» »

Crknil Radeon??

Crknil Radeon??

|Jurcek| ::

včeraj zalaufam nba 04 in dobim takole sliko

ali je možno kaj drugega kot da je crklna grafična radeon 9500 pro.Ali mogoče niso dobri driverji, čeprav dvomim v to, ker sem poizkusil tudi z drugimi pa je delalo enako. Tudi v drugih igricah so kakšni problemi: npr: igram call of duty pa me po neki časa igranja vrže vn in javi napako neki v zvezi z ati radeonom8-O 8-O :'(

Dr_M ::

kje pa je slika??
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

MrGTO ::

pa ne slike z diska:\ ....na net jih mors vrst.

Vlady ::

Ati ima velike probleme z driverji, nasploh pa z OpenGL-om. DirectX pa še kar laufa pa čepraw boljpo "berglah" kot normalno. Grafična kartica je super, samo driver ne iztisne iz nje praktično nič, tako je to potem, kot da bi dal prošeja 8-letnemu otroku, ki še ne ve, kje so prestave.
Sam doma nimam Atijeve grafične, ker še vedno prisegam na nVidiino preizkušenost izdelkov in detonator in tornado driverje. Sem pa pri ene parih kolegih videl velike probleme z Atijevimi grafičnimi karticami. Igri Soldier of fortune, ki jo lahko poženeš tudi v OpenGl-u in Half life, ne delujeta z Atijevo grafično tako kot bi morali. Grafika se zatika, vsake 10 min, se igra sesuje... Pa kartica ni nič pokvarjena, ker v nekaterih igrah teče v redu, pa tudi preizkušali smo jih s testi, pa so dobile kar lepe rezultate. Kriwi so driverji oz. programerji pri Atiju, ki ne znajo pisat driverjev za tako dobre grafične kartice.
Sam doma pa imam Atijev Tv tuner Ati wonder PCI. Lahko rečm, da slabšiga nism vidu in sprobal nikol kot je ta. Slika je zelo slaba, z inštalacijo driverja se moraš zaj****avat (dobesedno) saj 2 uri, da sprawš zadevo v tek, ker modeli pri Atiju ne znajo spisat driverjev za winse XP in jih zapečt na priložen CD, ampak morš vlečt skoraj vsak file posebej iz njihove strani kot en blentaw člowk, ki bi rad samo inštaliral en bogi TV tuner. Ko ti končno uspe inštalirat driverje, imaš tu še eno uro igračkanja z njihovim TV "playerjem". Praw tako vleči iz neta, na njihovem CD-ju samo verzija za wnse 98 (praw tako driverji za winse 98) več pa ne. Tud za linux niso zgleda nikol slišal... NO pač, potem zinštaliraš in nekak zaženeš. Odpre se ti nekakšen čarownik za iskanje programov, ki je edina zadeva, ki dela normalno (a blazno počasi - čakaš 10 minut da najde 30 kanalow!!!). Potem se ti odpre pač tisti TV "player". Na začetku slike skoraj ne vidiš, in jo moraš nastaviti sam. Ko ti to uspe, ugotoviš, da je slika grša, kot pa na 15 let starem TV-ju. Ko posnameš na disk kak film ali samo delček, tudi ugotoviš, da je posnetek tako slabe kwalitete, da je bolše kot da ga sploh nebi posnel. In na koncu še presenečenje ob zapiranju ATI-jevega TV "player"-ja. Sesutje winsow z bluescreenom >:D (pa še bi lahko omenjal nastavljanje zvoka, nekompatibilnost z zvočno in grafično.... in še in še).
No pa naj omenim, da sem za ta TV tuner dal 25kSIT, zraven ni priloženega dalinca, niti kabla za notranjo povezavo do zvočne kartice niti driverjev za WInse XP. TOrej tisti, ki kupi in nima neta, lahko to praktično skoraj vrže v smeti, če ima na svojem disku nameščene XP-je. Na Tunerju je integriran Philipsov tuner, ki je zelo dober, samo zaradi driverja in samega programa slika obupna. Pač Ati je zame velika žalost na tržišču. Saj se matrajo, naredijo res dobre kartice, samo software-ski del pa totalno zastarel in zanič... ;( :|

|Jurcek| ::

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: |Jurcek| ()

boštjan ::

vlady,ne seri ga s takimi,da so radeon driverji slabi,ker jaz do zdaj nisem mel nobenih problemov z driverji.pa sem mel krš od grafe,radeon7000, zdaj pa 9500pro in vse igre so mi delale,tako DX in OpenGL.
Jurček,a maš ti tvojga radeona kaj navitega,se pregrevajo rami?Pa od kerega proizvajalca maš karto.Maš tudi najnovejše driverje?Pol pa probaj še VPU recover izključit.

|Jurcek| ::

imam najnovejše driverje. proizvajalec je sapphire. navit pa ni nč. vpu recover sm pa tut izkjluču pa ni nč bol...

boštjan ::

sicer je to bolj strelanje na slepo,toda si mogoče že sprobal omega driverje?
mam občutek,da ti umira.a v 2D pa je OK slika.pa sprobaj še v enem drugem kompu.

|Jurcek| ::

omega driverji??kasni so pa to?:8) v drugmu kompu pa ne morm probat...mam še garancijo na kišto:( ja slika v 2d je pa uredu.

VASkO ::

za call of duty je treba namestiti ali catalyst 3.7 ali pa zadnje 3.10 s hotfixom, ki resi tocno problem s call of duty pa se nekaj drugih.

pri NBA04 pa zgleda, da mas vklopljen kaki dodatni shader efekt

ma daj gor 3.10 hotfix drivere in porocaj

ponavadi, ce kaki spili stekajo, najdes najbolj zanesljive info najprej na uradni strani spila in ta za call of duty je znan takoj po izidu igre in ATI driver team je tudi hitro odreagiral...

Stayerc ::

Iste probleme sem jaz imel, ko sem instaliral najnovejše ATI driverje (mislim, da catalyst 3.7). potem sem DL-jal malo starejše Omega driverje in sedaj dela vse BP. Zato se nic ne boj, da ti je grafična šla rakom žvižgat. Imam pa radeona 8500 LE.

Lp

boštjan ::

ja pol če je v 2D OK pol je še karta živa.nardi kot ti pravi VASKO,pa pol raport

Jst ::

Vlady: Prosim ne bluzi neumnosti. Če se moraš Ti zajebavati z driverji 2 uri ni ati kriv ampak ti. Kakor sem jaz v živo videl par tv tunerjev, ti povem, da imajo atijevi tunerji najboljšo sliko.

Glede grafičnih:

Tudi sam sem lastnik in sem z omega driverji več kot zadovoljen...
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Vlady ::

Najbolšo sliko? To bi rad vidu... Seweda so driverji kriwi, ker ne znajo niti zapečt driverjev za winse XP na priložen CD. Tuner je pa star kake 9 mescev. 1x sem ga moral nesti nazaj, ker mi sploh ni deloval (tovarniška napaka - to sem imel še winse 98, potem pa sem inštaliral XP in pričakoval izbolšanje.) Slika kot prawm je obupna, še najbol pa na posnetkih, ki jih posnameš na disk. Včasih se zgodi, da slike sploh ne vidš, ampak samo ene spacane barvaste črte... To nej bi bila kvaliteta? >:D In z driverji se se igraw 2 uri zato, ker so na Atiju tolko leni, da ne morejo dat vseh datotek na eno stran, ampak morš še preiskat po netu, da najdeš vse, ker ne znajo niti dat vsega skupaj v en .zip ampak vsak file skoraj posebej. Sem praw razočaran nad tem tunerjem. Pa tud za sesutje winsow so kriwi driverji, ker mi javi napako driverja in ne česarkoli druzga. Pač ati-jeva nekompatibilnost... Sej upamo, da bo čez kako leto bolše. Samo upamo lahko... :|

Jst ::

Vlady: Koliko različnih tunerjev si pa preizkusil?
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Vlady ::

Sam doma samo dva, tega in enga od Leadteka. Zamenjal sem ker se prejšni pokvaril. Samo mi je prejšni deloval dobre 2 leti precej zadovoljivo. Še celo radio je imel. Ta nima nič. Še teletext ne dela. Pri kolegih pa sem videl da pinnacle-ovi delajo zelo vredu. Ati ma res prilotane gor philipsove najbolše tunerje, zato tuner sam ni kriw za grdo sliko, pač pa driver in program.

bloy-er ::

isti problem sem meu tuj jst pr nba in drugih igrah in mislm da zato ker sem instalirau najnovejš directx 9.0a !!! ki je priložen k nba-ju. Kar pejt lepo formatirat disk :D ker men se zdi da se ga z XP-ju drugač ne da odstrant

Vlady ::

No sej podobna fora je pa pri microsoftu. Potegneš iz njivove strani nov directX in ti sesuje winse. Kaj češ bolšga, da ti microsoftov izdelek sesuje microsoftov izdelek >:D :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ATI Grafične kartice (strani: 1 2 3 415 16 17 18 )

Oddelek: Strojna oprema
87558963 (23201) Galaxy
»

Novi Catalyst 7.10 gonilniki bi naj prinesli precejšnje izboljšave v zmogljivosti

Oddelek: Novice / Grafične kartice
315223 (3454) SebaR
»

Nvidia dohiteva ATI (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
6111057 (9085) matter
»

All-In-Wonder Radeon X800 XL

Oddelek: Novice / Grafične kartice
133767 (3316) Vlady
»

Linux (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
504572 (3961) moj_nick

Več podobnih tem