» »

Micron RAM cas2?!?

Micron RAM cas2?!?

1
2
»

StarY ::

PS: po eni strani nekaj fantaziras o kvaliteti ploscice, na katero so pripopani Micronovi cipi, po drugi strani pa omenjas, da ti dela na vsaj 145MHz CAS2 ... HALO?, dvojna morala...
po eni strani govoris o kvaliteti rama, po drugi pa ram pluvas??

in jasno je, da ploscica nima dosti veze z kvaliteto rama, saj se vsak ram predno gre v prodajo intenzivno testira in so napake, ki bi nastale zaradi nekvalitne ploščice, izjemno redke (mogocen kaksen na 1000 kosov, pa se tak ram crne in ne dela le na pol)....

morphling1 ::

You tell em' StarY.
Pismu ravno sem videl mal več podatkov o KT7E in sem razočaran , jaz sem bil pa prepričan, da bo to izboljšana verzija KT7A-ja .
No potem pa bom kupil KT7A raid
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

XtX ::

x

VASkO ::

edini pameten je tukaj XtX, ostali kreteni. Ram sploh ni moj, ce bi prebrali kateri moj post, bi sploh vedli za kaj gre.

Gre zato, da ce kupis pc133 CAS2 RAM, potem SPD nima kajbiti sprogramiran na PC133 333, ko pa ze govorite, da gre za tak kvaliteten RAM, zakaj si to proizvajalec privosci? Ce ze da SPD gor, zakaj ga potem ne more pravilno zapisati? Sicer pa so cipi -7E B, kot je ze en reko, so to slabse kvalitete, zato malo dvomim, da je SPD napacen, ampak, da je nalepka napacna.

Han ::

Če imaš možnost, preskusi RAM še na kakšni drugi osnovni plošči. Predlagam ASUS.

Brody ::

mislm dejansko ne morm verjet, da je lahko folk tok glup

StarY ::

bom sam se to napisal, pol se pa ne mislim vec oglasat, ker je ze mal brez veze....

imam Micronov ram (cipi Micron), na katerem so na eni strani cipi 7.5 B in na drugi strani ploscice pa 7.5 C!!!!!

in ta ram dela na CAS2 pri 133MHz, ceprav je specificiran za CAS3 pri 133MHz.... zdaj pa mal razmisljajte... sam tok o kvaliteti....





zile ::

Ok that's it.
Vasko: če res hočeš zvedet vse podrobnost o napačno? sprogramiranem SPD-ju na RAM modulih, potem ti svetujem da mejli na uradno Micronovo tech support stran . Tam boš definitivno izvedu kar te zanima.
Ni lepo da ljudi na tem forumu zmerjaš z besedo kreteni, ker ti dotični ljudje ne znajo pomagat, pri tvojem vprašanju. Brzdaj svoje živce :D.
Vem, da si vsak hard core OC-ar želi met najhitrejši možni ram in da ga vsaka malenkost, ki si jo ne zna sam razložit, moti. (tudi mene recimo zanima kako, je res s tem SPD-jem)
Kvaliteti Micronovih čipov, res ne gre oporekati, dejstvo zakaj je SPD napačno naštelan :D, pa še vedno ostaja.
Veliko vlogo ima pri izbiri HQ komponet, pa naj si gre za ram, procesor ali kej druzga, sreča.
primer: dobro je vedt za novo AXIA, T-Bird 1000MHz proc, ker se baje blazno navija (do 1500) >:D in vem da od zdej naprej iščem samo AXIA proc.
Vasko: glede podatkov o Mosec Vitelicu pa dobiš dons zvečer.

VASkO ::

StarY, se zaj ne razumes? ti pac ni pomoci, mene je sprva samo zanimalo "zakaj je v SPDju sprogramirana specifikacija pri 133mhz na CAS3, ce pa je RAM pc133 CAS2 (z nalepko)?" in nic drugega, pol pa ste to temo obrnili po svoje pa da sem jaz bedak pa to.

Zgleda, da je problem iskati v slovenskem narodu, ki se odpravi v trgovino kupit nekaj, dobi nekaj drugega pa je zlo srecen, da je sploh nekaj dobil, samo da je. S tem mislim vas.

branko_bm ::

Evo, da se vam jaz povem, sem testtiral tocno te ISTE rame (fizicno iste, jih je prinesel vaskojov kolega k meni) o katerih je zdaj govora, VASKO v moji plati lepo delajo na 133Mhz cas 2, jebi ga ali je MSI kriv, ali pa so rami tak v kurcu da pac na vseh platah ne delajo. :'(



:)):))

zile ::

Yo en podatek.

Many third party companies use Micron chips in creating their own modules. You may find numerous different types of chips on one single module. In this case, you must contact the company you purchased it from to get information on the specifications.

Bom še mal vprašu pr Xeroxu.
Ker jest mam modu, ki ga je naredu Xerox.

StarY ::

jebi ga, se enkrat jst...

sem mal gledal poste za nazaj in mi nikakor ne gre v glavo primerjava, ki jo je navedel med deawoojem in oplom...

pa bože ti si dobil BMW, ne Opla, saj ti ram lepo dela iznad navedene specifikacije....

klik, klik, klik...mogoce se bos pa zdele zbudu iz hipnoze...

VASkO ::

mr_cadd, zaj pa se ti? si sploh prebral, kaj me zanima? kako vklopiti 4way in CAS2 obenem na MSI plati. Jaz nisem reko nikoli, da ta RAM ne dela na 133mhz CAS2 4way interleave!

S kolegom, od katerega je RAM, pa sva se ob tem topicu posteno nasmejala:D
No sedaj je problem resen, je uporabo memoryenable program, hvala morphling. Drugace pa me se vedno zanima, kako se lahko zgodi, da se jim SPDja ne da sprogramirat na prave vrednosti.

XtX ::

x

XtX ::

x
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

RAM 133

Oddelek: Navijanje
141365 (1199) Balky
»

Razlike med spominski moduli in ostalo..

Oddelek: Pomoč in nasveti
7959 (866) MadMax
»

OC-anje ABIT KT-7A (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
704564 (3886) AtaStrumf
»

RAM

Oddelek: Navijanje
61156 (1043) AvAkI
»

Ali je RAM PC133???

Oddelek: Pomoč in nasveti
462649 (2188) StarY

Več podobnih tem