» »

Vsi ki imate GFFX 5900 Leadtek

Vsi ki imate GFFX 5900 Leadtek

1
2
»

GUFY ::

Mene pa zanima do kakšne napetosti je še varno iti na GPU-ju da zadeva ne crkne.:\

Sedaj imam v 3D 1.6 V, rame pa na 2.8V.

_spirit_ ::

Kako pa sploh višaš voltažo na grafični kartici? Mislim GPU in rame.

GUFY ::

Volt mod:D

_spirit_ ::

Aha ok, sem mislu da obstaja tudi kakšen software za to. :8)

Tic ::

Sem razmislju, da bi mogl obstajat kaj takega. Čepra ne. Namreč če fleshas bios, se baje povečajo napetosti? Hmm...

Čeprav bi se lahko navijale bolj zaradi nizjih timingov. Čudno ;)
persona civitas ;>

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tic ()

DjTonic ::

Ja pri flashanju je tako. Če maš npr geforca 5900LX in ga flashaš v FX5900 Ultra ne pridobiš nič razen pač imena. Če ga pa flashaš v 5950 Ultra pa se ti povečajo tudi voltaže in relaksirajo timingi na ramih. Res, da je pri enakih nastavitvah počasnejša od 5900 vendar se da navijati toliko višje, da jo vseeno prehiti.

In če že maš volt mod (tako kot jaz) se ti ne splača fleshat ;)
persona civitas ;>

Nikita H ::

vem, da je tema malo stara...

ampak glede na to, da so te kartice še vedno hit (še posebaj lx verzija) morda ni napak, da kar tu vprašam!

Zanimam me kako ste si uredili hlajenje te kartice (v tej temi so slike iz razvojnih fazi). A je kdo ostal pri starem sistemu. In ali je pravi problem glasnost (pri meni ni sile), al se tudi hlajenje izboljša in s tem navijalski potencial!

pa dejste še napisat, do kam vm je ratal pridet (pri navijanju)

Jaz imam Leadtekovo verzijo (boom box zadeva ) Tisto sem lepo odstranil in dal en 6cm vent gor. To je blo zasilno. S tem sem lahko navijal tja do 510/940 ce se prav spomnim. Po narejenem voltmodu (in istem hlajenju ) mi gre nekje 550-560 in 960. Seveda, nizje T ko so, bolje se navija. Pri teh GPUjih je ponavadi tako, da rabijo majhno povišanje napetosti za veliko povečanje frekvence, kar je za nas ugodno. Ne pozabi na hlajenje. Jaz pripavljam vodno in 156W tec :)
persona civitas ;>

Nikita H ::

men je tud počas dopizdu ta pisakjoč zvok malih ventilatorjev in sem se odloču da zadevo dol vržem. To storim in malo opazujem kako je vse skuapj narejeno in mi cel kuler kar v roki ostane ( kar sem pričakoval glede na izkušnje drugih). Po gpu-ju in ramih je bilo polno bele paste precej površno gor nametane in se odločm jst tisto spucat in namazat artic silver gor. Uredu...hladilnik pršraufam gor dam vse skupaj v komp. in naštimam en 92 mm vent direkt pod grafo (5mm) da piha na rebra. Užgem, pogledam temperature 8-O 10 stopinj višje kot prej! prej 45 potem 55 wtf...
Uglavnm rebra niso kaj preveč vroča tudi po 3dmarku, ki uspe temperaturo na 90 spravt, čeprav prej ni šla (tudi navita ne ) preko 80!

Nevem kaj je šlo narobe. Ali nebi smel pustit da vakum pupusti...verjetn gpu nima dobreg stika s hladilnikom....je možno da sem senzor zjebu...

hvala za pomoč!

OwcA ::

Rebra so izdelana zelo nenatančno, zato prihaja do rež med rebrom in čipom. Proizvajalec se tega zaveda in ustrezno na debelo napacka termalno pasto, tebi pa, v želji po boljših rezultatih, preostane le brušenje.
Otroška radovednost - gonilo napredka.
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hlajenje grafične kartice (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
10011311 (9963) joej970
»

GCC5900XT (GeForce Copper Cooler) project

353256 (2437) JIM22
»

Hlajenje GF4 Ti 4200 128 (strani: 1 2 )

838051 (6311) DjTonic
»

navijanje gf ti4200 (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
825038 (3900) mloncar

Ce hocete res poceni RES dobro pa ne preglasno hlajenje (strani: 1 2 3 4 )

1607421 (5055) TESKAn

Več podobnih tem