» »

Formula 1 2026

Formula 1 2026

««
41 / 41
»
»»

codeMonkey ::

Tako na oko so meni vsi sli letos veliko bolj na "late apex" in so se manj drzali notranjih robnikov v zadnjih dveh ovinkih.

pirlo ::

codeMonkey je izjavil:

Tako na oko so meni vsi sli letos veliko bolj na "late apex" in so se manj drzali notranjih robnikov v zadnjih dveh ovinkih.

Razen Ferrarijev, ona dva sta vztrajno vozila na robnik. Ostali so šli vsi veliko bolj na okroglo.

Pa res. Sem sel zdaj gledat malo onboard Leclerca. Na mehkih in trdih je prilepljen gor. Slabo sem spremljal med dirko, sem pa gledal Hamiltonov qualy poskus, in tam je sel res ocitno na late apex v zadnjih dveh ovinkih (in v obeh precej nemirno):

Lahko da sta prilagodila zaradi ohranjanja gum.

Zgodovina sprememb…

Zvezdica27 ::

lepo sem pančkal med 4. in 47. krogom... no, do konca pa se je spet izkazalo, da tile fantičkoti nimajo pojma... no pain, no gain in Max je dominiral na zrabljenih rdečih gumah, prav smešno. Žal bi za zanimivost sezone moral zmagati Ham (ki je zajebal večkratno), ampak tud Lando je OK, razlika je manjša. Rus je pa spet čist zajebal sceno... ampak očitno tako mora biti. Leos bo, če bo, četveroboj, bolj verjetno troboj - razen če Kimi zdaj eno, dve zmaga,. pol pa je spet sam favorit. Tale madžarska je itak specifična umazana steza, na proper dirkališčih bo spet bolj jasno.

zz

BT52 ::

Ja tesna linija načeloma lahko varčuje z prednjo osjo, ker vneseš manj energije v gumo z manj poti. Kar se na stint sešeteva. Plus generalne je počasneje v izolaciji, ampak se tudi dobi čas nazaj pre iz prejšnjega ovinka ne greš toliko preko proge, da imaš tesni entry.

Scorpy84 ::

VN Bahrajna bo 2-4 oktobra, v Maleziji. Da se razume, imenovala se bo dobesedno VN Bahrajna, ker bo Bahrajn financiral dirko.

ZveeZ ::

Sepang, fuck yeah:)

Super, ravno v dezevnem obdobju :D

Tilen88 ::

Sej to sm že včeraj pisal po forumu,..je pa res zanimivo poimenovanje ja.

pirlo ::

Po kaki logiki pa Max ni bil kaznovan na kvalifikacijah, ko je zapeljal pred Russla, ki je bil v zadnjem zavoju?

Scorpy84 je izjavil:

VN Bahrajna bo 2-4 oktobra, v Maleziji. Da se razume, imenovala se bo dobesedno VN Bahrajna, ker bo Bahrajn financiral dirko.

huh Vn Bahrajna v Maleziji. Ali ni bil Nurburgring zraven VN evrope, tudi VN Luxemburga?

Tilen88 je izjavil:

Sej to sm že včeraj pisal po forumu,..je pa res zanimivo poimenovanje ja.

Napisal si obeta, sedaj je potrjeno in tudi kako se bo imenovala.

ja je blo že včeraj potrejno pa se mi ni dalo cele novice linkat iz f1 :D,.. sem bil tako "ok noone cares i guess" :p

Vsaj datum bi lahko dal..

Da malo posodobimo novice. Za ferrari vemo, da se pripravlja nov paket motorja in bojo verjetno ga na bodoci dirki uporabili.
Prav tako so govorice, da bo honda imela kar 50 konjev vec. Sef honde to seveda zanika. Po drugi strani ni dalec od resnice, zaradi vibracij so zmanjsali obrate in posledicno tudi moc. Tako da ta ocena 50 konjev vec, po mojem kar drzi.

Ganon ::

Je komu jasen Cadillacov plan? Zakaj bi iz ničle razvili tako kompleksen pogonski sklop, da ga bodo potem uporabljali dve sezoni??? Prvo sezono se bodo učili, naslednja bo že zadnja, vmes bo potrebno razviti povsem novega. Ni logično, čista potrata denarja in časa.

Lahko razlozis od kje ti informacija ta? Akutalni motor je do leta 2030, tko kot vedno, vsaka 4 leta so vecje spremembe. Vsi so podpisali, da se strinjajo s temi pravili. Le manjse spremembe bojo drugo leto in sicer 60:40...
Sicer so manj kompleksni kot presnja generacija, le tokrat so svohnejsi, ko je prazna baterija. In se jebejo s polnjenjem in porabo baterije, zato grejo drugo sezono na manjsi delez elektrike.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Scorpy84 ()

Povsem si zgrešil bistvo, ne vem kako ti je to uspelo. :D Prvič, če spremljaš F1, veš da se spremembe ne dogajajo na štiri leta. Nazadnje so se pogonski sklopi konkretno spremenili leta 2014. Pred tem leta 2006. In pred tem 1995. Itd. Drugič, ob naslednji spremembi pravil jih bodo znova poenostavili in najverjetneje vrnili V8. Cadillac bo zdaj moral razviti pogonski sklop, ki je v skladu z veljavnimi pravili in je konkretno kompleksnejši in tega bodo morali ponovno zamenjati po dveh sezonah (govori se celo o sezoni prej, 2030). Cadillac bo svojega predstavil 2029. Skratka, nelogično. Pogodbo s Ferrarijem bi podaljšali do konca in se raje lotili novega, ko bodo znani prvi obrisi pravilnika.

Ne spremljam prvic, 2014 je prislo do ogromne evolucije, 2018 je prislo do strozjih pravil, motorji so morali postati veliko bolj uzdrzljivi in omejili razvoj, 2022 prehod na novo gorivo in omejitev razvoja motorja. Skratka spremembe so se dogajale, in ne nisem od včer.
Govori se, ampak mislis da bojo proizvajalci pristali, da je sel denar za razvoj. Ce bi zeleli 2029 bi se ze do konca leta morali zmeniti za ta tip motorja. Trenutno temu nic ne kaze, kot mokre sanje predsednika fie, ki je edini glasen. Ce gledamo kako se je v preteklosti dogajal ta prehod, je najbolj verjeten scenarij 2031 da se bo uvedel v8. Ocitno je kdo premalo spremlja.

Ne da te žalim, ampak bralno razumevanje ti konkretno šepa. Spet si po svoje interpretiral zapis. Nisem rekel, da prvič spremljaš. In pogonski sklopi so se zamenjali takrat, kot sem omenil. Niti približno ne tako pogosto, kot trdiš sam. Tudi letnice 2029 nisem omenil pri omembi uvedbe novega pravilnika, prosim preberi dvakrat, če je potrebno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ganon ()

DamijanD ::

V bistvu nekomu, ki ni zelo poznavalec, iz Ganonovega prvega posta ni povsem jasno, da Cadillac prvi 2 leti uporablja kupljen motor in razvija svojega za (samo) naslednji 2 leti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: DamijanD ()

Predpostavljam, da sodelujoči v temi veste, da imajo trenutno v dirkalnikih Ferrarijevega. Za prve tri sezone. Ostaneta samo še dve sezoni (potencialno ena sama) pred ponovnim konkretnim zasukom. Finančni vložek in čas nista zanemarljiva. In preden bo njihov motor optimalno delujoč, bo trajalo.

Jaz vem, pa sem vseeno rabil nekaj časa da sem razbral tvoj prvi post, kaj hočeš povedat :D

Ganon je izjavil:

Ne da te žalim, ampak bralno razumevanje ti konkretno šepa. Spet si po svoje interpretiral zapis. Nisem rekel, da prvič spremljaš. In pogonski sklopi so se zamenjali takrat, kot sem omenil. Niti približno ne tako pogosto, kot trdiš sam. Tudi letnice 2029 nisem omenil pri omembi uvedbe novega pravilnika, prosim preberi dvakrat, če je potrebno.

Zamenjali ze, ampak spreminjajo se na 3-4 leta. Na kers si tudi pozabil. Tudi za caddilac je njihova stvar, imajo svoje stalisce oziroma bolj njihov ego. Americani imajo svojo zeljo da pokazejo svoje znanje in mocan trg, kjer je f1 cedalje bolj popularen. Iz sedanjega motorja se lahko naucijo za morebiten v8.

Eno je motor kot koncen produkt, drugo pa razvojni procesi in metode, ki jih je fino validirati, pa se prenesejo tudi na druge resitve. Meni to ne deluje kot slab nacrt, ker so testiranja omejena. Vidimo kako je pri AM.

Cadillac odrezal Lowdona, vodjo ekipe. Zamenjal ga bo Budkowski, ki je leta 2022 zapustil Alpine in od takrat delal na televiziji. Lowdonu so isti dan zjutraj povedali, da bo ostal brez službe. Ameriški posli. :))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ganon ()

Tole z menjavo motorjev so samo puhlice da si ta diktatorski egocentrični šef FIA muhammed suleman nabira politične pike.

hmm. Mclaren kar veliko mešetaril z zadnjim krilcem huh. Kaj tak jih balans zajebava? Njihov aero team je res zelo ecentričen. Saj jih razumem, da so na začetko zaradi P1 v WCC imeli malo aero "token-razvojnih" ur in so namensko naredili povsem osnovni paket, pa so z posodobitvami počakali, da vidiš tudi razvojne trende drugih. Tak so v bistvu pavšalno en razvojni cikel zadi za Ferrijem. Ampak, bi se znalo, da bodo popolnoma tudi objektivno prehiteli Ferrari, če že niso.

Madžarska je dobro merilo za šasijo. Ampak Madžarska ne razkriva popolne aero učinkovitosti. Že od Melbourna sta bila Mcl in Ferrari po telemewtriji z šasijo po surovih številkah najboljša v aero (low speed, high sped se je Merc že priključeval z dobrim prendjim delom - mogoče trend balansa).

Tudi težko izluščiš, koliko napačna prestavna razmerja renično ranijo Mclaren na pram Mercu, in koliko v dirkaškem tempu Ferrari mora kompenzirat z mogoče malce suboptimalno aero nastavitvijo, da niso povsem lahek plen na ravninah.

Razvojna dirka je povsem odvisna od tega Ferrarijevega motorja, če je verzija 1 bila glava motja, kot pravijo nekateri, potem bo domnevam povsem novi turbo in kompresor spet obrnil naše številke na glavo. Dejasko bomo videli metrika, koliko motor dejasko pomaga aero ekipi. Osebno domnevam, da na en krog ne toliko, kot na dolge stinte krog za krogom.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BT52 ()

https://www.motorsport.com/f1/news/why-...

"We expect the next few races to be bringing some major parts, and we expect to do that quite late on into the season as well," Houldey confirmed. "We're certainly not stopping development on '26 because we know that whatever we take from 2026 into 2027, that learning will carry over.

"Even if our car might get a little bit longer, even if conceptually the suspension might change, everything that we're learning this year is very much relevant for next year. So, we're very keen to keep developing the car for as long as we possibly can."

z3ro ::

Hadjarja bo na naslednji dirki zamenjal Lawson zaradi poskodbe zapestja. Namesto Lawsona pa bo dirkal Tsunoda.

Konec sage. Max podaljšal pogodbo do konca trajanja obstoječega pravilnika.

ZveeZ ::

A klavzula je se prisotna?;)

100%
««
41 / 41
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Formula 1 2025 (strani: 1 2 3 457 58 59 60 )

Oddelek: Na cesti
2986192906 (43500) Samael
»

Formula 1 2024 (strani: 1 2 3 431 32 33 34 )

1680150866 (57146) skyform
»

Formula 1 2023 (strani: 1 2 3 428 29 30 31 )

1507172921 (74259) Skyman
»

Formula 1 2022 (strani: 1 2 3 496 97 98 99 )

4925437702 (220875) ripmork
»

Formula 1 2019 (strani: 1 2 3 430 31 32 33 )

1616240160 (174720)          

Več podobnih tem