Forum » Loža » Gradbeno dovoljenje za hiso
Gradbeno dovoljenje za hiso

NewLineCinem ::
Ali ima kdo izkusnje z gradnjo oz. rekonstrukcijo hise? Zivim v hisi, katero nameravam obnoviti. Trenutne mere so 14 x 6 m, pri cemer nameravam del hise (sestavljena je iz 2 delov, ki se drzita skupaj) podreti in nato malo razsiriti. Del hise, katere mere so 8 x 6 m bi rad podrl ter na istem mestu naredil razsiritev tako, da bi ta del meril 8 x 9 m.
Pri arhitektih sem se malo zanimal glede cene za gradbeno dovoljenje in se cena za vse skupaj kar potrebujem giblje okoli 10k EUR, kar se mi zdi zelo veliko.
Ali ve kdo, ce obstaja kaksna opcija, da bi v mojem primeru to zadevo izvedel kot recimo rekonstrukcijo, adaptacijo objekta, itd.? Ali bi bilo to izvedljivo? Zdi se mi, da bi se v tem primeru lahko stroski znizali (gradbeno dovoljenje bom potreboval v vsakem primeru). Nekje sem slisal, da je en naredil nekaj v tem stilu in so bili stroski dramaticno nizki.
Ima kdo kaksne izkusnje na tem podrocju in mi lahko svetuje, katera opcija bi bila najboljsa?
Pri arhitektih sem se malo zanimal glede cene za gradbeno dovoljenje in se cena za vse skupaj kar potrebujem giblje okoli 10k EUR, kar se mi zdi zelo veliko.
Ali ve kdo, ce obstaja kaksna opcija, da bi v mojem primeru to zadevo izvedel kot recimo rekonstrukcijo, adaptacijo objekta, itd.? Ali bi bilo to izvedljivo? Zdi se mi, da bi se v tem primeru lahko stroski znizali (gradbeno dovoljenje bom potreboval v vsakem primeru). Nekje sem slisal, da je en naredil nekaj v tem stilu in so bili stroski dramaticno nizki.
Ima kdo kaksne izkusnje na tem podrocju in mi lahko svetuje, katera opcija bi bila najboljsa?

sbawe64 ::
Za rekonstrukcijo, adaptacijo objekta morajo ostati gabariti enaki.
Za vse ostalo potrebujete novo GD.
Za vse ostalo potrebujete novo GD.
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order

Telbanc ::
Neka mala odstopanja se mi zdi da so dovoljena. Pri 6 metrih se že malo dodatnega pozna. Treba preverit.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prizidek in nov gradbeni zakonOddelek: Loža | 4142 (1485) | fikus_ |
» | Pravni nasvet - Fasada na meji parcele (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 34576 (21611) | ales85 |
» | Obnova stare hiše, dober arhitekt?Oddelek: Loža | 11235 (3020) | toro69 |
» | Starejša hiša brez gradbenega in uporabnega dovoljenja (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 19504 (11288) | otago |
» | Nadomestna gradnja/rušenje ali nekaj podobnegaOddelek: Loža | 3198 (2923) | ...:TOMI:... |