» »

Odvoz zapuščenih koles v Ljubljani

Odvoz zapuščenih koles v Ljubljani

twom ::

Ali obstaja kakšna služba v Ljubljani, ki odvaža zapuščena kolesa? S tem ne mislim une lopovske "službe", ki deluje 24/7...

Na območju UKC sem pustil kolo priklenjeno ob cestno svetilko, pa ga po enem tednu ni več tam. Pa sem pomisli, da bi morda lahko končal tudi na odvozu, pa ne vem kam poklicat.

Thanks za info

Horas ::

seveda, oni zaposleni na tej službi, so ti ga odpeljali, reče se jim tatovi.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

MadMen ::

Pokliči na Snago, če se oni bavijo s tem. Zakaj puščaš kolo pri cestnih svetilkah in ne na nameskih mestih?

flyby ::

preveri na Bolhi :)

kloko ::

twom je izjavil:

Na območju UKC sem pustil kolo priklenjeno ob cestno svetilko, pa ga po enem tednu ni več tam.

Jaz sem danes zjutraj videl enega, ki je kolo priklenil na drsna vrata vhoda v lokalni vrtec...si bil to ti?

Horas je izjavil:

...

MadMen je izjavil:

...

flyby je izjavil:

...
...
...

kloko je izjavil:

...
Čemprav od ljudi nimam več prav visokih pričakovanj, me nizkotnost odgovorv še vedno uspe presenetit. Izgleda da ni dna.

Vsem, a ne, morda ni šlo drugače zaradi okoliščin, in sem ob priklepanju bicikla pomislil tudi na možnost da mi ga ukradejo, pa sem vseeno priklenil. Sicer pa tam v bližini vhoda na urgenco ni mest za puščanje kolesov, vsi so na pločnikih, ob stenah.

MadMen je izjavil:

Pokliči na Snago, če se oni bavijo s tem.
Thanks. Bom poizkusil..

Zgodovina sprememb…

• odbrisalo: Samael ()

mojsterleo ::

Horas ::

twom je izjavil:

Horas je izjavil:

...

MadMen je izjavil:

...

flyby je izjavil:

...
...
...

kloko je izjavil:

...
Čemprav od ljudi nimam več prav visokih pričakovanj, me nizkotnost odgovorv še vedno uspe presenetit. Izgleda da ni dna.

Vsem, a ne, morda ni šlo drugače zaradi okoliščin, in sem ob priklepanju bicikla pomislil tudi na možnost da mi ga ukradejo, pa sem vseeno priklenil. Sicer pa tam v bližini vhoda na urgenco ni mest za puščanje kolesov, vsi so na pločnikih, ob stenah.

MadMen je izjavil:

Pokliči na Snago, če se oni bavijo s tem.
Thanks. Bom poizkusil..

nobene nizkotnosti, samo dejstva in realnost.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

sniff ::

V bistvu ima OP prav, ker si s takimi sarkastičnimi opazkami nima kaj pomagati. Od kje je potreba po negativizmu in sarkastičnimi opazkami že na prvo žogo.

socialec ::

WT, bi moral verjetno biti bolj presenečen, da bi te kolo počakalo ta 1 teden priklenjeno ob cestni svetilki, če ne po snažni pa po 'socialski dolžnosti' nverjetno e bi smelo. Saj mogoče ni bilo kolo toliko zanimivo kot ključavnica :D

Groot ::

sniff je izjavil:

V bistvu ima OP prav, ker si s takimi sarkastičnimi opazkami nima kaj pomagati. Od kje je potreba po negativizmu in sarkastičnimi opazkami že na prvo žogo.

Oprosti, ampak če se odrasel moški v Ljubljani zares sprašuje kje je njegovo kolo, ki ga je priklenil kar nekam en teden nazaj, potem so zgornji odgovori še najmanj zaskrbljujoča stvar v tej temi.

sniff ::

In kaj bi moralo biti tu zaskrbljujoče? Ne vemo niti konkrento kam ga je priklenil (razen ob ulično svetilko, blizu UKC, lahko čist nemoteče in na vidnem javnem mestu, da bi bilo relativno varno) in zakaj je to naredil. Mogoče je imel poseg v bolnišnici in je 1 teden ležal...Navsezadnje tudi ni važno. Da pa tukaj vpraša, če je kakšna občinska služba, ki po službeni dolžnosti odstranjuje moteče elemente na javni infrastrukturi (kot npr. pajk, ki ti nepravilno parkiran avto odpelje na Cesto dveh cesarjev) je pa tudi legitimno vprašanje.

Se strinjam, da obstajajo veliko večje neumnosti. Ampak to še ni opravičilo, niti nismo dolžni, mogoče niti upravičeni, spraševati dodatnih podrobnosti. Sklepamo lahko, da je op že povedal, kar je imel, lahko pa kadarkoli dopolni, verjetno ne bo potrebno čakati več let na forumski odgovor.

matobeli ::

sniff je izjavil:

In kaj bi moralo biti tu zaskrbljujoče?

Zaskrbljujoča je razlika med dojemanjem in resničnostjo časa in kraja.

Horas je izjavil:

nobene nizkotnosti, samo dejstva in realnost.
Kaj pa če bi se izgonil moraliziranju in sodbam, če ne poznate ozadja zgodbe, in odgovorili na zastavljeno vprašanje?

Brez zamere, kaj pričakuješ od foruma glede tega, da kolesa ni več, kjer si ga pustil? Dvomim, da Horas pozna več podrobnosti kot ostali. Upam, da si vsaj sam pomislil na Snago (ali policijo?) in že preveril, če še kje hranijo. Za kakšne kazni ne vem, upoštevati bi bilo še to. Bicikel je očitno imel vrednost zate, upajmo, da je bil vsaj poceni.

gen Maister ::

sniff je izjavil:

:)):)):))

Da!! Le od kje!?? :))

Zdaj pa takole! Zadeva je SESTAVLJWNA iz DVEH BUTALSKIH zgodb!

Prva, večja, širša je zgodba o Butalah, kaj in kako se tam dogaja, malo manj pa, zakaj se to dogaja Butalcem... Torej, v Butaloh imajo vsi, vključno z njihivimi župani in ostalimi veljaki polna usta (in gobec) neke moderne in brezogljične mibilnosti in podobnih floskul, ki jim pridejo prav tako ali drugače, realnost pa je taka, da, ne samo pred urgenco, tudi drugod krepko primanjkuje parkinih mest za kolesa! 8-) To je en tak, tipični primer, za v ŠOLSKE UČBENIKE, kaj in kako se dogaja v Butalah! Samo en izmed kamenčkov (butalskega) mozaika!

DRUGA, manjša butalska zgodba pa je, kar opisuje OP! ;)

Pride oz pripelje se Butalec pred Urgenco, zaklene kolo za najbližjo lanterno in se čez en teden spomni kje je pustil kolo!? 8-)
Vrhunsko!! No, v Butalskem glavnem imajo marsikaj!! ;) Nimajo pa službe za odvoz zapuščenih koles!
Če bi tale Butalec rad še videl svoje kolo, če misli, da ga je sploh vreden, potem naj vpraša varnostnike na urgenci, če kaj oni vedo o njegovem kolesu, ki je podpiral svetilko!? Ker povsem možno je,da so ga oni pospravili. Pospravili na tak ali drugačen način.... Druga možnost je, da se obrne na upravnika stavb ukc, če morda on kaj ve o kolesu. Tretja možnost pa je, da se obrne na redarsko službo, če morda oni kaj vedo!

In naj sporoči, kaj je kaj opravil oz je dobil nazaj svoje zaslužno kolo! ;)

Furbo ::

i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

NuMaN ::

A kake kamere so v bližini.

Sicer je verjetno spet muka priti do posnetkov ...

Domnevam, da kolo ni bilo dosti vredno, razen čustvene navezanosti lastnika ... Tudi sam imam tako kolo, vrednosti maksimalno stotka, pa imam ketno za trideset.

Si pa ne bi upal privezati kam za kak teden. Tudi če slučajno niso bili nepridipravi, je lahko moteče za javne službe (recimo rabijo kaj prčkati na svetilki), se kaka luknja asfaltira, počena cev kje, zamašen odtok in podobno.
Imam 124,9 delnic Vzajemne.

kloko ::

Ali je ukraden ali na Policiji, tretje možnosti ni!
Pa če bi OP v prvi objavi napisal kaj več kot tri besede, bi dobil tudi kakšen smiselen odgovor več. Tako pa izgleda še en v vrsti vse pogostejših "entitlerjev"...

gen Maister ::

Kdor imq voljo in čas, lagko malce pogoogla! Še nedolgo tega je imela vsako leto dražbo zapuščenih koles v šiski!
Morda pa op tam najde svoje kolo!?
Licitacijo so izvajali, videno kupljeno... pa kqkih 20€ naj vzame s seboj. ;)

Tody ::

Človek se na UKC pripelje s kolesom tam ga priklene in ga potem zadržijo v bolnici za en teden pol pa še domov mora peš... Če to ni en usran teden.

mihi666 ::

Na fotrovi službi jih pobirajo iz blokov. Dajo obvestila da jih je še en mesec možno pobrati, potem pa grejo na surovino (odpad)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kolesarska steza je za kolesa! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
14226330 (19157) zmaugy

COVID in kolesarjenje (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17327927 (17325) rabelj5
»

Shared space - Ljubljana (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Na cesti
36763058 (49704) TESKAn

Spoznavanje ženskega spola (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
28459877 (51803) dzinks63

Več podobnih tem