili, to ne pomeni da bi kupilo samo 3 % populacije, ker tisti, ki ne bi kupil z mnogi večjo verjetnostjo napiše svojo greznico gor, zato da se sam bolje počuti, tisti, ki bi pa kupil pa z veliko verjetnostjo ne napiše ničesar.
Kot ocenjem bi se z to idejo dalo brez nekih težav štartat firmo, ko bi delala nek minimum čistega profita, ranga 3 jurje mesečno, z res dobrim marketingom tudi kakšen tisočak več, ampak nekako nima smisla it v to, ker nekatere ostale ideje kaže nekaj 100 krat, tudi tisočkrat večji potencial.
Problem je, kot je tudi žw nekdi omenil med vrsticami tukaj, da takoj ko prodajaš šalice, ljudje pričakujejo cene 10 € in pod, ker si v rangu Aliexpress in Temu šare. To da je šalica nanita z množico ne tako poceni tehnologije ljudje pač težko dojamejo.
stane patent v EU ~20.000-30.000€, katerega ti pa še vedno lahko skopirajo v Bosni, Kitajski, Ameriki, Bangladešu oziroma vstavi poljubno državo, kjer nimaš patenta, tako da najboljše da patentiraš v vseh ~200 državah sveta, da bo ziher.
Vem koliko patent stane, sem že bil informativno na patentnem uradu, ravno zato se pa nagibam k opciji da če se bo skučajno šlo, da se zadeve zaradi stroškov ne patentira, iz tega potegne maksimalno kolicino denarja kot je možno in se potem preusnerit v nekaj drugega.
A lahko malo bolj utemeljiš odebeljeno.
Že sedaj obstajajo na trgu dosti bolj neuporabne oziroma nepotrebne stvari. Poleg tega živimo v potrošniški družbi.
Tako če bi kupil tvoj produkt, to pa res ni taka reč, da bi jo bilo treba skrivat.
Nekaj naročil je bilo dobljeno celo na tako nereprezentativnem forumu kot je slo-tech.com - brez ogleda, brez ocene stroškov.
Mogoče se razširi raziskavo trga še na druge slovenske forume, mogoče bolj naklonjenim, mogoče ne slovenskim, mogoče ne forumom?
Mogoče se razširi raziskavo trga še na druge slovenske forume, mogoče bolj naklonjenim, mogoče ne slovenskim, mogoče ne forumom?
Sem imel enega kolega, ki je podobno sanjal o podjetniških uspehih, tudi čisto slučajno sem tudi na tem forumu našel njegovo temo, ga prepoznal v postu in se križal nad njegovimi nerealnimi številkami. Prav tako ni poslušal nobenga, ki je na to gledal kritično oziroma realno in si je lagal, da je povpraševanje po njegovih izdelkih. Bilo je, dokler jih je talal okrog zastonj, ko pa se je začela njegova slavna kickstarter kampanija v katero je vložil ~5.000EUR, je pa prodal točno 4 izdelke za 70EUR.
Verjamem, tehnologijo prodajat običajnim končnim potrošnikom je težko, ker kot sem zapisal že prej so navade kako ljudje razporejajo svoj denar izjemno čudne, 100EUR zapravit v enem večeru za pijače v klubu ni noben problem, kupit nek visokotehnološki izdelek, ki bi jim olajšal zivljenje za mnoga leta vnaprej za podobno ceno ali tudi pol te cene pa kr naenkrat postane problem.
Ravno zato sem pa tu prej že zapisal da se je bolj smiselno usmerit v B2B, torej Business to business prodajo, ne pa B2C, torej business to customer prodajo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: growat5 ()
Rabiš informacijski sistem za B2B poslovanje, različni trgi, valute, pogodbe?
Mislim, integracije s slo-tech.com nima, ne direktne.
Mislim, integracije s slo-tech.com nima, ne direktne.
10€ če prodaja kitajc v velikih serijah, če dela to evropsko podjetje v sklopu butične proizvodnje, skupaj z ceno davkov, pošiljanja in vsega ostakega računaj na nekajkratnik tega zneska.
Bolj ko razmišljam bolj mi je jasno, da se je OP lotil zadeve čisto na napačnem koncu.
On the serious note, poraba energije iz tiste baterije je relativno gledano glede na dnevno porabo energije povprečnega prebivalca zanemarljiva.
Zgodovina sprememb…
Vidim da ne razumeš ravno kako forum tipično deluje, sploh greznica kot je Slotech...
...in ti inženir si dobil idejo tukaj "v greznici" po tvoje razpravljat o tvoji čudežni skodelici..?
A ostale tvoje ideje so tudi tako bistre...?
Kar trolaj dalje, drugega itak ne z znaš. Ja, zanimal me je respnse na greznici imenovani Tehnoloski forum Slotech, pa kaj pol? To ne pomeni da bom rezultate upošteval, ker to pač ni reprezentativen vzorec populacije, na slotechu pač kraljujejo troli in zato je pač taka greznica kot je, to je splošno znano. Dostikrat zaslediš da ima folk na Slotechu manj tehničnega znanja kot oa komentatorji na 24 ur, rtvslo ali Medovernet, žal je tako.
Okapi ::

ranga 3 jurje mesečno, z res dobrim marketingom tudi kakšen tisočak več, ampak nekako nima smisla it v to, ker nekatere ostale ideje kaže nekaj 100 krat, tudi tisočkrat večji potencial.
Mislim, da podcenjuješ ceno marketinga.
Ekologija™ in Trajnost™
stara mama je izjavil:
ranga 3 jurje mesečno, z res dobrim marketingom tudi kakšen tisočak več, ampak nekako nima smisla it v to, ker nekatere ostale ideje kaže nekaj 100 krat, tudi tisočkrat večji potencial.
Mislim, da podcenjuješ ceno marketinga.
Je ne, dober marketing stane ogromno, vendar če ga delaš sam in si zadevo zastaviš na čim bolj price performance vrjanto je zadeva relativno ugodna.
Vidim da ne razumeš ravno kako forum tipično deluje, sploh greznica kot je Slotech...
...in ti inženir si dobil idejo tukaj "v greznici" po tvoje razpravljat o tvoji čudežni skodelici..?
A ostale tvoje ideje so tudi tako bistre...?
...Ja, zanimal me je respnse na greznici imenovani Tehnoloski forum Slotech... na slotechu pač kraljujejo troli in zato je pač taka greznica kot je, to je splošno znano...
Z nekom, ki zmerja s svinjo in troli ostale udelezence foruma, ki mu spet ti pravis greznica, in da si svojo idejo razvil "S pomočjo numeričnih simulacij
Česa točno ne zastopiš? Za Ansys prvič slišiš? To so numerične simulacije. Sam si se prepoznal v svinji, ti si me začel zmerjat s trolom in odgovoril sem ti da samo svinja svinjsko misli, mislim da sem bil več kot dovolj jasen.
Zgodovina sprememb…

Poznamo Ansys še iz faksa.
In še takrat bolj po nekih navodilih, ljudi ki to realno obvladajo je bolj malo v državi. Ampak ok za osnovne simulacije.
Očitno si še študent, tud mi smo bili takrat prepričani in motivirani v vse živo in neživo, tako da razumem tvojo motivacijo.
Ti kar izvoli, če ne drugega se boš vsaj nekaj naučil.
Pa nehaj spraševat po forumih, od tega je še najmanj haska!
Moja izkušnja, ki je vrjetno nočeš slišat ali jo boš zagotovo ignoriral je,
da po skoraj dveh desetletjih v realnem sektorju in na prostem trgu gledam na stvari popolnoma drugače.
Prosti trg je jebanje ježa, pa tud če uspeš ježa nategnit ni garancije da bo od vsega matranja kaj haska.
Tud tisto sanjaško mentaliteto akademikov, ki nimajo praktičnih izkušenj iz prostega trga, močno preziram.
Zadnjič je bil zraven en tak "akademik" na avtobusu za neko predstavitev v DE.
Mal mal je manjkalo, da bi vstal in mu povedal ene par lepih - takih iz lastnih izkušenj ker me je cel čas tiščalo nekam na potrebo od njegovega teoretiziranja.
Zdaj mi je samo žal, da smo takrat živeli v taki iluziji,
po drugi strani pa če bi gledal na stvari bolj realno, verjetno nebi niti imel toliko motivacije dokončat šolanje.
In še takrat bolj po nekih navodilih, ljudi ki to realno obvladajo je bolj malo v državi. Ampak ok za osnovne simulacije.
Očitno si še študent, tud mi smo bili takrat prepričani in motivirani v vse živo in neživo, tako da razumem tvojo motivacijo.
da po skoraj dveh desetletjih v realnem sektorju in na prostem trgu gledam na stvari popolnoma drugače.
Prosti trg je jebanje ježa, pa tud če uspeš ježa nategnit ni garancije da bo od vsega matranja kaj haska.
Tud tisto sanjaško mentaliteto akademikov, ki nimajo praktičnih izkušenj iz prostega trga, močno preziram.
Mal mal je manjkalo, da bi vstal in mu povedal ene par lepih - takih iz lastnih izkušenj ker me je cel čas tiščalo nekam na potrebo od njegovega teoretiziranja.
po drugi strani pa če bi gledal na stvari bolj realno, verjetno nebi niti imel toliko motivacije dokončat šolanje.
Ekologija™ in Trajnost™
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: stara mama ()
Česa točno ne zastopiš? Za Ansys prvič slišiš? To so numerične simulacije. Sam si se prepoznal v svinji, ti si me začel zmerjat s trolom in odgovoril sem ti da samo svinja svinjsko misli, mislim da sem bil več kot dovolj jasen.
Ti kar nadaljuj s svinjami... trpimo in se zabavamo
In če bi tale tvoj "izum" bil resen, bi verjetno ta vprasanja postavljal na bolj ustreznem forumu... ne vem recimo... https://www.strojnistvo.com/ , kjer bi ti verjetno veliko bolj pomagali tako z materiali, kot s tehnologijo, brez da poves za kaj tocno se gre v celoti...
Poleg tega ze tvoj besednjak ne kaze pretirane inteligence, ker ce ne bi se pogovarjali o konvekciji in prenosu topole, Brownovem gibanju, advekciji... amapak ne... ti se raje v greznici igras... z nami svinjami... in nas zabavas
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: SimstrX ()
Ti kar nadaljuj s svinjami... trpimo in se zabavamo
In če bi tale tvoj "izum" bil resen, bi verjetno ta vprasanja postavljal na bolj ustreznem forumu... ne vem recimo... https://www.strojnistvo.com/ , kjer bi ti verjetno veliko bolj pomagali tako z materiali, kot s tehnologijo, brez da poves za kaj tocno se gre v celoti...
Poleg tega ze tvoj besednjak ne kaze pretirane inteligence, ker ce ne bi se pogovarjali o konvekciji in prenosu topole, Brownovem gibanju, advekciji... amapak ne... ti se raje v greznici igras... z nami svinjami... in nas zabavas![]()
Inteligenca je, si lahko kr brez skrbi, besednjak ps je kopija tvojega, tist k je lepo vprašal, sem mu tudi lepo odgovoril. Na tvoje podjebavanje pa si lepšega odgovora pač ne zaslužiš in tako je na splošno v lajfu, prej kot boš dojel, lažje ti bo. Ne rabimo se pogovarjat o brownovem gibanju in ne vem kaj še vse, ker ne rabim pomoči pri razvoju izdelka, izdelek je že razvit in deluje super.
Zgodovina sprememb…
stara mama je izjavil:
Poznamo Ansys še iz faksa.
Sva na isti strani, sem tudi že tule ene 2x zapisal da je končnemu potrošniku dostikrat težko prodajat, bolje se je umerit k prodaji podjetjem.
Kot pravim, precej sure da bi se dal delat s temle nekaj tisočakov čistega, ampak ne vidim nekako smisla it v to, ker kakšna druga ideja, ki jih imam ogromno bi delala lahko 100 x ali celo tisočkrat več.
Da bi delal nekaj tisočakov čistega na mesec bi mogu prodat nekaj skodelic na dan, vsekakor več kot dosegljiv cilj, sploh ob dobrem, kakovostnem marketingu in razširitvijo trga na celotno Evropo. Ampak kot pravim, ne splača se glede na druge ideje, ki so potencialno mnogo bolj donosne.
Zgodovina sprememb…
Razmišljam da bi patentiral samo v Sloveniji, ne kot avtorsko zaščito proti kopiranju, ampak samo za čast. Glede na besede uradnika na patentnem uradu naj bi patentiranje v Sloveniji stalo okrog 3000 EUR, to še ni tolk grozno velik, če bi hotel zaščitit po celem svetu okeog 10x več. Pa da se pripravlja neka uredba, ki bo vsaj v Evropi stroške patentnega postopka precej pocenila, ampak da še ne bo tako kmalu prišla ven.
Zgodovina sprememb…

Miki N ::
Če kdo razmišlja o darilu zame ... jaz bi imel eno tako visoko-tehnološko skodelico "za Dedka Mraza". Samo povem.

Blinder ::
Americani so senzor/neka svinceva zmes v Stingerju shladili na -190 st. C in to so naredili hitro
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i5-14400f rtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i5-14400f rtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Kvalitetna kava (strani: 1 2 3 4 … 9 10 11 12 )Oddelek: Loža | 146426 (13322) | hotig |
| » | Kava? Zeleni čaj? Črni čaj? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 52131 (6394) | mojsterleo |
| » | V katerem primeru se kava hitreje shladi?Oddelek: Znanost in tehnologija | 5116 (3229) | Spajky |
| » | Grelnik vode - čas do zavretja ?? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 31221 (28343) | radmannsdorf |
| » | Kateri zeleni čaj v filter vrečkah? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 19890 (16952) | user-pass |