» »

SUV uničuje limuzine...

SUV uničuje limuzine...

1 2 3
4
»

starfotr ::

Seveda ne moreš primerjat, saj bi primerjal nizkocenovna italijanska ali pa romunska jajca s premium švedom.

feryz ::

gruntfürmich je izjavil:

Nikonja je izjavil:

Sami sebe streljamo v koleno ko kupujemo kitajske stvari ampak jbg. tko je!

sami sebe streljamo v koleno tudi ko kupujemo precenjena nemška jajca, od katerih ima samo vodstvo z miljardnimi nagradami korist!
A bejž, no!?
Cela Evropa se zgraža, kakšne plače in kakšne pravice ima več deset ali celo več sto tisoč zaposlenih v, recimo, vw, ti praviš, da ima pa samo vodstvo korist?
Bo že držalo, če ti tako praviš. Boljše da vse tovarne takoj zaprejo, rajo pa na zavod. Baje je dobrih služb kolikor hočeš.

Kitajci pa poznajo delavske pravice in tam milijonarjev ter milijarderjev ni.

Samo tu pri nas so grdi grdi možje, ki služijo na naš račun!

iKst_ ::

KAVINSKY je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

avti so že speglani, oni se samo še preko algoritmov računalniško odločujejo kako dolgo življensko dobo bodo imeli posamezni deli in koliko stroškov bodo imeli s tem...

Torej, namesto da nas Hans goljufa, nas bo Ši-Džin-Ping :))

Kar sem peljal Fortanga na testno vožnjo me ni nekaj prepričal. Na nivoju prejšnjega Dusterja. Je OK, ampak če se primerjaš z Dacio nisi nek presežek.

Tole je precej butast post. Dvomim, da je kaj od tega res :)

1. Znamki se reče Forthing, ne Fortang.

2. V Sloveniji se prodajajo 3 modeli. "Sem peljal fortanga" ni ravno nekaj, kar bi rekel človek, ki je dejansko testiral avto, običajno se napiše vsaj model, idealno pa seveda motorizacijo, opremo itd.

3. "Na nivoju prejšnjega Dusterja" je spet tak brezvezen stavek. V čem točno je na nivoju Dusterja? Po opremi in materialih v notranjosti definitivno ne, glede na to, da imaš v "fortangu" serijsko usnjeno notranjost z masažnimi, ogrevanimi in hlajenimi sedeži, panoramo in en kup druge opreme.

Po drugi strani je verjetno Duster na terenu bistveno bolj zmogljiv.

Jaz ga sicer nisem vozil, mogoče se pelje res zanič. Ampak tale pavšalna izjava je pač neumna.

gruntfürmich ::

feryz je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

Nikonja je izjavil:

Sami sebe streljamo v koleno ko kupujemo kitajske stvari ampak jbg. tko je!

sami sebe streljamo v koleno tudi ko kupujemo precenjena nemška jajca, od katerih ima samo vodstvo z miljardnimi nagradami korist!
A bejž, no!?
Cela Evropa se zgraža, kakšne plače in kakšne pravice ima več deset ali celo več sto tisoč zaposlenih v, recimo, vw, ti praviš, da ima pa samo vodstvo korist?
Bo že držalo, če ti tako praviš. Boljše da vse tovarne takoj zaprejo, rajo pa na zavod. Baje je dobrih služb kolikor hočeš.

dosti bi bilo da vsaj eden proizvajalec propade in se vodstvo stera v zapor, ker vlečejo subvencije za nagrade vodstva, fabrike pa ne posodobijo. bi bil zgled za druge.
tako pa VW malo pojamra, pa mu že hitijo nakazovati miljarde... a fabrike pa predpotopne, kaj jim musk razlaga glede posodobitve proizvodnje pa jih ne zanima...

če želimo da nas kitajci ne pojejo, ne bo druge rešitve. ker to kar se trenutno gremo je samo za v propad.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

GenZNPC ::

al1976 je izjavil:

BYD je recimo eden večjih EV proizvajlcev na Kitajskem. Cca 20let staro podjetje, ki je začelo z baterijami za Nokia telefone.
Danes imajo tovarne z miljonskim outputom EV vozil na leto in cca 97% robotizacijo (eno tako "centralo" postavijo na novo v 2h letih):
https://evmagazine.com/news/how-chinas-...

Za primerjavo, Revoz je na cca 65k vozil na leto (max gredo lahko na 220k). Twingo ga je z državnim vložkom trenutno rešil pred zaprtjem.
Drži, EV globalno ne bo prevladal, vprašanje pa je ali bo EU in USA sploh zdržala tak tempo brez nekih drastičnih carin.

Kok let pa imajo najstarejsi njihovi avti? So kake dolgorocne izkusnje z 10+ let starimi modeli?
Kitajci so vedno znali hitro delati igracke na baterije, ampak so pa te igracke vedno razpadle hitro.
skibidi

So pri Tesli dokazali, da ne rabiš 100 letne zgodovine. Dobrih 10 let star "startup", pa imajo na trgu model, ki je 2 leti zapored bil najbolj prodajan avto na svetu, na dolgoročnih testih so se avtomobili izkazali za izjemno zanesljive tudi po 500.000km in več, v varnosti so na vrhu...

GenZNPC ::

Teslino podvozje je isto, kot od nase prikolice za drva. Enako odzivno in okorno.
skibidi

A to ti je ati povedal?

MadMax ::

GenZNPC je izjavil:

Kok let pa imajo najstarejsi njihovi avti? So kake dolgorocne izkusnje z 10+ let starimi modeli?

Po drugi strani (če ne gledam čez lužo, pa tudi tam od Henryja ni ostal več niti h) pa holzwagn, bemve, audi, ..., pa tudi francoski trio, so nekoč znali narediti Avto. Inovacije in trajnost.
Danes pa so inovacije samo še na področju kreativnih softverov za meritve emisij, pa pocenitve.
V ostalem pa so vsi s stoletno tradicijo/izkušnjami postali sinonim za nasprotno od nekdanje kvalitete. Kakšne dolgoročne izkušnje si upaš napovedat tem "svetim" produktom izdelanim leta 2025?
Kitajci so le novodobni korejci. Hyundai Pony, Kia Sephia, ko so se pojavili s(m)o jih gledali zviška tako kot vas polovica zdaj gleda na kitajce. Šur, veliko jih bo propadlo oz. se bodo pokupili, kot Proton, Daewoo, Maruti... Ker ne bodo zmožni slediti evoluciji.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

mr_chai ::

Uni k se spoznajo na avte, vedo da je bil zadnji zares dobr avto tale

Ampak to je težko dopovedat raznim e-geekom na temle forumu in smo tisti ki vemo kaj je zares preverjena kvaliteta bolj v manjšini tule. Pa ne mi srat z nekimi novodobnimi zafirami s petstopetdesetimi računalniki in kupom plastike.

tony1 ::

Nekoč sem se pogovarjal za predelavo na elektriko, takrat bi me koštalo ene 10 jurjev, kar se je zdelo tumač.

Še vedno mi je žal, da sem ga prodal in nisem šel v ta projekt.

Noah0024 ::

Jaz bi z veseljem imel Ford Raptorja ali RAM-a. :) #sampovem

Mi je pa jasno, da verjetno kurita bencin nerealno hitro.

mr_chai je izjavil:

Uni k se spoznajo na avte, vedo da je bil zadnji zares dobr avto tale

Ampak to je težko dopovedat raznim e-geekom na temle forumu in smo tisti ki vemo kaj je zares preverjena kvaliteta bolj v manjšini tule. Pa ne mi srat z nekimi novodobnimi zafirami s petstopetdesetimi računalniki in kupom plastike.

Jaz sem imel takega pred leti. Pa njegovega večjega brata z V8 v nosu tudi.

Tole so stara jajca, ki danes niso več rentabilna za dailyja niti niso nič posebnega, da bi jih bilo vredno imeti v zbirki. Razen M5, tisti je zanimiv kot hobi avto. Da se vsake toliko malo zapelješ in vidiš kak ogromen nepredek je bil pri avtomobilih v zadnjih cca. 25-30 letih, ko družinski crossover za 45 jurjev leti mimo "mighty M5".

iKst_ je izjavil:

So pri Tesli dokazali, da ne rabiš 100 letne zgodovine. Dobrih 10 let star "startup", pa imajo na trgu model, ki je 2 leti zapored bil najbolj prodajan avto na svetu, na dolgoročnih testih so se avtomobili izkazali za izjemno zanesljive tudi po 500.000km in več, v varnosti so na vrhu...

Rad malo lažeš in nabijaš, ane.

List of best-selling automobiles @ Wikipedia
https://www.best-selling-cars.com/europ...

Huh?

Daj pogooglaj "best selling car 2023/2024".

2023: https://www.jato.com/resources/media-an...

2024: https://www.statista.com/statistics/239...
1 2 3
4
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vsak drugi prodani avtomobil že športni terenec (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
25123398 (14463) mertseger
»

Višji avtomobili bolj pobijajo pešce (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
20625957 (17316) Tidule
»

Karavan vs. Enoprostorc / Crossover (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
9817848 (11270) facepalm
»

Nakup SUV / Crossover (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
7615758 (13557) TheBlueOne

Več podobnih tem