Forum » Na cesti » Formula 1 2026
Formula 1 2026
BT52 ::
Ni tak slabo v idealnem scenariju je Ferrari ravno dovolj hiter, da RUS ni mogel naredit kaj veliko.
codeMonkey ::
Ferrari ima Leclerca in se ne sme bati dvobojev na stezi. Ker je eden najboljsih v tem. Bo potrebno tudi to upostevati pri taktiki. Russel je jamral ze v sedmem krogu pa nato se flat spotal. Sicer pa verjamem, da bi bilo precej podobno tudi s postankom pod VSC in da je Ferrari iztisnil kar se je dalo danes. Zdaj lahko upamo na napredek in prijaznejse
karakteristike dirkalisc, pa mogoce imamo sezono.
Audi super. McLaren pa danes ze kar konkretno zadaj.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: codeMonkey ()
Ganon ::
Mercedes bo prvak, sploh ni dvoma. To umetno približevanje, prehitevanje, varčevanje, me skrajno odbija. Med dirko sem začel brskati po telefonu.
Ce ne drugega bomo lovili starte in prvih nekaj krogov :) Kako sta letela danes..
Ampak ko je sel RUS v bokse, zakaj se nista Ferrarija prehitevala na ravninah z overtakeom? Je premalo, da bi se potegnila naprej? Je bil pa res Hamilton malo prevec zadaj za sprobat.
Ampak ko je sel RUS v bokse, zakaj se nista Ferrarija prehitevala na ravninah z overtakeom? Je premalo, da bi se potegnila naprej? Je bil pa res Hamilton malo prevec zadaj za sprobat.
Zgodovina sprememb…
Tilen88 ::
Kolk je tema neberljiva ko Charlie troll spama,..jesus.
Drgače jaz bi moral podaljšati F1TV Premium čez nekaj dni, pa nevem če bom :D
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tilen88 ()

CharlieKK ::
Kolk je tema neberljiva ko Charlie troll spama,..jesus.
Ja sori če sem bil vzhičen nad dogajanjem
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: CharlieKK ()
codeMonkey je izjavil:
Ferrari ima Leclerca in se ne sme bati dvobojev na stezi. Ker je eden najboljsih v tem. Bo potrebno tudi to upostevati pri taktiki. Russel je jamral ze v sedmem krogu pa nato se flat spotal. Sicer pa verjamem, da bi bilo precej podobno tudi s postankom pod VSC in da je Ferrari iztisnil kar se je dalo danes. Zdaj lahko upamo na napredek in prijaznejse
Ma ja. NEKAKO TAKO.
codeMonkey je izjavil:
Ce ne drugega bomo lovili starte in prvih nekaj krogov :) Kako sta letela danes..
EH od kod pa boš dobil energijo? Motorji imajo premalo energije ne moreš je pričarat. Zaveterje pa tudi v starih časih ni ofsetalo izgube pri menjavi mesta. Zdaj pa še posebej je zaveterje posebej nično, ker imaš X mode.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BT52 ()

Letošnji pole je bil za 3.5 sec počasnejši kot lani. Je bla že kdaj taka razlika ob novih pravilih?
ChatGPT pravi da nikoli, zanimivo.
ChatGPT pravi da nikoli, zanimivo.
Zgodovina sprememb…
ZveeZ ::

Sej sem napisal ob spremembi pravil? Halo? Primerjal sem prvo leto vsake ere.
Zgodovina sprememb…
Skyman ::
Sem kar dobere zadel napoved vceraj + lec 1-2 mesto sem rekel prvi ovinek.(vrjetno sta naredia drop pasta bags)
Zgleda imamo vsi do 14ga marca F1tv,tudi jaz mogoce 1 mesec bom podalšal potem bo 1 mesec tako ali tako pavza od vojne(bahrain,saudska arabia)
Razocaral me MCL je pa kar uspesno par krogov se branil pred Max-om.Lec pa zivcira russla,takoj mora jokati kako ga je zaprl,tako kot je dobil lansko leto porcijo na nizozemskem upam da jih letos še par dobi :)
Zgleda imamo vsi do 14ga marca F1tv,tudi jaz mogoce 1 mesec bom podalšal potem bo 1 mesec tako ali tako pavza od vojne(bahrain,saudska arabia)
Razocaral me MCL je pa kar uspesno par krogov se branil pred Max-om.Lec pa zivcira russla,takoj mora jokati kako ga je zaprl,tako kot je dobil lansko leto porcijo na nizozemskem upam da jih letos še par dobi :)
ZveeZ ::

Sej sem napisal ob spremembi pravil? Halo? Primerjal sem prvo leto vsake ere.
Mogoce 2013 vs 2014? :))
Ne sem narobe napisal opa anyway se nikoli niso bili toliko počasnejši, res pa je da je en kup novosti letos. Ok chat gpt je zblojen 13-14 je bla razlika 17 sekund, če ne blodi spet..
Takrat je bil dež. XD
Šele 4 qualy je bil suh.
2013
Nico Rosberg Mercedes 1:32.330
2014
Nico Rosberg Mercedes 1:33.185
Zgodovina sprememb…
skyform ::
Jaz pa mislim, da je Ferrari zelo zelo blizu v stintih, če ne celo boljši, bomo videli.. :)
Narobe ti to misliš. Mercedes je imel enak pace kot Ferrari na skoraj 20 krogov starejših guman in to brez, da bi vozili na polno. Poglej si kaj je rekel Russell, da sploh ni šel na polno, ko se je boril z Leclercom, ker je vedel, da ima več hitrosti v žepu. Ferrari ima najboljši aerodinamičen paket ampak Mercedesova prednost pri motorju je večja. Dirke znajo biti zanimive na začetku zaradi Ferrarijevega štarta, kasneje v dirkah pa dvomim, da bo Ferrai imel kakšne šanse, predvsem, ko bo Mercedes porihtal svoje štarte. Edino upanje je, da ima Mercedes še vedno enake težave pri toplejših razmerah kot v prejšnih letih ampak dvomim.

Moraš še zadnji kanček upanja ubit.
Ni šel na polno, ker so itak šenkali 10sekund Ferrari mojstri, pod pritiskom je pa blokiral kolesa in jokal po radiu.. I hate that guy, we'll see.
Zgodovina sprememb…
Alexius Heristalski ::
Mercedes bo prvak, sploh ni dvoma. To umetno približevanje, prehitevanje, varčevanje, me skrajno odbija. Med dirko sem začel brskati po telefonu.
To je pa res nekaj novega za dirke F1. LOL!
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini
Ganon ::
Na X-u se hvalijo, da je bilo lani 45 prehitevanj, letos pa 120. Komentarje besnih ljudi skrivajo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ganon ()
musicfreak ::
edino vprasanje je kako dolgo bo imel ferrari to prednost na startu. ko bo to stran, bo mercedes zlahka dominiral sezono.
drugace pa hvala fia za nova pravila da se ne rabim vec zbujat in cakat na dirke doma in grem raje v gym kot pa da bom gledal to novo f1 :) danes sem dobil potrditev da me mineva dokoncno strast.
drugace pa hvala fia za nova pravila da se ne rabim vec zbujat in cakat na dirke doma in grem raje v gym kot pa da bom gledal to novo f1 :) danes sem dobil potrditev da me mineva dokoncno strast.
z3ro ::
Ste videli Colapintov manever mislim da na štartu ko se je komaj ognil mislim da Lawsonu? Milimetri...
Tilen88 ::
pa troli si pozabil pripisati...
Jaz mislim da bo vsako leto boljše ko se bo to vse skupaj razvilo,tako kot je bilo od leta 2022-2025 oz 0,7s na 3,5s hitrejsi krogi.
Jaz mislim da bo vsako leto boljše ko se bo to vse skupaj razvilo,tako kot je bilo od leta 2022-2025 oz 0,7s na 3,5s hitrejsi krogi.

Ja Skyman ti si pa Niko Mihelčić jr., lmao.
Zgodovina sprememb…
Fino, Charles sola Georga tudi izven steze :D
Kaj bom letos nastrojen :) lani vsaj Lando ni mogel biti prevec pameten, ker je imel konkurenco...
Russell: "People like to talk too much before actually seeing action on the track"
"do you agree, charles?"
Leclerc: " it's also true that it's much easier to say that when you have the best car"
Kaj bom letos nastrojen :) lani vsaj Lando ni mogel biti prevec pameten, ker je imel konkurenco...

Ja Dorđa ne mara več kot pol grida.. Drama queen še hujša kot 44. Jaz sem za Kimija, če se tale prevlada nadaljuje. He cool pa še Max ga je posvojil baje. Britanci so res antipatipatični snobi.
Zgodovina sprememb…
NEW: "Ferrari have the best car, their cornering speeds are unbelievable" - Norris
Mercedes may have finished first and second in qualifying and the grand prix in Melbourne but Lando Norris believes Ferrari have a stronger chassis.
Monako :d EASY win še manjši turbo pomaga tule.
SF-70H :D kot 2017 šasija
Mercedes may have finished first and second in qualifying and the grand prix in Melbourne but Lando Norris believes Ferrari have a stronger chassis.
Monako :d EASY win še manjši turbo pomaga tule.
SF-70H :D kot 2017 šasija
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BT52 ()

endelin ::
Hamilton je res srečko. Kamorkoli pride je imel ali od začetka konkurenčen avto ali drugo leto konkurenčen avto.
Pa ne mi reč kako super razvija avto saj se je celo poletje ukvarjal z novo ljubico
Kako razlicno od alonsa lmao
Pa ne mi reč kako super razvija avto saj se je celo poletje ukvarjal z novo ljubico
Kako razlicno od alonsa lmao
Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()
billy ::
ferari ni niti približno na nivoju merca, merc je lepo skril hitrost, da ne bi bilo preveč slabe volje od drugih...so lepo nadzorovali...le toliko kot je potrebno.
Zgleda bo softver glavni letos. RB mogoce ni najboljsi na tem podrocju, glede na to, da je Maxu blokiralo zadnjo os v soboto in da je startal s prazno baterijo na dirki. Mogoce se motim, vsekakor pa ni ravno tako nedolzen softver zdaj s stalisca varnosti. Vprasanje kako to programirajo decki tam. Ampak tudi ce vse dela BP, bo precej odvisno kako dobro ekipe optimizirajo zadeve. Pri Mercedesu so zgleda mocni tudi na tem podrocju.
PrimozR ::
Mislim da je bilo nekaj časa nazaj v tej temi omenjeno, koliko energije naj bi harvestali. A je bila omenjena cifra 8 MJ na krog?
codeMonkey je izjavil:
Zgleda bo softver glavni letos. RB mogoce ni najboljsi na tem podrocju, glede na to, da je Maxu blokiralo zadnjo os v soboto in da je startal s prazno baterijo na dirki. Mogoce se motim, vsekakor pa ni ravno tako nedolzen softver zdaj s stalisca varnosti. Vprasanje kako to programirajo decki tam. Ampak tudi ce vse dela BP, bo precej odvisno kako dobro ekipe optimizirajo zadeve. Pri Mercedesu so zgleda mocni tudi na tem podrocju.
Mene bolj pri maxu zaskrbela obraba gum. Ko je imel sveže je imel zelo dober tempo, a je hitro padel potem v degradacijo. SW in taktiko bodo že spedenali, ampak degradacijo...
Tu sta bila Mercedes in Ferrari v svoji ligi, pa ceprav z drugacnimi pristopi.
Glede jamranja zgoraj pa jaz se nisem toliko preprican. V soboto sem bil precej potrt, ampak dirka niti ni bila tako slaba na koncu. Imajo rdeci zaostanek, ni majhen, ampak jaz bi se malo pocakal. Dokler Charles lahko Georga spravlja ob zivce, je cisto gledljivo. Se za kokice :D
Glede jamranja zgoraj pa jaz se nisem toliko preprican. V soboto sem bil precej potrt, ampak dirka niti ni bila tako slaba na koncu. Imajo rdeci zaostanek, ni majhen, ampak jaz bi se malo pocakal. Dokler Charles lahko Georga spravlja ob zivce, je cisto gledljivo. Se za kokice :D
Zgodovina sprememb…
EH od kod pa boš dobil energijo? Motorji imajo premalo energije ne moreš je pričarat. Zaveterje pa tudi v starih časih ni ofsetalo izgube pri menjavi mesta. Zdaj pa še posebej je zaveterje posebej nično, ker imaš X mode.
Verjetno. Sem na zaverterje mislil, ja, pa da se na ravninah dela swap z izmenicnim praznenjem baterije na prvem in drugem delu ravnine.
hm..a ni po tej logiki zaveterje slabše za filanje baterije, ker je manj energije na voljo?
dogajanje na začetku je bilo samo posledica "kaosa"..prvo sta ferarija odlično začela...hadjar tudi. Na koncu je pa bilo dull, ko se je vse pozicioniralo, kot so bile razdeljene moči.
codeMonkey je izjavil:
Tu sta bila Mercedes in Ferrari v svoji ligi, pa ceprav z drugacnimi pristopi.
dogajanje na začetku je bilo samo posledica "kaosa"..prvo sta ferarija odlično začela...hadjar tudi. Na koncu je pa bilo dull, ko se je vse pozicioniralo, kot so bile razdeljene moči.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: billy ()
ripmork ::
Nando akcija iz prvega kroga
(preden V-Tec upeha...).
Tega človeka bi pa res rad še enkrat videl nekje v ospredju borbat. Enostavno, ker je pri svojih letih vrhunski in ker se res vidi, da živi za tole.
Nekaj se govori o prihajajočih izboljšavah za Suzuko, pa trenutne rešitve proti vibracijam naj bi dodale nekaj teže,... bomo videli. Pomoje ima ekipa velik potencial. Vprašanje je sam, kdaj se bo pokazal.
Tega človeka bi pa res rad še enkrat videl nekje v ospredju borbat. Enostavno, ker je pri svojih letih vrhunski in ker se res vidi, da živi za tole.
Nekaj se govori o prihajajočih izboljšavah za Suzuko, pa trenutne rešitve proti vibracijam naj bi dodale nekaj teže,... bomo videli. Pomoje ima ekipa velik potencial. Vprašanje je sam, kdaj se bo pokazal.
PrimozR ::
Ferrari prinese makareno zadnje krilce na Kitajsko. V1 verzija. Agresivno bodo probali.
Kolikor sem bral to ni koncna verzija makarene,nekje okoli VN Kanade naj bi bila dodelana verzija. Sem pa zasledil da naj bi okoli VN belgije-monze pripeljali dodelano mašino oz nov koncept motorja.Trenutna je bila bolj na safe strani naj bi imeli neke tezave z zanesljivostjo.
Na japonsko naj bi nekaj malega prinesli,ter potem vecji paket VN bahrain-a
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Skyman ()
hm..a ni po tej logiki zaveterje slabše za filanje baterije, ker je manj energije na voljo?
Potencialno ne, ker potrebuješ manj (ICE) energije, da pelješ avto v zavetrju in lahko s presežkom moči od ICE filaš baterijo.
a to pa je top tech...deluje avtomatsko, ali mora voznik?
Ferrari prinese makareno zadnje krilce na Kitajsko. V1 verzija. Agresivno bodo probali.
Kolikor sem bral to ni koncna verzija makarene,nekje okoli VN Kanade naj bi bila dodelana verzija. Sem pa zasledil da naj bi okoli VN belgije-monze pripeljali dodelano mašino oz nov koncept motorja.Trenutna je bila bolj na safe strani naj bi imeli neke tezave z zanesljivostjo.
Na japonsko naj bi nekaj malega prinesli,ter potem vecji paket VN bahrain-a
Nice. Razvoj bo brutalen to sezono. IMO bo v jesenskem delu precej drugace kot zdaj. Vsaj od druge ekipe naprej. Nekje sem pred zacetkom sezone bral, da je Ferrari racunal na to. Upam, da ne bodo nato zaostajali za McLarnom in RB na koncu.
April se bo poznal in odsotnost dveh dirk..komaj bodo lepo padli v dirkaški ritem in razvojni ritem, potem pa predolga pavza.
Potencialno ne, ker potrebuješ manj (ICE) energije, da pelješ avto v zavetrju in lahko s presežkom moči od ICE filaš baterijo.
a to pa je top tech...deluje avtomatsko, ali mora voznik?
Fizika deluje vedno! :D če imajo sprogramirano.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| ⊘ | Formula 1 2025 (strani: 1 2 3 4 … 57 58 59 60 )Oddelek: Na cesti | 170577 (21171) | Samael |
| » | Formula 1 2024 (strani: 1 2 3 4 … 31 32 33 34 )Oddelek: Na cesti | 136950 (43230) | skyform |
| » | Formula 1 2023 (strani: 1 2 3 4 … 28 29 30 31 )Oddelek: Na cesti | 159289 (60627) | Skyman |
| » | Formula 1 2022 (strani: 1 2 3 4 … 96 97 98 99 )Oddelek: Na cesti | 403911 (187084) | ripmork |