» »

Ce hocete res poceni RES dobro pa ne preglasno hlajenje

Ce hocete res poceni RES dobro pa ne preglasno hlajenje

1 2 3
4
»

Microsoft ::

Zanimivo bi blo, ko bi lahka "posnel" arakteristiko pri 30C, 40C, 50C, ...

Konc koncev, ste že pomislali na tiso zračno, ko na proc direk prpelješ zrak preko cevi? Neki tazga majo zdej pr Mlacomu. Jst mam to, sam sm si sam naredil. Morem rečt, da stvar deluje. Sploh glede na to, kako poceni je blo to...


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Caligula ::

Sem o tem ze veliko razmiljal sam je bolj komplicirano kot pac na streho dat velik vent. Nekak je cilj isti-preprecit, da bi se topel zrak zadrzeval v kisti. Je pa tudi to, da ce das cev samo recmo tako ,da od procesorja odvaja, da ostalih komponent, ki proizvajajo svojo toplotto-plata, grafa, disk, RAMi,.. ne hladi.

Skratka tud zato sm sel jaz bolj na teksas varianto :D
Da vlece zrak hitro mimo vsega.

The B ::

@Caligula: No zdej si pa povedu. Tocno za to gre. Ti mislis da je vsak post v tej temi ki je "tvoja" in se ne strinja s tabo napad nate in se zato branis. Pa ni. In ce si opazu samo ti druge obkladas s slabsalnimi pridevniki in jih pol oznacujes za neinteligentne, kar je ironicno. Tko k je bil moj stavk "Spet si uzaljen oz jst ne razumem ker sm moten." misljen sarkasticno, ker sm vedu da se bos tko odzval. No kakor kol men se jasno zdi 2700 za deset stopinj manj kul stvar. Sam ti noces razumet da ni vedno tko. Pr men ze nebi delal.
@Vlady: Zeeeloo zanimiva teorija. Odgovoru si mi na marsikatero vprasanje. Sam sej glih v tem je stos. Vodno hlajenje DEFINITIVNO bolj ohladi procesor kot pa zracno. In ljudje so za to nizjo temperaturo pac prpravljeni dat vec (casa in denarja), in s tem kot si reku dobit stabilnejsi procesor in s tem visje navitje. Sam to tko k je reku tic ne spada v to temo ker je bla narejena da lahko Caligula predstavi svojo stvaritev. Cer cirkus pa je ratal ker nekateri ne prenesejo da ima drug drugacno mnenje. Pa s tem ne mislim (samo) tebe Caligula da ne bo spet kej narobe.

Aja pa se to plinsko hlajenje obstaja in je jasno se boljse od vodnega in temu primerno tud drazje. Plinsko mislim na tako kot v hladilniku (kompresor, uparjevanje,...)
The End Is The Beginning Is The End...
http://blaze.sopca.com/

Tic ::

Vlady: Ze sem tvoj odgovor meni pove, da nisi delal vodnega hlajenja. Za to ponavljam - ne bluzi ;)


In ne, ne rabis lepila.
persona civitas ;>

Caligula ::

The B, sarkazma pac nisi dojel.

Slabsalnike uporabljam za vztrajne debile (pa noben se ni nate letel), ki grejo jemat cas sebi in drugim, da napise post tipa-a ti si mislis, da si car, ce si nekaj napisal,.. oz sploh ne razumem smisla najedat folku, ki se hvalabogu spravi napisat svoje izkusnje s cem. Res, ni mi jasno!?!

Skratka debili.

Kar pa se tice plinskega hlajenja... obstaja na svetu ze skoraj vse. Tudi silikonski joski, pa jih nimam ne jaz, ne Morphling, ne Tribesma, Tic verjetno tudi ne,..

A hladilnik je tiha zadeva? Za v sobi met? Pa prakticna zadeva?

Da se narest vse. Vprasanje je kaj je smiselno in kaj se splaca.
Res se probajte malo realno omejit pri postih vsaj v tej temi.

Pa kompresor klime ali hladilnika zna bit pozresna zadeva. Plini tudi vecinoma niso ravno zdrava zadeva pa met nekaj pod takim pritisko v sobi tud ni nujno zdravo,.. Pa drago je to. Spet pol pravim-denar dat za boljsi procesor in comp raje kot za to, razen, ce seveda prav hoces s tem eksperimentirat...

Pa mislim, da v temi o ventu za 2700 SIT, kjer je ze vodno malo na meji pomena teme, plinsko hlajenje s kompresorji ze res nima kaj iskat.

Caligula ::

Pa Vlady, Tic verjetno zna narediti vodno hlajenje. Pa zagotov je vec nacinov kako ga narediti. Raje se zanesi na njegovo znanje, se je pa tudi prijazno ponudil, da ti za zgoraj omenjeno vsoto to tudi dobro uredi a brez dostave. O tem se raje menita pod zasebno, potem bi bilo pa lepo, ce bi kdaj v kaki novi temi predstavila rezultate, kako sliko,.. Meni se zdi, da bi se za ta denar dobro vodno hlajenje splacalo.

LP

TESKAn ::

Vlady, v procesorjih imamo večinoma MOSFET tranzistorje, njihova zgradba je drugačna od pnp in npn tranzistorjev in tudi delovanje je drugačno.
Naj še povem, da z višanjem napetosti ne dosežemo nujno višje frekvence delovanja - razlog je preprost, MOSFET deluje v bistvu kot kondenzator - ko je napolnjen, prevaja, ko ga izpraznimo, se zapre. Zdej naboj Q v tem kondenzatorju je enak Q=C*U, torej višja napetost, več naboja. In čim več je naboja, tem več časa je potrebno, da se tranzistor zapre, da torej preklopi iz 1 v 0. Ergo višja napetost lahko tudi škoduje.
Potem celoten tok, ki teče po jedru procesorja, je tam nekje 50 amperov. To mislim CELOTEN tok.
Nazadnje pa voda ne ubije elektronskih komponent. Govorim iz izkušenj, sem imel vodo že na grafični kartici (pri zagonu je preštela 8 namesto 32 MB RAMa), na procesorju (ni delal...), pa verjetno še kje. Vse te komponente, ki so se že srečale z vodo, delujejo še zmeraj. Tako da prosim, ne govorit, da če pride kapljica na plato se bo pokadilo in vse šlo k vragu.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

ru7 ::

Sploh ne štekam zakaj ta tema še ni zaklenjena, saj ni noter nič drugega kot sam kreg.

Mislim, okej predstavu si ventilator, end of debate, sploh ne vem zakaj pišeš non stop iste poste, sej smo dojeli kaj si naredu.

Microsoft ::

Vlady, plini ne hladijo boljše kot pa tekočine. Mogoče utekočinjen dušik, sm to je pol tekočina in ne plin.

Glede tiste cevi; tud s tem začne zrak krožit po celem ohišju bolje, seveda se pa to najbolje pozna pri procesorju. Pa še dober izgleda.:)) Bi prložu sliko, sm nimam kle CDja, pa tud na disku nimam shranjen...

Caligula, bi lahko prosim nehal s tem, da bo Tic sestavil vodno za 11k, kr jasno vzpodbujaš k kreganju.

by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Caligula ::

JiMbtn, ne vem zakaj pravis, da jaz spodbujam h kreganju. Saj je rekel naj ga Vlady kontaktira glede tega pod osebno.
In sem rekel Vladyju naj se ne kraga z njim v temi ampak naj se raje dogovori z njim, ker je Tic dal vedeti, da to ga zanima, kreganje v temi pa ne.

Pa Ta tema je bila zakljucena, dokler nisi ti zacel nekaj in res kar nekaj pisat.

Ru7.
Ti si verjetno celo eden izmed redkih, ki je dojel, kar sem hotel povedati. In to ze na zactku.
In bi celo ostalo pri tem. Pa so nekateri raje najedali za brezveze.

Me pa veseli, da si med tistimi, ki so uspeli razumeti kaj je bolo sporocilo.

LP

TESKAn ::

Ok, dost je kreganja. O tem ventilatorju ste povedali, kar je za povedat bilo.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
1 2 3
4
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ali zračno hlajenje umira? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
17322219 (9428) Raptor F16
»

Vodno hlajenje za Phenom II (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
6811162 (10278) Janac
»

Vodno ali zračno za P4? (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
835308 (4220) mimax
»

Vodno Hlajenje by: Dejancek

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
302540 (1633) Dejancek
»

Hipoteza: "VODNO HLAJENJE" >>>>resnica čaka

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
252240 (1667) VASkO

Več podobnih tem