» »

OŠ Žalec vabilo v albanščini

OŠ Žalec vabilo v albanščini

Temo vidijo: vsi
««
7 / 10
»»

c23po ::

... na tem njihovem zemljevidu, pod katerim se tako rada slikata naša predsednica in pa Fajonka, je pa tudi Črna Gora in pa severozahod Grčije. Zato pa nikoli nič ne kupim pri Albancu. Nikada.

Vaniću, dobro si se skrivao do sada... A nič ne de. Na tistem linku lahko dobiš dokaze tudi za veliko Avstrijo, Srbijo, seveda Slovenijo, celo tudi Andoro, tako da ... Škoda črnila.

Utk je izjavil:

... Če se tebi in njim zdi normalno zavijat ženske v odeje in zapirat med 4 stene, potem v redu, vse je super. Kaj si naj bi s tako žensko učitelj na govorilnih urah sploh pomagal? Sej ve še manj o svetu kot njen otrok...
Ne! Ne zdi se mi normalno. Trdim, da je vse to posledica slabega ekonomskega stanja in se uredi skozi izobrazbo. Albanci v Žalcu pa, tebi navkljub, svoje otroke pošiljajo v šolo.
Računalniki nimajo spominov.

Zgodovina sprememb…

• odbrisalo: Samael ()

CiClon ::

Zdej so že Albanci vsi zamotani in prakticirajo šeriat. A si tud brade ne brijejo po novem?

Utk ::

CiClon je izjavil:

Zdej so že Albanci vsi zamotani in prakticirajo šeriat. A si tud brade ne brijejo po novem?

Ne, vsi niso niti muslimani. Ampak ti verjetno ne rabijo prevodov.

c23po ::

Tisti, ki ne rabijo prevodov, ne rabijo niti dvojezičnih vabil v šolo. Povezovati to z vero je narobe.
Računalniki nimajo spominov.

gen Maister ::

k4vz0024 je izjavil:

Problem je v bojazni, da bodo Albanci nekega dne zahtevali manjšinske pravice.

Manjšinske pravice so čisto v redu, dobra zadeva!! Manjšine MORAJO IMETI SVOJE pravce! Verske, jezikovne, narodnostne in vse ostale, tudi homoseksualne, če hočete!

Govorimo o PRAVICAH!! In v tem primeru gre za pravice (novih) priseljencev, ki nimajo sorodnega jezika s slovenščino! Jugobrača, ali pa ukrajinski priseljenci se veliko bolje in lažje znajdejo, kar se jezika in sporazumevanja tiče...
K nam prihajo delovne migracije, se pravi zaradi dela. Da pri nas opravljajo dela, ki jih domačini nočejo, ne zmorejo, ali pa jim ni fensi, beri: všeč!!
Če se pri nas naselijo, bivajo in delajo, je prav, da poskrbimo tudi za njihove družine! In jim pomagamo, čimbolj prijazno in njim razumljivo vključiti se v družbo in sistem!
So taki časi, še posebno pri nas v Eu in na zahodu, ko imamo nisko nataliteto oz. rodnost, da bi lahko napredoval (ali se ohranjal)! Samo tisti, ki bo znal izkoristiti te migrantske tokove in z njimi dobro upravljal, bo lahko preživel. Še posebno, če je tako majhen, tot je Šentflorijanska dolina!

To so pravice!! Pravice manjšin, takih in drugačnih! Še enkrat: na pravice manjšin moramo biti vedno pozorni! Ker iz te pravice bo (kasneje) izhajala tudi obveznost in obveznosti! Pravice in obveznosti! Gredo z Roko v Roki!!

Če se vrnem na tole vabilo v albanščini!
Morda se komu zdi nepotrebno, nekomu žaljivo, nekomu neenakopravno, v nekaterim spet prebudi strah pred islamskimi skrajneži in ekstremisti; država je hladno neopredeljena in birokratsko pikolovsko pravno natancna, kakor vsaka prava in odlična PR služba; meni pa se zdi samo ena taka lepa, prijazna gesta. Lepa dobrodošlica. Tudi k pozivanju in naslavljanju albanskih mater, ki nimajo drugega dela, kot da se ukvarjajo s svijimi otroki, ko njihovi očetje delajo po 12h dnevno!!

Bom se drugače vprašal! Ker iz prve roke imam tudi sam informacije iz letošnje prvošolske generacije! Sicer je tudi malce specifičen problem, kakor ta albanski. V razredu imajo 8 ukrajincev!? 1/3 razreda je ukrajinska!?? :) No, morda je tudi kakšen rus ali dva med njimi!? Nisem bil toliko seznanjen! :)
Zakaj ni, ali pa bi morala tudi tukaj ravnateljica napisati vabilo še v ukrajinščini in morda v ruščini!??

Sam prašam. Za prjatla! :))

denabiker ::

Sc0ut je izjavil:

Ales78 je izjavil:

kow je izjavil:

djabi je izjavil:

Kaj pa naj v šoli naredijo, če starši ne govorijo slovenščine?

Danes ti telefon brez tezav prevede tekst. Vcasih pa je bil to res prakticen problem.

Seveda, če to veš. Mogoče pa ne veš in ti tudi nihče ni mogel povedati, ker se moraš najprej slovenskega jezika naučiti, kar je ekstremno preprosto.

Albanke so vse dni na telefonih.

Otroci v zastonj vrtec - kava, telefon - ob 16.00 po otroke v vrtec - potem so otroci na igrišču, mame pa na telefonu, kaki, cigaretu. Naslednji dan repeat.

če poslušam vlado, ko razlaga, da rabimo tujce, da dobimo inženirje in zdravnike, mogoče razumem, da gledajo non stop v telefone, da se učijo medicino. Bomo imeli en kup zdravnic.
Drugače pa socialni primeri, treba zrihtat takoj stanovanje, šiptarke non stop na kavicah in se sprehajajo po centru in trgovinah, ta zadnje hodijo po otroke v šolo, kolikor sem slišal, takšne ološ mame so,...fotri fušajo na črno v mojem koncu, uradno vse bogo, treba pomagat.

berem, da eni so ful navdušeni, mogoče se pa bo kaj prijelo, ko bodo vam porivali hčerke, pa boste imeli kup vnukov in vnukinj, pa boste lahko čikali cele dneve in kavice pil.

Zgodovina sprememb…

Vanich ::

denabiker je izjavil:

Sc0ut je izjavil:

Ales78 je izjavil:

kow je izjavil:

djabi je izjavil:

Kaj pa naj v šoli naredijo, če starši ne govorijo slovenščine?

Danes ti telefon brez tezav prevede tekst. Vcasih pa je bil to res prakticen problem.

Seveda, če to veš. Mogoče pa ne veš in ti tudi nihče ni mogel povedati, ker se moraš najprej slovenskega jezika naučiti, kar je ekstremno preprosto.

Albanke so vse dni na telefonih.

Otroci v zastonj vrtec - kava, telefon - ob 16.00 po otroke v vrtec - potem so otroci na igrišču, mame pa na telefonu, kaki, cigaretu. Naslednji dan repeat.

če poslušam vlado, ko razlaga, da rabimo tujce, da dobimo inženirje in zdravnike, mogoče razumem, da gledajo non stop v telefone, da se učijo medicino. Bomo imeli en kup zdravnic.
Drugače pa socialni primeri, treba zrihtat takoj stanovanje, šiptarke non stop na kavicah in se sprehajajo po centru in trgovinah, ta zadnje hodijo po otroke v šolo, kolikor sem slišal, takšne ološ mame so,...fotri fušajo na črno v mojem koncu, uradno vse bogo, treba pomagat.

berem, da eni so ful navdušeni, mogoče se pa bo kaj prijelo, ko bodo vam porivali hčerke, pa boste imeli kup vnukov in vnukinj, pa boste lahko čikali cele dneve in kavice pil.

Hčerk in vnukinj pa tudi ne bodo videli nikoli več, ker jih bodo Albanci zaprli v stanovanje ali pa odvlekli dol v tisto njihovo kloako *Kosovo - in tam tudi zaprli v stanovanje in uporabljali za razplodno živino. Taki so njihovi običaji, kaj se tu more.

iKst_ ::

Toliko napisanega, pa še vedno ni dal nihče primera veljavne zakonske zveze z mladoletnico.

Miki N ::

Pa saj ravno to je problem, da NI veljavna, a jo stari še vedno fuka in nikome ništa - to je narobe.

Se pravi, njihovi zakoni NISO nad zakoni Slovenije, kot je bilo napisano zgoraj?

Mato989 ::

Legon je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Legon je izjavil:

Ker ne zivimo v fasisticni diktaturi.

To nima nič z fašizmom in vse z logiko.

Najdi mi eno demokratično državo, ki podpira tako zgrešeno logiko, pa ti bo jasno zakaj imajo tako butaste ideje zelo veliko z fašizmom.

Zakaj pa? Če bi vzeli tvojo logiko za vsako stvar in jo recipročno dali na zgodovinske prelomne dogodke, potem bi Bismarcku ko je hotel naredit PAYGO penzijski sistem rekli najdite mi eno državo kjer je tako in ga skenslali...

To da nekaj v nobeni državi ni tako NE POMENI da ne bi bilo dobro če bi tako bilo...

iKst_ je izjavil:

Se pravi, njihovi zakoni NISO nad zakoni Slovenije, kot je bilo napisano zgoraj?

Važen je zakon v praksi ne na papirju... kaj tebi tu ni jasno?
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

Jure14 ::

iKst_ je izjavil:

Potem pa prosim razloži kaj si napisal. Jaz vidim namigovanje na to, da obstajajo prvo in drugorazredni državljani.

Ali ti, kot drugorazredni, lahko gradiš na kmetijskem zemljišču, brez GD?
ALi se ti, kot drugorazredni, lahko poročiš (če bi se seveda hotel) z mladoletnico?
Koliko neplačanih rčaunov imaš lahko ti, drugorazredni, preden ti vodo zaprejo?
Koliko prekrškov lahko narediš ti, kot drugorazredni državljan, preden te zaprejo?

Samo res to so une prav butalske. Dostikrat folk jamra mafija to, mafija ono - a problema sploh ni saj je zakonsko mafija strogo PREPOVEDANA! :))

WizzardOfOZ ::

Ales78 je izjavil:

Ne nakladaj, ti jim niti priložnosti ne bi dal, zatirat bi šel že od začetka, pa še otroke bi zajebal, da ne bi imeli starši dovolj informacij o šoli.

Nakladaš samo ti. Lahko pokažeš, kje jim nisem dal možnosti? Lahko pokažeš, kje napisal, da se ne strinjam s tem, kar je učiteljica naredila za ta roditeljski sestanek?

Sem pa zato, da vsak tujec, ki pride sem delat, mora opraviti tečaj slovenskega jezika, da se lahko vsaj osnovno sporazumeva tukaj. V roku dveh let pa izpit iz slovenščine. Če ga ne opravi, pa adijo, nazaj od koder je prišel.

Pametuj raje komu drugemu.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Važen je zakon v praksi ne na papirju... kaj tebi tu ni jasno?

Še vedno bi rad videl primer, ko se zakon v praksi ne izvaja. Niti nisem trdil, da ne obstaja, samo prosil sem za kak link na sodno prakso ali odmeven primer.

Ja, v Sloveniji res noben nima črne gradnje :) Res ne berem cajtng, ampak še jaz vem, da je legalizacija črnih gradenj pri nas cel biznis.

ALi se ti, kot drugorazredni, lahko poročiš (če bi se seveda hotel) z mladoletnico?

Noben se ne more. Še enkrat prosim za primer, ko matičar prizna zakonsko zvezo z mladoletno osebo.

Ti piše v članku: "Mladoletnih porok, ki v slovenski zakonodaji nimajo formalnopravne vrednosti in so nelegalne (deklice med 13. in 16. letom starosti), potemtakem ne smemo dojemati kot prvin romske kulture, temveč kot škodljivo socialno normo."

Za nasilje in zlorabo otrok imamo pa ustrezne službe. Lahko pokažeš primer, ko je bila zloraba prijavljena policiji, pa ta ni ukrepala. Bom prvi, ki bo kritiziral policaje, ki ne ukrepajo proti pedofilom.

Dobesedno sam sebe demantiraš. Dal si članek, ki govori o policijski raciji zaradi nedovoljenih vodnih priključkov med tem, ko si želel dokazati, da so določeni ljudje nad slovenskimi zakoni in jim noben nič noče. Hvala.

Utk ::

Policija je eno, sodišča drugo, csdji pa tretje. Na papirju vse štima. V resnici pa vsak teden iščejo eno "mladoletnico" naokoli...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Ja, kar pomeni, da njihovi zakoni očitno niso nad našimi. Če bi bili, nebi nobenega iskali, je tako?

Grimnir3 ::

Zakaj pa tudi vi nimate 4ih otrok?

Jaz delam na nataliteti pa jih imam. Zakaj niste še ostali junaki ? Vsi po štiri otroke, pa nas bo slovencev na odmet. 3 generacije pa nas bo toliko da bomo preplavili trst in koroško.

In preden me kdo obtoži da podpiram albance. Moj prvi post v tej temi.

Grimnir3 je izjavil:

Na faksu smo imeli makedonce ki razen par fraz niso imeli pojma o slovenščini.
Po enem letu se je dalo že 90% pogovorit v slovenščini, konec četrtega letnika pa razen malo naglasa sploh ne bi vedel da so makedonci.

Vse se da če je volja.
Problem je da mnogi priseljenci danes zavestno zavračajo integracijo. Dobesedno se izolirajo v svoj mehurček in pričakujejo da jim bo cel sistem šel nasproti.

Jaz bi jim ponudil tečaje jezika, kolikor jih želijo in rabijo.
Ampak če v enem letu ni napredka, karta za vlak in nasvidenje.
Jezik je pač neka osnova za integracijo v družbo.

Jaz zagovarjam: When in Rome, do as the Romans do

Torej tečaji jezika, izobraževanje na temo kulture, običajev in nasploh pomoč pri integraciji.

Če zavračaš in s tabo ni napredka pa izvoli tamle je vlak in adijo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Grimnir3 ()

Tele "integracije" tudi še noben ni razložil. Kaj točno pomeni integracija?

WizzardOfOZ ::

Da znajo vsi jezik in se z lahkoto sporazumevajo z ostalimi prebivalci, ne pa da živijo v mehurčku, kjer samo oče govori delno slovensko, vsi ostali pa ne.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

delavec44 ::

iKst_ je izjavil:

Ja, v Sloveniji res noben nima črne gradnje :) Res ne berem cajtng, ampak še jaz vem, da je legalizacija črnih gradenj pri nas cel biznis.

Navadno, če se že greš ta podvig, je vsaj parcela tvoja. Za razliko od priviligiranih.

Pri legalizaciji moraš pa plačati vse (komunalne) prispevke in takso pa še uzurpacijo prostora. Če si na kmetijskem ali vodovarstvenem območju, pozabi.
Po drugi strani pa eni dobijo še brezplačne priključke vode in elektrike.

Zgodovina sprememb…

dronyx ::

Glede priseljevanja je zadeva podobna kot na področju nepremičnin. Če bi država nabila 100% davke za tujce ob nakupu nepremičnine v RS, potem dvomim, da bi rusi in ukrajinci hodili sem s kovčki denarja in "investirali". Priseljevanje je tako razširjen pojav ker so nekatere EU ekonomije zelo radodarne na socialnem področju in po moje sem sodi tudi RS. Kot opazujem v moji okolici priseljenci iz balkana živijo pri nas tako, kot se je živelo v ZDA v 70 letih. Zaposlen je samo moški, ženska pa doma skrbi za gospodinjstvo. Sweet spot glede sociale so pa očitno 4 otroci. Če si proti temu, si fašist, ali radikalni desničar in cela truma levičarjev skoči takoj pokonci. Ampak te države delajo praktično nacionalni samomor, ker gredo po poti VB. Glavni problem pa je v tem, da so te države predvsem samo še neko ekonomsko okolje in vse je podrejeno ekonomskim interesom. V ozadju tega problema pa ogromni dolgovi in obsedenost z BDP. Bog ne daj, da bi BDP padel, ker potem dolg v procentih še naraste. Včasih gledam kakšne posnetke iz Londona in ne vem, ali bi se smejal, ali jokal. Kako lahko neka svetovna prestolnica tako propada in nihče očitno ne more proti temu nič. City živi svoje življenje v nekem mehurčku, izven centra Londona pa čisti divji zahod. Ne potrebuješ iti v Bangladeš ali Pakistan. Vse to in še več vidiš v Londonu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dronyx ()

OutOfTheBox ::

iKst_ je izjavil:

Vključevanje posameznika v skupnost oz. delujoč sistem (družba, delovno okolje, šola). To pomeni da človek:
1. Sprejme vrednote in pravila okolja
2. Z drugimi vpostavi funkcionalne in spoštljive odnose

Vse to s tem da še vedno ohranja svojo identiteto.

V primeru priseljenca to pomeni da se nauči jezika, najde delo, razume kulturo in vzpostavi socialne vezi.

CiClon ::

Zakaj pa od priseljencev zahtevaš, da si morajo najt delo, ko pa imamo cel kup slovencev, ki so trajno brezposelni pa za njih verjetno nikoli ne rečeš, da niso "integrirani"?

bm1973 ::

Kako cel kup?

Večina jih je prestarih, da bi jih kdorkoli vzel v službo.

Mladino pa živijo starši...

OutOfTheBox je izjavil:

iKst_ je izjavil:

Vključevanje posameznika v skupnost oz. delujoč sistem (družba, delovno okolje, šola). To pomeni da človek:
1. Sprejme vrednote in pravila okolja
2. Z drugimi vpostavi funkcionalne in spoštljive odnose

Vse to s tem da še vedno ohranja svojo identiteto.

V primeru priseljenca to pomeni da se nauči jezika, najde delo, razume kulturo in vzpostavi socialne vezi.

Jaz sem rojen v Sloveniji, pa očitno nisem integriran. Kakšne vrednote? Čigave?

Od tega kar si naštel je nujno edino sprejemanje oz. spoštovanje pravil okolja. Zakonov in podzakonskih aktov, ne nekih namišljenih vaških pravil.

Ne razumem zakaj nekateri tako fanatično zagovarjate Albance? Ste dobili popust v Grajski pekarni?

Kdo zagovarja Albance? Tudi, če bi jih kdo, kaj točno je slabega v tem?

Zgodovina sprememb…

• odbrisalo: Samael ()

Zato, ker nam bodo z nasiljem sesuli praktično vsako normalno življenje tukaj.

Kar vprašaj malo folk okoli Žalca, ali v Polzeli...

Ali pa center Kranja.

Najprej glupi župani prepodijo vse trgovine in lokale ven iz centra zaradi miru penzionistov, potem pa vsa stara stanovanja pokupijo Albanci.

Danes vsi, še preostali Slovenci tam prodajajo stanovanja...

Posledica - center Kranja je mrtev...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bm1973 ()

Je preveč, če te prosim za kakšno statistiko tega nasilja, da vidimo, za kaj točno gre?

Saj London je povsem enak scenarij. V neko okrožje se jih je najprej naselilo ene par, potem pridejo še drugi, nakar ostanejo tam od avtohtonih samo še upokojenci, ki nimajo kam. Ko še ti umrejo, je okrožje praktično geto, ki si ga uredijo po svoje. Nekemu angležu ne pride niti na misel, da bi v takem delu mesta kupil stanovanje. Tako to deluje povsod. Ampak da ta scenarij razumeš, moraš na hitro zavrteti daljše časovno obdobje, nekaj desetletji, ker sicer ne opaziš sprememb.

dronyx je izjavil:

Saj London je povsem enak scenarij. V neko okrožje se jih je najprej naselilo ene par, potem pridejo še drugi, nakar ostanejo tam od avtohtonih samo še upokojenci, ki nimajo kam. Ko še ti umrejo, je okrožje praktično geto, ki si ga uredijo po svoje. Nekemu angležu ne pride niti na misel, da bi v takem delu mesta kupil stanovanje. Tako to deluje povsod. Ampak da ta scenarij razumeš, moraš na hitro zavrteti daljše časovno obdobje, nekaj desetletji, ker sicer ne opaziš sprememb.

Saj jih v Londonu danes skoraj vsi opazijo... razen oni ki živijo v kleti...

Pač dejansko bi morali veliko strožje postopat do tujcev.

iKst_ je izjavil:

Je preveč, če te prosim za kakšno statistiko tega nasilja, da vidimo, za kaj točno gre?

Lahko ti povem, da vsak konflikt med Albanci in Slovenci poteka tako, da je takoj okoli Slovenca minimalno 10 Albancev.

Pol pa imej normalno komunikacijo.

Mato989 je izjavil:

Ja, London dam za primer, ker se mi zdi, da se posledice nenadzorovanega priseljevanja tam najlažje opazijo. Pa tega ne opaziš če hodiš po turističnem delu centra, ko pa greš s podzemno par kilometrov ven na obrobje pa čisto drug svet. Tu ni šlo za nikakršno integracijo.

ko pa greš s podzemno par kilometrov ven na obrobje pa čisto drug svet. Tu ni šlo za nikakršno integracijo.

Kam točno?

dronyx je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Ja, London dam za primer, ker se mi zdi, da se posledice nenadzorovanega priseljevanja tam najlažje opazijo. Pa tega ne opaziš če hodiš po turističnem delu centra, ko pa greš s podzemno par kilometrov ven na obrobje pa čisto drug svet. Tu ni šlo za nikakršno integracijo.

Pa saj je razlagal en gastarbajter tudi za Munchen da je kaos totalni... samo eni tu še tega ne zmorejo dojet.

Vanich ::

bm1973 je izjavil:

Zato, ker nam bodo z nasiljem sesuli praktično vsako normalno življenje tukaj.

Kar vprašaj malo folk okoli Žalca, ali v Polzeli...

Ali pa center Kranja.

Najprej glupi župani prepodijo vse trgovine in lokale ven iz centra zaradi miru penzionistov, potem pa vsa stara stanovanja pokupijo Albanci.

Danes vsi, še preostali Slovenci tam prodajajo stanovanja...

Posledica - center Kranja je mrtev...

To je njihov običajen modus operandi, isto se dogaja tudi na obali.
Z svojo odvračajočo neprilagojeno prisotnostjo zbijejo cene sosednih nepremičnin, ki jih potem kupijo na pol zastonj, s tem si pa potem ustvarijo svoj geto samo zase; svojo mini kosovsko kloako.

bm1973 je izjavil:

iKst_ je izjavil:

Lahko ti povem, da vsak konflikt med Albanci in Slovenci poteka tako, da je takoj okoli Slovenca minimalno 10 Albancev.

Pol pa imej normalno komunikacijo.

Tako hodijo tudi na upraven enote. In potem grozijo osebju, če se jim slučajno kaj ne dodeli, kar zahtevajo. Pa če je upravičeno, ali ne.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Vanich ()

Jure14 ::

iKst_ je izjavil:

Eno je, če ti na svojem postaviš nadstrešek 1m preširok. Drugo pa, če na tuji njivi postaviš celo hišo.

iKst_ je izjavil:

Noben se ne more. Še enkrat prosim za primer, ko matičar prizna zakonsko zvezo z mladoletno osebo.

Pa kdo rabi matičarja? A če matičar ne požegna, potem z maloletnicami ne seksajo in jih plodijo?
Potemtakem tudi mafija pri nas ne obstaja, ker je prepovedana?

iKst_ je izjavil:

Za nasilje in zlorabo otrok imamo pa ustrezne službe. Lahko pokažeš primer, ko je bila zloraba prijavljena policiji, pa ta ni ukrepala.

Polovica vseh cigo otrok (ki ne hodilo v OŠ).
Za te primere bi CSD po zakonu moral odvzeti otroke, pa poskrbeti za šolanje. Pa nič.

iKst_ je izjavil:

Dobesedno sam sebe demantiraš. Dal si članek, ki govori o policijski raciji zaradi nedovoljenih vodnih priključkov med tem, ko si želel dokazati, da so določeni ljudje nad slovenskimi zakoni in jim noben nič noče. Hvala.

Matr si trd. Kako dolgo bi tebe, drugorazrednega, pustili, da nezakonito porabljaš vodo? Mesec, dva? Ti bi uspelo nabret 1000€ dolga? Al misliš, da bi te pustili do 70.000€?

Mato989 je izjavil:

Pa saj je razlagal en gastarbajter tudi za Munchen da je kaos totalni... samo eni tu še tega ne zmorejo dojet.

Sem gledal na YT enga tipa, ki je hodil po ulicah Frankfurta med železniško postajo in poslovnim delom, kjer je tudi sedež ECB. Narkomani ležijo kar na ulicah. Popolno razsulo. Če delaš v ECB in prideš z vlakom moraš skozi ta predel, da prideš v službo tiskat evre. :))

denabiker ::

Mato989 je izjavil:

dronyx je izjavil:

Mato989 je izjavil:

München je grozen ratal, sem večkrat gor. Imam tudi dobre prijatelje, nedavno se je prijateljica izselila iz mesta v okolico na deželo, ker ni več za živeti v mestu. Tudi njena 19 letna hčerka ne upa ponoči več po mestu!

Nekoč sem delal primerjavo med Japonsko in Slovenijo glede priseljevanja. Japonska ima demografski problem in je precej polemik glede priseljevanja. Ampak njihove številke so preračunano na število prebivalcev take, kot če bi mi letno uvozili 3000 delavcev. Leta 2023 smo pa izdali 48.000 delovnih dovoljenj tujim delavcem!

BiH (19.825)
Kosovo (14.927)
Srbija (5.780)
Severna Makedonija (3.343)
Turčija (1.166)
Rusija (660)
Črna gora (357)
Kitajska (332)
Indija (322)

Za letos pa še nisem delal raziskave. Me je kar strah pogledat številke, sploh ko k temu dodaš še vse familije, ki pridejo s temi delavci sem. To je naša Nakba oz. demografska katastrofa. Ta narod je tako glup, da mi je včasih kar slabo, ampak pomagati mu pa ne moreš. :))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dronyx ()

iKst_ je izjavil:

ko pa greš s podzemno par kilometrov ven na obrobje pa čisto drug svet. Tu ni šlo za nikakršno integracijo.

Kam točno?

V okolici London Tower, tam 200 metrov stran, severovzhodno, je soseska, ki izgleda kot klošarija.

Pa je bilo to pred korono.

Ko sem moje tečajnike vprašal, kaj se dogaja, so se samo nasmehnili...

Ko greš še bolj vzhodno, do konca podzemne, ali pa celo malo z DLR, je še slabše. Se že leta 2015 nisem upam tam ponoči sprehajati, cel kup nekih pobarvanih skupin, ki samo krožijo...

Južno od Temze tudi ni ravno super, tudi precej zanemarjene soseske.

Me pa zdaj tam že ni bilo vsaj enih 8 let, ampak dvomim da je šlo na boljše. Britanci molčijo o tem...

Mato989 je izjavil:

Moja je bila z mano v Frankfurtu tam leta 2016. Se je sprehajala po centru in me pol vprašala kje so Nemci...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bm1973 ()

bm1973 je izjavil:

V okolici London Tower, tam 200 metrov stran, severovzhodno, je soseska, ki izgleda kot klošarija.

To misliš verjetno Whitechapel. Takih je v Londonu kolikor hočeš in še precej huje.

dronyx je izjavil:

Sem gledal na YT enga tipa, ki je hodil po ulicah Frankfurta med železniško postajo in poslovnim delom, kjer je tudi sedež ECB. Narkomani ležijo kar na ulicah. Popolno razsulo. Če delaš v ECB in prideš z vlakom moraš skozi ta predel, da prideš v službo tiskat evre. :))

Ni treba, postaja je dobesedno pri sedežu ECB ;). Pod njo... Zraven opere...

Plus, kurbe so 200 metrov stran.

London Tower je v centru. 1. cona podzemne.

iKst_ je izjavil:

London Tower je v centru. 1. cona podzemne.

Vem, saj zato sem bil pa malce šokiran...

Saj to.
1. Priseljenci so SUPER
2. Priseljencev je vedno VEČ

... ampak zakaj potem ni vse skupaj bolj super, če je dobre zadeve vedno več? Kateri del enačbe nam manjka? :8)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Miki N ()

Saj je super. Vidiš kaj se dogaja v ZDA, ko so izselili par milijonov priseljencev, pa se jim zdaj cele industrije sesuvajo.

BuDi79 ::

iKst_ je izjavil:

to ni photoshop

to ni photoshop

to tudi ne

to tudi ne

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BuDi79 ()

iKst_ je izjavil:

Saj je super. Vidiš kaj se dogaja v ZDA, ko so izselili par milijonov priseljencev, pa se jim zdaj cele industrije sesuvajo.

Kakšne industrije? ZDA praktično nima več industrije že dolgo. Njihov glavni izvozni artikel so USD.

iKst_ je izjavil:

kje
««
7 / 10
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Kranj izrinil Celje s položaja tretjega največjega mesta v Sloveniji (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
1619616 (5904) nekikr

Albanščina in srbščina v šolah ? (strani: 1 2 3 4 )

15418395 (7629) PovemVfaco

Današnji protest v LJ (strani: 1 2 3 4 5 )

21828948 (23772) 111111111111

Zakaj je Slovenija zadnja leta tako privlačna tujcem? (strani: 1 2 )

527319 (6054) Freezy

Politična kriza v Makedoniji (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
15332264 (28638) kuglvinkl

Več podobnih tem