Forum » Loža » Premalo časa - preveč hobijev
Premalo časa - preveč hobijev

Boomerang ::
Morda se še kdo najde v moji situaciji in ima kakšen dober nasvet.
Opažam, da imam preveč hobijev (čeprav jih ni tako veliko) in premalo prostega časa, da bi se ukvarjal z vsem. Poleg tega imam večino hobijev takih, da zraven potrebujem računalnik - s tem da že na šihtu sedim za ekranom.
1. Sprehodi, kolesarjenje, telovadba, tek - to počnem vsakodnevno (vsakokrat nekaj), drugače bi bil ves čas za ekranom. Za zdrav vživljenjski slog se priporoča vsaj 1 uro telesne aktivnosti.
2. Imam nekaj programerskih projektov. Ena ura programiranja običajno ni nič. Za nek viden rezultat je marsikdaj treba presedeti vsaj 2 uri (načrtovanje, googlanje, debuggiranje itd.).
3. Sklenil sem se naučiti nov tuji jezik. Spet potrebujem računalnik, da izbrskam slovnična pravila, izpišem povzetek, naredim nekaj vaj, poslušam kak clip za izgovorjavo itd. Za nek napredek bi se s tujim jezikom moral ukvarjati vsaj 1 uro dnevno.
4. Že dolgo igram kitaro. Prišel sem na idejo, da bi naučene pesmi spravil v notno črtovje in na papir. Za nek estetski in pregleden notni zapis spet potrebujem računalnik in vsaj pol ure časa.
Vse v enem dnevu ne gre. Točko 1 imam, če je le možno, vsakodnevno na todo listi. Točke 2,3,4, sem nekako razporedil na lihe in sode dneve v tednu, brez vikenda (ta je rezerviran za druge stvari). Ampak potem pride kakšen dan, ko imam več opravkov in prostega časa skoraj ni. Na koncu je teden naokoli preden pokljukam vso svojo todo listo. Sem si zadal prevelike cilje? Imam preveč hobijev in sem jih napačno razporedil? Kako vam uspeva koordinirati prosti čas in ukvarjanje s hobiji?
Opažam, da imam preveč hobijev (čeprav jih ni tako veliko) in premalo prostega časa, da bi se ukvarjal z vsem. Poleg tega imam večino hobijev takih, da zraven potrebujem računalnik - s tem da že na šihtu sedim za ekranom.
1. Sprehodi, kolesarjenje, telovadba, tek - to počnem vsakodnevno (vsakokrat nekaj), drugače bi bil ves čas za ekranom. Za zdrav vživljenjski slog se priporoča vsaj 1 uro telesne aktivnosti.
2. Imam nekaj programerskih projektov. Ena ura programiranja običajno ni nič. Za nek viden rezultat je marsikdaj treba presedeti vsaj 2 uri (načrtovanje, googlanje, debuggiranje itd.).
3. Sklenil sem se naučiti nov tuji jezik. Spet potrebujem računalnik, da izbrskam slovnična pravila, izpišem povzetek, naredim nekaj vaj, poslušam kak clip za izgovorjavo itd. Za nek napredek bi se s tujim jezikom moral ukvarjati vsaj 1 uro dnevno.
4. Že dolgo igram kitaro. Prišel sem na idejo, da bi naučene pesmi spravil v notno črtovje in na papir. Za nek estetski in pregleden notni zapis spet potrebujem računalnik in vsaj pol ure časa.
Vse v enem dnevu ne gre. Točko 1 imam, če je le možno, vsakodnevno na todo listi. Točke 2,3,4, sem nekako razporedil na lihe in sode dneve v tednu, brez vikenda (ta je rezerviran za druge stvari). Ampak potem pride kakšen dan, ko imam več opravkov in prostega časa skoraj ni. Na koncu je teden naokoli preden pokljukam vso svojo todo listo. Sem si zadal prevelike cilje? Imam preveč hobijev in sem jih napačno razporedil? Kako vam uspeva koordinirati prosti čas in ukvarjanje s hobiji?

Gogo ::
Manjka pomemben podatek: a si samski ali si vezan?
Gigabyte Aorus B550 Elite|Ryzen 3 3100|GeForce GT 1030|
TG Delta RGB 16GB CL 16|ADATA XPG SX8200 PRO 512GB NVMe SSD M.2|
Chieftec Photon Series 650W RGB ATX| Antec PerformanceOne P7 Silent Black|
TG Delta RGB 16GB CL 16|ADATA XPG SX8200 PRO 512GB NVMe SSD M.2|
Chieftec Photon Series 650W RGB ATX| Antec PerformanceOne P7 Silent Black|

OutOfTheBox ::
Optimiziraj glede na pomembnost in vse hobije daj v nek časovni okvir. Ene delaš redno (dnevno), druge na tedenski, 14-dnevnem ali mesečnem intervalu. Če ti vsega ne rata shendlat imaš preveč hobijev oz. zanimanj.
Prostega časa sploh ni... oz. ajd.. tista ura kolesarjenja na dan (pa še tisto je še varstvo istočasno) :)
Kako vam uspeva koordinirati prosti čas
Prostega časa sploh ni... oz. ajd.. tista ura kolesarjenja na dan (pa še tisto je še varstvo istočasno) :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()

IL_DIAVOLO ::
Pusti siht, vec kot ocitno nimas casa hodit na siht.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!

aborko ::
Verjetno je tole zadnje da pustiš šiht mišljeno v šali, ampak če je izvedljivo bi jst malo raziskal tudi to smer, sploh če ti hobiji prinesejo še kaj zasužka. Torej coast fire: https://walletburst.com/tools/coast-fir...

pegasus ::
Kombiniraš in prioritiziraš. Vse štiri točke lahko združiš v vlogi npr. turističnega vodnika.

Grizzly ::
1) in 3) se do neke mere da združiti. Greš po opravkih ali ven na sprehod in v mislih opisuješ stvari, ki jih vidiš: To je drevo. Ovo je drvo. Das ist ein Baum. This is a tree. Ko neke zadeve ne znaš poimenovati, si jo zabeležiš in doma pogledaš v slovar. Kasneje dodaš še kakšen stavek in videno stvar opišeš. Tako lahko ponavljaš že naučene jezike in se učiš nove. Sčasoma ti to postane rutina in se naučiš razmišljati v tujem jeziku.
2) Programiranje morda rezerviraš za deževne dni. Takrat lahko programiraš tudi cel popoldan.
4) Igranja kitare se lahko lotiš zvečer. Če vsak dan ponoviš in zapišeš eno pesem, je to 365 pesmi v letu / 257 brez vikendov.
2) Programiranje morda rezerviraš za deževne dni. Takrat lahko programiraš tudi cel popoldan.
4) Igranja kitare se lahko lotiš zvečer. Če vsak dan ponoviš in zapišeš eno pesem, je to 365 pesmi v letu / 257 brez vikendov.

Glugy ::
Če imaš zelo prijaznega šefa ( ni to v navadi ) se lahko kdaj zmeniš še za kakšen dodatne neplačan dopust povrh vsega. Denarja imaš potem nekaj manj ampak če ti čas več pomeni potem je smiselno. To je v teoriji..v praksi pa ja šefi neradi dajo dodatn dopust ker že tako po privzetem premalo folka najemajo pa rajš silijo da folk dela nadure.

Ganon ::

MaTr1x ::
Že če imaš blizu šiht (do 25 km), je to 9 ur. Spati je dobro 7 ur, čeprav če moraš vstati ob 5:00 ali celo 15min prej, je to zelo težko, če si zvečer rad za računalnikom. Ker to se potem vsak večer hitro zavleče do 23-0h in imaš samo še 5-6 ur. Potem pa še poletna vročina pri kateri je težko zaspat pred polnočjo. Ampak računajmo vseeno 6 ur spanja med tednom.
Tako da skupaj 15 ur, ostane ti 9 ur. Pa teh 9 ur lahko tudi komot razpoloviš, ker imaš popoldne še druge obveznosti.
Tako da 4 ure za hobije. Šiht in hobiji načeloma ne gredo skupaj. Mogoče za vikend, če imaš to srečo da ne delaš v sobotah.
Tako da skupaj 15 ur, ostane ti 9 ur. Pa teh 9 ur lahko tudi komot razpoloviš, ker imaš popoldne še druge obveznosti.
Tako da 4 ure za hobije. Šiht in hobiji načeloma ne gredo skupaj. Mogoče za vikend, če imaš to srečo da ne delaš v sobotah.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: MaTr1x ()

Furbo ::
Problem je očiten, zgleda hodiš v službo. Spokaj se na socialo for the win.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Comandante ::
@OP.
Imam podoben problem, s tem da imam še dva mala otroka in partnerko, ki ima svoje podjetje in dela precej več kot standardnih 40 ur tedensko.
To rešim tako, da si recimo enkrat na mesec vzamem dopust in se ukvarjam s hobijem. To je recimo temu moj minimum, da se mi ne zmeša. Preostanek časa pa sem ali v službi, ali pa s familijo (doma ali na dopustu).
Šport poskušam vsaj za silo prakticirati večkrat tedensko, ker je to pomembno za zdravje. Po možnosti vključim otroke, koliko pač gre. Vse ostalo dosti redkeje, včasih 1x mesečno, včasih 1x na pol leta. Če ni časa, ni časa. Nazadnje sem imel *dovolj* časa med korono, ko sem prisilno bil na 20% delovniku.
Tako pač je. Sprijazni se, da bo samo še slabše, ko boš imel familijo (če je še nimaš). Ne si naložit preveč dela, da ti ne udari na zdravje (burnout ni zabaven).
Imam podoben problem, s tem da imam še dva mala otroka in partnerko, ki ima svoje podjetje in dela precej več kot standardnih 40 ur tedensko.
To rešim tako, da si recimo enkrat na mesec vzamem dopust in se ukvarjam s hobijem. To je recimo temu moj minimum, da se mi ne zmeša. Preostanek časa pa sem ali v službi, ali pa s familijo (doma ali na dopustu).
Šport poskušam vsaj za silo prakticirati večkrat tedensko, ker je to pomembno za zdravje. Po možnosti vključim otroke, koliko pač gre. Vse ostalo dosti redkeje, včasih 1x mesečno, včasih 1x na pol leta. Če ni časa, ni časa. Nazadnje sem imel *dovolj* časa med korono, ko sem prisilno bil na 20% delovniku.
Tako pač je. Sprijazni se, da bo samo še slabše, ko boš imel familijo (če je še nimaš). Ne si naložit preveč dela, da ti ne udari na zdravje (burnout ni zabaven).

Boomerang ::
Ne razumem, kakšno vezo ima podatek, ali imam partnerko ali morda še otroke. Čas v vseh situacijah teče enako hitro in dan se zaključi po 24-ih urah.
Glede službe nisem nikjer omenil, da mi je višek - ravno nasprotno. Delo imam zelo razgibano, veliko prilagodljivost in ogromne prednosti, tudi zelo veliko se naučim ob delu. Tako da pametovanje glede šihta, ne vodi nikamor.
Kolikor vem, je znanje programiranja lahko velika prednost pri delu/karieri in delo na lastnih projektih je način učenja. V tem ne vidim problema.
Podobno kot znanje programiranja, tudi znanje tujih jezikov velikokrat pride prav - ne samo pri delu, ampak tudi v marsikateri zasebni situaciji.
Nekaj vsakodnevne telesne aktivnosti nasplošno pomaga... človek je bolj skoncentriran, lažje razmišlja, bolje spi... da ne omenjam boljšega splošnega počutja in manj zdravstvenih problemov.
Glede službe nisem nikjer omenil, da mi je višek - ravno nasprotno. Delo imam zelo razgibano, veliko prilagodljivost in ogromne prednosti, tudi zelo veliko se naučim ob delu. Tako da pametovanje glede šihta, ne vodi nikamor.
Kolikor vem, je znanje programiranja lahko velika prednost pri delu/karieri in delo na lastnih projektih je način učenja. V tem ne vidim problema.
Podobno kot znanje programiranja, tudi znanje tujih jezikov velikokrat pride prav - ne samo pri delu, ampak tudi v marsikateri zasebni situaciji.
Nekaj vsakodnevne telesne aktivnosti nasplošno pomaga... človek je bolj skoncentriran, lažje razmišlja, bolje spi... da ne omenjam boljšega splošnega počutja in manj zdravstvenih problemov.

Ganon ::

velikBrokoli ::

Glugy ::
Če delaš 8 ur in spiš 6 ur ti ostane 10 ur časa za hobije, kar je zelo veliko.![]()
Če delaš od doma mogoče. Sicer pa priprava na službo ob 5ih zjutraj če ne prej. Ob 6h začetek, potem do 14 delat, če imaš to srečo da ti ne dajo nadur za delat skor vsak teden nekajkrat ampak recimo da nimaš nadur. Preden prideš domov pa prideš k sebi pa da si skuhaš, poskrbiš za domače ljubljenčke je takoj ura 16-16:30. To je če nimaš nobene obveznosti. Če imaš obveznost hitro skoči ura do 18-19:00 ampak recimo da jih nimaš. Če Imaš punco / prijatelje se jim verjetno tud posvetiš pa pogovarjaš z njimi vsaj dve uri. Tako da pred 18:00 tud če si hiter praktično nimaš časa. Ob 21:00 bi mogu it pa spat da spiš tko k se za gre. To je če nisi eden izmed tistih ki rabijo kakšne pol ure do uro več kot 8 ur spanca. Torej imaš koliko ur? ja 3 ure imaš v povprečju realnega prostega časa s katerim lahko res prosto razpolagaš. To je če te ne gonijo v službi tok da nimaš energije pa ne rabiš še kakšnega vmesnega kinkanja popldne.
Nismo vsi mamini sinčki da bi nam ženske mogle kuhat pa pospravljat pa nevem kaj še vse.

Machete ::
To sploh ni veliko hobijev. Hobijev ima lahko človek 30. Fora je samo, da pač hobiraš, ko lahko - ko ti znese in ti paše. Kaj bi o tem še lahko povedali res ne vem. Da pa vsi vključujejo buljenje v računalnik, pa je tvoj problem.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Machete ()

Legon ::
Temu se v prvi vrsti reče wellcome to adoulthood. To je pač normalna tranzicija. Ko dodaš v enačbo otroke in družino potem se pač prioritete morajo spremenit. Deloma se spremenijo hobiji, zdaj ko otroci počasi rastejo pa postanejo številni tudi skupna aktivnost. Ogromno aktivnosti pa je nekje na backlogu in čaka naslednje življenje.

Eduardo ::

c3p0 ::
Ne razumem, kakšno vezo ima podatek, ali imam partnerko ali morda še otroke. Čas v vseh situacijah teče enako hitro in dan se zaključi po 24-ih urah.
Marsikomu so froci hobi in zahtevajo ukvarjanje 24/7. Efekt je pogosto kontra, razvajeno "derište", ki zna sicer super klavir, ples in angleško (starši vozijo tudi na 4 aktivnosti + druženja in sleepovers), bo pa vedno attention seeking sonček, ker je pač center vesolja. Jaz jih zato nimam, imam druge hobije.
Pustil sem npr. največjo stranko na račun manj denarja, več časa za hobije. Delam le še remote. Nimam kreditov, da bi rabil 9to5. Vse se da, če se hoče. Optimizacija. Nekateri pa se pritožujejo do penzije, oz. infarkta. V penziji pa ugotovijo, da so že čisto fuč, se jim nič ne da in večina hobijev odpade, kaj šele potovanja.
3. Hobi, ki dejansko nosi denar ima načeloma predost.
4. Hobi, ki troši čim več denarja je na drugem mestu.
Najboljše je tako ali tako, če je "služba" hobi. To pa pogosto pomeni, da delaš sam to kar te veseli in nisi vezan na zaposlovalca, kaj šele neko pisarno/9to5.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: c3p0 ()

Horas ::
seved aima veze! ker, če si samski pa jokaš o pomanjkanju časa potem si trol al pa....
kako lahko nekateri s 2-3 otroci furamo šiht, zakonske obveznosti, s otroci karse tiče šolanje+ druženje.... in potem naši hobiji. prosim.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

alešhojs ::
Predvidevam, da si star tam cca 25 in te je butnila realnost vstopa v odraslo življenje..
Vse pač ne gre in moraš prioritizirat. Men šport požre kar nekaj časa, ki ga bi sicer raje zabil za kak drug hobi, ampak mi ni vseeno za zdravje (tako fizično kot tudi mentalno). Potem so tu še razni errandi, prehranjevanje in hišna opravila, tako da ti na koncu med tednom ostane 1-2 uri časa zase.
Jebiga tak je lajf in 90% ljudi živi na tak način do penzije. Še zmeraj bolje, kot celodnevno delo na plantaži bombaža za par kosov kruha, al pa garanje v frabrkah 12 ur na dan 6 dni na teden kot so to delal v preteklosti
Počaki, da boš mel še froce in si zabetoniraš urnik še za naslednjih 15 let
Vse pač ne gre in moraš prioritizirat. Men šport požre kar nekaj časa, ki ga bi sicer raje zabil za kak drug hobi, ampak mi ni vseeno za zdravje (tako fizično kot tudi mentalno). Potem so tu še razni errandi, prehranjevanje in hišna opravila, tako da ti na koncu med tednom ostane 1-2 uri časa zase.
Jebiga tak je lajf in 90% ljudi živi na tak način do penzije. Še zmeraj bolje, kot celodnevno delo na plantaži bombaža za par kosov kruha, al pa garanje v frabrkah 12 ur na dan 6 dni na teden kot so to delal v preteklosti
Počaki, da boš mel še froce in si zabetoniraš urnik še za naslednjih 15 let

Legon ::
Če nikjer ne vidiš problema, zakaj potem odpiraš temo? Da malo trolaš v tri dni?

bm1973 ::
Pustil sem npr. največjo stranko na račun manj denarja, več časa za hobije. Delam le še remote. Nimam kreditov, da bi rabil 9to5. Vse se da, če se hoče. Optimizacija. Nekateri pa se pritožujejo do penzije, oz. infarkta. V penziji pa ugotovijo, da so že čisto fuč, se jim nič ne da in večina hobijev odpade, kaj šele potovanja.
Sam sem šel iz developmenta v support. Porihtal stvari, in nimam dela. Edino, ko inženiring tim iz Indije naserje nekaj novega, je malo štale...
So moji hobiji kar med službo, no celo z 2 službama trenutno.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bm1973 ()

Twixz ::
Če delaš 8 ur in spiš 6 ur ti ostane 10 ur časa za hobije, kar je zelo veliko.![]()
Če delaš od doma mogoče. Sicer pa priprava na službo ob 5ih zjutraj če ne prej. Ob 6h začetek, potem do 14 delat, če imaš to srečo da ti ne dajo nadur za delat skor vsak teden nekajkrat ampak recimo da nimaš nadur. Preden prideš domov pa prideš k sebi pa da si skuhaš, poskrbiš za domače ljubljenčke je takoj ura 16-16:30. To je če nimaš nobene obveznosti. Če imaš obveznost hitro skoči ura do 18-19:00 ampak recimo da jih nimaš. Če Imaš punco / prijatelje se jim verjetno tud posvetiš pa pogovarjaš z njimi vsaj dve uri. Tako da pred 18:00 tud če si hiter praktično nimaš časa. Ob 21:00 bi mogu it pa spat da spiš tko k se za gre. To je če nisi eden izmed tistih ki rabijo kakšne pol ure do uro več kot 8 ur spanca. Torej imaš koliko ur? ja 3 ure imaš v povprečju realnega prostega časa s katerim lahko res prosto razpolagaš. To je če te ne gonijo v službi tok da nimaš energije pa ne rabiš še kakšnega vmesnega kinkanja popldne.
Nismo vsi mamini sinčki da bi nam ženske mogle kuhat pa pospravljat pa nevem kaj še vse.
Zakaj komplicirat?
Jaz delam od 6 do 14. Zjutraj ni važno kdaj se zbudim, gledam da si umijem zobe in obraz, da pojem jogurt in da pridem prav čas na šiht. Po službi me doma pričaka kosilo ali pa si sam nekaj na hitro naredim. Ob treh lahko začnem svoj popoldan. Spat grem ob cca. 10. uri. Saj pridejo obdobja v katerih preprosto nimam časa za hobije ker moram doma delati ampak v osnovi ja, od treh do devetih imam čas za hobij.
Mamin sinček ravno pusti da sam kuha pa pospravlja. Meni vem da bi vzelo 1 uro dnevno da sproti držim red trenutno (ker sem sam) ampak partnerka se zaveda da je to njeno delo in odgovornost. Jaz krijem vsa ostala dela na in ob hiši :D

delavec44 ::
Marsikomu so froci hobi in zahtevajo ukvarjanje 24/7. Efekt je pogosto kontra, razvajeno "derište", ki zna sicer super klavir, ples in angleško (starši vozijo tudi na 4 aktivnosti + druženja in sleepovers), bo pa vedno attention seeking sonček, ker je pač center vesolja. Jaz jih zato nimam, imam druge hobije.
Bi moral imeti otroke in jih pravilno vzgojiti, da malo povprečje popraviš. Teorijo imaš zgleda.

Glede vzgoje so najpametnejši tisti, ki otrok sploh nimajo. V teoriji je vse preprosto, v praksi pa šele vidiš, kako težko je lahko...

energetik ::
velikBrokoli je izjavil:
Glede vzgoje so najpametnejši tisti, ki otrok sploh nimajo. V teoriji je vse preprosto, v praksi pa šele vidiš, kako težko je lahko...Tako nekako, da.
OP očitno nima družine. Sicer bi videl, da ima ogromno časa. Ker če imaš družino in male otroke, si še za redno vadbo komaj najdeš čas. 2x tedensko kolesarjenje za trening je zame že luksuz. Ostali hobiji so večinoma na čakanju. Hišna opravila se pač ne opravijo sama, otrok pa ne moreš pustiti 8h pred ekrani.
Šiht = 8h+1h vožnje, spanje je obvezno 8h. Ostane 7h za vse ostalo, vključno z osebno higieno, štacuno, kuhanjem, prehranjevanjem. Ko bodo otroc odrasli bo več časa. Še bolje pa bi bilo iti v predčasno penzijo. Morda tudi to pride.
vires in numeris

Z otroci je verjetno res tezko, ampak brez pa verjetno se tezje, ker odpade 3/4 hobijev, obveznosti in seveda tudi uzitkov.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!

velikBrokoli je izjavil:
Glede vzgoje so najpametnejši tisti, ki otrok sploh nimajo. V teoriji je vse preprosto, v praksi pa šele vidiš, kako težko je lahko...Tako nekako, da.
OP očitno nima družine. Sicer bi videl, da ima ogromno časa. Ker če imaš družino in male otroke, si še za redno vadbo komaj najdeš čas. 2x tedensko kolesarjenje za trening je zame že luksuz. Ostali hobiji so večinoma na čakanju. Hišna opravila se pač ne opravijo sama, otrok pa ne moreš pustiti 8h pred ekrani.
Šiht = 8h+1h vožnje, spanje je obvezno 8h. Ostane 7h za vse ostalo, vključno z osebno higieno, štacuno, kuhanjem, prehranjevanjem. Ko bodo otroc odrasli bo več časa. Še bolje pa bi bilo iti v predčasno penzijo. Morda tudi to pride.
Tako nekako, ja. Mislim, da se veliko ljudi ne zaveda, koliko veliko prostega časa imajo, preden dobijo otroka.

Meiniken2 ::
Predčasno penzijo? Kolega, penzije ne bomo dočakali

Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Meiniken2 ()

energetik ::
Predčasno penzijo? Kolega, penzije ne bomo dočakaliV penzijo greš takrat, ko hočeš, in ti to dopušča finančno stanje.![]()
vires in numeris

Baja ::
novejših podatkov sicer ni, leta 2012 pa je bilo prostovoljno vključenih v ZPIZ okoli 23.000 ljudi. številko je treba jemati z rezervo, ker so vanj lahko vključeni kmetje, ribiči, otroci nad 15. let, ... vsekakor pa je med temi verjetno kar nekaj takih ki jim to finančno stanje dopušča. Glede na to, da napovedujejo kripto davek z drugim letom, sumim da se bo ta številka povečala.
nevem, jaz če bi zadel na lotu kakšen miljonček, me jutri več ni na firmi, ker do penzije ne bom zaslužil toliko.
nevem, jaz če bi zadel na lotu kakšen miljonček, me jutri več ni na firmi, ker do penzije ne bom zaslužil toliko.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Baja ()

novejših podatkov sicer ni, leta 2012 pa je bilo prostovoljno vključenih v ZPIZ okoli 23.000 ljudi. številko je treba jemati z rezervo, ker so vanj lahko vključeni kmetje, ribiči, otroci nad 15. let, ... vsekakor pa je med temi verjetno kar nekaj takih ki jim to finančno stanje dopušča. Glede na to, da napovedujejo kripto davek z drugim letom, sumim da se bo ta številka povečala.
Samo to je tudi malo brez veze, da sedaj plačuješ 400€ na mesec, da boš potem mogoče imel 800€ pokojnine. Po moje se da denar bolj pametno naložiti.

filip007 ::
Vezava na Telekom je zadosti, babe ni, vrzi mizo ven iz sobe, se bolje spi, kolo samo med prazniki ali dopustom.
HP prenosnik, Xbox SX in Hisense Qled.

skrtuh ::
velikBrokoli je izjavil:
Mislim, da se veliko ljudi ne zaveda, koliko veliko prostega časa imajo, preden dobijo otroka.
Pa saj otroci so tudi nek "hobi" (hobi je nekaj kar ti je v veselje). Pač še vedno imaš hobije, samo druge :)
Zdaj tukaj pišete, kot da je imeti otroke nekaj groznega, meni se ne zdi :)

filip007 ::
Lahko greš tudi k ločenki, ki jih že ima, pa preskočiš vsaj nekaj faz, to je popularno danes.
HP prenosnik, Xbox SX in Hisense Qled.

Ful pametno ja...ti se navezes na froce, ki niso tvoji in potem gresta narazen.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Odločitev o otroku (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Loža | 21551 (11875) | sbawe64 |
» | Ali vam služba omišljuje življenje? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 9450 (6381) | Buggy |
» | Kako najti čas za hobije (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 7075 (5144) | Kvatebrigic |
» | Bilo je kratko, bilo je sladko (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 11320 (6917) | solatko |
» | Kako ob službi imeti čas za otroke? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 15528 (12293) | darthvader |