Forum » Loža » Ketoza in avtofagija
Ketoza in avtofagija

TucoX ::
Zadnje čase sta v krogih zdravega načina življenja dokaj pogosta pojma ketoza in avtofagija.
Ima kdo kakšne informacije, če nekalorični napitki (sugar free kola, šweps, itd.) prekinejo ketozo in/ali avtofagijo, še posebej v strogem postu (fasting)?
Ima kdo kakšne informacije, če nekalorični napitki (sugar free kola, šweps, itd.) prekinejo ketozo in/ali avtofagijo, še posebej v strogem postu (fasting)?

denabiker ::
Če se postiš zaradi regeneracije celic bodi pameten, pa ne pij teh pijač s sladili. Pij vodo, mogoče malo limone, zeliščne čaje,...
Koliko dni se postiš? Tudi ta sladila pri nekaterih dvigne malo inzulin, nisem meril, ampak sem bral o tem.
Koliko dni se postiš? Tudi ta sladila pri nekaterih dvigne malo inzulin, nisem meril, ampak sem bral o tem.

kixs ::
Ko se postis, je najboljse piti samo vodo. Lahko sicer tudi caj in kavo - vendar brez dodatkov. Ce je daljsi post, dodaj vodi se sol.
Je pa odvisno zakaj se postis in kaksen je cilj.

Horas ::
kakšno postenje?? pa pucanje črev skoz anus? sj ste še slabši ko vegani!
jejte 70-80% neprocesirane hrane vsak dan, 3-5 obrokov. pa je. sam iščete pa izumljate toplo vodo.
umetn sladila so pa že zdavni debunkana, ne vplivajo na črevesno floro in nasploh na želodec.
jejte 70-80% neprocesirane hrane vsak dan, 3-5 obrokov. pa je. sam iščete pa izumljate toplo vodo.
umetn sladila so pa že zdavni debunkana, ne vplivajo na črevesno floro in nasploh na želodec.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

Ko sem nosil tisti obliž z BT merilcem glukoze, sugar free zadeve niso povzročile spajka.
Če se postiš zaradi regeneracije celic bodi pameten, pa ne pij teh pijač s sladili. Pij vodo, mogoče malo limone, zeliščne čaje,...
To je zanimivo ja. Nekateri individualci poročajo o inzulinskem spajku, večina pa ne. Bi ob spajku občutil kakšno posebnost? Volčjo lakoto?
Ko se postis, je najboljse piti samo vodo. Lahko sicer tudi caj in kavo - vendar brez dodatkov. Ce je daljsi post, dodaj vodi se sol.
Tole je dobra ideja glede soli. Postim se običajno 36 ur s ciljem da se celice spucajo in tkiva regenerirajo, nekajkrat na mesec.

dt711 ::
Umetna sladila so kar problem:
Aspartame Sweet Misery A Poisoned World
https://odysee.com/@Sickofitall:0/Aspar...

NuMaN ::
Nekje sem zasledil, da je pri postenju bolje dobivati tekočino z zelenjavnimi juhicami kot z vodo.
Imam 124,9 delnic Vzajemne.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: NuMaN ()

A zaradi mineralov, vitaminov,..? Ma ne vem, jaz sem dosti bral, fora je da greš v stradanje, da se telo "bori" za preživetje, narediš nek šok organizmu, enako kot so savne, je tudi šok, ali pa močan mraz, to kar delajo recimo na severu. Savna, kopanje v ledeni vodi itd.
Jaz bi rekel brez tega, pa potem ko končaš s postenjem pa začneš z juhicami, kuhano zelenjavo, kompoti itd.
Jaz bi rekel brez tega, pa potem ko končaš s postenjem pa začneš z juhicami, kuhano zelenjavo, kompoti itd.

Se ne spomnim vira, mislim da je bil nek finski avtor, sposodil sem si v knjižnici pred leti.
Nisem se tega lotil, sedaj pa ni potrebe po tem.
Nisem se tega lotil, sedaj pa ni potrebe po tem.
Zgodovina sprememb…

Eduardo ::
Skoraj vsi fit 40+ katere poznam bodisi sportajo kot nori ali pa zavedno ali nezavedno držijo "intermittent fastinga" oz. občasnega postenja.
Zame je to nekako prej bilo samo po sebi, takrat sem telesno bil povprečen kot froc. Potem sem megašporatl, se navadil jesti po normi, vedno beljakovine za regeneracijo, bil športen. Plezanje, maratoni, borilne veščine. Prišla kariera in froci in sem eksplodiral iz lean 80kg na 100kg.
, pa sem pazil kako sem jedel. Kasneje sem načrtno dodal počasi nazaj IF, sedaj malo fitnes, seveda tudi sprehodi in daje super rezultate brez nekega truda. Še vedno, če imam na izbiro steak s solato proti pizzi vzamem steak, samo ne kompliciram niti za tu in tam junk.
Kar se tiče ketoze se mi zdi, da če je vedno glukoza se telo ketoze odvadi. Tak je bil občutek, ker pri uvajanju IF mi je bilo zelo težko. Lačen, tečen ... Kakšne pol leta kasneje se je telo poooččččaaasssiiii navadilo in sem počasi bil na intervalu. Ampak še vedno gledam, da jem zdravo. Po ca. dveh letih IFja mi je hrana kar se tiče lakote postala planska stvar. Tu in tam se mi zgodi, da dva dni ne jem, ker je gužva, se mi ne da, pozabim...
Dodatni benifiti nimam več refluksa, ki je bil prej redni spremljevalec. Želodec in stvari okoli prebave so od prej tu in tam kak problem postale nekaj kar pozabiš, da obstaja.
Zame je to nekako prej bilo samo po sebi, takrat sem telesno bil povprečen kot froc. Potem sem megašporatl, se navadil jesti po normi, vedno beljakovine za regeneracijo, bil športen. Plezanje, maratoni, borilne veščine. Prišla kariera in froci in sem eksplodiral iz lean 80kg na 100kg.

Kar se tiče ketoze se mi zdi, da če je vedno glukoza se telo ketoze odvadi. Tak je bil občutek, ker pri uvajanju IF mi je bilo zelo težko. Lačen, tečen ... Kakšne pol leta kasneje se je telo poooččččaaasssiiii navadilo in sem počasi bil na intervalu. Ampak še vedno gledam, da jem zdravo. Po ca. dveh letih IFja mi je hrana kar se tiče lakote postala planska stvar. Tu in tam se mi zgodi, da dva dni ne jem, ker je gužva, se mi ne da, pozabim...

gruntfürmich ::
kolikor jaz vem, je 'stradanje' edina dokazana metoda za podaljševanje življenja.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

IL_DIAVOLO ::
V kolikor ne postanes obseden s tem in dobiš cir na zelodcu zaradi sekiranja, kdaj bos lahko sel zret, pa ni vazno kaj je.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!

IL_DIAVOLO je izjavil:
V kolikor ne postanes obseden s tem in dobiš cir na zelodcu zaradi sekiranja, kdaj bos lahko sel zret, pa ni vazno kaj je.
V bistvu je obratno. Ko se navadiš se nič ne sekiraš, ker niti nisi tako lačen. Ti razmišljaš iz stališča človeka, ki ni vajen posta. Ko si enkrat vajen bolj pomisliš, da bi bilo fino če morda malo več ješ, ker preveč hujšaš.
Je pa v tvojih besedah kritičen človeški problem, ki je zelo poznan. V smislu, imam post, se trudim, če me kdaj premami in ga prekinem, škartiram idejo, ker sem luzer in mi nič ne uspe.
Recimo jaz nisem niti malo obseden, niti mi ni to neka religija. Pač ne jem večino dneva večino leta, dokler delam, sem sam. Potem pa z družino pogosto čisto normalno. Če sem na dopustu jem skoraj vedno z ostalimi. Pač ne bom sedel s familijo na brunchu in pridigal, da je IF del moje osebne religije, pa da bi morali vsi bla bla... Fora je, da od točke, ko si navajen delati na ketonih je to neka nova normala in ker ni potrebe po hrani si takoj nazaj.

Zakaj bi se moral sploh navaditi posta, ce sem pa super zdravja in dejansko nimam nobenih omejitev pri gibanju in sportanju? Pa saj nisem edini, ki je dobrega zdravja brez nekih cudeznih diet.
Koliko pa berem IF, pa je moznih cel kup enih zdravstvenih tezav.
https://www.google.com/amp/s/www.bbc.co...
https://www.google.com/amp/s/www.bbc.co...
If it isnt broken, dont fix it.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!

IL_DIAVOLO je izjavil:
Zakaj bi se moral sploh navaditi posta, ce sem pa super zdravja in dejansko nimam nobenih omejitev pri gibanju in sportanju? Pa saj nisem edini, ki je dobrega zdravja brez nekih cudeznih diet.
Mislim možno, da so težave. Jaz jih nimam. Si mislim, da pa se moraš navaditi, ker ketoni so bolj sekundarno gorivo, če imaš glukozo vedno na voljo pa nikoli ne pridejo v poštev. To se tiste cuker fore, inzulin, lakota ... Tisti mehanizem, ki dela debele vedno bolj lačne si mislim. Kar govorim seveda ni pravilo, je moja osebna zgodba. Čuti se približno kakor, da ko je kakor pri večini vedno malo cukra za energijo se sekundarni sistem poleni. Tisti, ki je morda naše prednike gnal, da so lačni še sploh lovili. Skratka evolucijsko lahko razložiš. Recimo jaz si več ne predstavljam delati sit, ker sem dosti bolj efektiven ko je želodec prazen.
Jaz sem 40+ in moj cilj je, da sem proper fit. Pomeni nekje semiatletska postava. Da narediš 20 pullupov 50 pravih sklec, nič trebuha, da vse lepo stoji na tebi. To nekako pri meni deluje z IF. Če jem normalno pa imam take probleme kot večina. Malo kje kaj boli, prebava tu in tam malo heca, reflux, malo trebuha, cel malo zamaščen ... Ampak nič drastičnega kar ne bi 100% oblažila kakšna tableta.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Eduardo ()

Skoraj vsi fit 40+ katere poznam bodisi sportajo kot nori ali pa zavedno ali nezavedno držijo "intermittent fastinga" oz. občasnega postenja.
Zame je to nekako prej bilo samo po sebi, takrat sem telesno bil povprečen kot froc. Potem sem megašporatl, se navadil jesti po normi, vedno beljakovine za regeneracijo, bil športen. Plezanje, maratoni, borilne veščine. Prišla kariera in froci in sem eksplodiral iz lean 80kg na 100kg., pa sem pazil kako sem jedel. Kasneje sem načrtno dodal počasi nazaj IF, sedaj malo fitnes, seveda tudi sprehodi in daje super rezultate brez nekega truda. Še vedno, če imam na izbiro steak s solato proti pizzi vzamem steak, samo ne kompliciram niti za tu in tam junk.
Kar se tiče ketoze se mi zdi, da če je vedno glukoza se telo ketoze odvadi. Tak je bil občutek, ker pri uvajanju IF mi je bilo zelo težko. Lačen, tečen ... Kakšne pol leta kasneje se je telo poooččččaaasssiiii navadilo in sem počasi bil na intervalu. Ampak še vedno gledam, da jem zdravo. Po ca. dveh letih IFja mi je hrana kar se tiče lakote postala planska stvar. Tu in tam se mi zgodi, da dva dni ne jem, ker je gužva, se mi ne da, pozabim...Dodatni benifiti nimam več refluksa, ki je bil prej redni spremljevalec. Želodec in stvari okoli prebave so od prej tu in tam kak problem postale nekaj kar pozabiš, da obstaja.
Meni je tudi IF zakon. Najraje se držim 8/16 včasih 4/20. Ampak začetek je bil pa k**ba

Ergo zato tudi vprašanje glede sugar free pijač, da bi morda komu prav prišlo pregurati začeteke fastinga. Ko se enkrat fastinga navadiš je enostaven oz. že kar nekaj manjka, če ni na tedenskem sporedu.
OP za pravilni post si tole poglej
Poučen prispevek, fajn je razložil časovno kaj se dogaja med fastingom.
gruntfürmich je izjavil:
kolikor jaz vem, je 'stradanje' edina dokazana metoda za podaljševanje življenja.
Jaz se tudi čedalje bolj nagibam k tej trditvi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: TucoX ()

Ko bi ti vedel, kako škodljive so sugar free pijace, jih niti povohal ne bi.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: mtošev ()

mtošev ::
IL_DIAVOLO je izjavil:
Ko bi ti vedel, kako škodljive so sugar free pijace, jih niti povohal ne bi.
Kaj šele da izve kakšen politik. Takoj nam jih prepovejo.
Enkrat sem probal avtofagijo, pa ni dovolj dolg.

Zakaj bi stradal, da bi dlje živel?
Verjetno se pri dokaj zdravih osebah življenje podaljša za čas stradanja oziroma malček več ...
Verjetno se pri dokaj zdravih osebah življenje podaljša za čas stradanja oziroma malček več ...

Probaj pakrat (ali pa vsaj enkrat) recimo 36 ur posta. Kar naenkrat izgine tisto kljuvanje v kolenu... potem pa vztrajaš in ponoviš post čez kakšen teden in izgine kakšno kljuvanje v križu, načeti vid se popravi, zgaga izgine, napihnjenost izgine, koža se napne, začetki artritisa zginejo. Kot da bi z vsakim postom delal na sebi en mini servis.
Gre se bolj za kvaliteto življenja, kot za dolžino.

pegasus ::
En obrok na dan, pet obrokov na teden zadostuje :) Nisem še čisto tam, ampak imam zdaj dodatno motivacijo, da to dosežem.

Probaj pakrat (ali pa vsaj enkrat) recimo 36 ur posta. Kar naenkrat izgine tisto kljuvanje v kolenu... potem pa vztrajaš in ponoviš post čez kakšen teden in izgine kakšno kljuvanje v križu, načeti vid se popravi, zgaga izgine, napihnjenost izgine, koža se napne, začetki artritisa zginejo. Kot da bi z vsakim postom delal na sebi en mini servis.
Gre se bolj za kvaliteto življenja, kot za dolžino.
Verjetno tudi v bozicka verjames.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: TucoX ()

Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: TucoX ()

Ales78 ::
sladila so slaba za črevesje, pa tud ogabn okus je. Pol že raj pijem beli cukr.
Točno tole. Navdušencem nad sladkorjem, pa priporočam, da pri raznih jedeh in pijačah, pogledajo nalepko na izdelku (za 100g, se pravi neto teža izdelka / 100 x količina sladkorja v izdelku) in si natehtajo toliko sladkorja, da ga fizično vidijo. Potem ga probajte, takšno količino pojesti ;)
Pri raznih Coca-Colah in ledenih čajih(!) boste presenečeni in tudi, če ste to vedeli, je precej drugače, ko enkrat fizično vidite.
Travel is fatal to prejudice, bigotry, and narrow-mindedness, and many of our
people need it sorely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of
men and things cannot be acquired by vegetating in one little corner of earth.
people need it sorely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of
men and things cannot be acquired by vegetating in one little corner of earth.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Ales78 ()

Toliko se zdaj bojimo cukra tudi zaradi medijev, ko nas šopajo non stop o tem. Kako je pa bilo včasih?
Vse sladko, verjamem da sedaj ne bi mogel piti več čaja ali kave kot včasih, ko se je vse cukralo do neba. Ali pa sladice, če pogledam nazaj toliko sladkih rolad, štrudla, piškotov, biskvitov itd. koliko se je speklo in pojedlo, pa ti si ja nor. Pa non stop se je nekaj sladkega peklo, po celi vasi, se spomnim kot otrok kamorkoli sem šel, vse gospe so kar ponujale in vse tako sladko, da sedaj ne bi mogel jesti, ker je bilo too much.
Če samo pogledam stare recepte od mame, babice,... pa zdajle se bi vsi križal, koliko ene bele moke in sladkorja vsepovsod:)
Vse sladko, verjamem da sedaj ne bi mogel piti več čaja ali kave kot včasih, ko se je vse cukralo do neba. Ali pa sladice, če pogledam nazaj toliko sladkih rolad, štrudla, piškotov, biskvitov itd. koliko se je speklo in pojedlo, pa ti si ja nor. Pa non stop se je nekaj sladkega peklo, po celi vasi, se spomnim kot otrok kamorkoli sem šel, vse gospe so kar ponujale in vse tako sladko, da sedaj ne bi mogel jesti, ker je bilo too much.
Če samo pogledam stare recepte od mame, babice,... pa zdajle se bi vsi križal, koliko ene bele moke in sladkorja vsepovsod:)

Poglej še malo bolj nazaj, od rimljanov do praktično industrijske dobe je bil cukr samo za elite, raja ga je videla mogoče 1-2x letno, ko so oropali kak čebeljnak. Vnos cukra 1-2x letno je ok, to kar počnemo danes, ko je cukr praktično v vsaki žlici hrane, ni ok.

Rimljani so sladkali z medom, cukra niso imeli.
Sicer menim, da je bolje sladkati z navadnim cukrom kot umetnimi sladili.
Pa tu pa tam spiti kokakolo navadno, ne pa tisto zero.
Sicer menim, da je bolje sladkati z navadnim cukrom kot umetnimi sladili.
Pa tu pa tam spiti kokakolo navadno, ne pa tisto zero.
Zgodovina sprememb…

'umetno' slajene pijače pospešujejo tek. to je njihov glavni problem.

bm1973 ::
Plus, v ZDA se za sladilo uporablja ta koruzni sirup, ki "baje" blokira signal sitosti iz želodca do možganov.
Glede na njihovo industrijo hrane in debelost folka, bi kar verjel v to.
Glede na njihovo industrijo hrane in debelost folka, bi kar verjel v to.

shark_nm ::
Boš moral malo pogledate izsledke zadnjih raziskav. So daleč od nedolžnih. In vplivajo na delovanje živčevja in možganov. Res pa je da je velika večina tistih ki prisegajo na sladila že zdavnaj se odrekla možganom ;)

En obrok na dan, pet obrokov na teden zadostuje :) Nisem še čisto tam, ampak imam zdaj dodatno motivacijo, da to dosežem.
OMAD sem prakticiral med tednom kaksnih 5-6 let. Za vikende pac jes normalno z druzino.
Zdaj sem na drugi metodi in mi bolj odgovarja predvsem zaradi sportanja.

mr_chai ::
Dnevno spijem 2L coca-colo plastenko, pojem eno pizzo ali tri sirne bureke, včasih kakšen steak in potem še obisk McDonaldsa v večernih urah kjer spet pijem coca-colo, pojem 2 bigmaca, shrimp wrap in en sladoled McSundaeDeluxe z dvojnim prelivom.
Ta nezdravi način prehranjevanja poizkušam malo offsetat za vikende, ko si naredim kakšne štruklje z koromačem/peteršiljem, ali kakšno zelenjavno lazanjo. Včasih pojem res veliko, ampak nekako gre sedaj vseeno teža dol odkar sem bolj resno začel spet trenirati. Je pa res, da čokolade ne pojem več toliko kot sem jo včasih. Aja, pa da ne govorim o čokoladnem mleku, to sm cele kartone tega spil v enmu tednu. Vsak dan po 2 litra na eks če je blo treba.
Jetra so zamaščena, pankreas tudi. Visceralna maščoba je problem. Ampak sj bo, več športa...
Ni špas ta cukr, bo treba mal bl začet gledat na etiketo, ker v enih zadevah ga je res ogromno. Ni fajn če za 100x prekoračiš dnevno dozo.
Ta nezdravi način prehranjevanja poizkušam malo offsetat za vikende, ko si naredim kakšne štruklje z koromačem/peteršiljem, ali kakšno zelenjavno lazanjo. Včasih pojem res veliko, ampak nekako gre sedaj vseeno teža dol odkar sem bolj resno začel spet trenirati. Je pa res, da čokolade ne pojem več toliko kot sem jo včasih. Aja, pa da ne govorim o čokoladnem mleku, to sm cele kartone tega spil v enmu tednu. Vsak dan po 2 litra na eks če je blo treba.
Jetra so zamaščena, pankreas tudi. Visceralna maščoba je problem. Ampak sj bo, več športa...
Ni špas ta cukr, bo treba mal bl začet gledat na etiketo, ker v enih zadevah ga je res ogromno. Ni fajn če za 100x prekoračiš dnevno dozo.

Pojes en krof in moras sportat eno uro, da porabis to energijo. In to je samo glede energije - ce pozabimo druge slabe ucinke krofa. Ampak, ce so pa dobri

Zgodovina sprememb…
- spremenil: kixs ()

mr_chai ::

bo treba mal bl začet gledat na etiketoetiketa ni več glavno merilo. če je živilo ultraprocesirano, ti še etiketa ne pomaga veliko.
https://365.rtvslo.si/arhiv/tuji-dokume...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()

BRBR ::
gruntfürmich je izjavil:
bo treba mal bl začet gledat na etiketoetiketa ni več glavno merilo. če je živilo ultraprocesirano, ti še etiketa ne pomaga veliko.
https://365.rtvslo.si/arhiv/tuji-dokume...
Sam tolk, ko si že omenil, tudi na tv slo, je en pameten povedal, da ultraprocesirano še ne pomeni kar takoj zanič, celo, pomeni lahko povsem nasprotno. Se mi zdi v oni oddaji, Ugriznimo znanost ali nekaj takega.
Never underestimate the power of idiots in large groups.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BRBR ()

Da, tako kot "bio" zares pomeni "z več plesni in gnilobe" ;)
Sicer pa vidim da se danes na rtvslo oglašuje veskajjes.si ... za pogledat.
Sicer pa vidim da se danes na rtvslo oglašuje veskajjes.si ... za pogledat.

Pojes en krof in moras sportat eno uro, da porabis to energijo. In to je samo glede energije - ce pozabimo druge slabe ucinke krofa. Ampak, ce so pa dobri![]()
Dobrega krofa ze zelo dolgo nisem jedel. Ker edini dober krof je domac in se malenkost mlacen in sveze nabrizgan z marmelado

Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!

gruntfürmich je izjavil:
etiketa ni več glavno merilo. če je živilo ultraprocesirano, ti še etiketa ne pomaga veliko.
Odvisno kaj vzameš. Tudi direkt iz narave je lahko škodljivo. Whey, kreatin, magnezij itn. so megadodatki. Jaz kar sem zasledil teh pomislekov je problem, da imaš ljudi, ki so 95% na tem in da je teh zelo dosti ampak so vsi ekstrem. Malo nefer za ultraprocesirane zadeve v smislu ali je tabu ali pa samo stvar regulacije.
Kar se mene tiče kosilo (steak + solata), večerja (whey, kreatin, malo sadja, magnezij, vitamini) je težko premagljivo.

Kar se mene tice, ne rabim nobenih dodatkov, sploh pa ne v smislu da nadomesti hrano.
Zato so te diete taksen fail. Ne zmores v tem oknu zauzit hrane, ki bi jo moral in potem posegas po nizkokaloricnih dodatkih.
Zato so te diete taksen fail. Ne zmores v tem oknu zauzit hrane, ki bi jo moral in potem posegas po nizkokaloricnih dodatkih.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!

blackbfm ::
to te prehrambena industrija želi prepričat da rabiš 3-5 obrokov na dan.. glupost brez primere. potem pa folk ne zdrži 3h brez hrane mu postane slabo lol, in še na zobovje ti vseka, kamen karies, saj encimi v slini sploh nimajo časa odplaknit

Danes mulci na malici: nalivajo se z ledenim čajem, čikajo kot nori - ko sem sam hodil v srednjo, je kaka polovica čikala, samo se mi zdi da ne toliko kot danes.
Ne vem, dosti bolj zdravo bi bilo, da bi si pojedli sendvič in burek ter spili pir, ampak ga ne smejo, ga pa dobijo v pajzlih sicer brez problema ...
Pa nalivanje z red bulli in surogati, sem probal red bull enkrat v življenju, zgolj požirek. Kot da bi pil nekvalitetne tekoče bombone.
Namesto vseh teh brezalkoholnih sladkih pijač, raznoraznih vod z okusom, bi bilo za mulce dosti bolje spiti pri malici brezalkoholni pir, ali radensko ali kako drugo mineralno vodo, nisem pa še nikjer zasledil v štacunah, da bi imeli polliterske plastenke v hladilniku, cena pa je tričetr plastenke od 1,5 L.
Ne vem, dosti bolj zdravo bi bilo, da bi si pojedli sendvič in burek ter spili pir, ampak ga ne smejo, ga pa dobijo v pajzlih sicer brez problema ...
Pa nalivanje z red bulli in surogati, sem probal red bull enkrat v življenju, zgolj požirek. Kot da bi pil nekvalitetne tekoče bombone.
Namesto vseh teh brezalkoholnih sladkih pijač, raznoraznih vod z okusom, bi bilo za mulce dosti bolje spiti pri malici brezalkoholni pir, ali radensko ali kako drugo mineralno vodo, nisem pa še nikjer zasledil v štacunah, da bi imeli polliterske plastenke v hladilniku, cena pa je tričetr plastenke od 1,5 L.
Zgodovina sprememb…

IL_DIAVOLO je izjavil:
Kar se mene tice, ne rabim nobenih dodatkov, sploh pa ne v smislu da nadomesti hrano.
Ne, kamot lahko. Je pa verjetno odvisno od enega do drugega. Ti imaš verjetno genetiko, da si tudi v letih b.p. fit, jaz je nimam. Da po 40 nisem okrogel in dosegam kar se meni zdi ideal počutja moram kar paziti, takrat ko so običajni dnevi, ko ni nekih fešt ali dopustov. Pri meni s klasično dieto, če res pazim in se zelo držim nazaj vzdržujem, vse fešte pa me kipnejo. Če ne pazim in jem po občutku sem vedno bolj lačen in vedno več pojem.
Zakaj je taka dieta fail, če mi deluje si težko razlagam? Mislim pa ne pravim, da vsak dan jem steak in solato potem pa hrano za regeneracijo, to je menda jasno. Samo pravim, da če narediš kaj zase v smislu treninga težko izboljšaš, še posebej, če imaš problem s kilami, katerega ti več kot očitno nimaš.
Morda samo ne razumeš, da so med ljudmi razlike, kakor tudi med definicijami kaj je za koga OK telo?

mit3k ::
Probaj pakrat (ali pa vsaj enkrat) recimo 36 ur posta. Kar naenkrat izgine tisto kljuvanje v kolenu... potem pa vztrajaš in ponoviš post čez kakšen teden in izgine kakšno kljuvanje v križu, načeti vid se popravi, zgaga izgine, napihnjenost izgine, koža se napne, začetki artritisa zginejo. Kot da bi z vsakim postom delal na sebi en mini servis. Gre se bolj za kvaliteto življenja, kot za dolžino.
Točno to, tudi apetit se kar naenkrat čudežno zmanjša. Ampak večina moških tega ni sposobna, pač slabiči, ki se niti cigaretom in drugim razvadam ne zmorejo odpovedat.

Stradajo slabiči. Tisti ki se pa zavedamo da moraš na določeni meji potegniti crto in se dejansko začeti gibati vec, pa se ne rabimo posluževati diet, ampak dejansko uzivati v apetitu in dobri hrani

Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zajtrk (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Loža | 84362 (35863) | xyz248 |
» | Zdravniki- 1 obrok na dan (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 7168 (4168) | GabrieLeo |
» | Autofagija - Dieta - Nobelova nagrada...izkusnje (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 16983 (14931) | anketar |
» | Raziskava: zmanjšan energijski vnos koristi zdravju (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 16864 (13314) | Semafor |
» | Sladkor (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 30798 (26783) | FiReFTW |