» »

Sodna izvršba

Sodna izvršba

Dragon00 ::

Pozdravljeni.

Ker se prvič srečujem s tako situacijo me zanima sosledje dogodkov ko je govora o sodni izvršbi. Upnik zaradi nastalih dolgov zadevo preda sodišču. Vse jasno. Kako pa gre od tu naprej; ti sodišče naloži nek zadnji rok do katerega morajo biti dolgovi poplačani ali imaš že takoj naslednji dan opravka z rubežniki ipd? Kako je v primeru če nisi lastnik nepremičnine in živiš podnajemniško ali pri starših? Se potem (bog ne daj) dolg "prenese" na njih? Vsaka koristna informacija bo dobrodošla.

Hvala za odgovore.

fur80 ::

Se mi zdi, da se najprej vsedejo na račun. Če tam dobivaš kaj gor več od minimuma, ti vzamejo. Je pa odvisno od zneska in kdo toži. ;)
Smo že imeli debate tukaj, naj bi bilo za vse enako in po istem postopku, samo iz mojih izkušenj ni tako.
Npr. zavarovalnica se mi zdi Triglav za polomljen tuj avto, je bila vrednost okoli 15 000EUR, nekaj maleg je bilo odplačanega skozi leta, nekaj so trgali iz računa, letos se po 15 ali 20 in več letih odpisali še zadnjih 2500EUR in kolega je bil tudi lastnik nepremičnine in živel sam.
Imam starejšega frenda, ki so mu lani zaradi dolga 230EUR, takoj šli na prodajo nepremičnine, pa se je prej poplačalo in obvestilo cenilca.

Aja dolg se ne prenese na starše, če si polnoleten. :D Edino, če sta ti poroka in gre za kredit.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fur80 ()

Telbanc ::

A kdo ve. zakaj se banke izogibajo klientov, ki majo zablokirane račune, izvršbe.....Ali imajo zaradi tega več stroškov? Berem, kako banke nočejo odpret računov takim.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

čigra ::

Telbanc je izjavil:

A kdo ve. zakaj se banke izogibajo klientov, ki majo zablokirane račune, izvršbe.....Ali imajo zaradi tega več stroškov? Berem, kako banke nočejo odpret računov takim.

Odpri račun pri recimo N26 in basta!
(sicer pa mislim, da OTP ne kompliciran kaj preveč pri odprtju računa nekomu, ki ima izvršbo)

kuglvinkl ::

Telbanc je izjavil:

Verjetnost defaulta je vecja. Pa racun se gre,kredit pa tezje.
Your focus determines your reallity

Ales ::

Dragon00 je izjavil:

... živiš podnajemniško ali pri starših...

Rubi se lahko stvari na tvojem naslovu bivališča. Če si v skupnem gospodinjstvu s starši, lahko npr. rubijo TV in če je ta slučajno njihov, bodo morali lastništvo dokazati starši.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Večji polog gotovine na bančni račun (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20977441 (17293) edi123
»

Delavska hranilnica mi zapira račun (strani: 1 2 3 )

11729138 (19726) Utk
»

Evropska komisija predlaga sledljivost kripto transakcij (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Kriptovalute
7515414 (11075) poweroff
»

Izvršba na bančnem računu (strani: 1 2 )

9133189 (30470) OZZY
»

Kaj narediti s prihranki (strani: 1 2 3 )

11126344 (23052) M.B.

Več podobnih tem