Forum » Loža » OŠ Žalec vabilo v albanščini
OŠ Žalec vabilo v albanščini
Temo vidijo: vsi

dronyx ::
Medtem na Japonskem:
Japonska ima 123 MIO prebivalcev, od tega 3,6 MIO tujcev, ki niso japonskega porekla. Če sem prav izračunal je to 3%, pri nas je takih 10%. Na Japonskem 2% državljanov ni japonskega porekla. Pri nas je takih uradno 16%. Japonska dokazuje, da kljub staranju prebivalca ekonomija ne propada brez masovnega uvažanja tuje delovne sile. To je mit, ki ga nekateri poskušajo prodajat. Pri masovnem uvažanju tujcev gre za biznis in insider job.
Kimi Onoda: "We will not tolerate illegal stays, illegal employment, or the abuse of the system! We will not allow the system, which Japanese people diligently contribute to, to be exploited! We will aim for zero illegal foreigners and advance effective policies."
Japonska ima 123 MIO prebivalcev, od tega 3,6 MIO tujcev, ki niso japonskega porekla. Če sem prav izračunal je to 3%, pri nas je takih 10%. Na Japonskem 2% državljanov ni japonskega porekla. Pri nas je takih uradno 16%. Japonska dokazuje, da kljub staranju prebivalca ekonomija ne propada brez masovnega uvažanja tuje delovne sile. To je mit, ki ga nekateri poskušajo prodajat. Pri masovnem uvažanju tujcev gre za biznis in insider job.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dronyx ()

iKst_ ::

djabi ::
Pa saj je razlagal en gastarbajter tudi za Munchen da je kaos totalni... samo eni tu še tega ne zmorejo dojet.
Sem gledal na YT enga tipa, ki je hodil po ulicah Frankfurta med železniško postajo in poslovnim delom, kjer je tudi sedež ECB. Narkomani ležijo kar na ulicah. Popolno razsulo. Če delaš v ECB in prideš z vlakom moraš skozi ta predel, da prideš v službo tiskat evre.![]()
Ne vem, če je mišljen ta tip (klik). On hodi po raznih (večjih) mestih po Evropi in drugod po svetu in doživlja pustoloviščine.

Saj je super. Vidiš kaj se dogaja v ZDA, ko so izselili par milijonov priseljencev, pa se jim zdaj cele industrije sesuvajo.
kje
Gradbeništvo, kmetijstvo in turizem so najbolj na udaru.
Npr: https://www.reuters.com/business/immigr...

bm1973 ::

Jure14 ::
V okolici London Tower, tam 200 metrov stran, severovzhodno, je soseska, ki izgleda kot klošarija.
Tole tudi ni photoshop. Med drugo svetovno so nas okupirali, zdaj imamo pa table v njihovem jeziku :)
PISAVA je na srečo še enaka.

CiClon ::
Nekoč sem delal primerjavo med Japonsko in Slovenijo glede priseljevanja. Japonska ima demografski problem in je precej polemik glede priseljevanja. Ampak njihove številke so preračunano na število prebivalcev take, kot če bi mi letno uvozili 3000 delavcev. Leta 2023 smo pa izdali 48.000 delovnih dovoljenj tujim delavcem!
BiH (19.825)
Kosovo (14.927)
Srbija (5.780)
Severna Makedonija (3.343)
Turčija (1.166)
Rusija (660)
Črna gora (357)
Kitajska (332)
Indija (322)
Za letos pa še nisem delal raziskave. Me je kar strah pogledat številke, sploh ko k temu dodaš še vse familije, ki pridejo s temi delavci sem. To je naša Nakba oz. demografska katastrofa. Ta narod je tako glup, da mi je včasih kar slabo, ampak pomagati mu pa ne moreš.![]()
In kolk časa velja delovno dovoljenje?

Ampak število delovnih dovoljenj pa ne raste, temveč je tam tam vsako leto. Veljajo pa leto ali pa se lahlo podaljša še za eno leto. Kaj ti to pove?

Iti bi morali preko CSD evidenc socialnih pomoči, da bi res videli koliko priseljencev je pri nas iz Juga...

Saj jih niso izselili iz Kitajske...
Kaj se sesuva, saj svoje industrije skoraj nimajo več.
ZDA imajo 2. največjo kmetijsko industrijo na svetu (za Kitajsko) in so daleč največji izvoznik kmetijskih proizvodov na svetu.
Njihov gradbeni sektor je 2. največji na svetu, takoj za Kitajsko. Oz. mogoče so jih v zadnjih parih letih celo prehiteli.
Njihov turizem ustvari največ prihodkov od mednarodnih turistov med vsemi državami, cca. 2x več kot Španija na 2. mestu.
Njihov "manufacturing sector" je 2. na svetu po obsegu, proizvedejo več kot celotna EU skupaj.
Pol pa meni očitate, da ne berem cajtng :)

Mato989 ::
Saj je super. Vidiš kaj se dogaja v ZDA, ko so izselili par milijonov priseljencev, pa se jim zdaj cele industrije sesuvajo.
kje
Gradbeništvo, kmetijstvo in turizem so najbolj na udaru.
Npr: https://www.reuters.com/business/immigr...
Na udaru so samo zato ker pač jokcajo da ni sile za tako izkoriščanje kot so ilegalce izkoriščali. To ni nič propadajočega to je samo Upholding the law!
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Ampak število delovnih dovoljenj pa ne raste, temveč je tam tam vsako leto. Veljajo pa leto ali pa se lahlo podaljša še za eno leto. Kaj ti to pove?
Seveda raste, če pa naj bi bilo delovno aktivnih tujcev tu že 148.000 oz. 15% delovno aktivnega prebivalstva, pa še to so stari podatki. Številka je še večja. Nisem dober v matematiki, samo če bi samo par 1000 istih tujcev vsako leto za eno leto podajšali dovoljenje, potem ne bi prišli nikdar do številke 148.000!

Seveda raste, če pa naj bi bilo delovno aktivnih tujcev tu že 148.000 oz. 15% delovno aktivnega prebivalstva, pa še to so stari podatki. Številka je še večja. Nisem dober v matematiki, samo če bi samo par 1000 istih tujcev vsako leto za eno leto podajšali dovoljenje, potem ne bi prišli nikdar do številke 148.000!
Po tvoji matematiki bi jih v 10 letih dobili 500.000. Podaljša se lahko za mal daljše obdobje za BiH in Srbijo od koder jih je tudi največ.

Na udaru so samo zato ker pač jokcajo da ni sile za tako izkoriščanje kot so ilegalce izkoriščali. To ni nič propadajočega to je samo Upholding the law!
Torej, zdaj priseljenci niso več problem, ker bi delali štalo v državi, ampak je v resnici za njih boljše, če jih deportiramo, kljub temu, da imajo pozitiven vpliv na gospodarstvo?
Dobra mentalna gimnastika :)

Šli smo pa takole:
2015
40.000
2016
44.000
2017
48.000
2018
55.000
2019
65.000
2020
68.000
2021
80.000
2022
92.000
2023
110.000
2024
148.000
Kdor je matematik bo opazil, da smo v 10 letih prišli od 40.000 do 148.000, kar je plus več kot 100.000 v 10 letih. Ko prišteješ še družinske člane, ki so prišli sem, je to koliko plusa?
Kot rečeno, Japonska je še vedno močna in uspešna ekonomija, če se ne motim četrta največja na svetu, pa ne uvaža ogromnega števila tuje delovne sile!
2015
40.000
2016
44.000
2017
48.000
2018
55.000
2019
65.000
2020
68.000
2021
80.000
2022
92.000
2023
110.000
2024
148.000
Kdor je matematik bo opazil, da smo v 10 letih prišli od 40.000 do 148.000, kar je plus več kot 100.000 v 10 letih. Ko prišteješ še družinske člane, ki so prišli sem, je to koliko plusa?
Kot rečeno, Japonska je še vedno močna in uspešna ekonomija, če se ne motim četrta največja na svetu, pa ne uvaža ogromnega števila tuje delovne sile!
Zgodovina sprememb…

Možno pa, da gre tu spet za nateg v izračunu BDP. Namreč v BDP se šteje vse, kar ekonomija proizvede in storitve, torej tudi to, kar ustvarijo tuji delavci. Ko pa izračunajo BDP/prebivalca pa po moje teh tujcev, ki so prispevali v BDP, ne štejejo, tako da je številka v bistvu lepša. Pa verjetno ne štejejo še vseh tistih, ki pridejo sem z njimi in jim RS z denarjem davkoplačevalcev financira šolstvo, prevode v tuje jezike, socialo itd. Bi morali prosit koga iz Japonske da pride sem razložit, zakaj tako početje nima smisla.

Mato989 ::
Torej, zdaj priseljenci niso več problem, ker bi delali štalo v državi, ampak je v resnici za njih boljše, če jih deportiramo, kljub temu, da imajo pozitiven vpliv na gospodarstvo?
Dobra mentalna gimnastika :)
Seveda, tako kot pač je tudi dobro če imamo sužnje kajne? Pa jih bomo imeli zato? Ali boš izvedel "dobro mentalno gimnastiko" da to ni prav?
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!

Seveda, tako kot pač je tudi dobro če imamo sužnje kajne? Pa jih bomo imeli zato? Ali boš izvedel "dobro mentalno gimnastiko" da to ni prav?
Pretepaš slamnate može?
Še enkrat. V čem je problem migrantov? Malo prej si namigoval na to, da državo stanejo in slabšajo življenjski standard državljanov. Pa smo ugotovili, da je ravno nasprotno.
Zakaj je problem, če na neki postaji podzemne piše nekaj dodatno v tujem jeziku, ni pa problem, če table v tujem jeziku gledamo na naših avtocestah?

Možno pa, da gre tu spet za nateg v izračunu BDP. Namreč v BDP se šteje vse, kar ekonomija proizvede in storitve, torej tudi to, kar ustvarijo tuji delavci. Ko pa izračunajo BDP/prebivalca pa po moje teh tujcev, ki so prispevali v BDP, ne štejejo, tako da je številka v bistvu lepša. Pa verjetno ne štejejo še vseh tistih, ki pridejo sem z njimi in jim RS z denarjem davkoplačevalcev financira šolstvo, prevode v tuje jezike, socialo itd. Bi morali prosit koga iz Japonske da pride sem razložit, zakaj tako početje nima smisla.
Sej je bdp na prebivalca, ne bdp na državljana. Prebivalcev slo pa je 2,1 milijona, tuji delavci so seveda všteti.

velikBrokoli ::
Zakaj država ne objavi statistike prejemnikov socialne pomoči, sploh njihova narodnost bi bila zanimiva?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: velikBrokoli ()

velikBrokoli je izjavil:
Zakaj država ne objavi statistike prejemnikov socialne pomoči, sploh njihova narodnost bi bila zanimiva?
Ni variante. Danes ne boš dobil nobene statistike, ki bi vključevala narodnost. To je praktično prepovedana tema.

tony1 ::
Tako kot v Skandinaviji izvedeti raso spolnega plenilca. Nemogoče, "se ne da".
Dokler vsak prejemnik soc. pomoči ne podpiše GDPR obrazca, da se strinja z obdelavo IN, da se je pripravljen opredeliti katere narodnosti je ni šans.
Dokler vsak prejemnik soc. pomoči ne podpiše GDPR obrazca, da se strinja z obdelavo IN, da se je pripravljen opredeliti katere narodnosti je ni šans.

Ker če se bodo prejemniki socialne pomoči opredelili za eskime in brazilce, bo to javnost res zanimalo.
Pa dejmo še vprašalnik o spolni usmerjenosti, ker stavim, da bi javnost zanimalo, koliko je pedrov, lezbijk pa še kakšnih.
Pa dejmo še vprašalnik o spolni usmerjenosti, ker stavim, da bi javnost zanimalo, koliko je pedrov, lezbijk pa še kakšnih.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: CiClon ()

Ker če se bodo prejemniki socialne pomoči opredelili za eskime in brazilce, bo to javnost res zanimalo.
Ko bomo lezbijkam, njihovim otrokom in ženam talali socialno in jih bo vsako leto prišlo v RS večkratnik cifre 148.000, nas bi tudi te morale zelo zanimati.
Denar za njihove socialne in reči kot so "združitev družine" naj plačajo tisti davkoplačevalci, ki menijo, da so takšne reči "človekova pravica".
Kdor meni, da je tistih 148.000 "inženirjev in astronavtov" (ali pa, zaradi mene: OFRjev) tukaj zato da dela, pa ima pravico vsaj misliti, da je to razmetavanje davkoplačevalskega denarja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tony1 ()

Ko bomo lezbijkam, njihovim otrokom in ženam talali socialno in jih bo vsako leto prišlo v RS večkratnik cifre 148.000, nas bi tudi te morale zelo zanimati.
Tudi spolna usmerjenost ni med kriteriji za pridobitev socialne pomoči.
Resno, kaj nekateri kadite? Toliko o integraciji in spoštovanju države v kateri živite :)

Kaj bomo pa s tistimi, ki so slovenske narodnosti in dolgotrajno prejemajo socialno? Meni se zdi, da je to znak, da niso integrirani in asimilirani v našo družbo. Jaz sem za deportacijo na njihove stroške.

Resno, kaj nekateri kadite? Toliko o integraciji in spoštovanju države v kateri živite :)
Ni problem, kaj kadimo mi, problem je, kaj kadi naša familija na račun tebe in mene.
Kaj bomo pa s tistimi, ki so slovenske narodnosti in dolgotrajno prejemajo socialno? Meni se zdi, da je to znak, da niso integrirani in asimilirani v našo družbo. Jaz sem za deportacijo na njihove stroške.
Kaj pa tisti, ki so slovenske narodnosti, pa gre glava družine delat na KOS, in s sabo odvleče vso familijo dol in tam vleče socialno?
Glede na to, da je - očitno - talanje socialne pomoči prioriteta te države, bi nas to moralo skrbeti. Zakaj se nihče ne ukvarja s preprečevanjem migracij IZ RS? Če nam spizdijo, jim ne bomo več mogli talati socialne!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tony1 ()

dice7 ::
Kaj ni nenavadno, da vabila na roditeljski sestanek ne razumejo, ko je pa treba izpolnjevat vloge za CSD, ki se slovencem delajo tezave, gre pa brez tezav skozi

gen Maister ::
WizzardOfOZ je izjavil:
Ne nakladaj, ti jim niti priložnosti ne bi dal, zatirat bi šel že od začetka, pa še otroke bi zajebal, da ne bi imeli starši dovolj informacij o šoli.
Nakladaš samo ti. Lahko pokažeš, kje jim nisem dal možnosti? Lahko pokažeš, kje napisal, da se ne strinjam s tem, kar je učiteljica naredila za ta roditeljski sestanek?
Sem pa zato, da vsak tujec, ki pride sem delat, mora opraviti tečaj slovenskega jezika, da se lahko vsaj osnovno sporazumeva tukaj. V roku dveh let pa izpit iz slovenščine. Če ga ne opravi, pa adijo, nazaj od koder je prišel.
Pametuj raje komu drugemu.
Si se ti vsega tega v dveh letih v vrtcu naučil!??
To niso nobeni doktorji, pa ginekologi, ki bi po vaših ženah brskal!! Delajo po 12 ur na dan, 6 dni v tednu, ali celo 7! Saj znajo nekaj srbohrvaško, njihove žene pač ne!
Tisti, ki pa 12 ur prodajajo burek, pa prav lepo govorijo slo. Ti se na boš tako naučil albanščine, pa če jo študiraš 20 let!

gen Maister ::
Kaj ni nenavadno, da vabila na roditeljski sestanek ne razumejo, ko je pa treba izpolnjevat vloge za CSD, ki se slovencem delajo tezave, gre pa brez tezav skozi
Ker tebi je prvo vse drugo, finance pa so ti na zadnjem mestu!!
Bom povedal še drugače: prvo vse svije obveznosti izpolniš, še ženi podplate zmasiraš in z otroki domače naloge rešuješ, če pa ostane kaj hrane in drobiža viška, si pa tudi ti kaj privoščiš.... in če daš dovolj vase, potem daš lahko še kaj nase! Rute sicer ne, so pa druge zadeve...

Squirrel ::
A delaš na CSD-ju ali si samo hujskač? Mene je pa bolj zanimivo, kako ena taka debata spravi na plano največjo drhal slovenstva.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Squirrel ()

WizzardOfOZ je izjavil:
Če hočemo uspeti kot družba, se morajo tujci integrirat v družbo in ne ustvarjat svojega mehurčka v tuji državi. Enako velja za ostale migrante.
Po drugi strani imajo pa naši forumski doktorji, odvetniki in jedrski fiziki težave s tem, ko šola naredi korak v to smer. Glej, tu imaš otroke, ki očitno hodijo v šolo in se učijo slovenščine, berejo Cankarja, Prešerna, Murna... če vabijo njihove starše na roditeljski sestanek.
Forumska drhal pa po eni strani onim tam na Dolenjskem očita, da ne hodijo v šolo, tukaj je pa problem, ker mame, ki ne govorijo slovensko, vabijo na roditeljski sestanek, ker gre za otroke, ki pa hodijo v šolo.
Pizda, kok mi je težko brati zahojence...

peaks ::
Migriraj v x drzavo, pa na vratih vprasaj, kje so slovenska obvestila...
Hlapci! Kake mate...
Hlapci! Kake mate...

Tako razburjenje in hlapci, izdajalci, deportacije, nagnat, odpustit, šeriat, geto, burke.... čez par mesecev boste pa spet volili stranke, ki to delajo :) (ne samo forumaši). Kaj nam to pove o tej temi?

Kakšne pa imamo peaks? Tam je bil nanizan nek, recimo temu, zdravorazumski argument, da je tudi to korak k integraciji, neslovensko govoreče starše povabiti na roditeljski sestanek, kamor hodijo zdaj njihovi že najbrž slovensko govoreči otroci, ti si nam pa samo povedal, da si kao neke sorte zahojen, neizobražen nacionalist. Brez enega samega argumenta.
Nimam pojma, o kakšnem sovraštvu govoriš, Kayzon. Sem pa povsem prepričan, da razen tistega, kar so te prisilili prebrati v osnovni šoli, nisi prebral niti ene same slovenske povesti ali pesmi. Pa preden vprašaš - za čez del novembra sta mi ostala še šesti in sedmi del Finžgarjevih zbranih del. Petico, po novem koliko letih ponovno, Pod svobodnim soncem, sem ravno odložil.
Kaj pa ti? Naj uganem, slovenski avtorji ti delajo težave, hkrati si pa preveč zaposlen s tem, da se kurčiš čez vse, ki niso ti? Domoljub pa tak.
Nimam pojma, o kakšnem sovraštvu govoriš, Kayzon. Sem pa povsem prepričan, da razen tistega, kar so te prisilili prebrati v osnovni šoli, nisi prebral niti ene same slovenske povesti ali pesmi. Pa preden vprašaš - za čez del novembra sta mi ostala še šesti in sedmi del Finžgarjevih zbranih del. Petico, po novem koliko letih ponovno, Pod svobodnim soncem, sem ravno odložil.
Kaj pa ti? Naj uganem, slovenski avtorji ti delajo težave, hkrati si pa preveč zaposlen s tem, da se kurčiš čez vse, ki niso ti? Domoljub pa tak.
Zgodovina sprememb…

Jure14 ::
Marsikaj bi moralo biti med pogoji za pridobitev socialne pomoči (in dovoljebja za bivanje in delovnega dovoljenja, če govorimo za priseljence).
Da se samo na migrante omejim: za kakršnokoli pomoč/dovoljenje bi morali biti med pogoji tudi narodnost, državljanstvo, starost, zdravje (zdravniški pregled), izobrazba. Minimalno to.
Ker od priseljenca (in vseh njegovih družinskih članov) pričakujem (ne le pričakujem, ampak zahtevam), da prispeva k razvoju države, ne pa da predstavlja strošek. Takšnih ne rabimo.

Ker od priseljenca (in vseh njegovih družinskih članov) pričakujem (ne le pričakujem, ampak zahtevam), da prispeva k razvoju države, ne pa da predstavlja strošek. Takšnih ne rabimo.
To te bodo hitro ožigosali za fašista tule. Ti bi uvažal samo Übermensche, ne pa teh, ki hodijo sem sedaj in naštudirajo na pamet kako deluje sociala v ciljni državi in kako se da potegnit čim več na račun naivnosti.

Zgodovina sprememb…

Kakšne pa imamo peaks? Tam je bil nanizan nek, recimo temu, zdravorazumski argument, da je tudi to korak k integraciji, neslovensko govoreče starše povabiti na roditeljski sestanek, kamor hodijo zdaj njihovi že najbrž slovensko govoreči otroci, ti si nam pa samo povedal, da si kao neke sorte zahojen, neizobražen nacionalist. Brez enega samega argumenta.
Težko govoris o izobrženem človeku. Ti, ki zalis vsepovprek.

Peaks, da. Ko izjaviš nekaj neumnega, povem da je neumno. Razumem, da ti ni všeč, je pa še vedno neumno.
Prav zanimivo je kako vedno isti ljudje po forumu razlagate, kaj bi "moral biti pogoj, bla bla..." za življenje nekoga drugega, medtem ko sami največkrat ne bi prestali niti polovice kriterijev, ki jih hočete postavljati drugim. Sami znanstveniki pa doktorji ste, knede?
Če bi enako stroge pogoje, kot jih omenjate za priseljence, postavili tudi za domačine... narodnost, starost, zdravje, izobrazbo, ekonomski doprinos, bla bla... bi marsikdo iz "naših" tudi izpadel iz igre. Socialna pomoč obstaja zato, ker smo družba, ne pa zasebni klub po meri parih samooklicanih domoljubov.
Pa še nekaj. Povprečen slo-techov nacionalist, torej večina vas, ki se oglaša v tej temi, je nerazgledan debil. Res je. Ker ne pozna predmeta pogovora, nima pojma o čem govori, govori pa vseeno.
Recimo priseljenci morajo že zdaj izpolnjevati vrsto pogojev za bivanje, delo in pomoč, ki so precej strožjih, kot jih ima kdorkoli rojen tukaj, pa kar neki bluzite v tri krasne kako je, pa si izmišljujete neke scenarije. Saj ne da delajo dela, ki jih je večini drekačev tu izpod časi delati.
Prav zanimivo je kako vedno isti ljudje po forumu razlagate, kaj bi "moral biti pogoj, bla bla..." za življenje nekoga drugega, medtem ko sami največkrat ne bi prestali niti polovice kriterijev, ki jih hočete postavljati drugim. Sami znanstveniki pa doktorji ste, knede?
Če bi enako stroge pogoje, kot jih omenjate za priseljence, postavili tudi za domačine... narodnost, starost, zdravje, izobrazbo, ekonomski doprinos, bla bla... bi marsikdo iz "naših" tudi izpadel iz igre. Socialna pomoč obstaja zato, ker smo družba, ne pa zasebni klub po meri parih samooklicanih domoljubov.
Pa še nekaj. Povprečen slo-techov nacionalist, torej večina vas, ki se oglaša v tej temi, je nerazgledan debil. Res je. Ker ne pozna predmeta pogovora, nima pojma o čem govori, govori pa vseeno.
Recimo priseljenci morajo že zdaj izpolnjevati vrsto pogojev za bivanje, delo in pomoč, ki so precej strožjih, kot jih ima kdorkoli rojen tukaj, pa kar neki bluzite v tri krasne kako je, pa si izmišljujete neke scenarije. Saj ne da delajo dela, ki jih je večini drekačev tu izpod časi delati.
Zgodovina sprememb…

Se malo pa boste rekli, da je sporno,ce sem bolj naklonjen svojemu otroku kot sosedovemu. Ze veckrat napisano tukaj...Tako kot jim je tukaj postlano in tako kot jim je naklonjen sistem, ki ga pridno izkoriščajo, grdo izkorisčajo, je tezko se kje drugje. Spremljam od blizu. Z doktorji ti oznacujes, povzdigujes sebe, ampak leposlovje ti ne koristi ravno.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Kranj izrinil Celje s položaja tretjega največjega mesta v Sloveniji (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 9609 (5897) | nekikr |
⊘ | Albanščina in srbščina v šolah ? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 18393 (7627) | PovemVfaco |
⊘ | Današnji protest v LJ (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 28948 (23772) | 111111111111 |
⊘ | Zakaj je Slovenija zadnja leta tako privlačna tujcem? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 7319 (6054) | Freezy |
⊘ | Politična kriza v Makedoniji (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Problemi človeštva | 32261 (28635) | kuglvinkl |