Forum » Problemi človeštva » LIDL je postal kr neki (pa tudi ostali)
LIDL je postal kr neki (pa tudi ostali)

iKst_ ::
Kaj ima anoreksija tukaj veze? A nismo že obdelali energijske bilance? Energija je energija.

BCSman ::

veze ma to da imajo zanič razmerje. razen ce se moraš zredit
Nehaj že enkrat nabijati ta bro science no. Razmerje makro hranil nima nobene veze pri pridobivanju ali izgubi teže. Pomembno je izključno to koliko energije zaužiješ.

tony1 ::

Djole ::

blackbfm ::
Nehaj že enkrat nabijati ta bro science no. Razmerje makro hranil nima nobene veze pri pridobivanju ali izgubi teže. Pomembno je izključno to koliko energije zaužiješ.
haha noben bro science ampak objektivna dejstva.. overdosanje s hidrati in nabijanje inzulina rezultatira v tem da se bos prenažiral. in imel vsaj 20 kil preveč. ampak tebi to ne škodi

floyd1 ::
Mi smo večkrat naleteli na pokvarjeno piščančje meso (prsa ponavadi jemlje moja...) že po par dni pred rokom, je zasmrdelo. Potem pa te mine za lep čas do piščanca, ko te ta vonj zajame:D. Ne vem kje je vzrok, morda tudi pri dostavi blaga in ne pravočasnega pospravljanja v hladilnike in meso stoji in se otopli pa se začne kvarit...
Popolnoma enaka izkušnja iz lokalnega hoferja. Že vsaj 4x to leto, prej pa nikoli. Nekje se jim zgleda prekine "hladna veriga", rok uporabe je bil vedno ok.

haha noben bro science ampak objektivna dejstva.. overdosanje s hidrati in nabijanje inzulina rezultatira v tem da se bos prenažiral. in imel vsaj 20 kil preveč. ampak tebi to ne škodi
Potem verjetno ne bo težko najti kakšne raziskave, ki to potrjuje?
Tukaj je nekaj takih, ki pravijo, da se motiš. Human randomize control trialsi, ki pravijo, da ni razlike med različnimi razmerji makro hranil.
https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/N...
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/2946659...
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/2067955...
Pa še nekaj glede špic inzulina:
https://jamanetwork.com/journals/jamane...
"Conclusions and Relevance A personalized diet targeting a reduction in PPGR did not result in greater weight loss compared with a low-fat diet at 6 months. Future studies should assess methods of increasing dietary self-monitoring adherence and intervention exposure."
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/3435288...
"Data on 43 cohorts from 34 publications, totaling 1,940,968 adults, revealed no consistent differences in BMI when comparing the highest with the lowest dietary GI groups."

blackbfm ::
kaj pol jamrate o kvaliteti lidlove hrane ce ni razlike.. jej makarone 10x na dan, boš mel idealne nivoje inzulina in optimalno težo. pa še lačen ne bos. problem rešen

Kdo jamra? Malo si zamešal pomoje. Jaz nič ne jamram, z veseljem kupujem v Lidlu.
Tale konkretna debata sicer nima veze z Lidlom ampak z bluzenjem nekaterih, da je uravnotežena hrana draga, junk pa poceni.
Pa še enkrat. Ni važno kolikokrat ješ makarone. Važno je koliko jih poješ.
Tale konkretna debata sicer nima veze z Lidlom ampak z bluzenjem nekaterih, da je uravnotežena hrana draga, junk pa poceni.
Pa še enkrat. Ni važno kolikokrat ješ makarone. Važno je koliko jih poješ.

Horas ::
IL_DIAVOLO je izjavil:
Testenine in sir ni uravnotežen obrok, se posebej če to ješ veckrat na teden, še vedno se pa naješ in celo pridobivaš na teži.
Na teži pridobivaš zaradi viška kalorij. Nima veze kaj ješ, važna je količina. Lahko ješ cel dan sladkor na žlico ali piješ olje iz kozarca, pa se ne boš zredil, če porabiš več kot si pojedel.
Kar se pa uravnotežene hrane tiče pa testenine s sirom niso slabe. Kot sem napisal. Solidno razmerje med beljakovinami, OHji in maščobami, relativno veliko vlaknin, sploh, če vzameš polnozrnate testenine. Malo je odvisno od vrste in količine sira. Pa kakšna zelenjava zraven ne bi škodila. Ampak v osnovi precej soliden obrok.
Ni vse v tezi, ampak tudi v zdravju. Mocna oseba je lahko bolj zdrava od suhe.
Da ne bo res kdo nasedel agendi calories in calories out. BS.
ti to resno? upam da si sarkastičn.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

starfotr ::
Ni važno kolikokrat ješ makarone. Važno je koliko jih poješ.
Če jaz 5x na dan jem makarone, 7 dni v tednu v količinah, da bo energije dovolj in ne preveč, je to po tvoje v redu. Pa ni.
Glej. Ne pametuj preveč, saj so že pred tabo ugotovili da je treba jesti uravnoteženo in raznovrstno ter pestro prehrano.
In ko že nabijaš, zajtrk je pomemben obrok in ti zagotavlja, da nisi stalno lačen čez dan. Torej se izogneš grickanju vsega ostalega.

Če jaz 5x na dan jem makarone, 7 dni v tednu v količinah, da bo energije dovolj in ne preveč, je to po tvoje v redu. Pa ni.
Sicer nisem nikjer napisal, da je to uravnotežen obrok. Če bi dejansko prebral moj post bi videl, da sem omenjal makarone z piščancem in brokolijem ter malo olja.
Ampak ja, če že sprašuješ. Polnozrnati makaroni 7 dni v tednu so čisto soliden obrok, ki zadosti praktično vsem potrebam človeškega telesa. Ni optimalno, ampak verjetno boljše kot prehrana 50% ljudi v Sloveniji. Definitivno pa boljše kot vrečka Smokija, s katero smo makarone primerjali.
In ko že nabijaš, zajtrk je pomemben obrok in ti zagotavlja, da nisi stalno lačen čez dan. Torej se izogneš grickanju vsega ostalega.
Vir: Tazadna številka Lady? :) Ne, zajtrk sam po sebi ni nič bolj pomemben kot kak drug obrok. Pa tako kot pri ostalih obrokih je pomembno predvsem kaj in koliko poješ.

paradajzos ::
Če jem zajtrk, sem prej lačen, kot če ga preskočim. Če za kosilo pojem keto obrok, me popoldne in zvečer manj mikajo prigrizki, kot če imam za kosilo ogljikove hidrate.
Se pravi - če jem keto, bom pojedel manj, ker ne bom čutil tako močne potrebe po hrani. In to na koncu tudi štima z bilanco kalorij - keto pomaga, da poješ manj in da kuriš maščobe in ne ogljikove hidrate.
Se pravi - če jem keto, bom pojedel manj, ker ne bom čutil tako močne potrebe po hrani. In to na koncu tudi štima z bilanco kalorij - keto pomaga, da poješ manj in da kuriš maščobe in ne ogljikove hidrate.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: paradajzos ()

denabiker ::
Glej. Ne pametuj preveč, saj so že pred tabo ugotovili da je treba jesti uravnoteženo in raznovrstno ter pestro prehrano.
In če nisi bil ful fizično aktiven prejšnji dan in da si v poznih srednjih letih, malo kdo še sploh čuti potrebo takoj po zbujanju po hrani. OK, pustimo otroke, ko so v intenzivni rasti, ko so skos lačni.
Sam osebno sploh ne čutim lakote zjutraj/dopoldne, samo tekočina, limonada z medom, kava/čaj, pa kakšen košček sladkega recimo čokolada, mogoče malo sadja, zdajle pašejo domače jabolke. V času kosila pa mi že malo malo paše kaj pojest, sploh pa ne obilno kosilo. Konec dneva imam komaj močan apetit.
Eni strokovnjaki pravijo, poslušaj svoje telo in ga ne sili v neke 5 x obroke na dan. Kot za diabetike pravijo, da morajo jesti 5 x na dan. WTF? To še stroka pravi, kar se mi zdi fukjeno.

denabiker ::
In če nisi bil ful fizično aktiven prejšnji dan in da si v poznih srednjih letih, malo kdo še sploh čuti potrebo takoj po zbujanju po hrani. OK, pustimo otroke, ko so v intenzivni rasti, ko so skos lačni.
Sam osebno sploh ne čutim lakote zjutraj/dopoldne, samo tekočina, limonada z medom, kava/čaj, pa kakšen košček sladkega recimo čokolada, mogoče malo sadja, zdajle pašejo domače jabolke. V času kosila pa mi že malo malo paše kaj pojest, sploh pa ne obilno kosilo. Konec dneva imam komaj močan apetit.
Edino, če bom fizično aktiven tisti dan, te pojem tak ornk kmečki zajtrk, 4-6 jajc, na masti z ocvirki, sir, malo zelenjave ali vložena zelenjava (paprika feferoni itd.), kruh,... in to me drži do večera.
Eni strokovnjaki pravijo, poslušaj svoje telo in ga ne sili v neke 5 x obroke na dan. Kot za diabetike pravijo, da morajo jesti 5 x na dan. WTF? To še stroka pravi, kar se mi zdi fukjeno.

paradajzos je izjavil:
Če jem zajtrk, sem prej lačen, kot če ga preskočim. Če za kosilo pojem keto obrok, me popoldne in zvečer manj mikajo prigrizki, kot če imam za kosilo ogljikove hidrate.
Logično, da kuriš več maščobe. Ampak jo tudi poješ več. Maščoba, ki jo kuriš na keto je v prvi vrsti tista iz hrane. Če si v deficitu pa kuriš praktično enako maščobe kot, če si v enakem deficitu pri hrani, ki vsebuje veliko OH.
Koliko te mikajo prigrizki ne vem. Ampak zgoraj imaš eno od številnih raziskav, ki pravijo, da je za hujšanje praktično vseeno ali večino kalorij dobiš iz maščob ali OH.

starfotr ::

IL_DIAVOLO ::
IL_DIAVOLO je izjavil:
Testenine in sir ni uravnotežen obrok, se posebej če to ješ veckrat na teden, še vedno se pa naješ in celo pridobivaš na teži.
Na teži pridobivaš zaradi viška kalorij. Nima veze kaj ješ, važna je količina. Lahko ješ cel dan sladkor na žlico ali piješ olje iz kozarca, pa se ne boš zredil, če porabiš več kot si pojedel.
Kar se pa uravnotežene hrane tiče pa testenine s sirom niso slabe. Kot sem napisal. Solidno razmerje med beljakovinami, OHji in maščobami, relativno veliko vlaknin, sploh, če vzameš polnozrnate testenine. Malo je odvisno od vrste in količine sira. Pa kakšna zelenjava zraven ne bi škodila. Ampak v osnovi precej soliden obrok.
Ni vse v tezi, ampak tudi v zdravju. Mocna oseba je lahko bolj zdrava od suhe.
Da ne bo res kdo nasedel agendi calories in calories out. BS.
ti to resno? upam da si sarkastičn.
Ti ki si na tortiljah, rizu in piščancu cel dan, pa sploh ne govori

Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Horzen ::
Glede na to da se je tema že popolnoma izrodila v štetje kalorij bom še jaz pokomentiral da žrem pico že od sobote. Kupljeno iz večih različni mest, včeraj zvečer pa sem svojo doma speku. Kupu nekatere sestavine v Lidlu seveda. Neke pa v Merkatorju, je blo treba porabit ker je blo že pred časom kupljeno.
Skratka take dobre pice ne moreš dobit v štacuni, pa bi marsikdaj pasala da bi tisto zamrznjeno enostavno prnesu domov pa speku. Tko pa moraš paradajzov zos prpravit, pa testo umesit, vse to trajaa... cerka 2 ure, pa še 1 uro da vse skupaj pospraviš.
Zakaj sem speku svojo, čeprav sn len k ps. Ker sem odprl konzervo pelatov iz lidla in sn mislu narest večjo količino ''Vodka'' sauce. Vendar so pelati zadišal tko k more, sn takoj vedu da je treba nardit pico. Ker prejšnja konzerva pelatov je bila nezačinjena in kisla... zgledalo da je bila čisto neka druga sorta paradajza noter. Tko da ja, za moje pojme paradajz naredi ali pa za-j pico. More bit tak prijeten zos da ga lahko piješ kot samega kot sok.
Skratka take dobre pice ne moreš dobit v štacuni, pa bi marsikdaj pasala da bi tisto zamrznjeno enostavno prnesu domov pa speku. Tko pa moraš paradajzov zos prpravit, pa testo umesit, vse to trajaa... cerka 2 ure, pa še 1 uro da vse skupaj pospraviš.
Zakaj sem speku svojo, čeprav sn len k ps. Ker sem odprl konzervo pelatov iz lidla in sn mislu narest večjo količino ''Vodka'' sauce. Vendar so pelati zadišal tko k more, sn takoj vedu da je treba nardit pico. Ker prejšnja konzerva pelatov je bila nezačinjena in kisla... zgledalo da je bila čisto neka druga sorta paradajza noter. Tko da ja, za moje pojme paradajz naredi ali pa za-j pico. More bit tak prijeten zos da ga lahko piješ kot samega kot sok.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Razlika kvalitete med izdelki v trgovini (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 21961 (15787) | IL_DIAVOLO |
» | Eurospin vs Mercator (kvaliteta izdelkov) (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 57460 (35858) | gruntfürmich |
» | koliko € vam gre za hrano, na mesec? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 46030 (38823) | nobodyelse |
» | Uvožena hrana po trgovinah (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 78273 (72347) | ...:TOMI:... |