Forum » Problemi človeštva » Bogati smo bolj obdavčeni, zato plačujemo manj vrtca
Bogati smo bolj obdavčeni, zato plačujemo manj vrtca

socialec ::
Ok, bom šel kar poklicat Putina, Bezosa, Muska, Trumpa, Zuckerberga, Gates, mogoče še koga? Vse spore in globalne krivice razrešimo do jutri do zajtrka, končamo vojne in odpravimo lakoto... Čeprav so današnji techno- in commodity- tajkuni verjetno že velikoooo bogatejši kot 1789 plemstvo, edino vejo, da nas ne smejo hecati s potico namesto kruha. Ni pa problem, če nam kot slovenski PM pred volitvami rečejo, da ne vemo, kam z denarjem in bomo samo veseli višjih napovedanih davkov in mi še to podpremo na volitvah, pa tudi naganjanje na Hrvaško mu ne zamerimo kaj pretirano, izgleda. Do naslednjih volitev bo pa verjetno že tudi kdo drug pripravil vizualizacijo rasti mase plač. :D
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: socialec ()

zobnik ::
In še več nesocializiranih otrok najbolj problematičnih staršev, ki bi bili do OŠ doma. Večina sploh ne bi znala slovensko.
Včasih smo do 7 leta ostal doma in so vsi naredil osnovno šolo s 4 ali celo sestra same petke, in potem naprej srednja šola, služba, ni d ani.... razen mene zarad bolezni, a sem pač edini v družini, zato tvoja trditev nikakor ne drži.

delavec44 ::
In koliko tujcev je bilo včasih pri nas? Pa koliko otrok so imele družine in kje so se družili ter socializirali? Pa malo primerjaj z danes.

111111111111 ::
Kaj pa zaposlen v ultra high tech firmi kot recimo Cosylab, ki služi na račun javnega denarja, ki gre v znanost?
Jao bože. Bolje kot v kulturnike.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

RedDrake ::
To sploh ni bistveno. Je tak neto prejemnik ali vplačnik?
A si ti tut v teh vodah, eh?
Jah, lej lepo se je svaljkat po paradržavnih parazitih in pametovati po forumih cele dni.
Jah, lej lepo se je svaljkat po paradržavnih parazitih in pametovati po forumih cele dni.

111111111111 ::
za brezposelne zdrave mamice in očke pa naj imajo otroka doma oz. plačajo 100% saj če so brezposelni od nečesa morajo živet kot od dela na črno, preprodaja avtov, telefonov itd.
S temule delom se ne strinjam. Brezposelni dajo lahko otroka v vrtec zastonj, ampak MORAJO delat 1 dan v tednu javna dela: pobiranje smeti, košenje javnih površin, okopavanje gredic, branje starejšim, prevoz starejših v domu upokojencev, prostovoljstvo...
4 dni pa lahko iščejo šiht.
To sploh ni bistveno. Je tak neto prejemnik ali vplačnik?
Koliko kulturnikov si pri nas služi kruh in ni neto prejemnik? Praktično vsi v operi, drami, orkester RTV, ... Pa te sem naštel, ki si svoj denar tudi zaslužijo, saj nekaj doprinesejo. Kaj pa neki kvazi umetniki, ki samo denar vlečejo?
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 111111111111 ()

RedDrake ::
Poanta je bila da so eni očitni neto prejemniki, drugi, ki pa zase verjamejo, kako trdo garajo na prostem trgu, pa so tudi neto prejemniki. Oh noes!
Recimo, lej tega prodornega podjetnika, ki je uspel na trgu in živi od prostega trga.
Aja ups, čaki mal, moji davki ga plačajo. Ne samo plačajo. Moji davki mu plačajo vile in luksuz, ki se ga gre.
Super.
Samo ne vidim kaj je razlika pri njem, ali pa pri Zokiju, ki mu tudi moji davki plačajo podobno ...
Pa da ne bo pomote, ni tega *zelo* veliko, ampak nekaj pa je. Zdaj taki bi morali biti tiho ko miške, ampak včasih so glasni ko hudič. Ni za dvomiti, da jih je tudi tu na forumu par takih kalibrov.
Recimo, lej tega prodornega podjetnika, ki je uspel na trgu in živi od prostega trga.
Aja ups, čaki mal, moji davki ga plačajo. Ne samo plačajo. Moji davki mu plačajo vile in luksuz, ki se ga gre.
Super.
Samo ne vidim kaj je razlika pri njem, ali pa pri Zokiju, ki mu tudi moji davki plačajo podobno ...
Pa da ne bo pomote, ni tega *zelo* veliko, ampak nekaj pa je. Zdaj taki bi morali biti tiho ko miške, ampak včasih so glasni ko hudič. Ni za dvomiti, da jih je tudi tu na forumu par takih kalibrov.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: RedDrake ()

johnnyyy ::
Poanta je bila da so eni očitni neto prejemniki, drugi, ki pa zase verjamejo, kako trdo garajo na prostem trgu, pa so tudi neto prejemniki. Oh noes!
Super.
Po mojem ljudje delamo napako ker gledamo prek JS/ZS. Podobna napaka je pri prostem trgu. Mi bi morali iti korak naprej in se odločiti, kaj je bolj in kaj je manj pomembno. Ker na koncu je neka "kozmetičarka" na prostem trgu "precej več vredna", kot okoljevarstveni inšpektor.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Plačilo vrtca (strani: 1 2 3 4 … 14 15 16 17 )Oddelek: Šola | 93169 (6269) | krho |
» | Koliko dejansko "stane" otrok? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Loža | 50202 (41669) | WizzardOfOZ |
⊘ | Lastništvo 2 avtov (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 12043 (10185) | facepalm |
» | Pustiti službo da imaš lahko družino (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 36893 (30661) | krneki0001 |
⊘ | Varčevanje in dražje plačilo vrtcaOddelek: Loža | 18643 (17836) | Utk |