Forum » Mobilne tehnologije » Vrednostna kartica Telekom Slovenije
Vrednostna kartica Telekom Slovenije

ecopro ::
Tole o SIM-kartici se zdi malo za lase privlečeno. Sem jo imel namen kupiti na Petrolu, pa je zdaj ne bom.
Kolikor vem, tega pri Hotu ali Bobu ni. Bom šel pač h kakšnemu pogodbeniku.
1 delovni dan je veliko. Drugod gre to takoj - prek spleta.
Glede vrednostnic sem kar na tekočem. Hvala za vse informacije.
Kolikor vem, tega pri Hotu ali Bobu ni. Bom šel pač h kakšnemu pogodbeniku.
1 delovni dan je veliko. Drugod gre to takoj - prek spleta.
Glede vrednostnic sem kar na tekočem. Hvala za vse informacije.

misek ::

broken/link ::
hitrost je zakonsko določena in je 1 delaven dan, je pa odvisno tudi od ure + popolnega zahtevka in dokumentov. več na povezavi:
https://www.npch.si/index.php/splosni-a...
https://www.npch.si/index.php/splosni-a...

BlaY0 ::
Za vsak slučaj še enkrat prašam... recimo da "naložim" dve vrednostnici eno za drugo. A se mi veljavnost računa podaljša za 6 ali samo za 3 mesece?

Furbo ::
Vedno samo za 3 od zadnjega polnjenja.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Aha, torej si jih kupim 5 in "nalagam" eno po eno vsake 3 mesece ob predpostavki da dobroimetja ne pokurim prej? Hvala.

misek ::
Če imaš paket potem lahko naložiš vse naenkrat in ti vsak mesec pač vzaame toliko, kot stane paket.

Ja, ampak a ti v tem primeru tudi podaljšuje račun avtomatsko "brezplačno", ali ti za avtomatsko podaljšanje odbije 1,52 EUR kot je po ceniku?

predi ::
Deli pogodbe za Mobi:
Uporabnik MOBI lahko polni račun MOBI v skupnem času do 270 (dvesto sedemdeset) dni od zadnje polnitve ali podaljšanja veljavnosti računa MOBI. Od 91. (enaindevetdesetega) do 270. (dvestosedemdesetega) dne od zadnje polnitve ali podaljšanja veljavnosti računa MOBI se s polnjenjem aktivira tudi morebitno dobroimetje na 90. (devetdeseti) dan. Dobroimetje lahko uporabnik MOBI koristi 90 (devetdeset) dni od dneva zadnje polnitve ali podaljšanja veljavnosti računa MOBI.Tista postavka na ceniku torej pride v obzir samo če nimaš paketa in nočeš polnit, ker je dobroimetja dovolj.
...
Samodejni in enkratni zakupi podaljšajo tudi veljavnost računa Mobi za 90 dni.
...
https://www.telekom.si/media/d1wnrwjp/p...
Uporabnik MOBI lahko podaljša veljavnost računa MOBI brez polnitve v skladu z veljavnim cenikom in opisom storitve, ki je objavljen na www.telekom.si in prodajnih mestih Telekoma Slovenije.

Samodejni in enkratni zakupi podaljšajo tudi veljavnost računa Mobi za 90 dni.
Aha, torej če prav zastopim zdaj vse skupaj... podaljšanje veljavnosti računa za 90 dni lahko izvedem na tri načine: s polnitvijo računa z dobroimetjem; z vklopom oziroma samodejnim podaljševanjem zakupa paketa; s plačilom 1,52 EUR.
Mobi načeloma nucam samo ko pridem v SLO, to je nekje 4x na leto. Zdaj sem v SLO in sem napolnil, račun mi velja do 9.12.2025 in v SLO pridem spet 20.12.2025. Takrat bi vklopil recimo nek paket za en mesec in ta akcija bi mi "aktivirala" račun do 19.3.2026?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlaY0 ()

Ob predpostavki, da je tvoj prvi datum typo za 19.12. Če bi ti veljalo do 09.12., bi moral ukrepati do takrat. Tako jim piše v pogodbi. Za ziher pa bi na tvojem mestu poklical njihovo podporo. Zaradi mojega klica so nekoč že popravljali svoje dokumente.

Ne ni typo. Ravno to me bega, če je možno z vklopom paketa dejansko "aktivirati" trenutno neaktiven račun. Če ne, ga bom pač vklopil preden mi poteče račun. Bom poklical. Hvala.
Zgodovina sprememb…

Ne, to ni možno, ker to pade v obdobje med 91. in 270. dnevom po tvoji zadnji interakciji z računom, v katerem lahko zadevo oživiš samo s polnitvijo. Glej drugi stavek v mojem citatu zgoraj. Ti takrat ne razpolagaš več s svojim dobroimetjem (glej tretji stavek), zato ne moreš aktivirati zakupa. Tudi tiste storitve po ceniku ne moreš aktivirati.
Po preteku tega roka in brez nove polnitve uporabnik MOBI ne more več vzpostavljati zvez,Kjer se "tega roka" nanaša na 90 dnevni rok od zadnje polnitve ali podaljšanja računa. Preberi celotno poglavje v tistem dokumentu, ki sem ga linkal.
sprejemati klicev in uporabljati dodatnih storitev, ne glede na morebitno dobroimetje na računu MOBI.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: predi ()

Hmm, na Iziju sem lahko račun ponovno aktiviral tudi prek njihove aplikacije s plačilom po ceniku. Jasno sem moral imeti na računu še dovolj dobroimetja.
Ja, mi je jasno kaj je tam napisano ampak vseeno, tako kot si že sam ugotovil, včasih je kaj napisano tudi narobe.
Ja, mi je jasno kaj je tam napisano ampak vseeno, tako kot si že sam ugotovil, včasih je kaj napisano tudi narobe.
Zgodovina sprememb…

Jaz imam 10 EUR dobroimetja zadosti za celo leto, problem je da je to samo eno polnjenje, kar zadošča samo za 90 dni veljavnosti računa. Zato iščem najbolj optimalen način, ki mi bo v obdobju enega leta omogočil čim daljše obdobje veljavnosti računa s čim manj polnjenji in čim manj podaljšanji za 1,52 EUR. Ko sem v tujini je lahko Mobi račun tudi neaktiven. Na Iziju mi je to lepo ratovalo s polnjenji po 2 EUR.

delavec44 ::
4x letno paket je 28€.
Pač daš tistih 1,5€ za podaljšanje. Dobiš pa vrednotnice 10+10 v akciji kar ne vem če je bilo na iziju. Že tu prineseš notri ta strošek.
Pač daš tistih 1,5€ za podaljšanje. Dobiš pa vrednotnice 10+10 v akciji kar ne vem če je bilo na iziju. Že tu prineseš notri ta strošek.

broken/link ::
@BlaY0 - poglej si datume glede veljavnosti računa in kaj to pomeni. To sem gledal prejšnji mesec, pa sem že malo pozabil, ampak ko ti veljavnost poteče, je številka še vedno aktivna in dohodni klici še vedno delujejo.
da ti skenslajo številko smz da mora poteči 365dni.
Tako da če izhodnih klicev/SMSov ne rabiš, verjetno lahko pustiš, da veljavnost poteče, potem pa ko prideš nazaj, napolniš in dobiš to funkcionalnost nazaj. ampak poglej v FAQ za točne datume in številke.
da ti skenslajo številko smz da mora poteči 365dni.
Tako da če izhodnih klicev/SMSov ne rabiš, verjetno lahko pustiš, da veljavnost poteče, potem pa ko prideš nazaj, napolniš in dobiš to funkcionalnost nazaj. ampak poglej v FAQ za točne datume in številke.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: broken/link ()

No, sem klical na Telekom... podaljšanje po ceniku tudi v času ko je številka neaktivna (se pravi med 91. in 270. dnevom od zadnjega podaljšanja) ob predpostavki da je na računu zadosti dobroimetja naj bi bilo možno izvesti prek aplikacije Moj Mobi ali z USSD klicem. Tip mi je rekel da je v tem času možen tudi zakup oziroma aktivacija paketa (jasno spet prek aplikacije Moj Mobi oziroma Moj Telekom), ki naj bi prav tako reaktivirala račun za nadaljnih 90 dni. Poizkusim 20.12. in če ne bo delovalo jih kličem in jim...

leeon ::
če imam dovolj stanja na računu, se paket avtomatsko podaljša? ali moram to kje obkljukati?

Da. Default je da se avtomatsko podaljšuje. Torej če nočeš da se podaljšuje pošlješ "MOBI X NE" na 1917.

leeon ::
odlično. imam mobi C paket, akcijska cena 6.99 eur. danes naložim 100 eur dobroimetja in mi deluje 14 mesecev (100/6.99 = 14.3)?

BlackFox101 ::
če imam dovolj stanja na računu, se paket avtomatsko podaljša? ali moram to kje obkljukati?
Lahko si namestiš na telefon mobilno aplikacijo Moj Telekom al pa Moj Mobi in tam spremljaš in spreminjaš stvari po potrebi.
https://www.telekom.si/mobilno/napredne...

delavec44 ::

mat11 ::
Nekaj mi ni jasno pri bonusu. Berem tole na telekomu:
Ko opravite polnitev z vrednostnico, se 10 EUR dobroimetja naloži na račun Mobi in stanje na računu se poveča za 10 EUR. Hkrati pa se aktivira tudi bonus v vrednosti 10 EUR, ki stanja na računu ne poveča. Uporabniki lahko bonus uporabite za nakup paketov, uporabo storitev, kot so klici, sporočila SMS/MMS, prenos podatkov, samodejno podaljševanje veljavnosti računa brez polnjenja, mednarodne
Se bonus po porabljenih 10 evrih odšteva za naročnino ali ne. Malo čudno je napisano.
Ko opravite polnitev z vrednostnico, se 10 EUR dobroimetja naloži na račun Mobi in stanje na računu se poveča za 10 EUR. Hkrati pa se aktivira tudi bonus v vrednosti 10 EUR, ki stanja na računu ne poveča. Uporabniki lahko bonus uporabite za nakup paketov, uporabo storitev, kot so klici, sporočila SMS/MMS, prenos podatkov, samodejno podaljševanje veljavnosti računa brez polnjenja, mednarodne
Se bonus po porabljenih 10 evrih odšteva za naročnino ali ne. Malo čudno je napisano.
mat

V-i-p ::
Kot je @delavec44 napisal. Če imaš npr. na računu 60€ in v bonusu 60€, paket pa stane 6,99€ se vsak mesec 6,99€ odšteje iz bonusa. Potem, ko zmanjka v bonusu, bo pa zadnji deveti mesec odštel še 4,08€ iz bonusa, naprej pa iz računa.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

papirza ::
Kaj pa ce imas na računu npr. 50€.
Vmes pa si se vklopiš pay356. Ali bo prvo trgalo iz dobroimetja in šele nato iz pay356?
Vmes pa si se vklopiš pay356. Ali bo prvo trgalo iz dobroimetja in šele nato iz pay356?

Furbo ::
Zakaj bi rinil na neke opcije, če imaš vsake toliko časa 10+10 akcije, kar ti razpolovi cene?
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,

mat11 ::
Še nekaj. Zasledil sem da je potrebno nalagati dobroimetje vsake tri mesece ne glede na to koliko imaš dobroimetja. Upam, da sem narobe bral.
mat
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Izi mobil mnenja (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 106231 (1191) | Fizikalko |
» | Spar akcija - Mobi kartica za 10,00 EUR + gratis 10,00 EUROddelek: Mobilne tehnologije | 8153 (1443) | 133780 |
» | Kje dobiti predplačniško SIM kartico, ki ne poteče?Oddelek: Mobilne tehnologije | 10909 (2159) | Oktan |
» | Predplačniški paketOddelek: Mobilne tehnologije | 3496 (2919) | V-i-p |
» | kateri predplačniški paket? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 48857 (25203) | VrtniPalcek |