» »

High tech skodelica, ki je zmožna kavo ali čaj shladiti v 15 sekundah

High tech skodelica, ki je zmožna kavo ali čaj shladiti v 15 sekundah

1
2
3

growat5 ::

Bud_Bundy je izjavil:

Ali pa, če zamrzneš kavo v ledene kocke in jo dodajaš vroči kavi. Zdaj mi pa dajte 100EUR.

Dostikrat ledenih kock ni na zalogi zaradi različnih razlogov (si na taborjenju in nimaš hladilnika, pozabil si natočit vodo v model za ledene kocke in dat v zmrzovalnik, niti se ti tega ne da ti kr naorej delat, ker cel modelček ledenih kock je zadosti za shladit samo 2 kavi, torej še za en dan ni..in tako naprej).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: growat5 ()

Alfa Dog ::

Miki N je izjavil:

Alfa Dog je izjavil:

Inženirček vas trola

Trola je kot džola, kdaj pa kdaj se prav prileže - pretiravati pa nikar!

Rola se džola, inženirček vas trola?

Malo sem eksoerimentiral doma in sem uspel pivo iz sobne temperature shladit nakajkrat hitreje kot Mythbustersa, katerih najboljši poiskus je bil hlajenje z suhim ledom (temperatura -78°C). Mythbustersa delata nakaj osnovnih napak, osnove termodinamike.

Günther ::

Večini za vsakdanjo uporabo zadostjuje dodajanje hladne tekočine v vročo skodelico kave, ki ohladi vročo kavo v manj kot 5 sekundah. Torej je vaš produkt trikrat do štirikrat preslab za splošno uporabo. Ledene kocke moj Gaggenau pa ima na lagerju in jih po želji naštanca za cel dan.

Günther je izjavil:

Večini za vsakdanjo uporabo zadostjuje dodajanje hladne tekočine v vročo skodelico kave, ki ohladi vročo kavo v manj kot 5 sekundah. Torej je vaš produkt trikrat do štirikrat preslab za splošno uporabo. Ledene kocke moj Gaggenau pa ima na lagerju in jih po želji naštanca za cel dan.

Moras narest 2x bolj močno kavo in potem prilit toloko vode kot je kave, zadeva sicer deluje, ampak okus je slabši.. Probaj enkrat naredt po tej metodi in enkrat samo pusti da se shladi in primerjaj.

Zgodovina sprememb…

NuMaN ::

Če smo že pr kavi: kava iz kofetjere je poleti res nekaj časa vroča, če sem natančen, minuto do dve, pozimi (imam 20 stopinj) se še prehitro ohladi.
Imam 124,9 delnic Vzajemne.

tikitoki ::

growat5 je izjavil:

S pomočjo numeričnih simulacij in pretty neat ingeniringa sem uspel razvit skodelico, ki je zmožna jutranjo kavo ali čaj na zahtevo s pritiskom na gumb shladiti v 15 sekundah, perfektno za zjutraj, ko se ti mudi. Sedaj pa me zanima, kako zjutraj v primeru da se vam mudi shladite jutranjo kavo? Čakate 15 minut, da se shladi po naravni poti (in upate da se vam vmes v avtu ne polije), dodate ledene kocke, kaj tretjega?

Zanima me ali obstaja na trgu potreba za tak izdelek, da vem če naj zadevo smatram kot fun inženirski projekt ali pa se mi splača ustanovit startup podjetje, ki bo zadevo proizvajalo. Bi kupili takšen produkt? Koliko bi največ bili pripravljeni plačat za tak izdelek?

.

V caj dolijem vodo, v kavo mleko. Problem resen.

Legon ::

growat5 je izjavil:

Malo sem eksoerimentiral doma in sem uspel pivo iz sobne temperature shladit nakajkrat hitreje kot Mythbustersa, katerih najboljši poiskus je bil hlajenje z suhim ledom (temperatura -78°C). Mythbustersa delata nakaj osnovnih napak, osnove termodinamike.

Dokler imamo edini dokaz za to, tvoje besede, je vse skupaj samo precej neumno trolanje.

Sicer lepo, da si samo zato odprl nov račun na slo tech, ampak počasi bo čas za spanje in je konec pravljic.

Magic1 ::

Me prav zanima kako "inžinirček" praktično ohladi havo v 15s... Da se že, sam ziher ne praktično ali enostavno. Mogoče spet njegove fore, da dela na ekspreso kavi, ki je zelo majhna količina.
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

Kripto mesi ::

Inženirček je nazaj. Se ga še spomnim, ko je riž kuhal tako, da je ugasnil "plin" in ga zavil v odejo, da je prišparal 5 centov :))

Barbarpapa2 ::

Dober večer.

Zanimivo, da se je spoštovai kolega growat5 registrial 09.12.2025 (danes), ob 16:04:30...

Bi pričalkoval, da bo podal robne pogoje, vsaj količino kave in temperaturi, s katere se kava ohladi na katero temperaturo. Ker sem len, sem ChatGpt zaprosil za numberchruncing ob naslednjih predpostavkah:

-specifična toplota kave (=vode) 4184 j kg^-1 K^-1
-volumen kave 0,1l (en deci)
-začetna in končna temperatura 90°C in 30°C
-čas ohlajanja 15s

ChatGPT pravi, da je toplotna moč 1,67kW, se pravi, toliko bi morali odvesti ob 100% izkoristku.

Glede, da zakon o ohranjnaju energije baje še kar velja in da so zadeve, ki zadevajo prenos, še posebej pa transformacijo toplote v druge oblike energije, notorično neučinkvite, me zanima, kam gre teh 1,67kW toplote?

...topla kava prija, hladna pa je za lepoto dobra...

Jože

Legon je izjavil:

growat5 je izjavil:

Dokler imamo edini dokaz za to, tvoje besede, je vse skupaj samo precej neumno trolanje.

Sicer lepo, da si samo zato odprl nov račun na slo tech, ampak počasi bo čas za spanje in je konec pravljic.

Verjetno tak slep verjetno nisi, da ne bi opazil, da si ti tisti ki trola. Kaj želis vedet pri piru? Trik je v uporabi mešanice 50 % glicerina in vode, ki je pri -18stopinj še vedno v tekočem stanju, pločevnka se mora obvezno vrtet da se njena vsebina meša. To je osnova, je pa uporbljenih še par drugih inženikih trikov če bi se temu lahko tako reklo.

Zgodovina sprememb…

Utk ::

Jebeš kavo. S tem hladi motorje, baterije v avtih in podobno. Ali pa začni delat stokrat boljše hladilnike. Boš milijonar. Ne pa da boš prodajal šalce po štantih.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Magic1 je izjavil:

Me prav zanima kako "inžinirček" praktično ohladi havo v 15s... Da se že, sam ziher ne praktično ali enostavno. Mogoče spet njegove fore, da dela na ekspreso kavi, ki je zelo majhna količina.

Kaj ko bi ti mogoče temo prebral, je to pretežko zate? Bolj jasno bi težko napisal da gre za 2 dcl kave. Je praktično in relativno enostavno, brez skrbi.

Barbarpapa2 je izjavil:

Dober večer.

Zanimivo, da se je spoštovai kolega growat5 registrial 09.12.2025 (danes), ob 16:04:30...

Bi pričalkoval, da bo podal robne pogoje, vsaj količino kave in temperaturi, s katere se kava ohladi na katero temperaturo. Ker sem len, sem ChatGpt zaprosil za numberchruncing ob naslednjih predpostavkah:

-specifična toplota kave (=vode) 4184 j kg^-1 K^-1
-volumen kave 0,1l (en deci)
-začetna in končna temperatura 90°C in 30°C
-čas ohlajanja 15s

ChatGPT pravi, da je toplotna moč 1,67kW, se pravi, toliko bi morali odvesti ob 100% izkoristku.

Glede, da zakon o ohranjnaju energije baje še kar velja in da so zadeve, ki zadevajo prenos, še posebej pa transformacijo toplote v druge oblike energije, notorično neučinkvite, me zanima, kam gre teh 1,67kW toplote?

...topla kava prija, hladna pa je za lepoto dobra...

Jože

Zakaj komentiraš, če pa niti celotne teme nisi prebral, vse je bilo že omenjeno. Toplota gre v okoliški zrak. Topla kava že prija, vrela pač ne.

Zgodovina sprememb…

jest10 ::

Se pravi 2 deci boš odvajal 3+ kW(kje so še potem izgube), na baterije, v brozgi vode in glicerina.

Jp, to bo uspešnica

Utk je izjavil:

Jebeš kavo. S tem hladi motorje, baterije v avtih in podobno. Ali pa začni delat stokrat boljše hladilnike. Boš milijonar. Ne pa da boš prodajal šalce po štantih.

Ti se kr zajebavaj ja, ampak dejansko mi je laboratorij za toplotno tehniko spizdil idejo za zračni hladilnik procesorja, ki bi procesor shladil na precej nižjo temperaturo kot custom loop vodno hlajenje in to za nizjo ceno. Za to idejo je laboratorij prejel 3.rektorjevo nagrado univerze v Ljubljani, mene pa niti omenili niso..Sem hotel to razvijat v omenjenem laboratoriju, 3 ure asistentu razlagal vse v podrobnosti, pa najprej kao da ne, pol pa spizdit idejo, da jim ....m.;((

Legon ::

Tablete so mu ze popustile...

growat5 je izjavil:

Utk je izjavil:

Ti se kr zajebavaj ja, ampak dejansko mi je laboratorij za toplotno tehniko spizdil idejo za zračni hladilnik procesorja, ki bi procesor shladil na precej nižjo temperaturo kot custom loop vodno hlajenje in to za nizjo ceno. Za to idejo je laboratorij prejel 3.rektorjevo nagrado univerze v Ljubljani, mene pa niti omenili niso..Sem hotel to razvijat v omenjenem laboratoriju, 3 ure asistentu razlagal vse v podrobnosti, pa najprej kao da ne, pol pa spizdit idejo, da jim ....m.;((

Ne se zajebavam, sem čist resen. Če imaš stvar, ki hladi s tako malo energije, je to sigurno bolj uporabno in več vredno kot pri hlajenju kave.

jest10 je izjavil:

Se pravi 2 deci boš odvajal 3+ kW(kje so še potem izgube), na baterije, v brozgi vode in glicerina.

Jp, to bo uspešnica

Zadeva inzenirsko špila brez težav, če vi vedel kako je narejeno ne bi bil presenečen. Glicerin in voda je pri pivu, tam je koncept popolnoma drug ker moraš it pod temperaruro zraka okolice, pri hlajenju kave ali čaja ti tega ni treba.

Legon je izjavil:

Tablete so mu ze popustile...

Tebi ja, ne meni.

Zgodovina sprememb…

Bud_Bundy ::

growat5 je izjavil:

Bud_Bundy je izjavil:

Ali pa, če zamrzneš kavo v ledene kocke in jo dodajaš vroči kavi. Zdaj mi pa dajte 100EUR.

Dostikrat ledenih kock ni na zalogi zaradi različnih razlogov (si na taborjenju in nimaš hladilnika, pozabil si natočit vodo v model za ledene kocke in dat v zmrzovalnik, niti se ti tega ne da ti kr naorej delat, ker cel modelček ledenih kock je zadosti za shladit samo 2 kavi, torej še za en dan ni..in tako naprej).

Taborjenje pa tako, da ni časa, da se kava ohladi, bolje ne it.

Utk je izjavil:

growat5 je izjavil:

Utk je izjavil:

Ne se zajebavam, sem čist resen. Če imaš stvar, ki hladi s tako malo energije, je to sigurno bolj uporabno in več vredno kot pri hlajenju kave.

To je sicer še tretji koncept (ni niti priblizno podobno tej preprosti zadevi za hlajenje kave, ali še vedno relativno preprosti zadevi za hlajenje piva), ampak problem je kot "one man band" zadevo spravit do masovne produkcije in zadevo ustrezno zmarketingirat.

Domači so tudi za to idejo, kj je prejela 3.rektorjevo nagrado univerze v Ljubljani seveda rekli da je brezveze in ne bi nihče kupil, kot tudi rečejo za vsako stvar. ;((

Zgodovina sprememb…

Kaj pa ali bi bila na trgu potreba, po special zasnovanem modelčku za ledene kocke, ki ga daš v skrinjo in so ledene kocke narejene v pol ure, namesto v 15 urah kot pri običajnih silikonskih modelčkih za ledene kocke, bi to kdo kupil, prag solidne profitabilnosti pri nekih 25 EUR, oziroma pri manjših serijah za nekih 40 EUR? Teh idej mam na lageeju še preko 100, problem je samo narest relativno zanesljivo raziskavo trga in preverit kaj bi dajalo največje profite, ter kaj bi bilo najlažje poceni in učinkovito zmarketingirat.

Zgodovina sprememb…

Nekam dosti bentiš nad domačimi ...
A bi bila selitev rešitev, seveda ko bo mogoče.
Lahko pa da takrat več ne bo inspiracije za take projekte.

Poceni ledomat ti naredi 10 kg kock v 24 urah.

Selitev je bila že zdavnaj, pa vendarle človek dobronamerno povpraša po mnenju glede neke ideje. No sčasoma spoznaš da to nima ravno smisla, ker je ne glede na idejo odgovor vedno enak: brezveze je, tk nebi nihče kupil.

Arey ::

Tko je, ane. Ce si odkril revolucionaren nacin odvajanja toplote iz tekocine, nehaj razmisljat o hlajenju kave in delanju ledenih kock ampak zadevo patentiraj in prodajaj enterprise resitve. Valda ne verjamem, da si pogruntal nekaj novega in pol swl na slo tech sprasevst, ampak ce si, pol moras samo malo razmislit kje v industriji je potreba po hitrem hlajenju tekocine in si zmagal.
S hlajenjem kave in kock za led ne bos zasluzil.

Pa zacni ignorirat retardiran folk ki se pride vsajat pa razlagat kako bi oni to naredili s peltierjevim elementom lmao

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Arey ()

Ales78 ::

iKst_ je izjavil:

V čaj si dam par kock ledu, pa je zadeva rešena. Poceni, hitro, enostavno.

Ampak naj te ne ne moti moja malenkost, v idiokraciji ni pomembno ali ima tvoj izdelek kakršnokoli uporabno vrednost, bolj je
pomembno kakšna je embalaža in "zgodba", idiota, ki bo to kupil boš pa že našel, jih je veliko.

Koliko produktov si še spravil na trg, da lahko pišeš tole?

Kar nekaj, najbolj profitabilen je bil 272 miljona dolarjev čistega profita v enem letu.

Seveda so večino pobrali kapitalisti, sam pa sem ostal z "borno" hišico na elitni Ljubljanski lokaciji.

Ampak produkt je bil dejansko kupcem koristen.

Koliko si jih pa spravil ti?
SDS in ne-voljenje: https://slo-tech.com/forum/t835230/p8641476#p8641476
"Levi fašist" je skovanka ljudi brez izobrazbe, ki ne vedo kaj fašizem sploh
pomeni, uporablja pa se za poizkus relativiziranja/prikrivanja pravega fašizma.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Ales78 ()

jest10 je izjavil:

Poceni ledomat ti naredi 10 kg kock v 24 urah.

Stane pa koliko? Se ti še ni zgodilo da bi ti zmanjkalo leda v domači skrinji, nov se pa naredi sele čez 15 ur plus? Sej ne rečem, da se to preprečit, odkartat veliko količino denarja in kupit ledomat, kupit 10 modelov za ledene kocke in natedit led na zalogo, vse to se da, ampak vendrle bi bila opcija da lahko led narediš v pol ure, namesto v 15 ur nice to have. Jst osebno bi kupil, če bi bil na trgu tak izdelek kje za kupit, pa ni.

Pomisli, zadeva bi stala samo toliko kot 2 pici.

Zgodovina sprememb…

growat5 je izjavil:

Selitev je bila že zdavnaj, pa vendarle človek dobronamerno povpraša po mnenju glede neke ideje. No sčasoma spoznaš da to nima ravno smisla, ker je ne glede na idejo odgovor vedno enak: brezveze je, tk nebi nihče kupil.

Ja in prav imajo. Najprej se v njem znebiš vseh, ki radi pijejo kavo. Potem se znebiš še vseh, ki preprosto dolijejo mrzlo mleko.

In gladko ignoriraš orjaško tržišče za mrzlo pivo sredi poletja, namesto nekaj kretenov, ki pijejo mrzlo kavo, da se jim šminka ne
stopi (od tu izraz, da je mrzla kava za lepoto, pa žal tega, niti ne moreš uporabiti za marketinški slogan, ker je težava izginila,
na mnogo bolj preprost način).

growat5 je izjavil:

Pomisli, zadeva bi stala samo toliko kot 2 pici.

Slab primer. 1000x raje dam denar za pizzo kot nek izdelek, ki ga ne bom nikoli uporabljal. Falil si tržišče, začni razmišljati o pivu.

Zgodovina sprememb…

Ales78 je izjavil:

growat5 je izjavil:

Ja in prav imajo. Najprej se v njem znebiš vseh, ki radi pijejo kavo. Potem se znebiš še vseh, ki preprosto dolijejo mrzlo mleko.

In gladko ignoriraš orjaško tržišče za mrzlo pivo sredi poletja, namesto nekaj kretenov, ki pijejo mrzlo kavo,
da se jim šminka ne stopi (od tu izraz, da je mrzla kava za lepoto).

Point ni mrzla kava, ampak kava ki ni vrela. Za napravo, ki pir v nanj kot 1 minuti shladi iz sobne temperature na okrog 1°C so prav tako rekli da je brezveze. Pač za popolnoma vse rečejo da je brezveze, tudu za sistem za napredno hlajenje elektronskih komponent, ki je prejel nagrado za naj inovacijo Univerze v Ljubljani.

growat5 je izjavil:

Ales78 je izjavil:

growat5 je izjavil:

In gladko ignoriraš orjaško tržišče za mrzlo pivo sredi poletja, namesto nekaj kretenov, ki pijejo mrzlo kavo,
da se jim šminka ne stopi (od tu izraz, da je mrzla kava za lepoto).

Point ni mrzla kava, ampak kava ki ni vrela. Za napravo, ki pir v nanj kot 1 minuti shladi iz sobne temperature na okrog 1°C so prav tako rekli da je brezveze. Pač za popolnoma vse rečejo da je brezveze, tudu za sistem za napredno hlajenje elektronskih komponent, ki je prejel nagrado za naj inovacijo Univerze v Ljubljani.

Who cares. Čez 5 minut ne bo več mrzla. Z mlekom ali brez. Raje se na pivo preusmeri.

Zgodovina sprememb…

Ales78 ti ocitno nisi trg za tako zadevo, dopusti pa možnost da so potrebe ljudi različne in morda pa obstaja dekaj odstotkov ali nekaj desetink odstotka ljudi,ali vsaj nekaj storink odstotka ljudi, ki bi zadevo kupilo. Sej ne rabi kupit vsak.

Zgodovina sprememb…

growat5 je izjavil:

Ales78 ti ocitno nisi trg za tako zadevo, dopusti pa možmost da so potrebe ljudi različne in mordavpa obstaja dekaj odstotkov ali nekaj desetink odstotka ljudi, ki bi zadevo kupilo. Sej ne rabi kupit vsak.

Ne, da nisem zato, neumno je ponujati nekaj, kar nihče ne rabi.

Zakaj ne ponudiš nekaj kar vsi rabijo, fucking bandi so bili poimenovani po tem. Hladno pivo.

Ales78 je izjavil:

growat5 je izjavil:

Ales78 ti ocitno nisi trg za tako zadevo, dopusti pa možmost da so potrebe ljudi različne in mordavpa obstaja dekaj odstotkov ali nekaj desetink odstotka ljudi, ki bi zadevo kupilo. Sej ne rabi kupit vsak.

Zakaj ne ponudiš nekaj kar vsi rabijo, fucking bandi so bili poimenovani po tem. Hladno pivo.

Kakšen market research si naredil, oziroma na podlagi česa trdiš da nihče ne rabi? Na podlagi česa trdis da vsi rabijo za hladno pivo? Brez zanesljive raziskave trga na reprezentativnem vzorcu je težko karkoli rečt, ker občutek dostikrat vara v eno ali drugo smer.

Zgodovina sprememb…

growat5 je izjavil:

Ales78 je izjavil:

growat5 je izjavil:

Kakšen market research si natedil, oziroma na podlagi česa trdiš da nihče ne rabi?

30 letnega kavopivca, ki dejansko ima krog ljudi s katerimi se druži.

Dam ti še nekaj procentov idiotov, ki bodo kupili tudi rog za pivo, ki se ga ne da odložiti na mizo. Ker je iz nekega razloga to cool.

Ker je to baje cool. Zapri gobček in se skoncentriraj na pivo. Ker tu pa imaš miljonski trg, ki bo rade volje plačal.

Takoj ti kupim dva za 20 galon, če jih ustvariš in ne rabim več piva imeti v predelani skrinji.

Da o pivovarnah in domačih uporabnikih sploh ne govorim.

Zgodovina sprememb…

Ti si en sam, vzorec 1, v statistiki je to vredno dobesedno nula. Da nekaj procentov ljudi kupi je viška zadost. Če se za trg vzame celotno evropo je zadosti tudi samo nekaj tisočink procenta. Teoretično, ker bi bil pri teh procentih problem učinkovit marketing.

Zgodovina sprememb…

growat5 je izjavil:

Nekaj procentov je viška zadost. Če se za trg vzame celotno evropo je zadosti tudi samo nekaj tisočink procenta. Teoretično, ker bi bil problem učinkovit marketing.

Good luck, naslednji dan bodo imeli Kitajci kopijo za delček tega denarja, pa sem prepričan, da boš tudi brez njih, v izgubi.

Kdo za vraga je tako nor, da bo kupil nekaj za delati mrzlo kavo? Sicer pa have fun. Investiraj, kdo pa pravi, da imam v tem jaz prav. Dokaži nasprotno.

Ne vem, zakaj se tako trmasto ogibaš piva, kjer je pa ogromen trg. Deluje dobro, samo dokler upoštevaš ogromne izgube do vretja?

Lej, samo zagotovi mi temperaturo 21 stopinj, za 20 galonski sod piva, ne glede na zunanjo temperaturo.

Čas 2-3 tedne, toliko, da pride iz fermentacije. Garantiram ti, da boš miljonar, še seed money ti prispevam.

Zgodovina sprememb…

Ales78 je izjavil:

growat5 je izjavil:

Nekaj procentov je viška zadost. Če se za trg vzame celotno evropo je zadosti tudi samo nekaj tisočink procenta. Teoretično, ker bi bil problem učinkovit marketing.

Good luck, naslednji dan bodo imeli Kitajci kopijo za delček tega denarja, pa sem prepričan, da boš v izgubi.

Kdo za vraga je tako nor, da bo kupil nekaj za delati mrzlo kavo?

Ne vem, zakaj se tako trmasto ogibaš piva, kjer je pa ogromen trg.

Stari lej, ljudje kupijo vse sorte zadev, na Kikstarteju je en slovenec prodajal leseno jajce, ki ima notri utež in vedno stoji pokonci. Krneki, ampak zbral je ogromno denarja, folk je kupoval.

Leta 2010 sem imel idejo praktično identično kot BirdBuddy, ptičja hišica s kamero, kjer preko telefona opazuješ ptiče, ki se hranijo. Zadevo je desetletje kasneje naredil nekdo na Kikstarterju, zbrali so preko 4 milijone evrov. Sam se zadeve nisem lotil, ker sem mislil da ideja ni zadosti dobra.

Zgodovina sprememb…

Dva trolla sta se zapela:))
Magic

Magic1 je izjavil:

Dva trolla sta se zapela:))

Sploh ne, samo nočem, da ogoljufa koga. A veš, to je, ko imaš moralo in etiko.

Lej, ti nas tukaj na vse kriplje prepričuješ, da za ta čudežni izdelek obstaja tržišče. Naših mnenj ne poslušaš in trmoglaviš svoje.

Torej nehaj že moriti in naredi zadevo, saj VEŠ, da kup ljudi to rabi.

Ales78 je izjavil:

growat5 je izjavil:

Good luck, naslednji dan bodo imeli Kitajci kopijo za delček tega denarja, pa sem prepričan, da boš tudi brez njih, v izgubi.

Kdo za vraga je tako nor, da bo kupil nekaj za delati mrzlo kavo? Sicer pa have fun. Investiraj, kdo pa pravi, da imam v tem jaz prav. Dokaži nasprotno.

Ne vem, zakaj se tako trmasto ogibaš piva, kjer je pa ogromen trg. Deluje dobro, samo dokler upoštevaš ogromne izgube do vretja?

Lej, samo zagotovi mi temperaturo 21 stopinj, za 20 galonski sod piva, ne glede na zunanjo temperaturo.

Čas 2-3 tedne, toliko, da pride iz fermentacije. Garantiram ti, da boš miljonar, še seed money ti prispevam.

Kaj pa je problem ohranjat 21 stopinj za 20 galonski sod piva? Daš običajen kompresorski hladilni sistem, ustrezno dimenzioniran, bodisi vgrajen v stene posode, ali oa potopni z ustrznim mešalom, ni nobene znanosti tle.

jest10 je izjavil:

Lej, ti nas tukaj na vse kriplje prepričuješ, da za ta čudežni izdelek obstaja tržišče. Naših mnenj ne poslušaš in trmoglaviš svoje.

Torej nehaj že moriti in naredi zadevo, saj VEŠ, da kup ljudi to rabi.

Ne, čist si falil. Hočem zvedet ce obstaja za to potreba na trgu. Lahko obstaja, lahko ne, ampak trditi nekaj brez ustreznega market researcha je neutemeljeno. Vse kar sem vprašal je če bi ti osebno to kupil in če da, koliko si maksimalno pripravljen odšteti za to? Ne pa trdit da ne bi nihce kupil out of your ass (brez kakršnihkoli zabesljivih podatkov, samo na podlagi tvojih dozdevanj). Sem pa hotel ti dopovedat, ne vem koliko sem bil pri tem uspešen, da niti približno ne rabi vsak kupit, da bi bila zadeva poslovno uspešna, marsikatera ideja se je razvila v poslovno uspešno, kljub temu da ima market neka stotink ali celo nekaj tisočink populacije.

Zgodovina sprememb…

tilen03 ::

Tega nihce ne bi kupil. Prove me wrong.
99.991% of over-25 population has tried ChatGPT.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.

tilen03 je izjavil:

Morda, morda ne. Na podlagi česa to trdis? Svoje domisljije? Vse kar v resnici ti lahko zabesljivo trdiš je da TI OSEBNO ne bi tega kupil. Pa še to ni nujno, ker vprašanje koliko sam sebe poznaš in če se te lahko z ustreznim marketingom prepriča drugače.

Zgodovina sprememb…

IL_DIAVOLO ::

Kave se ne pije takoj zjutraj, ker samo nabija kortizol.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Preveč bereš 24 ur.
Tam tudi težijo, da ni dovolj zgolj kardio vadba ...

johnnyyy ::

OutOfTheBox je izjavil:

Zato imam en 6pack stalno v hladilniku, kar je največja potrata prostora ever.

Sva že dva ;((

Ampak potem po nekje 4 pivu, dam tiste ki niso bili v hladilniku v zamrzovalnik, tako da je pivo čez 30 minut če mrzlo.

Ah, jst pijem tople. Tako prostor v hladilniku ni problem, pa tudi ni potrebno po 4. pivu dajati v zamrzovalnik, saj sem že po 3. prbit ko mamba. :))

growat5 je izjavil:

tilen03 je izjavil:

Morda, morda ne. Na podlagi česa to trdis? Svoje domisljije? Vse kar v resnici ti lahko zabesljivo trdiš je da TI OSEBNO ne bi tega kupil. Pa še to ni nujno, ker vprašanje koliko sam sebe poznaš in če se te lahko z ustreznim marketingom prepriča drugače.

Jaz šalce sicer ne bi kupil, ampak res vidim vsaj 100 100x bolj uporabnih aplikacij.
Z marketingom lahko prodaš tudi drek, ampak zakaj bi prodajal dobro, revolucionarno, stvar na ta način. Na primer, naredi mi hladilno torbo, ki bo zares dobro hladila, ne preveč brnela, in porabila malo elektrike na 12V v avtu. To bi pa kupil.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Bud_Bundy ::

Utk je izjavil:

growat5 je izjavil:

tilen03 je izjavil:

Jaz šalce sicer ne bi kupil, ampak res vidim vsaj 100 100x bolj uporabnih aplikacij.
Z marketingom lahko prodaš tudi drek, ampak zakaj bi prodajal dobro, revolucionarno, stvar na ta način. Na primer, naredi mi hladilno torbo, ki bo zares dobro hladila, ne preveč brnela, in porabila malo elektrike na 12V v avtu. To bi pa kupil.

Ne bo hladila, samo vroč napitek bo naredila mlačen.

Tip se je hvalil, da ohladi pir prej kot mitbusterji na par stopinj.
Magic
1
2
3

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kvalitetna kava (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Loža
559146031 (12927) hotig
»

Varjenje kave (cold brew)

81875 (1506) Tilen
»

V katerem primeru se kava hitreje shladi?

Oddelek: Znanost in tehnologija
295103 (3216) Spajky
»

Izdelava mini hladilnika.

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
248584 (8062) krneki0001
»

Katero pijačo spijem prej?

333753 (2112) Glugy

Več podobnih tem