» »

High tech skodelica, ki je zmožna kavo ali čaj shladiti v 15 sekundah

High tech skodelica, ki je zmožna kavo ali čaj shladiti v 15 sekundah

growat5 ::

fikus_ je izjavil:

Growatt, na začetku sprašuješ, če je takšna zadeva aktualna na trgu.
Na trgu se pojavlja marsikaj, na prvi pogled tudi neumne stvari za nekatere.
To spraševanje tukaj ni produktivno, raje najdi investitorja, ki bo to spravil v življenje, ti pa ali prodaš idejo/izvedbo, ali se dogovoriš za %. Če bo zadeva uspešna, bodo hitro kopije in z neko malo firmo ne boš spravil v promet dovolj izdelkov, da bi pokril razvoj, izdelavo in distribucijo. Če ne bo uspešna, itak ne bo.

Marsikaj se odvija, ampak sem si rekel da ni neke škode če še na Slotech malo povprašam, konec koncev naj bi bil tehnološki forum, čeprav je v praksi vse prej kot to. Če se bom odločil zadevo patentirat in bodo kopije bo to podlaga za tozbe za kršenje avtorskih pravic. Edino na kitajskem bi znalo bit problem, ker kljub patentu njihova sodišča dostikrat sodijo v prid kitajcem, kontra pravici. Al pač ne patentiram (ker patent ogromno stane), pokasiram maksimum kot lahko, ko pa se pojavi kitajska konkurenca, ki zadevo skopira in prodaja po dumping cenah pač podjetje zaprem in odprem drugega z drugo idejo oziroma produktom, nisem se še odločil kako in kaj.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: growat5 ()

no comment ::

OP nas tiza bolj kot Musk njegove vernike s FSD.

Kaj je narobe z "Introduce on Sunday, sell on Monday"?

fikus_ ::

Patenti delujejo v EU, Usa, Kanada,.... zato te reši pred kopiranjem, da v prvem bumu naštancaš dovolj izdelkov, da ti nekaj ostane.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

fikus_ je izjavil:

Patenti delujejo v EU, Usa, Kanada,.... zato te reši pred kopiranjem, da v prvem bumu naštancaš dovolj izdelkov, da ti nekaj ostane.

Tako sem tud jaz razmišljal ja. Pokasirat kar se maksimum da, potem pa se lotit druge ideje, jih mam preko 100 na lagerju, vecina njih precej boljsih in bolj naprednih kot to.

energetik ::

growat5 je izjavil:

Marsikaj se odvija, ampak sem si rekel da ni neke škode če še na Slotech malo povprašam, konec koncev naj bi bil tehnološki forum, čeprav je v praksi vse prej kot to. Če se bom odločil zadevo patentirat in bodo kopije bo to podlaga za tozbe za kršenje avtorskih pravic. Edino na kitajskem bi znalo bit problem, ker kljub patentu njihova sodišča dostikrat sodijo v prid kitajcem, kontra pravici. Al pač ne patentiram (ker patent ogromno stane), pokasiram maksimum kot lahko, ko pa se pojavi kitajska konkurenca, ki zadevo skopira in prodaja po dumping cenah pač podjetje zaprem in odprem drugega z drugo idejo oziroma produktom, nisem se še odločil kako in kaj.
Ja in kaj je zdaj, si jezen, ker večina tvojega produkta ne bi kupila? :))
Da smo proti high tech skodelici za kavo ti enačiš, da smo proti tehnologiji? :))
vires in numeris

Miki N ::

Problem Hai-Tek(tm) skodelice za kavo je, da je _naraven_ TEMU izdelek. Tam pa vemo kaka igra se igra.

energetik je izjavil:

growat5 je izjavil:

Ja in kaj je zdaj, si jezen, ker večina tvojega produkta ne bi kupila? :))
Da smo proti high tech skodelici za kavo ti enačiš, da smo proti tehnologiji? :))

Ne, nisem jezen, ker ti ne bi kupil produkta, niti podrazno ne. In spet od kje ti podatki koliko ljudi bi zadevo kupilo, iz riti spet al kaj? Preden ne narediš market researcha na ustreznem reprezentativnem vzorcu pač ne moreš vedet koliko ljudi bi izdelek kupilo in koliko ga ne bi. Vse kar lahko rečeš je da ga TI OSEBNO ne bi kupil, pa še to je veliko vprašanje, ker večina ravnanj ljudi izvira iz podzavesti, to velja na splošno za vse stvari in vprašanje kako bi v resnici ravnal, ob res dobrem marketingu. Kako pa misliš da je Apple pridobil toliko ovac? Soliden in nekajkrat precenjen produkt, ampak podprt z ODLIČNIM marketingom. Dober marketing dela čudeže, dobesedno.

Kar spomnimo se leta 2007, ko je izšel prvi Iphone, takrat je vecina ljudi priseglo da nikoli v življenju ne bo kupilo pametnega telefona, da je to res shit. Da telefon MORA met fizične tipke da lahko SMS napišeš je bilo slišat, da brez tega pač ne gre. Pa poglej danes, koliko ljudi že nima pametnega telefona? Morda stari ateki in bakice 80 plus, pa še ti ga povečini majo. TLDR je da folk sploh ne ve kaj govori in da ga z dobrim marketingom lahko prepričaš da kupi marsikaj. In obratno tudi velja, če je marketing slab je ahko izdelek še tako dober, pa bo prodaja slaba.

In še enkrat, da je ideja poslovno uspešna ne rabiš da kupi vsak. Odvisno od produkta, anpak včasih je zadisti tudi če kupi samo 1 na milijon ljudi.

Ps: Da slotech ni niti T od tehnloškega foruma je pac dejstvo, ljudi ki se res spoznajo na tehnologijo he le peščica, ostali so nekje na ravni 24ur komentarorjev in Medovernet.

Zgodovina sprememb…

Miki N ::

Glej OP, vem da še nisi fertik, a sem ti vseeno že pripravil reklamni poster za Kickstarter - izgled končnega izdelka se seveda lahko razlikuje po koncu kampanje.

RedDrake ::

Lej, ali imaš zagonski kapital in boš lahko sam sfinanciral komplet fabriko/proizvodnjo, ali pa ti bodo vse skupaj "ukradli" še preden bo prvi izdelek iz Kitajske prispel v EU. Either way, če gledaš elastokaloriko in podobno, in misliš da si pred vsemi - good for you.
Če misliš da je to relevantno za kavo - ni. Je pa za hlajenje pijač precej bolj. Ampak razumem, tisto je težje, ker nimaš direktnega stika hlajene tekočine s kovino. Ker iz avtomata kava je pitna v roku nekaj minut. Ergo je hlajenje nepomembno. Turško mešati spet ni pretirano pametno, "zoc" mora ostati na dnu, kar je razlog da se cukr not da pred kavo. Čim daješ mleko si že konkretno shladil. Ne vidim velikega trga za to.
Hladna pijača on-the-go na drugi strani? Yes please, tudi jaz bi!

Okapi ::

Ales78 je izjavil:

k4vz0024 je izjavil:

Ti jo sam izdelaj. Če bo ugodna cena bo hit!8-)

Hit bo, ko bo dojel, da v temu ni denarja in bo raje naredil prenosno zadevo velikosti termovke, v katero daš flašo piva in ti jo spravi na 3 stopinje v lahko tudi 5 minutah, pa da bo baterije dovolj za nekaj piv.

In jo ohranja mrzlo.

Krigl, v katerega zliješ pir in ga v 15 sekundah ohladi na 4 stopinje bi bil svetovni hit. ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Glede zoca v turški kavi, probajte kdaj z kakšno malenkost bolj kakovostno kavo, kjer je delež tistih zelo drobnih delcev, ki rabijo več minut da se posedejo pod par procentov in potem poročajte. Rezultat, že v dobre pol minute se zoc posede. Seveda to pri cheap shit kavi iz Eurospina ne drži, tako da če že kupujete najcenejšo cheap shit kavo za 9 EUR na kilogram, potem jo vsaj kupite v zrnju in zmeljite sami, po možmosti z namensko napravo za mlet kavo, ki doseže mnogo boljši rezultat mletja kar se konsistentnosti velikosti delcev tiče. Sicer pa že mletje v navadnem mikserju "za smootije" da zelo soliden rezultat, zoc rabi manj kot minuto da se posede, sem probal. Kava sveže mleta pred vsako uporabo ali vsaj vsak teden na zalogo je boljše kakovosti kot predmleto sranje, ki več mesecev stoji na policah trgovin anyway.

Poamta: problem časa usedanja zoca se da zelo enostavno rešiti z ustreznim postopkom mletja.

Zgodovina sprememb…

Legon ::

Torej moram cel postopek priprave kave prilagodit salici? Mislim, da si s tem ze tako majhno niso prakticno iznicil.

Torej rabis ljudi, ki pijejo tursko kavo, ampak jo morajo ustrezno zmlet, sflitrirat in pocakat par minut da se usedlina umiri. Pri tem da morajo kavo skuhat tik prden odhajajo iz hise in si jo zelet spit v 2s preden pridejo do vrat.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Legon ()

Okapi je izjavil:

Krigl, v katerega zliješ pir in ga v 15 sekundah ohladi na 4 stopinje bi bil svetovni hit. ;)

OP pri tej šalci ne išče svetovne slave (za to je rezerviranih tistih 100 veliko boljših izumov, ki jih ima na lagerju).

Ta šalca je njegovo darilo nam, z njim nas bo naučil pripravljati pravo kavo in ozdravil alkoholizma.

Legon je izjavil:

Torej moram cel postopek priprave kave prilagodit salici? Mislim, da si s tem ze tako majhno niso prakticno iznicil.

Torej rabis ljudi, ki pijejo tursko kavo, ampak jo morajo ustrezno zmlet, sflitrirat in pocakat par minut da se usedlina umiri. Pri tem da morajo kavo skuhat tik prden odhajajo iz hise in si jo zelet spit v 2s preden pridejo do vrat.

Ma nič ne rabiš prilagodit, kupiš pač neko normalno kavo, za dobesedno par evrov več na kilo ali pač sam zmelješ če že lih moraš kupit najcenejš sranje iz Eurospina, mletje ti vzame manj kot minuto enkrat na teden ali pa se pač sprijazniš z par minut usedanja zoca, kar je še vedno precej boljs kot 15 minut preden se vrela kava shladi do temperature za pitje. Loh ti pa zdizajniram še poseben pressure assisted filter za kavo, sam a si pripravljen to plačat? Ker ce nisi pripravljen si irelevanten. In če vas ni dost pripravljenih plačat posebnega filtra, zato da boste lahko nucal cheap shit kavo iz Eurosina za 9 EUR na kilo, namest Lidlove za 12 EUR na kilo, potem je džabe da karkoli dodatno zdizajniram.

Sicer pa tist k ni pripravljen dat 3 EUR več po kili kave, kar je za pol leta dost ponavad, tist močno dvomim da je pripravljen dat še dodatnih 30 do 40 EUR za masino, ki ustvarja vakum z vakumsko crpalko ene strani in nadtlak z mini barerijsko gnanim kompresorckom iz druge strani. Tko da folk k je tak cheapskate k kupuje najcenejš cheap shit kavo iz Eurospina za 9 EUR na kilo tako ali tako take mašine ne bi kupoval, torej to ni moj matket in je brezpredmetno da se fokusiramo nanj.

Legon je izjavil:

Kot sem rekel, pri normalni solidno kakovostno mleti kavi ae zoc usede izjemno hitro, od pol do ene minute. Tisto sranje za 9 EUR na kilo so pač ostanki proizvodnje, kavo zmeljejo, jo presejejo in ustrezno veliki delci se pakirajo za kavo normalne kakovosti, tisto kar pade skozi najmanjšo zelo fino sito pa v kavo za 9 EUR na kg iz Eurospina, pač ti zgleda piješ ostanke proizvodnje. :D

Zgodovina sprememb…

David Mayer ::

growat5 je izjavil:

Kako pa misliš da je Apple pridobil toliko ovac?

Zagotovo ne tako, da je spraševal ljudi po cesti, če bi imeli telefon, ki je ful boljši od Nokije. Valjda da bi ga vsi imeli... (tu imaš ti že prvi problem, skoraj noben ni padel v ekstazo ob mislim, da bi lahko pili turško kavo že 15s po tem ko so jo skuhali (iz dovolj "kvalitetne" kave, da ni potrebno dodati še par minut tistim 15s))

Apple je pokazal iPhone, ko so imeli finalizirano končno obliko in skoraj delujoče drobovje zanj. In povedali kdaj se bodo lahko ljudje postavili v vrsto.

Ko boš pokazal kako postan pir ledeni že ko ga točiš v krigl, bodo še muslimani stali v vrsti...

GY)y86YdAimE ::

Miki N je izjavil:

Glej OP, vem da še nisi fertik, a sem ti vseeno že pripravil reklamni poster za Kickstarter - izgled končnega izdelka se seveda lahko razlikuje po koncu kampanje.

Deluje mi tak kitajski dizajn.
Zahod pa ni v stanju narediti OP-ove skodelice - razen kake premium pozlačene verzije z zgodbo, in angažmajem recimo T. Swift v oglaševanju.

OP bo moral najti mecena za to, verjetno v USA. Tam zna biti ta ideja celo komu všeč.

Zgodovina sprememb…

no comment je izjavil:

growat5 je izjavil:

Zagotovo ne tako, da je spraševal ljudi po cesti, če bi imeli telefon, ki je ful boljši od Nokije. Valjda da bi ga vsi imeli... (tu imaš ti že prvi problem, skoraj noben ni padel v ekstazo ob mislim, da bi lahko pili turško kavo že 15s po tem ko so jo skuhali (iz dovolj "kvalitetne" kave, da ni potrebno dodati še par minut tistim 15s))

Apple je pokazal iPhone, ko so imeli finalizirano končno obliko in skoraj delujoče drobovje zanj. In povedali kdaj se bodo lahko ljudje postavili v vrsto.

Ko boš pokazal kako postan pir ledeni že ko ga točiš v krigl, bodo še muslimani stali v vrsti...

Ne, Apple je uspel z IZJEMNO dobrim in pretkanim marketingom, brez njega ne bi tistega Iphona nihče kupil, že tako ali tako je bilo v tistih časih 99 % folka proti pametnim telefonom in so sveto prisegali da ga nikoli v lajfu ne bi kupili.

Pa ne rečem, tako zaostalo razmišljanje bi mogoče še nekako pričakoval od 80 letnih starčkov, katerih možgani v veliki večini niso več dovolj prožni, da bi se prilagodili na novo tehnologijo. Ampak ne, proti je bila tudi večina mladih. Pa da ne moreš niti smsja napisat, pa da baterija zdži samo 1 dan, ne pa 14 dni kot na Nokiji 3310, pa da stane tisti Iphone 700 EUR in še milijon podobnih nebuloz. Like model, če zdele v tem trenutku Iphone stane 700 EUR, to ne pomeni da ne bo že naslednji mesec na voljo desetine različnih pametnih telefonov za 200 EUR ali manj, ker bo, točno to se no zgodilo. Ne moreš bit zdej proti pametnim telefonom ker pač en specifični modwl enega specifičnega proizvajalca pač stane 700 EUR. Ampak večina folka je pač glupega tko kot je, zato pa je tud človeštvo tam kjer je.

Zgodovina sprememb…

growat5 je izjavil:

Ampak večina folka je pač glupega tko kot je, zato pa je tud človeštvo tqm kjer je.

That's why we can't have nice things*.

* cold coffee

Okapi ::

no comment je izjavil:

growat5 je izjavil:

Zagotovo ne tako, da je spraševal ljudi po cesti, če bi imeli telefon, ki je ful boljši od Nokije.

Če misliš, da so se razvoja lotili kar na pamet, brez predhodnih temeljitih analih tržišča, anketiranja ciljnih skupin potrošnikov in podobnih zadev, očitno nimaš pojma, kako poteka razvoj novih izdelkov pri velikih firmah.

mn ::

growat5 je izjavil:

mn je izjavil:

Kar se kave tiče upoštevajte tudi, da je stvar neuporabna za turško. Če jo bo mešal bo kavna usedlina povsod.
Prav tako ni povedal, kako se bo pralo to njegovo čudežno napravo. Edini opciji sta po moje ali da jo želi prečrpavati čez kaka hladila rebra, ali pa gre za izkoriščanje spremembe agregatnega stanja. Aleš s soljo in ledom je po moje uganil principa delovanja za obe napravi.

Ravno tako pivo, lahko dobiš skompano pivo v 15sekundah, ni pa napisal ali lahko 4 piva za povrstjo ohladim v minuti z eno pripravo. Sem prepričan da ne, da jo je treba po uporabi v skrinjo dati za kak dan.

Sem že napisal da princip delovanja za vse 3 naprave ni isti, nisi zasledil? Kako nej še bolj jasno napišem da bos razumel? Al sploh prebral nisi zadnjih par strani teme preden si komentiral?

Lahko shladis več piv eno za drugim, prav tako pivo ni skomano, kljub mešanju, i tested it. Glede uporabnosti za turško kavo imaš več opcij: če uporabiš mleto kavo neke solidne kakovosti, ki nima velikega deleža ultra finih delcev, se ti v prej kot minuti posede nazaj dol. Druga opcija, če ti je minuta čakanja preveč, je filtriranje, bodisi vakumsko ali pressure assisted. Vse to se da narest, vrašanje je samo koliko je uporabnik pripravljen plačat za to.

Zanimivo da meni očitaš da nisem prebral par strani, sam pa nisi prebral niti mojega sestavka kjer sem:

1. Pisal samo o hlajenju kave in piva torej 2 napravi.
2. Opisal dva možna mehanizma, kaj točno pa imaš ti v misilh pa mormalno da ne morem vedeti, nisem mind reader

Nisi pa odgovoril na vprašanje, ki je dejansko pomembno za temo, torej recimo:

1. Lahko vsaj pri kavni skodelici del naprave ki je v stiku s kavo perem v pomivalcu
2. pri hladilcu piva, ga lahko vržem v potovalko s polno baterijo, vzamem naslednji dan ven iz potovalke in ohladim pivo, ter ponavljam to ves teden
3. imam lahko hladilec piva v shrambi in ko pridejo kolegi dam eno pivo za drugim notri in koliko piv zapovrstjo pričakuješ da bo naprava ohladila
4. Kaj se zgodi ko ne hladi več, jo moram dati v skrinjo, napolnim baterijo, ...
5. Za obe napravi, kolikčna je njuna velikost in teža?

Če niti takšnih osnov ne podaš je brez veze karkoli odgovarjati ker so to bistvene lastnosti pri takšnem izdelku.

Pa fino mleta kava ni fina ker je slabše kvalitete ampak zato ker je namenjena pripravi za turško kavo. Beri recimo: https://www.coffeeiconic.com/single-pos...

Poglejmo si, kako moramo kavo zmleti za posamezen način priprave.

Turška priprava: za turški način priprave potrebujemo najbolj fino mleto kavo. Struktura naj spominja na moko.

Meni osebno recimo kava ohlajena v 15 sekundah ne pomeni nič, kadar nimam časa čakati da se ohladi, je tudi nimam časa kuhati.

Medtem ko tisto za pivo bi kupil, ampak za pametno ceno in uporaba mora biti enostavna (glej primer s shrambo zgoraj).

Pa če dejansko želiš uporabne odgovore se najprej nauči komunikacije.

nm: pisal si da je po tvoje princip delovanja isti za vse naprave, ker sem v prejsnjih prisoevkih izredno večkrat poudaril da ni, je povsem logičen sklek da bodisi nisi prebral ali pa si preglup in nisi razumel (najbrž to prvo, torej lenoba).

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: jest10 ()

Okapi je izjavil:

Če misliš, da so se razvoja lotili kar na pamet, brez predhodnih temeljitih analih tržišča, anketiranja ciljnih skupin potrošnikov in podobnih zadev, očitno nimaš pojma, kako poteka razvoj novih izdelkov pri velikih firmah.

Stavim tisoč hladnih pirov, da Apple ni vprašal niti enega človeka iz ulice kaj si misli o iPhonu.

Sploh ker je bil Jobs "sponzor" iPhone projekta že od začetka. Ja, tisti Jobs, ki je do smrti trdil, da uporabniki nimajo pojma kaj bi radi dokler jim tega ne pokažeš.

Ampak ti itak vse veš... (verjetno edini, ki vse veš brez anketiranja)

mn ::

Okapi je izjavil:

no comment je izjavil:

growat5 je izjavil:

Zagotovo ne tako, da je spraševal ljudi po cesti, če bi imeli telefon, ki je ful boljši od Nokije.

Kakor vem, je imel Jobs idejo za iPhone z zaslonom na dotik že precej pred tem, ampak so morali počakati na razvoj dovolj dobre tehnologije zaslonov na dotik.

Moj kolega je imel telefon z zaslonom na dotik že precej preden je Apple iPhone izdal, ampak tiste stvari so bile samo na pol uporabne. Pa smoni se na razne PDAje (Personal digital assistant) @ Wikipedia, ...

growat5 je izjavil:

nm: pisal si da je po tvoje princip delovanja isti za vse naprave, ker sem v prejsnjih prisoevkih izredno večkrat poudaril da ni, je povsem logičen sklek da bodisi nisi prebral ali pa si preglup in nisi razumel (najbrž to prvo, torej lenoba).

Ciriram sam sebe:

Edini opciji sta po moje ali da jo želi prečrpavati čez kaka hladila rebra, ali pa gre za izkoriščanje spremembe agregatnega stanja.

Dvojina, dva pristopa, pa itak samo ugibam in nisi niti potrdil ne zanikal ne enega ne drugega. Res je, eden od naju je neumen in to nisem jaz ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mn ()

nm: 1. da, lahko pereš v pomivalcu (se razstavi zelo enostavno).
2. Lahko, ampak samo če dodaš led ali pa par ur prej pritisneš na tipko naprave da se led ustvari.
3. Lahko, odvisno od količine ledu, ampak večja kot je, večja bk naprava. Je pa že z relativno majhno količino ledu možno shladiti ogromno piv, lahko ti poračunam če te zanima bolj natančno.
4. Napolniš baterijo in počakaš da se led ustvari ponovno.
5. Odvisno od zahtev in dizajna, prototip je relativno zelo prenosen, sem ga testiral in brez težav shladi 10 pirov enega za drugim, pa bi jih še precej več, pa sem pol nehal testirat.

nm: ne, napisal si ". Aleš s soljo in ledom je po moje uganil principa delovanja za obe napravi." Torej očitno misliš da je princip delovanja enak za obe napravi, kar sem večkrat jasno napisal da ni. In ne, nisem neumen, brez skrbi. ;) Še enkrat, naprave so 3, vsaka ima svoj princip delovanja, za hladit kavo in čaj svoja, za hladit pivo svoja in za napredno hlajenje procesorjev in ostale elektronike svoja.

Zgodovina sprememb…

driftwood ::

Kako dela tvoj lonček za kavo? Moraš priklopit na elektriko? Je na baterije? Deluje drugače? Ima ročko in moraš kaj vrtet? Je iz plastike/kovine/stekla/keramike?
Ne zanima me tehnologija ampak praktična uporaba.

growat5 je izjavil:

...prototip je relativno zelo prenosen, sem ga testiral in brez težav shladi 10 pirov enega za drugim...

Te pa naredi en "boom" promo video...

nejc_nejc ::

Za OP_ja
Kavo shladiš v 15 minutah tako, da vstaneš 15 minut prej po realnem času.
Budilko, vekarco, prenastaviš za četrt ure naprej.
Od dome se odpraviš po tapravem času.

Ajnfoh.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: nejc_nejc ()

driftwood je izjavil:

Kako dela tvoj lonček za kavo? Moraš priklopit na elektriko? Je na baterije? Deluje drugače? Ima ročko in moraš kaj vrtet? Je iz plastike/kovine/stekla/keramike?
Ne zanima me tehnologija ampak praktična uporaba.

Na baterije, iz kovine z visoko toplotno prevodnostjo. Je pa notri skrite precej tehnologije in optimizacije (ogromno iteracij).

nejc_nejc je izjavil:

Za OP_ja
Kavo shladiš v 15 minutah tako, da vstaneš 15 minut prej po realnem času.
Budilko, vekarco, prenastaviš za četrt ure naprej.
Od dome se odpraviš po tapravem času.

Ajnfoh.

V teoriji, praksa je pa drugo. ;) Sicer pa sej veš kako je ponavad, ponavad je budilka prav nastavljena, pol pa jo nekdo kar čudežno prestavi vsake 10 minut naprej za 10 minut.:));)

Zgodovina sprememb…

nejc_nejc ::

Implementacija je odvisna od želje deležnikov po pitju "take" kave.

Super, kdaj pride vsa stvar na trg? Kakšne podrobna vprašanja verjetno nimajo smisla?

Ko in če se ugotovi da ke trg za kaj takega zadosti velik in ko in če je to ugotovljeno zadevo patentira.

UkrFTW!! ::

Problem je ker se na strojnem faksu pretežno ukvarjate s statistiko in vas je v letniku tako malo, da je vsak takoj med prvimi 5%.

Pri pitju turšje kave pitje kave nikoli ni bil problem, tako da tukaj ni kaj reševati.

Aja, kave nočeš ohladiti, ker se ohladi precej hitro že sama.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: UkrFTW!! ()

UkrFTW!! je izjavil:

Problem je ker se na strojnem faksu pretežno ukvarjate s statistiko in vas je v letniku tako malo, da je vsak takoj med prvimi 5%.

Pri pitju turšje kave pitje kave nikoli ni bil problem, tako da tukaj ni kaj reševati.

No prvi letnik jih je vpisanih na obeh programih cca 700, je pa res da jih vsak letnik toliko psde da jih konec zadnjega letnika ostane pod 10 % prvotno vpisanih. Vsak letnik jih pade ponavad več kot 50 %.

Zgodovina sprememb…

growat5 je izjavil:

Na baterije, iz kovine z visoko toplotno prevodnostjo.[;) Je pa notri skrite precej tehnologije in optimizacije (ogromno iteracij).

Pa misliš, da bi Kitajčki uspeli ziterirat tako hitro, da te prehitijo, če nam, ne vem, pokažeš kako si ti hladiš kavo.

Mislim, sej veš, vsi so govorili, da se tipkat brez fizične tipkovnice ne da, potem pa je sledilo 10min videota iPhona v akciji in so to govorili samo še največji bebci (Ballmer) in največji geniji (Slotekarji).

growat5 je izjavil:

Ko in če se ugotovi da ke trg za kaj takega zadosti velik in ko in če je to ugotovljeno zadevo patentira.

So kakšni bolj konkretni časi zastavljeni ali je tudi vse še povsem 'teoretično' in bo najverjetneje ostalo v predalu?

Vročo kavo rešuješ s hladno žlico + parkrat premešaš + dek toplote takoj pobere šalca sama.
Skratka, problem, ki ga ni, nadomestiš s problemom, ki ga nihče ne mara - pitje hladne kave iz hladne šalce.

UkrFTW!! je izjavil:

Aja, kave nočeš ohladiti, ker se ohladi precej hitro že sama.

Precej hitro? Potem pa res počasi lagano živiš če ti je 15 minut čakanja precej hitro..

UkrFTW!! je izjavil:

Skratka, problem, ki ga ni, nadomestiš s problemom, ki ga nihče ne mara - pitje hladne kave iz hladne šalce.

Za tebe bo obrnil žice in se ti bo kava segrela.

V 15 minutah popiješ že drugo. Če si zastavil, da je problem 15 minut, potem imaš vsaj 10 minut preveč. Problem je morda minuta do dve, pa še za ti dve minuti mislim, da nista, vsaj nikoli pe nisem naletel na problem vroče kave, pa jih na dan ene tri do štiri naredim v džezvi. Ne pa 15.

Ne, cilj je da lahko po 15 sekundah ko se kava shladi kd 100 do 40 stopinj že piješ in potem zadevo s pritiskom na gumb izklopiš.Cilj ni hladna kava, cilj je prijetno topla kava, ne pa vrela da ti požge vse not v ustih, če lih slučajno nimaš 15 minut za zagonit in se ti mudi na šiht.

no comment je izjavil:

UkrFTW!! je izjavil:

Za tebe bo obrnil žice in se ti bo kava segrela.

Mi smo še stara šola, kjer kava iz džezve pride vroča.

Tista tvoja žlica pobere morda 1 stopinjo dol, šalica ranga 10 stopinj, oboje je precej premalo da bi kavo lahko takoj po kuhanju spil, probaj, boš videl da je res tako.

growat5 je izjavil:

Ne, cilj je da lahko po 15 sekundah ko se kava shladi kd 100 do 40 stopinj že piješ in potem zadevo s pritiskom na gumb izklopiš.Cilj ni hladna kava, cilj je prijetno topla kava, ne pa vrela da ti požge vse not v ustih, če lih slučajno nimaš 15 minut za zagonit in se ti mudi na šiht.

Spet si zamešal. Še nikoli se mi ni zgodilo, da bi bila kava tako vrela, da bi mi vse požgala, ali da bi čakal 15 minut na to, da jo lahko pijem. Popolnoma napačne predpostavke.
Proces gre takole - skuhaš, naliješ v šalco. Ne čakaš, da se karkoli posede. To se naredi samo v šalci. In potem piješ tistih nekaj minut brez problemov, ki jih umetno ustvarjaš za ta projekt. Vmes se tudi hladi. Dovolj hitro, da ne rabi pospeška.

UkrFTW!! je izjavil:

V 15 minutah popiješ že drugo. Če si zastavil, da je problem 15 minut, potem imaš vsaj 10 minut preveč. Problem je morda minuta do dve, pa še za ti dve minuti mislim, da nista, vsaj nikoli pe nisem naletel na problem vroče kave, pa jih na dan ene tri do štiri naredim v džezvi. Ne pa 15.

V katerem vesolju se 2 deci vrele kave shladi na temperaturo 50 stopinj ali manj da jo vsaj nekako lahko piješ v samo minuti ali dveh? Naravno sigurno ne, rabiš celoten precej napreden sistem da je to možno. Pa tud 50°C je preveč vroče da bi jo spil na eks, bolj 40°C, da ti ne popari vse v ustih.

Zgodovina sprememb…

growat5 je izjavil:

Tista tvoja žlica pobere morda 1 stopinjo dol, šalica ranga 10 stopinj, oboje je precej premalo da bi kavo lahko takoj po kuhanju spil, probaj, boš videl da je res tako.

Še nikoli je nisem spil na tak način.
Morda expresso, kot ga pijejo Italijani. Pa še tam ne rabiš čakat.

Vidim tole - izmislil si si problem, ki ga ni, in ga sedaj rešuješ. Podobno ženski mentalititi. Toliko časa jajcajo, da najdejo problem, ki v resnici nikoli ni bil problem.

growat5 je izjavil:

UkrFTW!! je izjavil:

V katerem vesolju se 2 deci vrele kave shladi na temperaturo 50 stopinj ali manj da jo vsaj nekako lahko piješ v samo minuti ali dveh? Naravno sigurno ne, rabiš celoten precej napreden sistem da je to možno.

Ja, ampak ta napreden sistem se imenuje keramična šalca za kavo. Koliko stopinj ima, nisem nikoli meril, pa tudi nikoli ni bil problem.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: UkrFTW!! ()

Ma ni res no, zmeri mi je šlo na k ker sem mogel cakat 10 minut da sem lahko spil kavo, pol sem jo pa 10x prelil iz posode in nazaj, pa vmes posodo splakoval z hladno vodo, al pa vodno kopel v umivalniku naredil in mešal, uporabil ledene kocke če so ravno bile na voljo, skratka ni da ni. Zdej pa lepo prisnem ba gumb in čez 15 sekund lahko že pijem, zadeva je AWESOME!

Keramična šalca za kavo zniža temperaturo cca za 10°C, probaj pit kavo vročo 90°C in poročaj rezultat.:))

Zgodovina sprememb…

Bomo potestirali prototip, ko/če bo na voljo, do takrat se lahko tema očitno zapre...
Vse je že bilo povedano, ključne stvari sicer zamolčane...

Kavo pijemo ob čveku in nima smisla, da se jo zvrne kot šnopc - podobno velja ob branju kakšnega foruma.
Sam bi sicer poleti raje ledeno kavo ampak kupljeno vzamemo iz hladilnika in je.
Če kakšna ostane, je drugo vprašanje...

Zgodovina sprememb…

UkrFTW!! je izjavil:

growat5 je izjavil:

Spet si zamešal. Še nikoli se mi ni zgodilo, da bi bila kava tako vrela, da bi mi vse požgala, ali da bi čakal 15 minut na to, da jo lahko pijem. Popolnoma napačne predpostavke.
Proces gre takole - skuhaš, naliješ v šalco. Ne čakaš, da se karkoli posede. To se naredi samo v šalci. In potem piješ tistih nekaj minut brez problemov, ki jih umetno ustvarjaš za ta projekt. Vmes se tudi hladi. Dovolj hitro, da ne rabi pospeška.

Dovolj hitro če imaš čas 15 minut čakat, drugače ne. Folku se mudi v službo, v šolo, na bus, na znenek, sej veš kako je v praksi, niso vsi upokojenci, ki imajo časa na preteg.

Poskušaj gledati iz stališča uporabnikov, na pa iz svojega stališča, ki je malenkost nenavadno, potem boš videl, da kuhanje kave ne predstavlja take težave, ki bi zahtevala dodatno hlajenje.
Če je šalca prevroča, pač malo počakaš, s stališča norije, ki nas obdaja, je itak zelo dobro, da si vzamemo trenutek zase, tudi če je to 15 minut, ko čakaš kavo, da se ohladi.
Ali pa piješ kavo v družbi, ko te nihče ne preganja, počasi in v miru.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kvalitetna kava (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Loža
559146382 (13278) hotig
»

Kava? Zeleni čaj? Črni čaj? (strani: 1 2 3 4 )

19052124 (6387) mojsterleo
»

V katerem primeru se kava hitreje shladi?

Oddelek: Znanost in tehnologija
295115 (3228) Spajky
»

Grelnik vode - čas do zavretja ?? (strani: 1 2 )

7631196 (28318) radmannsdorf
»

Kateri zeleni čaj v filter vrečkah? (strani: 1 2 )

7219883 (16945) user-pass

Več podobnih tem