Slo-Tech - Na trgu pomnilnika so razmere čedalje bolj neizprosne, prostora za romantiko in lojalnost pa ni več. V vrtincu norega povpraševanja je Micron sporočil, da bodo februarja prihodnje leto pokopali znamko Crucial, pod katero so prodajali pomnilnik končnim uporabnikom. Izvršni podpredsednik Sumit Sadana je dejal, da je rast v segmentu umetne inteligence povzročila povečanje povpraševanja po pomnilniku, zato se je Micron stežka odločil, da preneha delovati v segmentu za domače uporabnike. Te kapacitete bodo namenili večjim in strateškim strankam v tem hitro rastočem segmentu.
Crucial je znamka z 29-letno zgodovino, ki je v tem času pridobila zvesto bazo uporabnikov. Micron bo spoštoval garancijske zahtevke iz obstoječih izdelkov, novih pa od februarja ne bodo več prodajali. S tem se bodo razmere za domače uporabnike še poslabšale. Že sedaj se spopadajo s trikrat in štirikrat višjimi cenami kot poleti, dobavni roki so čedalje daljši, nekaterih vrst pomnilnika preprosto ni moč dobiti. Odslej bo na voljo še ena znamka manj.
Poslovni uporabniki bodo lahko dobili Micronove čipe pod znamko Micron. Domači uporabniki pa ne bodo ostali le brez pomnilnika, temveč tudi brez SSD-jev in drugih komponent Crucial. Namesto tega bo Micron proizvajal SSD-je za poslovno rabo, pomnilnik (HBM) za čipe za umetno inteligenco in strežnike. Povsod tod so marže višje, cene pa bolj predvidljive, ker gre za velike in dolgoročne pogodbe. Znamka Crucial se preprosto ne izplača več.
Novice » Ostale najave » Micron ukinil znamko Crucial
Jarno ::
Inženirji bodo za poslovne uspehe dobili ekvivalent Holobove božičnice (keep them motivated), milijarde bodo služili predvsem špekulanti.
Marsikateri genij bi se upokojil pred 50. letom, če bi bil pravično udeležen pri dobičku.
Tako to pač je. Omenjam, da bi malce omadeževal hvalospeve temni strani kapitalizma.
Marsikateri genij bi se upokojil pred 50. letom, če bi bil pravično udeležen pri dobičku.
Tako to pač je. Omenjam, da bi malce omadeževal hvalospeve temni strani kapitalizma.
Chuck Norris je med števili 0.999... in 1 uspel vriniti konstanto imenovano CN.
#65W!
#65W!
OutOfTheBox ::
Folku ni jasno koliko je to dejansko slabo za consumer market. Cruical je imel izjemno dobro razmerje med ceno in kvaliteto. SSD-je mam vse od cruical, in še noben ni crknu. RAMov sem tudi že nekaj kupil.
Skratka, slaba novica.
Skratka, slaba novica.
pegasus ::
Imam pol datacentra Micron ssdjev in crkujejo približno toliko kot Intlovi. Niso nič posebnega kar se tega tiče.
kixs ::
Meni je ravno ta vikend crknil en Crucial MX300 275GB. Star kaksnih 7 let. Verjetno je krivo, ker ni bil leta v uporabi. Ima cel kup CRC napak.
Sicer pa je slabo. Trg bo se manjsi.
Glede na te novice sem potem danes kupil 64GB rama. Kar bo dovolj za naslednji 5 let (verjetno)
Sicer pa je slabo. Trg bo se manjsi.
Glede na te novice sem potem danes kupil 64GB rama. Kar bo dovolj za naslednji 5 let (verjetno)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kixs ()
blackbfm ::
Cruical je imel izjemno dobro razmerje med ceno in kvaliteto. SSD-je mam vse od cruical, in še noben ni crknu.
ja pred 15 leti..... danes za marginalno večji znesek dobiš boljše ssd ki povozijo crucial
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: blackbfm ()

mtosev ::
No škoda. Jaz pograšam tudi, da se je Intel umaknil iz SSD marketa. Sem imel njihov x25-m g2 kot prvi SSD leta 2010.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mtosev ()
Meizu ::
Zdaj bo pa nekaj drugega, če je kaj za priznat kitajcem je to, da so iznajdljivi pri resurcih, porkaduš najdejo dlako v senu če je treba.
blink ::
Inženirji bodo za poslovne uspehe dobili ekvivalent Holobove božičnice (keep them motivated), milijarde bodo služili predvsem špekulanti.
Zakaj pa genij ni startal svoje firme, vlozil svoj kapital in riskiral s svojimi jajci in bi pokasiral 100%?
UkrFTW!! ::
Vidim, da FOMO močno seka. Kar iznenada 16 Gb ni več dovolj, biti mora vsaj 64, če se da, po najvišji ceni. Dobro se perete. Zlasti tisti, ki kupujete računalnike in ram za _igranje iger_ ....
Furbo ::
Tudi ta naval ne bo trajal večno, kupovati RAM na zalogo je neumnost.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
PacificBlue ::
Vidim, da FOMO močno seka. Kar iznenada 16 Gb ni več dovolj, biti mora vsaj 64, če se da, po najvišji ceni. Dobro se perete. Zlasti tisti, ki kupujete računalnike in ram za _igranje iger_ ....
32GB je dovolj za 99% uporabnikov.
Pa imam sam 64GB pa jih ne koristim v celoti. kvečjemu pri kaki 4K video montaži pridejo prav.
I’m out.
:3
:3
Meizu ::
Imam tudi jaz 32gb mašino in eno s 64gb pa mi win11 približno enako resursov kuri. Očitno je zame 32gb več al manj dovolj, mogoče samo v specifičnih primerih, ko nalagam en kup sample knjižnic v VST in tam ram dejansko prav pride.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Micron ukinil znamko CrucialOddelek: Novice / Ostale najave | 734 (63) | Meizu |
| » | Cene RAM so ponorele (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 3599 (104) | Velki |
| » | Pomnilnik se še naprej draži (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Pomnilnik | 4642 (379) | tikitoki |
| » | Kere RAME za navijanje? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Navijanje | 32069 (18804) | smarty |
| » | Micron RAM cas2?!? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 5395 (4769) | XtX |