» »

Formula 1 2026

Formula 1 2026

««
28 / 31
»»

Skyman ::

Hja kaj pa potem rusel? 5s kazni bo zgleda nakoncu odsedel

BT52 ::

Čaki od česa je imel kazen?

črte ni prevozil.
Je on tudi prehitro vozo v boksih?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BT52 ()

codeMonkey ::

Ja. Tisto bi bila se ena kazen

ja speed limit,sicer je cudno da ne odstranijo teh klicajev..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Skyman ()

ahh ja ker ni odslužo.

RUS pošpecal samega sebe

Zgodovina sprememb…

jap on je itak en spijun speca druge pa še sebe haah

Se še spomnite, ko so iskali Brawna pa Todta v SCH časih, ker imali časovni limit kdaj se dostavlja kazni. :D

LEC OUT stroll corner

Zgodovina sprememb…

BRAAAAH

Ganon ::

Postanek 5,5 sekund. Kazen odslužena. :))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ganon ()

Čarles je delulo

Jebote ogrej jih. Naredi si opozorila na ekranu...

Zgodovina sprememb…

Še kdo, ki ni bil prehiter v boksih?

jaz :)

ajmo hadjar na podium

Charles je ze napovedal da ne bo prevzemal krivde za material :)

DamijanD ::

še 4je pol ma pa AM prvo piko :)

codeMonkey je izjavil:

Charles je ze napovedal da ne bo prevzemal krivde za material :)

Ham ni imel problema. CASE CLOSED

hahaha rusel nov penal..oz ponovi vajo

Zgodovina sprememb…

skyform ::

Ja v tretje gre rado, malo pred SCjem je kolo butnil v šikani po tunelu, potem se je zabremzal med SCjem, v tretje pa je poknilo.

Haha Russel se ni koncal

Zgodovina sprememb…

RED FLAG?

OMG ponovn start?

why

tell me why :D raje naštimam muziko

Zgodovina sprememb…

Frnikule bodo pucal v ovinku

ma ja

Baje bodo na novo asfaltirali.

seveda ce DARS uleti se letos ne bo teh 10 krogov

pa sej zaperejo polovico pasa pa stožce nastavijo

Zgodovina sprememb…

pa da se se kdo prevrne.. s klobasam

Preganjam dolgčas in gledam stanovanjsko stavbo Mareterra v Monaku, cena za m2 se začne pri 100 tisočakih. Eno stanovanje so prodali za 471 milijonov evrov. :)) Perverzno, kako eni živijo ...

17:12 START

Uf.. Charles nekako uspel dati sprejemljivo izjavo

standing start? hamilton dobi tole?

kaj pa rusel pocne?

Zgodovina sprememb…

Bi mogoče dobil, če nebi Ferrariju vzeli prednost pri štartih, tako pa ni imel šans, ker Ferrari skoraj več nima nobene prednosti pri štartih prvi ovinek pa je v bistvu takoj.

codeMonkey je izjavil:

Uf.. Charles nekako uspel dati sprejemljivo izjavo

Ja bremze ga zjezajo od Kanade napre. Naslednjo dirko bodo sprobali Hamiltonove nastavitve bremz. V Monacu ni upal experimentirati, je raje šel z nastavitvami na katere je navajen ampak saj je že v Petek jamral, da bremze niso vredu, tako da bi lahko te saj v FP3 sprobal Hamiltonove, če že ne v FP2.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: skyform ()

Cadilak oz perez 10 mesto in prve tocke.

Dobra dirka. Naslednja pa meni najljubsa steza. Nekako mi je v simulatorjih vedno najbolj sedla.

Zgodovina sprememb…

In še igraš/voziš? Jaz sem spet začel leta 2022 po 10 letih brez iger. :)

MaterVola ::

Pogled

Pogled

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: MaterVola ()

codeMonkey je izjavil:

Dobra dirka. Naslednja pa meni najljubsa steza. Nekako mi je v simulatorjih vedno najbolj sedla.

Ugh . Barcelona? Z tole šikano?

Meni Bahrajn in Hungaroring.

Bravo Antonelli. 15.4 fastest lap nazadnje. WTF tale poba po Farini, Ascariju in Novulariju... ima italija biser da končno konča sušo iz zametkov tekmovanj iz 30ih, 50h, ko so dominirali.

Zgodovina sprememb…

skyform je izjavil:

Moj prvi simulator je bil LFS nekje na zacetku faksa, nato 20 let nic in zdaj v izi ko mi zapase, ampak ni ravno veliko prostega casa. Nekako se mi je zameril ACC ko so se prevec igrali s fiziko, pa tudi samo Porsche mi je dejansko sedel, pa sem zamenjal za iRacing. Tu bolj kot ne mecem denar proc, ampak ker spijem pet pirov na leto in ne kadim, se tolazim da je ta neracionalnost za membership ter tu in tam po kaksno stezo ter avto oproscena. Uspel nekaj dirk F4 Euro seriesa odpeljati zadnje case. Malo za spremembo od GT vozil. Sem pa opazil da se vedno kdaj vpadem prevec naokrog in premalo direktno iz navade. 2s za vesoljci ni problem po kaksnem dnevu ali dveh, za kaj manj pa itak zmanjka casa.

Zgodovina sprememb…

BT52 je izjavil:

codeMonkey je izjavil:

Ugh . Barcelona? Z tole šikano?

Meni Bahrajn in Hungaroring.

Bravo Antonelli. 15.4 fastest lap nazadnje. WTF tale poba po Farini, Ascariju in Novulariju... ima italija biser da končno konča sušo iz zametkov tekmovanj iz 30ih, 50h, ko so dominirali.

Meni pa SPA in Austria od trenutnih v F1. Drugače so mi tudi, Nurburgring, Imola, Monza, Suzuka in Brazilija med boljšimi. Fuji mi je tudi vredi, ki ga žal že dolgi ni v F1. Teh novih modernih dirk pa še nisem niti poskusil voziti, ker me sploh ne zanimajo. Ne smem pa še pozabiti na legendarni Nordschleife.

codeMonkey je izjavil:

skyform je izjavil:

Moj prvi simulator je bil LFS nekje na zacetku faksa, nato 20 let nic in zdaj v izi ko mi zapase, ampak ni ravno veliko prostega casa. Nekako se mi je zameril ACC ko so se prevec igrali s fiziko, pa tudi samo Porsche mi je dejansko sedel, pa sem zamenjal za iRacing. Tu bolj kot ne mecem denar proc, ampak ker spijem pet pirov na leto in ne kadim, se tolazim da je ta neracionalnost za membership ter tu in tam po kaksno stezo ter avto oproscena. Uspel nekaj dirk F4 Euro seriesa odpeljati zadnje case. Malo za spremembo od GT vozil. Sem pa opazil da se vedno kdaj vpadem prevec naokrog in premalo direktno iz navade. 2s za vesoljci ni problem po kaksnem dnevu ali dveh, za kaj manj pa itak zmanjka casa.

Kul, kul. Jaz pa nea več tak hardcore sime igram. Včasih sem igral večinoma F1 sim na PCju, kot GP2, GP3, F1 igre od EA sports predvsem F1 Challenge, aja pa še malo rFactor. Sedaj pa igram malo manj sim igre kot GT7 in Forza Horizon in tu pa tam ACC Evo. Večinoma igram offline proti AI-ju ali pa samo na čas, da vidim kako se obnesem proti najboljših na svetu. Ni dovolj časa, da bi šel online igrat in se kosal z temi, ki cele dneve igrajo in niti mi ni do tega. Sem poskusil nekajkrat in to zahteva preveč časa. Online igram samo Forzo Horzion, ker tam pa si lahko konkurenten tudi z manj igranja, ne rabiš toliko priprav in mučkanja z nastavitvami itd.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: skyform ()

Cr00k ::

Alonso do tocke! :)

Gaslyju pa niso do konca povedali, da imajo kazen in se je v ohlajevalnem krogu ful veselil podiuma, slavil, pozdravljal... ah ti francozi :)

no comment ::

Gasly je seveda vedel, da ima dve kazni. To je pač bila predstava za komisarje, da mislijo, da ima Alpine "vodotesne" argumente za uspešno pritožbo...

no comment je izjavil:

Gasly je seveda vedel, da ima dve kazni. To je pač bila predstava za komisarje, da mislijo, da ima Alpine "vodotesne" argumente za uspešno pritožbo...

Dvomim, kokr je smotan :)

Sicer pa kolikor berem je bil problem, da so sekali ovinek med dvema tockama meritve in dejansko niso vozili prehitro, samo krajso pot :)

Ford ima najmocnejso masino mercedes dobil 2% ferrari 4%

Skyman je izjavil:

Ford ima najmocnejso masino mercedes dobil 2% ferrari 4%

Mogoce premocno, kot smo videli danes... :) Upam, da porihtajo, ker vec se jih bo drenalo na vrhu, bolj bo zanimivo :)

Also: Hulk je dobil 10s za torpediranje Sainza

Uf, dogaja po dirki ocitno :)

Pri Brembu ocitno uzaljeni:

"Brembo Group is really surprised by the statements made by Charles
Leclerc after F1 Monaco Grand Prix," it read.
"The partnership between Brembo and Scuderia Ferrari has continued for more than 50 years and also extends to other brands within the Group, including AP Racing clutches and Öhlins dampers, confirming the strength and breadth of this long-standing collaboration.
"At present, the company does not know the causes of the issues experienced by Charles Leclerc and therefore considers it premature to draw definitive technical conclusions before the available data has been analysed. In cases such as this, it is necessary to examine the telemetry data together with the team's engineers in order to accurately determine the origin of the incident.
"Today, Brembo is a benchmark in Formula 1 and is present on every car on the grid through its braking technologies. Over the years, Formula 1 teams have continued to choose Brembo solutions, recognising their reliability, innovation and world-class performance.

https://x.com/simscircuit/status/206371...

Ozadje:

Ferrari: IT'S CONFIRMED. Lewis Hamilton has been running Carbon Industries brake discs since the Japanese Grand Prix. This choice was made as early as last year and confirmed after a test in Bahrain during the 2026 pre-season. This is what Leclerc was referring to in his post-race comment.

- According to information gathered by
@Auto_Racer_it
after the Japanese Grand Prix qualifying, Lewis Hamilton continues to use Brembo calipers, but with brake discs manufactured by Carbon Industries, the same supplier he used for years at Mercedes and which he had abandoned upon joining Ferrari.

- The decision by the seven-time world champion dates back a long way. Indeed, as early as last season, Hamilton had long insisted on changing suppliers, not so much for quality reasons but for the feel he had developed over the years with the French discs. However, Ferrari remained loyal to its long-standing partnership (over 50 years) with Brembo and to more familiar solutions, with which it has always gotten along quite well.

- Last year, during the Canadian Grand Prix, a brake update (pads) had somewhat calmed the situation, with Hamilton feeling a bit more comfortable with that solution. However, the seven-time world champion continued to push throughout the winter for a solution that suited him better. Thus, without much fanfare and after a pre-season test in Bahrain, Hamilton managed to convince his team to change the brake supplier on his car, unofficially committing to this path starting from the Japanese Grand Prix at Suzuka. It is nevertheless important to emphasize that the rest of the braking system, including on car number 44, remains Brembo-made.

- Yet it is precisely this disc solution that Charles Leclerc was referring to after the Monte-Carlo race and which he might, according to information gathered by
@Auto_Racer_it
, test himself in the coming weeks to regain a feel that seems to have been lost.

https://x.com/FerrariF1FRA/status/20637...

Zgodovina sprememb…

CI vs Brembo sta že imela Ham in ROS probleme. HAM je imel CI, ROS druge. Zdaj ne vem, če je potem kasneje ROS v 2015-2016 sploh naredil prehod na CI.

Čarles pa je ga pocitrral ali pa ga je res tale gramoz v raskasu tak zmotil ne vem. Ne verjamem, da je zdaj, ko je HAm zelo dober in mu tile avteki, ki dopuščajo več igranja z nastavitvami in več malih napak, ter omogoča mehkejše vzmetenje kar naekrat toliko problema z zavorami.

jaz mislim, da jih ni dovolj ogrel oz mogoče ni ogrel gum od pričakovanega.

In išče priročne izgovore.

Zgodovina sprememb…

billy ::

kaj pa to ko ima rbr najboljši motor, merc pa celo dobi možnost nadgradenj...

Vsi pri RBju so lahko ponosni. Ni druge.

Vsekakor pa open source lepo sledi temu, in bo seveda vsi imeli šanso uporabljat tudi ditilirane in transmutirane modele.

Zgodovina sprememb…

billy ::

Bi pa naj bil to "le" ICE, če prav berem, hudič se letos skriva drugje...

Zdaj lahko samo držimo pesti, da uspe RBRju priključit, in bomo imeli konec sezone zanimiv...
««
28 / 31
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Formula 1 2025 (strani: 1 2 3 457 58 59 60 )

Oddelek: Na cesti
2986185801 (36395) Samael
»

Formula 1 2024 (strani: 1 2 3 431 32 33 34 )

1680145962 (52242) skyform
»

Formula 1 2023 (strani: 1 2 3 428 29 30 31 )

1507168041 (69379) Skyman
»

Formula 1 2020 (strani: 1 2 3 445 46 47 48 )

2375275683 (196075) ripmork
»

Formula 1 2018 (strani: 1 2 3 422 23 24 25 )

1230191171 (116374) Jst

Več podobnih tem