» »

Bogati smo bolj obdavčeni, zato plačujemo manj vrtca

Bogati smo bolj obdavčeni, zato plačujemo manj vrtca

1
2
3 4

111111111111 ::

Bojim se da sem jaz pod to vlado tudi obrnil ploščo. Prej sem bil proti jemanju in za pošteno plačevanje davkov. Sedaj...

Kjer se le da koristim ugodnosti socialne države. S.P. sem že zaprl, pa še bom...

Edina težava za državo je... Da vzgajam 4 otroke in če jih bom vzgojil v takem duhu... Bo država namesto 4 parov pridnih rok, dobila lenuhe, ki bodo znali izkoristiti vsako socialno opcijo.

No vsekakor se ne bo končalo dobro.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Zgodovina sprememb…

delavec44 ::

kow je izjavil:

karafeka je izjavil:

Lahko delite mnenje, kdo dandanes velja za bogatega? Od koliko EUREUREUR premoženja naprej?

Od, oka: ce imas preko milijon premozenja, si v Sloveniji premozen. 10 milijonov bogat.

V premoženje upoštevaš tudi po gursu precenjene nepremičnine, vključno s tisto v kateri živiš?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delavec44 ()

bobby ::

Postam samo zato, da dobim na Mail obvestila. Mi je zanimiva debata.
Pa če lahko dodam pa da me ne raztrancirate, morda je demografija problem?
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bobby ()

socialec ::

bobby je izjavil:

Postam samo zato, da dobim na Mail obvestila. Mi je zanimiva debata.
Pa če lahko dodam pa da me ne raztrancirate, morda je demografija problem?

Zakaj bi bila demografija problem? Ljudi je vedno več na svetu, ne vedno manj; zahodnjakov pač ne, že vejo, čemu ne.

Sheteentz ::

skrtuh je izjavil:

@Ashrack: rešitev je zelo enostavna - imej več otrok. Tako boš zmanjšal dohodek na družinskega člana (kar je merilo) pa še nobe davkoplačevalce bomo dobili. Vrtec za tretjega otroka je zastonj...

Skratka ne jamrat, pa otroke delat :)

Vrtec je že za drugega otroka zastonj.

Bizkit45 ::

Sheteentz je izjavil:

skrtuh je izjavil:

@Ashrack: rešitev je zelo enostavna - imej več otrok. Tako boš zmanjšal dohodek na družinskega člana (kar je merilo) pa še nobe davkoplačevalce bomo dobili. Vrtec za tretjega otroka je zastonj...

In če sta 5 let narazen? Zgoraj je en napisal primer. Dejte mal brati, ne pa se samo vžigati..

zobnik ::

Ja samo tisti z min.dohodki nimajo od tega skoraj nič. Vse to kar bogati plačujejo dvakrat so za javne uslužbence, da imajo višje plače.

Glugy ::

Bolj k je enakopravna družba manj je kriminala, pogoj je edino zaupanje v državo. Bogati bi uničili in finančno enakost in zaupanje v državo obenem pa jamral kako so oni največje žrtve. Ja takle mamo. Kdor z malim zadovoljen ni velikega vreden ni.

luli ::

Glugy je izjavil:

Bolj k je enakopravna družba manj je kriminala, pogoj je edino zaupanje v državo. Bogati bi uničili in finančno enakost in zaupanje v državo obenem pa jamral kako so oni največje žrtve. Ja takle mamo. Kdor z malim zadovoljen ni velikega vreden ni.

En kratek čas.
Potem pa se zgodi, da sposobni odidejo, nesposobni pa ustolicijo diktatorja, da bi še naprej ostali enaki v revščini. Konča se z milijoni pobitih.

To se je že zgodilo.

stara mama ::

Sheteentz je izjavil:

Iz lastnega bančnega računa ti sporočam, da to ni res!
Ekologija™ in Trajnost™

Zgodovina sprememb…

Jebomir ::

socialec je izjavil:

In kakšen je to problem leta 2025, če si južnjak za Slovence?

Za začetek to pove, da najverjetneje ne znaš dobro uradnega jezika, niti ga ne poskušaš uporabljat.
Ponavadi zaostaja tudi bonton.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Jebomir ()

Sheteentz ::

Bizkit45 je izjavil:

Sheteentz je izjavil:

skrtuh je izjavil:

In če sta 5 let narazen? Zgoraj je en napisal primer. Dejte mal brati, ne pa se samo vžigati..

stara mama je izjavil:

Sheteentz je izjavil:

Iz lastnega bančnega računa ti sporočam, da to ni res!

Se oprostitutam za prenaglo tipkanje. Mislil sem v primeru, ko imaš oba otroka vpisana v vrtec in je za mlajšega zastonj.

Jebomir je izjavil:

socialec je izjavil:

In kakšen je to problem leta 2025, če si južnjak za Slovence?

Za začetek to pove, da najverjetneje ne znaš dobro uradnega jezika, niti ga ne poskušaš uporabljat.
Ponavadi zaostaja tudi bonton.

Hmm, kaj pomenita uraden jezik in bonton v letu 2025 v Sloveniji in EU širše?

Rekordna nizka brezposelnost in rekordna nizka gospodarska rast tule se lepo vidi, da s evelik ljudi hod v službo, da dobijo plačo za slabo delo...ker od sociale se ni dalo živet pa tud pometal so jih dol so pogruntal nov način. Se nekje zaposlit, delat 50% pa dobit plačo.
Saj imajo prav, stroški so šli gor, plače pa mizerija, zakaj bi potem neki delal.

stara mama ::

Pay peanuts - get monkeys.
Ekologija™ in Trajnost™

Zgodovina sprememb…

nekikr ::

zobnik je izjavil:

Rekordna nizka brezposelnost in rekordna nizka gospodarska rast tule se lepo vidi, da s evelik ljudi hod v službo, da dobijo plačo za slabo delo...ker od sociale se ni dalo živet pa tud pometal so jih dol so pogruntal nov način. Se nekje zaposlit, delat 50% pa dobit plačo.
Saj imajo prav, stroški so šli gor, plače pa mizerija, zakaj bi potem neki delal.

40% proračuna gre za plače javnih uslužbencev. Če k temu dodaš še paradržavne službe, agencije, odvetniške pisarne in 100% od države odvisna podjetja in samostojne podjetnike, potem je rezultat kakršen je. Napredka ne bo, ker ga birokrati ne delajo, niti ne povečajo blaginje. Kar delajo in to zelo aktivno je, da sprejemajo nove in nove zakone in akte, ki so samemu sebi namen in pa za to, da obstoječi kader (spet) postane preobremenjen z neefektivnim delom, posledično rabimo še več javnih uslužbencev, ki so spet preobremenjeni in rabijo več denarja in več ljudi za še več zakonov in pravil...

kodiak ::

ahaha tale post je pa tako retarded MAGA vibe, da je prav smešno :))

"mi bogat" je že prvi signal za tipične SDS slovenčke, ki hvatajo krivine in od države želijo pomoč, ko so suše/moče/toče, za podjetja subvencije in pomoč, ko so slabi časi al pa elektrika draga oziroma karkoli v imenu socialnega mira, pa ko jim hiše poplavi ali pa plaz odnese brez zavarovanj - takrat mora tudi država (mi vsi) pomagat, kako pa sicer :))

Ko pa je treba plačat vrtec za smrkavca je pa že drama, ker država mi zdej pa krade :)) Za svojga smrkavca seveda država mora plačat vrtec, prehrano, šolanje do konca faksa in vso zdravstveno nego, kjer se nabor storitev kar širi, kako nemogoče za "nas bogate".

Ko pa smo čez to fazo državnih plenic, kjer nas država z vsem svojim aparatom ujčka, pa se gremo lepi kapitalizen, ker ob vsem kar sem že prešmudlal in utajil želim še več, čeprav ne vem kaj bi z denarjem počel. Za družbo seveda nič koristnega. Ko sem pa v poziciji, da družbi tudi vračam pa hitro iskat luknje in se zavzemat zgolj za lastno rit. Tako predvidljivo.

Vi niste bogati (sploh pa ne z 100K na leto), revčki ste in to hudi mentalni revčki, ker gre življenje mimo vas.

Z vso svojo sposobnostjo, ker se "vas bogate" (tole je res za počit smešno) omejuje v državi, ki vas je do te faze tudi spravila, niste sposobni it ven na trg in razpreti poslovna krila, raje zažirate tukaj sistem še naprej in ste prisesani na dobre državne pogodbe in se vseeno vztrajate, čeprav je "vam bogatim" tako hudo :))

Kakšni luzerji..tole je top 10 postov o klasičnem egoističnem slovenčku, ki misli da je boga za jajca prijel, ker se mu je enkrat usralo in se mora zdej vse vrteti okoli njega ;((

Patetika da dol pades, pofočkani v temi pa itak sami pacienti, vsaj glede na odgovore ki jih berem :(

tukaj se za MAGA vibe takih omejencev:

Uzivajte v svojem "mi bogati" svetu kot znate, dokler vam traja ;)

Zeeeh, vedno ena in isti, zeeeh...

nekikr je izjavil:

zobnik je izjavil:

40% proračuna gre za plače javnih uslužbencev. Če k temu dodaš še paradržavne službe, agencije, odvetniške pisarne in 100% od države odvisna podjetja in samostojne podjetnike, potem je rezultat kakršen je. Napredka ne bo, ker ga birokrati ne delajo, niti ne povečajo blaginje. Kar delajo in to zelo aktivno je, da sprejemajo nove in nove zakone in akte, ki so samemu sebi namen in pa za to, da obstoječi kader (spet) postane preobremenjen z neefektivnim delom, posledično rabimo še več javnih uslužbencev, ki so spet preobremenjeni in rabijo več denarja in več ljudi za še več zakonov in pravil...

gre za upokojence in njihove javne storitve ki bi radi imel vse na dosegu in zasonj. Tud zdravstvo tone zarad njih, nebi niti centa plačeval, kao da so v 40 letih vplačal dost in zdej naj bi 20 let zastonj imel zdravstvo, pa buse in druge javne storitve.
Kaj so oni takrat vplačeval, plačeval

je bilo za takratne življenje, ne za kasneje.

zobnik je izjavil:

nekikr je izjavil:

zobnik je izjavil:

gre za upokojence in njihove javne storitve ki bi radi imel vse na dosegu in zasonj. Tud zdravstvo tone zarad njih, nebi niti centa plačeval, kao da so v 40 letih vplačal dost in zdej naj bi 20 let zastonj imel zdravstvo, pa buse in druge javne storitve.
Kaj so oni takrat vplačeval, plačeval

je bilo za takratne življenje, ne za kasneje.

To si ti, Mato?

Miki N ::

Mato a si pol že naštepu unga froca, ko si se lani hvalil?

Ne spuščajte se na osebni nivo, ne vem kdo je ta mato, upokojenci bi danes radi vse na dosegu in zato so potrebni javni uslužbenci ki vse to uredijo za njih.
Bogi mladi, niti do svojega stanovanja ne morejo, kredit za 20 let+ vrtec 400+, povsod sami davki.
Ožemat dok so tiho.

Normalno, saj so volili tiste, ki so šli brez programa na volitve in še obljubili višje davke, ker ljudje ne vedo, kam z denarjem.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: socialec ()

zobnik je izjavil:

Ne spuščajte se na osebni nivo, ne vem kdo je ta mato, upokojenci bi danes radi vse na dosegu in zato so potrebni javni uslužbenci ki vse to uredijo za njih.
Bogi mladi, niti do svojega stanovanja ne morejo, kredit za 20 let+ vrtec 400+, povsod sami davki.
Ožemat dok so tiho.

Mato je en tak tič, ki zagovarja delo do 65 potem pa evtanazijo. Verjetno vse dokler ne bo on na vrsti.

Mnenje imajo tako ker bi radi po 65 letu vse zastonj, zato bi jih eni rad poslal čimprej pod rušu. Lejte naj si tud upokojenci plačujejo zavarovanje glede na dohodke in premoženje.
Ni mi jasno zakaj bi en s 1000 penzije pa bajto vredno 500 jurjev še imel zastonji zdravstvo in celo bus FREe kot sedaj.. Medtem pa mladi delajo in gre cela plača za stroške.

Ker jih je 600k, tu nekje, z glasovalno pravico, nič kaj bolj kompliciranega in zelo predvidljivo že ene 20 let, recimo :D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: socialec ()

Od zdravstvenega sistema eni nimamo nič, še največ imajo paraziti ki delajo v zdravstvu....to so pa vaši sorodniki ki delajo v zdravstvu, kdo je kriv da so storitve zanič ja vrjetno volilci ki podpirajo tako vlado.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zobnik ()

zobnik je izjavil:

in celo bus FREe kot sedaj..

Zato ker je za celo družbo bolje, da se starejše ljudi spravi s ceste. Z uporabo javnega prometa so tudi te manj obremenjene.
Pred tem so pa avtobusi prazni vozili okoli (če izvzamemo šolarje in mestni promet).

Glede zdravstva, eni so 40 let plačevali prispevke pa niso potrebovali storitev. Na stara leta, ko jih rabijo bi jim pa rekel, da niso upravičeni? Lenuhi z 0 dni delovne dobe na sociali imajo pa cel čas zastonj.

Zgodovina sprememb…

kodiak je izjavil:

Uzivajte v svojem "mi bogati" svetu kot znate, dokler vam traja ;)

Res me zanima koliko otrok imaš in jih preživljaš? :D

Verjetno 0.

OK, naj si plačajo mesečno upokojensko karto, ne da potem javni potniški promet od države terja strošek kar je breme mladih ki so začel delat in si ustvarjat življenje. Včasih ni bil bus brezplačen.
V času delovne dobe in kasneje OK si naj si normalno plačajo zavarovanje če hočejo k zdravniku ne da se spet bremeni mlade.

Mi res rabimo novo vlado, ki bo zaščitla mlade pred davki zarad nekaterih ki bi radi vse zastonj.
Imamo rekordno nizko brezposelnost in posledično tudi rekordno nizko število ljudi na sociali tako da nehite že težit s to socilo, ker še za hrano ni

Mladi ste slabi in nezanesljivi volivci, žal je dovolj, da vas malo povlečejo za nos s kakšno obljubo lažje dostopnosti do stanovanj. Ali pa službo, za privilegirance celo oboje :D

Ne, imamo nizko število ljudi na zavodu. Kar ni enako številu delovno neaktivnih.

Plačaš pač 70EUR za ZZZS (če pustiva socialo). Toliko kot bi v najboljšem primeru tudi upokojenci (ti sedaj plačajo le 37EUR), iz enega proračuna v drugega (verjetno bi za isti znesek morali povišati pokojnine). Se ti to kje pozna v primerjavi s prispevki zaposlenih?

Potem pa seveda poglej koliko plačajo še privatniki na minimalnih prispevkih.

Zgodovina sprememb…

moped22 ::

Naj si plačajo, če hočejo zdravstvene storitve.
Okolica LJ

Torej če vsak upokojenec plača še teh 35€ kot jih sedaj brezposelni, ki ni na zavodu ali sociali, boste vsi srečni potem?

Kripto mesi ::

Zobnik ali moped si se prestavil na drug racun?

delavec44 je izjavil:

Torej če vsak upokojenec plača še teh 35€ kot jih sedaj brezposelni, ki ni na zavodu ali sociali, boste vsi srečni potem?

Upokojenci bi radi da imajo vse zastonj, torej da tud teh 35 evrov nebi plačeval.
Ja kdo bo pa plačeval njihove par tisoče evrov vredne operacije kot mladi, temu je treba narest konec. Vsak si naj plača zavarovanje glede na % dohodka s tem da razpon ne sme bit preveč.

Buggy ::

Sam res...a vi se res definirate kot bogatasi...ne me jebat no! Bajto sem si zgradil 21 let nazaj (brez faking ene podpore ali zaledja) pa dva otroka imel v vrtcih, brez otroskih doklad in brez arestanatskega SDS momenta, ko je drugega otroka casil in povecal zaposlitve v JS (kar ne marate kobajagi). Vsi kmetavzarji iz te vukjobeine so takrat otroke dal v vrtec, prej nikoli.
Ja, placeval kot zuti enega jaslicnega pa se vrtec z dvemi naddpovprecnimi placami, kredit za bajto se mi ni stej v olajsavo kot mlada druzina.

Pol je bila moja zena v nadzornem svetu obcine in je imel vpogled tudi v tiste SP "revcke", ki so se vozili po otroke z ne vem kakimi avti in se je vedelo kaki smudlerji so. Samo jaz in se nekdo, ki je delal na neki firmi izven te obcine sva placevala najvec in obcina je vsem ostalim SP pizdunom v vukojebini, ki so svoj prihodek skrivali na minimalcu placevala na polno. Za kozlat. Meni ni hudega, prezivel sem, picke ki pa vem kere so jim pa v faco povem kaka govna so se danes, pa ne da bi jih to kej tangiralo, ker tudi svoje delavce izkoriscajo do maksimuma...to je zgleda ta novododobna bogataska sfera al kaj nwm in me niti ne zanima, samo me pa frapirajo spet neki jebeni snowflake :))

Upokojenci bi radi da imajo vse zastonj, torej da tud teh 35 evrov nebi plačeval.
Ja kdo bo pa plačeval njihove par tisoče evrov vredne operacije kot mladi, temu je treba narest konec. Vsak si naj p

@zobnik: ne zelim ti da te na stara leta ob tvoji minimalni placi zadane kaksen zdravstven problem. Se huje, kar verjetno nisi razmisljal. Imas potomce, kar je octno da jih nimas, ker ti ocitno manjka empatije in ker si na meji sociopata, in si jih hipoteticno vzgojil v retarde, ker drugace v tvojem primeru ne gre bos pa spet tozil in prosil drzavo na stara leta da ti najde ustrezno preskrbo..boze nedaj da si bolan. A bos imela tolk jajc kot jih imas zdej in se sel fentat?

Vi bi fukali brez kondoma a brez posledic?

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: zobnik ()

LeQuack ::

Ko je glih o vrtcih, komunisti v koaliciji bodo prepovedali zasebne vrtce

Vlada še nad zasebne vrtce: "Koalicija ima težave z vsem, kar je zasebno"
https://nova24tv.si/video-vlada-se-nad-...
Quack !

od rumenjaka kot si povzemanje headline-a na nova24 samo definra tebe kot takega in da argument mojim navedvam zgoraj. Tnx MTF
Cist tako me zanima a boli, ce si tako indokriniran, al sam mozgani osnovnih operacij vec ne znajo sprocesirat?

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: zobnik ()

Država naj red naredi pri sebi 800 milijonov so že zapravli ne da se mlade dodatno obdavči kot sedaj dolgotrajna oskrba. Ko bo red bo tudi za upokojence brezplačno brez da se uvaja nove davke. Kdo podpira tako vlado

Buggy je izjavil:

Sam res...a vi se res definirate kot bogatasi...ne me jebat no! Bajto sem si zgradil 21 let nazaj (brez faking ene podpore ali zaledja) pa dva otroka imel v vrtcih, brez otroskih doklad in brez arestanatskega SDS momenta, ko je drugega otroka casil in povecal zaposlitve v JS (kar ne marate kobajagi). Vsi kmetavzarji iz te vukjobeine so takrat otroke dal v vrtec, prej nikoli.
Ja, placeval kot zuti enega jaslicnega pa se vrtec z dvemi naddpovprecnimi placami, kredit za bajto se mi ni stej v olajsavo kot mlada druzina.

Pol je bila moja zena v nadzornem svetu obcine in je imel vpogled tudi v tiste SP "revcke", ki so se vozili po otroke z ne vem kakimi avti in se je vedelo kaki smudlerji so. Samo jaz in se nekdo, ki je delal na neki firmi izven te obcine sva placevala najvec in obcina je vsem ostalim SP pizdunom v vukojebini, ki so svoj prihodek skrivali na minimalcu placevala na polno. Za kozlat. Meni ni hudega, prezivel sem, picke ki pa vem kere so jim pa v faco povem kaka govna so se danes, pa ne da bi jih to kej tangiralo, ker tudi svoje delavce izkoriscajo do maksimuma...to je zgleda ta novododobna bogataska sfera al kaj nwm in me niti ne zanima, samo me pa frapirajo spet neki jebeni snowflake :))
takih imaš na podeželju kolikor hočeš zdej se fino subvencije cuzajo po 10 jurjev pa se jamrajo kako jim.je hudo da je ta vlada obup al kaj že vse negativno pišejo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zobnik ()

kriptobog ::

Buggy je izjavil:

Saj pravim. Meni je dopizdilo pa sem se jaz zmutil. Pa nimam nic proti davkom itd, samo na kurac mi gre, da placujemo vedno vec za vedno slabse storitve. Nekje pac potegnem crto

kamiKaZaA ::

Samo nekaj sto tisoč ljudi dejansko financira celotno državo
https://www.delo.si/mnenja/gostujoce-pe...

Dejstvo je, da 75 odstotkov ljudi od države prejme več, kot ji da. Sistem tiho financira le peščica, ki ji grozi beg v tujino.

V slovenskem vsakdanu pogosto slišimo »Mi davkoplačevalci zahtevamo«, »Država mora poskrbeti za davkoplačevalce«, to je izraze, ki zvenijo pravično in enotno. A če smo iskreni, večina, ki to izreče, ni to, kar misli, da je. Pogosto se izraza »davkoplačevalec« oklepa vsakdo, ki prejme plačilno listo ali plača račun z DDV, vendar je to le del resnice.

Dejstvo je, da približno 75 odstotkov prebivalcev Slovenije skozi svoje življenje od države prejme več, kot ji prispeva. To pomeni, da so neto prejemniki. Od države dobijo izobraževanje, zdravstvo, pokojnine, subvencije, javne storitve in vse to v vrednosti, ki presega njihove življenjske prispevke v obliki davkov in prispevkov. Če bi kdo izračunal, koliko stane desetletje zdravniških storitev, cestne infrastrukture, izobraževalnega sistema in pokojninskega obdobja, bi hitro ugotovili, da zneski presegajo več sto tisoč evrov na osebo.

Na drugi strani je manjšina – okoli 25 odstotkov ljudi, ki skozi desetletja dela in plačevanja v sistem dejansko prispeva več, kot prejme. To so pravi neto davkoplačevalci. Financirajo delovanje države, tudi za vse druge. Brez njih sistem ne bi deloval. Ti posamezniki, pogosto iz srednjega sloja, z rednimi prihodki in visoko davčno obremenitvijo, v bistvu tiho nosijo največje breme solidarnosti. Vendar jih redkokdo izpostavi, kaj šele nagradi.

Slovenija ima 2,1 milijona prebivalcev. Od tega je nekoliko več kot 900.000 zaposlenih. A tudi med zaposlenimi so številni, ki zaradi nizkih prihodkov ali krajše delovne dobe dolgoročno prejmejo več, kot vplačajo. Ko upoštevamo celoten življenjski tok od otroštva, izobraževanja, zdravstva, subvencij, do pokojnine je le manjši del prebivalstva dejansko neto plačnik. V resnici sistem vzdržuje le nekaj sto tisoč ljudi, ki ustvarjajo večjo dodano vrednost in plačujejo večino dohodnine.

energetik ::

kamiKaZaA je izjavil:

Slovenija ima 2,1 milijona prebivalcev. Od tega je nekoliko več kot 900.000 zaposlenih. A tudi med zaposlenimi so številni, ki zaradi nizkih prihodkov ali krajše delovne dobe dolgoročno prejmejo več, kot vplačajo. Ko upoštevamo celoten življenjski tok od otroštva, izobraževanja, zdravstva, subvencij, do pokojnine je le manjši del prebivalstva dejansko neto plačnik. V resnici sistem vzdržuje le nekaj sto tisoč ljudi, ki ustvarjajo večjo dodano vrednost in plačujejo večino dohodnine.
Je res. Sem še računat, in od moje plače nekje srednji razred plača delodajalec 2kEUR mesečno prispevkov in davka. To je v 40 letih delovne dobe 960kEUR. Če bi to celo delovno dobo sproti dobil na TRR in vlagal v SP500, bi imel po 40 letih... nekje v rangu 13MEUR... Dovolj za zdravljenje magari v Švici, pa še svojo privatno cesto čez naselje bi si lahko naredil...
vires in numeris

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: energetik ()

TESKAn ::

sam...ti rabiš izobrazbo, ko si otrok, ceste, ko hodiš v službo, policaje, gasilce, reševalce celo življenje in vse to je treba financirat.
Je pa precej 'usmerjen' članek. Kako štejejo da si 'neto plačnik' oz 'neto prejemnik'? A če dobiš en evro več od vplačil si socialna pijavka, en evro manj si pa sveti odrešenik slovenije? Koliko je 'preplačano' od teh sto tisoč ljudi, bere se kot da sami financirajo celoten proračun? Da ni na koncu ta 'strašna žrtev nekaj sto tisoč ljudi' tudi samo par sto tisoč?

Mi bi rabili podoben sistem kot je v estoniji, ko lahko vsak trenutek preveriš, kolk si plačal državi in kolk si prejel od države. Zato da vsak vidi kolk te država stane in da vsak vidi, kaj od države dobi.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Buggy je izjavil:

Drugače je zastonj 3 otrok.

Raje nehaj cvilit in pojdi fukat, pa boš tudi ti deležen ugodnosti, ko boš imel 3 otroke.

bm1973 ::

Plus nov avto brez DDV, če pa naštepaš 4, pa država ženi plačuje socialna zavarovanja...

jest10 ::

111111111111 je izjavil:

Buggy je izjavil:

Drugače je zastonj 3 otrok.

Raje nehaj cvilit in pojdi fukat, pa boš tudi ti deležen ugodnosti, ko boš imel 3 otroke.

Ja, cigani imate to dobro zgruntano>:D

bm1973 je izjavil:

Plus nov avto brez DDV, če pa naštepaš 4, pa država ženi plačuje socialna zavarovanja...

Pravzaprav nov avto brez DMV kar znese za nov avto z EU 6 motorjem nekaj 100€. Daj se pozanimaj preden pišeš neumnosti.

Država trenutno kaznuje srednji sloj, ki ima več otrok. Največ plačuješ in najmanj dobiš.

jest10 je izjavil:

Ja, cigani imate to dobro zgruntano>:D

Heh, s takim tempom, kot Slovenci štepajo otroke, čez 10 let ne bo druge, kot da se vaši otroci ženijo s cigani ali muslimani. :D

Zgodovina sprememb…

1
2
3 4

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Plačilo vrtca (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Šola
83093169 (6269) krho
»

Koliko dejansko "stane" otrok? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Loža
37350201 (41668) WizzardOfOZ

Lastništvo 2 avtov (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
6112043 (10185) facepalm
»

Pustiti službo da imaš lahko družino (strani: 1 2 3 4 )

15636893 (30661) krneki0001

Varčevanje in dražje plačilo vrtca

4818643 (17836) Utk

Več podobnih tem