Forum » Na cesti » Kater 12v avto akumulator
Kater 12v avto akumulator

karafeka ::
Zdravo
Po samo 3 letih mi je očitno ckrnil akumulator za 1.6 dizla (zap, 77Ah, 780a zagonskega). Verjetno, ker se z avtom dela zelo malo kilometrov, ampak avto je normalno vžigal, dokler ni kar naenkrat čisto odpovedal. Najprej je starter začel klikat, sedaj ko ga dam v kontakt, pa mi samo še armaturka in notranje luči ter radio utripajo in to je to, pa sem ga polnil prej s polnilcem cel dan na 13v. Na kable pa normalno vžge, se napolni na 14v, ko pa se kabli odklopijo, in avto ugasnem ter ga želim ponovno prižgat, mi pa spet samo luči utripajo, voltaža pa pade na 10v.
Torej, katero firmo akumulatorja se priporoča? S katerim imate dobre izkušnje, da zdrži tam ene 6 let, potem bo pa avto itak za v prešo.
Po samo 3 letih mi je očitno ckrnil akumulator za 1.6 dizla (zap, 77Ah, 780a zagonskega). Verjetno, ker se z avtom dela zelo malo kilometrov, ampak avto je normalno vžigal, dokler ni kar naenkrat čisto odpovedal. Najprej je starter začel klikat, sedaj ko ga dam v kontakt, pa mi samo še armaturka in notranje luči ter radio utripajo in to je to, pa sem ga polnil prej s polnilcem cel dan na 13v. Na kable pa normalno vžge, se napolni na 14v, ko pa se kabli odklopijo, in avto ugasnem ter ga želim ponovno prižgat, mi pa spet samo luči utripajo, voltaža pa pade na 10v.
Torej, katero firmo akumulatorja se priporoča? S katerim imate dobre izkušnje, da zdrži tam ene 6 let, potem bo pa avto itak za v prešo.

VelkBla ::
Meni je kar dolgo zdržal Fiamm akumulator, mislim da celo 6 let. Imel tudi Varto, ki je že po 3 letih začela kašljati.

Ganon ::
Dizla mi je pri življenju sedem let držal akumulator neke nepoznane znamke. Zadela ga je kap, enako kot tvojega, ko sem želel domov iz trgovine.
Mehanik, ki ga je prišel zamenjati, je bil pameten, da ga verjetno nisem imel dolgo in me debelo pogledal, ko sem mu omenil številko. Čista loterija.

val46 ::
Ravno tako lahko z Yuasa zgrešiš kot z bilo katero drugo znamko. Meni je pri motorju šla yuasa po enem letu, lani začetek sezone sem moral menjat baterijo, ker mi po "zimskem spanju" ni hotel vžgat, pred enim tednom mi je pa na lepem crknila. Prebilo celice in sem jo lahko sam še v smeti vrgel. Pa so mi lani vsi predlagali in svetovali yuaso. Dal 140€ za njo. No, zdej sm kupil BS batery, pa če zdrži spet eno leto se ne bom sekiral, ker je bila na pol cene od yuase.

Vidim, da so se tudi akumulatorji podražili v zadnjih letih......
Ima kdo od bartoga, recimo https://www.bartog.si/akumulator-bartog...
Ve kdo, kdo je proizvajalec teh?
So pa na nemškem ebayu veliko bolj ugodni, recimo Exide, pa tudi Fiamm, ampak ne pošiljajo v Slovenijo oz. je imajo takšno ceno ob vračilu starega.
Ima kdo od bartoga, recimo https://www.bartog.si/akumulator-bartog...
Ve kdo, kdo je proizvajalec teh?
So pa na nemškem ebayu veliko bolj ugodni, recimo Exide, pa tudi Fiamm, ampak ne pošiljajo v Slovenijo oz. je imajo takšno ceno ob vračilu starega.

steev ::
Poceni akumulatorje se kupuje v leclercu. Meni je zdržal 10 let Fulmen 100Ah. V akciji je bil 90 eur takrat (s popustom, polna cena je bila 120).
Se mi zdi, da majo vedno kakega v akciji, malo poglej aktualni katalog.
Se mi zdi, da majo vedno kakega v akciji, malo poglej aktualni katalog.
:|

GenZNPC ::
Tezko recem, meni so vsi zdrzali 7-10 let.
Je pa res da avte skoraj nikoli ne prizigam za manj kot 10 minut.
Zadnje case od korone naprej berem na vseh FB forumih razlicnih proizvajalcev, da akuji uporabnikom crkujejo po parih letih.
Zdaj nevem ali je po koroni kakovost tako mocno padla ali je to samo slucaj
Poglej ce lahk po dolzini spravis not 80Ah 800A, za dizla pozim je to samo dodaten zegenj.
Je pa res da avte skoraj nikoli ne prizigam za manj kot 10 minut.
Zdravo
Zadnje case od korone naprej berem na vseh FB forumih razlicnih proizvajalcev, da akuji uporabnikom crkujejo po parih letih.
Zdaj nevem ali je po koroni kakovost tako mocno padla ali je to samo slucaj
Poglej ce lahk po dolzini spravis not 80Ah 800A, za dizla pozim je to samo dodaten zegenj.
skibidi
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GenZNPC ()

No, se zelo malo vozim z avtom, mi stoji po 3 mesece skupaj, ampak sem ga vedno potem predhodno napolnil s polnilcem. Tokrat je pa en dan prej še čist normalno vžigal, resda pa sem naredil manj kot 10 kilometrov, naslednji dan pa čista tema, hvalabogu, da je vsaj doma crknil.
Da ne bo kdo zdaj začel, da se mi ne splača avta sploh imet.... ne splača se mi imet novega, še posebej ob takih cenah.
Da ne bo kdo zdaj začel, da se mi ne splača avta sploh imet.... ne splača se mi imet novega, še posebej ob takih cenah.

Scorpy84 ::
A je treba kak poseben akumulator za start-stop?
Ja, agm. Edino ce ti v navodilih ne pise drugace.
Na enem avtu imam varto, pa je ze 6-7 let, avto vecinoma stoji. Skrbim da je vedno poln s pametnim polnilcen, da ne pride do sulfatizacije.
Na drugem avtu, kjer imam naknadno ugrajena dva velika porabnika, pa je gelni akumulator ze od leta 2016, verjetno ni vec kot nov ampak se vedno drzi napetost ob obremenitvah.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri akumulator za avto? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Na cesti | 50499 (6947) | Sheteentz |
» | Golf 4 1.9 tdi letnik 99Oddelek: Na cesti | 4898 (4312) | krneki0001 |
» | Kje kupiti akumulator (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 23097 (19076) | Miha 333 |
» | Naj kupim nov akumolator ? (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 10286 (9186) | RejZoR |
» | Kateri akumulator? Ford focus 1.8 tdci (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 14553 (11528) | denabiker |