» »

High tech skodelica, ki je zmožna kavo ali čaj shladiti v 15 sekundah

High tech skodelica, ki je zmožna kavo ali čaj shladiti v 15 sekundah

growat5 ::

David Mayer je izjavil:

Bomo potestirali prototip, ko/če bo na voljo, do takrat se lahko tema očitno zapre...
Vse je že bilo povedano, ključne stvari sicer zamolčane...

Kavo pijemo ob čveku in nima smisla, da se jo zvrne kot šnopc - podobno velja ob branju kakšnega foruma.
Sam bi sicer poleti raje ledeno kavo ampak kupljeno vzamemo iz hladilnika in je.
Če kakšna ostane, je drugo vprašanje...

Kavo piješ ob čveku v lokalu, ne zjutraj ko se zbudiš zaliman in se ti mudi na šiht (lih slučajno je en barabin budilko 3x za 5 minut naprej prestavu, sej veš kako je v praksi.) :))

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: growat5 ()

UkrFTW!! ::

Za kavo si je treba čas vzet.

Seveda, če je to možno, dostikrat pač ni.

David Mayer ::

Odvisno od vrste službe in lokacije, edini lokal tu prav blizu, je pri nas doma, tudi ostale podrobnosti.

Ok, potem vzamem nazaj tistih 50-100EUR, žal, nismo pravo občinstvo, škoda.

codeMonkey ::

Jaz se ogrejem salico z vrelo vodo da je kava (espresso) se toplejsa in boljsa in kot ljubitelj kave sem precej zmeden glede ideje. Ajde caj, to je res bedno, ko je vrelo. Drugace pa je polno to-go salic s pokrovcki, ki pasejo v avto in v bistvu zelis da tam ostane kava topla. Videl sem tudi obraten princip, ko nekaj prelomis in sprozis kemijsko reakcijo, da dobis toplo kavo.

Ne vem no. Srecno.

UkrFTW!! je izjavil:

Poskušaj gledati iz stališča uporabnikov, na pa iz svojega stališča, ki je malenkost nenavadno, potem boš videl, da kuhanje kave ne predstavlja take težave, ki bi zahtevala dodatno hlajenje.
Če je šalca prevroča, pač malo počakaš, s stališča norije, ki nas obdaja, je itak zelo dobro, da si vzamemo trenutek zase, tudi če je to 15 minut, ko čakaš kavo, da se ohladi.
Ali pa piješ kavo v družbi, ko te nihče ne preganja, počasi in v miru.

Tempo življenja dandanes je hiter, preko tega dejstva pač ne moreš. 15 minut čakanja na kavo dostikrat lahko pomeni zamujen bus, zamujen sestanek, zamujen šiht. Dobro, če si v javni upravi ali imaš normalnega delodajalca 15 minut zamude še ni neke velike panike, ampak večina ljudi nima take sreče.

codeMonkey je izjavil:

Jaz se ogrejem salico z vrelo vodo da je kava (espresso) se toplejsa in boljsa in kot ljubitelj kave sem precej zmeden glede ideje. Ajde caj, to je res bedno, ko je vrelo. Drugace pa je polno to-go salic s pokrovcki, ki pasejo v avto in v bistvu zelis da tam ostane kava topla. Videl sem tudi obraten princip, ko nekaj prelomis in sprozis kemijsko reakcijo, da dobis toplo kavo.

Ne vem no. Srecno.

Ne sej ekspreso ne potrebuje hlajenja, to se strinjava, ker je volumen toliko manjši da ni nekega problema. Probaj nalit 2 do 3 deci kave ali čaja in štopaj koliko časa rabi da se shladi na temperaturo da jo lahko vsaj približno spiješ.

Da bi to prelival v neke lončke in v avto vlačil, je vrjanta, ampak to pomen da kava prime 15 minut kasneje, ker morš pač tolk časa čakat da se shladi, less than ideal.

Zgodovina sprememb…

15 minut je dolga doba. Bi še zdaj skuhat, sem pa skoraj prepričan, da bi jo čez 15 minut spil, ne pa komaj začel piti.

Ja, zna biti - zagotovo ni za vse. Kljub temu, da očitno nismo ključna klientela, kdaj lahko preverimo?

UkrFTW!! je izjavil:

15 minut je dolga doba. Bi še zdaj skuhat, sem pa skoraj prepričan, da bi jo čez 15 minut spil, ne pa komaj začel piti.

Če naliješ ta veliko šalco (like 2,5 dcl) je cca 15 minut ja, pri kaki manjši šalci verjetn par minut manj. Preveč za zjutraj če se mudi in my opinion, tolk preveč da se pol odpoveš kavi in si na sestanku ves zaspan. Kot pravim, less than ideal. Mnogo boljše je če je zadeva pretty much instantma, naliješ, pritisk na gumb, 15 sekund in ze piješ, par sekund da zeksaš in že šibaš dalje.

Zgodovina sprememb…

Evo ob 17.29 sem dal kuhati kavo, skuhal in sedaj imam v šalci 114 g kave. In jo že lahko pijem. SPodnji del šalce je zelo vroč. Noter sem vtaknil termometer, ki pa mi kaže 72 stopinj. Kava je zavrela, tako da ne razumem tega dobro.

17:33 kavo že pijem, termometer 63 stopinj.

17:34 nadaljujem s pitjem, še vedno po požirkih. Naenkrat je verjetno ne bi mogel spiti, kar pa seveda tudi ni cilj.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: UkrFTW!! ()

UkrFTW!! je izjavil:

Evo ob 17.29 sem dal kuhati kavo, skuhal in sedaj imam v šalci 114 g kave. In jo že lahko pijem. SPodnji del šalce je zelo vroč. Noter sem vtaknil termometer, ki pa mi kaže 72 stopinj. Kava je zavrela, tako da ne razumem tega dobro.

To je komaj dober deci kave, probaj 2 ali 3 deci, kave al pa magar zelenega čaja, pa pol poročaj. In 72 stopinj morda lahko srebaš počasi ene 10 minut, ne mores tega zeksat brez da ti zakuri vse v ustih, ni šans.

Zgodovina sprememb…

2 do 3 dcl je doza, ki je ponavadi ne pijemo, ker je tega preveč in bi bile posledice kofeina prehude.

17:36 57 stopinj, pijemo dalje. Spodaj je seveda žoc. Ki tam tudi ostaja.

Zgodovina sprememb…

UkrFTW!! je izjavil:

2 do 3 dcl je doza, ki je ponavadi ne pijemo, ker je tega preveč in bi bile posledice kofeina prehude.

3 dcl zelenega čaja ima manj kofeina kot ena mormalna kava, ni to neka velika količina. Sicer pa 2 dcl kave je čist ok doza, če kavo piješ za učinek, ne pa za okus.

Grem narest poskus in bom štopal in vmes delal slike s termo kamero. Ajde, za foro. Bom pa dal vodo notr, ker za kavo je prepozno.

Zgodovina sprememb…

Bom probal tudi z 2 dcl, seveda ne danes, ker sicer verjetno ne bom spal.
17:37 54 stopinj.

17:39 47 stopinj. Gre h koncu, ostaja še usedlina. Še bom nekaj skuzal

Evo, 17:39 ostal je samo še žoc. tega ne bom pil. Usedline in ostanka je bilo za 35 g.

Bom potem poskusil še s čajem.
Precej toplote je pobrala šalca.

Zgodovina sprememb…

10 minut se torej potrebuje od tega, da začneš kuhati, do trenutka ko jo spiješ.

Evo ob 17:42 čaj skuhan in nalit v skodelico, zdej pa da vidmo kolk cajta traja.

UkrFTW!! je izjavil:

10 minut se torej potrebuje od tega, da začneš kuhati, do trenutka ko jo spiješ.

Če je 1 deci kave ali čaja morda, drugače še več. In 10 minut je odločno preveč za zjutri ko folk nima cajta in že tako zamuja na karkoli že pač.

Zgodovina sprememb…

3 dcl je pac americana in to lahko komot podaljsas s toplo vodo. Predvidevam da malo ljudi dela 3dcl turske kave, ker to je bolj specifika tega podrocja. Pa se to te bodo kaksni Bosanci samo gledali kaj pocnes, tako da niti cel Balkan ni.

codeMonkey je izjavil:

3 dcl je pac americana in to lahko komot podaljsas s toplo vodo. Predvidevam da malo ljudi dela 3dcl turske kave, ker to je bolj specifika tega podrocja. Pa se to te bodo kaksni Bosanci samo gledali kaj pocnes, tako da niti cel Balkan ni.

Marsikdo skuha 2 al 3 deci kave tudi v Sloveniji. Al pa zeleni caj.

Jaz se bolj sprasujem ce jo se kje drugje. Da je vrela. V ameriskih filmih vidim da pac naredijo cel vrc in potem nalivajo, kakor kdo pride. Ne vem, potrebno je analizirati navade in principe delanja kave na glavo. V mnogih kulturah se kava pac ne pije na poti. Tako da vprasanje kaj pomeni to za trg. Niti se je ne dela po 3 dcl.

Mogoce bi pa kaksen Starbucks lahko to prodajal in bi pac ljudje prihajali tja z njihovimi salicami, pa se prodali bi kot zeleno zgodbo, ces da je manj odpadkov ker ne nalivajo v karton. Ampak hoditi okoli z vroco kavo po mestu je spet fensi, ker si kao pomemben, pa bi s tem vsi vedeli da kava ni vroca, da zdaj pol ure hodis okoli z njo :)

Zgodovina sprememb…

Po 11 minutah je temeratura še vedno 65°C, odločno preveč za zeksat.

Imaš pač moj primer, če pijeva 2, je količine x2, seveda v rahlo manjših šalcah, ne pa bistveno.
2 do 3 dcl? To se mi zdi preveč. Verjetno drugim tudi.

Preveč se koncentriraš na eksanje. Tega pač večina ne počne.

Zgodovina sprememb…

Evo 16 minut po tem ko sem čaj nalil v kozarec je temperatura še vedno preko 60°C, mnogo preveč da bi zadevo zeksal, kar pač moreš narest če se ti mudi, za zeksat rabiš cca 40, morda 45 °C maks.

Čaj je bil narejen ob 17:42, zgornja slika s termokamere, kjer se lepo vidi da je temeratura še vedno preko 60°C je bila narejena ob 17:58, torej 16 minut kasneje.

Zgodovina sprememb…

GY)y86YdAimE ::

Premisa celotne ideje je da se vsem blazno mudi.

Ne vsem ne, upokojenci majo tipicno ogromno cajta, res je.

23 minut kasneje je temperatura še vedno 55,2°C, še vedno preveč, no bomo vidl ce se vsaj v pol ure shladi na obično temperaturo za pitje.

Zgodovina sprememb…

Ravno penziči znajo biti najbolj neučakani ...

Časa pa je toliko, koliko si ga vzameš. Je konstrukt, ki ga dojemamo kot nekaj realnega. Ni pa nič drugega kot spreminjanje stanj.

To so geniji kot je Bialetti razumeli ...

Ma cajt si je potrebno vzet, jst to čist zastopim, je pa mal bedno ko ti šef jebe mater, ker si 15 minut zamudil na sestanek.:))

Evo še 2 minuti in bo pol ure da naredim sliko.

Evo slika je bila narejena ob 18:12, čaj skuhan ob 17:42, torej ze pol ure je mimo in je temperatura še vedno preko 51°C!

Zgodovina sprememb…

Ja razumem, šef je ekstremno besen, ker si zamudil 15 (petnajst!) minut na sestanek, pa še 2-3 dcl vroče kave bi moral zeksat. Hmmm, ok, zagotovo problem. Kdaj prototip?

Najprej je treba pogruntat kolk folka bi to sploh kupilo in kolk je pripravljen odšteti za to. Potem se bo pač naredilo odločitev če sploh it v to ali raje v kak drug projekt.

Legon ::

growat5 je izjavil:

UkrFTW!! je izjavil:

growat5 je izjavil:

Ne, cilj je da lahko po 15 sekundah ko se kava shladi kd 100 do 40 stopinj že piješ in potem zadevo s pritiskom na gumb izklopiš.Cilj ni hladna kava, cilj je prijetno topla kava, ne pa vrela da ti požge vse not v ustih, če lih slučajno nimaš 15 minut za zagonit in se ti mudi na šiht.

Spet si zamešal. Še nikoli se mi ni zgodilo, da bi bila kava tako vrela, da bi mi vse požgala, ali da bi čakal 15 minut na to, da jo lahko pijem. Popolnoma napačne predpostavke.
Proces gre takole - skuhaš, naliješ v šalco. Ne čakaš, da se karkoli posede. To se naredi samo v šalci. In potem piješ tistih nekaj minut brez problemov, ki jih umetno ustvarjaš za ta projekt. Vmes se tudi hladi. Dovolj hitro, da ne rabi pospeška.

Dovolj hitro če imaš čas 15 minut čakat, drugače ne. Folku se mudi v službo, v šolo, na bus, na znenek, sej veš kako je v praksi, niso vsi upokojenci, ki imajo časa na preteg.

Torej moramo ciljno skupino se zozit in dodat, da je poleg zgoraj napisanih omejitev to primeno samo v primeru ko moras kavo spit v manj kot petih minutah po tistem ko vstanes.

Dejstvo je, da ogromna vecina vstane precej vec kot 15 minut preden gre iz hise in problema nima.

Glede na povsem realen problem eksanja 2-3 dcl kave ob zamudi 15 minut na sestanek med spolnimi odnosi šefa in tvoje mame, je čudno, da že ne pijemo tako :D

Evo, 45 minut je mimo, čaj je rabil 45 minut da se je od vrelega shladil na temperaturo za pitje (45°C).

Ps: z konstantnim mešanjem, pihanjen in ne vem kaj še vse, bi se dal ta čas verjetno razpolovit, kar je prvo kot prvo se vedno odločno preveč cajta za čakat, ko se ti mudi zjutraj in drugo kot drugo je to spet nepotrebno delo, kar ti lahko reši tehnologija. :)

Zgodovina sprememb…

Legon: torej ne 15 minut, ampak 45 minut za dobre 2 deci zelenega čaja. Tud če daš pol manj kave kot čaja se kr načakaš, vrjem.

Zgodovina sprememb…

Ja, drži, takoj kupim 4 hladilne skodele, direktno nakažem preko flika! Ta priložnost je vsekakor predobra, da bi jo izpustili! Prototip je že?

Je. Treba najprej zguntat ce bi se dal tega prodat ene 100 kosov ali več na mesec, patentirat, pol pa naprej.

growat5 je izjavil:

Legon: torej ne 15 minut, ampak 45 minut za dobre 2 deci zelenega čaja. Tud če daš pol manj kave kot čaja se kr načakaš, vrjem.

To ves da je najmanj kaznivo dejanje tlacit zelen caj v vodo vrelo vodo? To da ne znas skuhat caja ni ravno merodajno .

Pac izumljas problem, da blodis o teoreticni resitvi.

V praksi kava, ki jo zjuraj skuham na masini se nikoli ni bila prevroca za pit ca 15-20 minut kasneje, ko sem se stusiral, oblekel in nekaj pojedel.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Legon ()

Po mojem mnenju se da prodati 100 kosov na teden, res je topshit. Pod nujno rabimo, sploh vedeli nismo prej.

Poglej drugace, pitje kave zjutraj je izjemno pogosto in kljub temu ze v dveh ciljnih skupinah nisi nasel niti ene osebo, ki se strinjala, da tvoja resitev naslavlja dejanski problem.

Legon je izjavil:

growat5 je izjavil:

To ves da je najmanj kaznivo dejanje tlacit zelen caj v vodo vrelo vodo? To da ne znas skuhat caja ni ravno merodajno .

Pac izumljas problem, da blodis o teoreticni resitvi.

V praksi kava, ki jo zjuraj skuham na masini se nikoli ni bila prevroca za pit ca 15-20 minut kasneje, ko sem se stusiral, oblekel in nekaj pojedel.

Dobro jaz sem delal preizkus zase, ker si naredim 2 deci kave in kavo se zavre. Zeleni čaj rabi cca 70 do 80°C, črni caj 90 do 100°C, kar ne skrajsa časa hlajenja kej dost, še vedno je več kot 15 minut for sure (loh še to stestiram če hočeš).

V tisti skodelici na sliki je bil navaden čaj, če misliš da ob 6 zvečer pijem zeleni čaj si nor.

Problem čakanja da se kava in čaj shladita je realen problem za dosti ljudi, vsaj od časa do časa. Blodiš pa edinole ti, prjatu.

Masina je eno, mas srečo da te tistih 50 ml zbudi dovolj (očitno počasi presnavljaš kofein), marsikdo rabi precej več kave za nek normalen efekt. Dobro, razen če jo piješ samo za okus, to je drugo. Ampak če jo ne piješ za efekt, pol je tak vseeno če jo zjutraj pač ne spiješ ko se ti mudi. Tisti ki pa kavo pijejo za efekt, tam je pa zadeva drugačna.

Zgodovina sprememb…

Pač trolu primerno biješ bitko z mlini na veter. Vprašal si za mnenje in dobil zelo jasen in enoglasen odgovor. To, da ti odgovor ni všeč je pa zgolj in le, tvoj problem.

Problem čakanja da se kava in čaj shladita je realen problem za dosti ljudi, vsaj od časa do časa. Blodiš pa edinole ti, prjatu.

Če citiram kar tebe: In to spet trdiš na podlagi česa točno, spet svoje domišljije?

V tisti skodelici je bil navaden čaj, če misliš da ob 6 zvečer pijem zeleni čaj si nor.

Zakaj si potem sanjal o zelenem čaju?

Zgodovina sprememb…

ne vem, kaj si ti kuhal, jaz sem pred 8 minutami, kolikor je potrebno, da se čaj iz filter vrečke naredi, v 650 g težko šalico (nalašč sem iskal tako, ki ima več kot 2 dcl in eno imamo), nalil 350 g vode.Po 10 minutah ima 63 stopinj. Torej se ga že da piti po požirkih. Šalica je seveda vroča.

Legon: Kakšen jasen odgovor?! Vse kar ti lahko rečeš je da TI OSEBNO zadeve ne bi kupil, ne moreš ti za druge govort kaj bi in kaj nebi! In boli me kurac če bi ti osebno kupil, si samo številka, če bo zadosti tistih ki bi kupili se bo šlo v to, drugače ne (pustimo zaenkrat dejstvo da je Slotech vzorec pač nereprezentativen za celotno populacijo).

Zgodovina sprememb…

growat5 je izjavil:

Kakšen jasen odgovor?! Vse kar ti lahko rečeš je da TI OSEBNO zadeve ne bi kupil, ne moreš ti za druge govort kaj bi in kaj nebi!

Kot že rečeno, ignoriranje dejstev teh ne bo spremenilo. Preštej uporabnike, ki so se oglasili v temi. Potem poglej koliko ljudi si je pogledalo temo. Dodaj še družino in prijatelje. Potem pa izračunaj procent tistih, ki se strinajajo s tvojo ceno da imaš odlično rešitev dejanskega problema. 0% je precej več kot samo to kaj bi jaz osebno naredil.

Vzorec slo tech je vse kar imaš (poleg družine in prijateljev, ki imajo po povedanem enako menneje). Vse ostalo je polod tvojih blodenj in bomišlije.

Zgodovina sprememb…

mitosan ::

Uporabno tudi za ohlajevanje prekuhane vode za baby formulo, sploh ko se mudi - to lahko tržiš na veliko, ne se omejit na kavo in čaj.

Saj bugi riba je bila prodajni hit.
Še ko je zmanjkala se je nekaj let kasneje prodajala na Bolhi za dokaj velike denarje.

Naj OP poskusi in naj se opeče, lahko da bo obogatel.

V drugem primeru upam, da bo še naprej delil svoje ideje.

Stvar je predebatirana, nihče nima kristalne krogle, da garantira uspeh oziroma neuspeh tega projekta.

Zgodovina sprememb…

Zeleni čaj, črni caj, kava, vse rabi več kot 15 minut. Črni čaj celo 45 minut precen se shladi na temperaturo, primerno za pitje. Na 70°C segret zeleni čaj še vedno rabi precej nad 15 minut preden temperatura pade na 45°C. Kave sicer daš mal manj kot čaja, ampak 15 minut čakanja in več ti ne uide, razen če piješ shote expressa, kjer je volumna izjemno malo.

Zgodovina sprememb…

Za kavo iz kofetjere rabim zgolj 10 minut, z mletjem vred.

Zgodovina sprememb…

Evo po 15 minutah ima 56 stopinj. Je že precej piten.

growat5 je izjavil:

. Kave sicer daš mal manj kot čaja, ampak 15 minut čakanja in več ti ne uide, razen če piješ shote expressa, kjer je volumna izjemno malo.

To smo izmerili ,da je ¸10 minut od trenutka, ko daš džezvo na štedilnik do trenutka, ko jo popiješ.

Zgodovina sprememb…

Mene fascinira kako fanatično nas revež hoče prepričat v obstoj problema, pa še kar ni našel niti enega, ki bi mu prikimal. Ampak on ve da so, samo videl jih ni še nihče. Tako nekako kot palčka Smuka.

Legon je izjavil:

growat5 je izjavil:

Kakšen jasen odgovor?! Vse kar ti lahko rečeš je da TI OSEBNO zadeve ne bi kupil, ne moreš ti za druge govort kaj bi in kaj nebi!

Kot že rečeno, ignoriranje dejstev teh ne bo spremenilo. Preštej uporabnike, ki so se oglasili v temi. Potem poglej koliko ljudi si je pogledalo temo. Dodaj še družino in prijatelje. Potem pa izračunaj procent tistih, ki se strinajajo s tvojo ceno da imaš odlično rešitev dejanskega problema. 0% je precej več kot samo to kaj bi jaz osebno naredil.

Vzorec slo tech je vse kar imaš (poleg družine in prijateljev, ki imajo po povedanem enako menneje). Vse ostalo je polod tvojih blodenj in bomišlije.

Kolega, upam da se zavedaš da si navaden idiot. Edini ki tu blodi si ti prjatu. Kakšno ignoriranje dejstev? Če vzamemo za trg samo Evropo 745 milijoni prebivalcev je treba da kupi samo EDEN na vsakih 7,45 MILIJONA folka, da je prodaja 100 kosov na mesec, to se ti zdi nedosegljivo? Razmisl še enkrat, ker you are WRONG prjatu.

In ne, raziskavo trga izjavam tudi prek drugih kanalov, nikakor ni Slotech in mnenje domacih vse kar imam, še ena laž.

Zgodovina sprememb…

V čem je potem problem? Patentiraš, proizvedeš in prodaš. Zakaj točno je treba že dva dni jokat po forumu? No, vsi vemo da je to retorično vprašnje, ker si pač slabounen rol, ki vsakih par mesece vleti z novo revolucionarno idejo pod novim nickom in po dveh dneh doživi živčni zlom in zapadeš v zmerjanje in pljuvanje.

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kvalitetna kava (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Loža
559146942 (13838) hotig
»

Kava? Zeleni čaj? Črni čaj? (strani: 1 2 3 4 )

19052225 (6488) mojsterleo
»

V katerem primeru se kava hitreje shladi?

Oddelek: Znanost in tehnologija
295125 (3238) Spajky
»

Grelnik vode - čas do zavretja ?? (strani: 1 2 )

7631299 (28421) radmannsdorf
»

Kateri zeleni čaj v filter vrečkah? (strani: 1 2 )

7219928 (16990) user-pass

Več podobnih tem