Forum » Programska oprema » Computer using agent
Computer using agent

nurmaln ::
ChatGPT in Claude sem prosil, da naredita neko manjšo spletno aplikacijo ki bi tekla na IIS in MSSQL. Vse ok.
Zdaj bi rad, da mi nek AI agent aplikacijo tudi namesti, se pravi da se nekako poveže na moj računalnik in sam namesti vse potrebno, na koncu pa mi samo še odpre brskalnik in vnese localhost link, da aplikacijo testiram.
Se pravi tudi če nič ne vem o IIS, o SQL, o strežnikih nasploh... on preveri če to laufa, če ne najde lahko sam namesti, etc.
Kakšna ideja kako bi se tega lotil? Če prav razumem ChatGPT in Claude tega ne znata / ne zmoreta / ne smeta.
Nekaj imam sicer v spominu da mi je nek AI razlagal, da lahko dam dostop preko anydesk pa bo vse zrihtal, samo tega ne najdem zdaj.
Zdaj bi rad, da mi nek AI agent aplikacijo tudi namesti, se pravi da se nekako poveže na moj računalnik in sam namesti vse potrebno, na koncu pa mi samo še odpre brskalnik in vnese localhost link, da aplikacijo testiram.
Se pravi tudi če nič ne vem o IIS, o SQL, o strežnikih nasploh... on preveri če to laufa, če ne najde lahko sam namesti, etc.
Kakšna ideja kako bi se tega lotil? Če prav razumem ChatGPT in Claude tega ne znata / ne zmoreta / ne smeta.
Nekaj imam sicer v spominu da mi je nek AI razlagal, da lahko dam dostop preko anydesk pa bo vse zrihtal, samo tega ne najdem zdaj.
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln
- spremenilo: nurmaln ()

UkrFTW!! ::
Če bi mu naročil, da naj ti napiše install program? Čeprav jaz si tega ne bi upal, da mi z neko random kodo serje po pcju.

Tody ::
Namestil ti bo sql bazo samo ne vrjamem da, ga bo sel sam downloadat, iis je dostikrat ze nameščen, kar je sicer ok ampak razni dostopi gesla in defoult nastavitve ostanejo kar pomeni varnostni rizik. Vibe koding at his best.

pixelzgaming ::
pa saj valda ni tako glup, da bo to delal na ne throwaway masini...
glede na to da ne zna sam neke osnovne install skripte skupaj spocat, pomoje je.
PC: Ryzen 7 3700X | 32GB DDR4 | 500GB NVMe | 10TB HDD | RX 6800 XT | W10
Server: i5 6500 | 32GB DDR4 | 256GB SSD | 14TB HDD | Proxmox VE
Server2: i7 4770 | 16 GB DDR3 | 128GB SSD | 16TB HDD | CasaOS
Server: i5 6500 | 32GB DDR4 | 256GB SSD | 14TB HDD | Proxmox VE
Server2: i7 4770 | 16 GB DDR3 | 128GB SSD | 16TB HDD | CasaOS

nurmaln ::
Ah, okolje mu že da tako da ga lahko izbrišem, ni to problem.
Tudi jasna navodila da za namestitev iis in msqsl, naprej pa mi začne pisat powershell ukaze katere naj uporabim. Do sem vse ok, problem se pojavi s troubleshootingom -
On da skripto, jaz jo vržem v powershell
Dobim nazaj error, ga skopiram in prilepim nazaj v chathpt
On pogleda error in napiše novo kripto katero jaz spet skopiram in zaženem...
Repeat until funny...
Namesto da bi on vse to sam, sem zdaj jaz za računalnikom da delam copy paste iz enega okencka v drugega, jaz sem njegova tajnica ?
Tudi jasna navodila da za namestitev iis in msqsl, naprej pa mi začne pisat powershell ukaze katere naj uporabim. Do sem vse ok, problem se pojavi s troubleshootingom -
On da skripto, jaz jo vržem v powershell
Dobim nazaj error, ga skopiram in prilepim nazaj v chathpt
On pogleda error in napiše novo kripto katero jaz spet skopiram in zaženem...
Repeat until funny...
Namesto da bi on vse to sam, sem zdaj jaz za računalnikom da delam copy paste iz enega okencka v drugega, jaz sem njegova tajnica ?
"I will be quoted in someone's signature,
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nurmaln ()

Tody ::
Model pojma nimas kaj delas... On statistično gleda kaj bi bilo fino dat, on ne razume, zadaj je matemtični model ki pravi 90 % možnosti je da je to prav kar je naredil. Ker ga trenutno ne mores hvala bogu povezat v svoj sistem pač on ne dobi error kode. Zato rabi tebe.

Legon ::

pegasus ::
format c: pa to ... Niti ne znam več teh ukazov pisat na učinkovit način. Mogoče pa rabim ai?

sbawe64 ::
format c: pa to ... Niti ne znam več teh ukazov pisat na učinkovit način. Mogoče pa rabim ai?![]()
To si lahko počel samo v času dosa in win9x/me.
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Telegram bo v aplikacijo vgradil GrokOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 2478 (1386) | Ales |
» | Umetno inteligenco največ uporabljamo za programiranjeOddelek: Novice / Ostale najave | 6563 (2552) | WizzardOfOZ |
» | Koliko uporabljate AI pri svojem delu? (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 6605 (1964) | Lkuch |
» | Jaz pa mislim, da bo ChatGpt izpodrinil programerje (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 62511 (21890) | SambaShare |
» | Kaj bi lahko šlo narobe, če odvetniki uporabljajo ChatGPTOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 9072 (3846) | netopypy |