» »

vožnja po AC

vožnja po AC

pegasus ::

Kakšna dekadenca...

Če so na avtocesti po zakonu dovoljena vozila, ki zmorejo 60km/h, bi po logiki "hitrost konvoja je največja hitrost najpočasnejše ladje" biti max hitrost 60km/h. Vse kar je več je bolana narcisoidnost. Avtocesta je shared resource, to da ste zaprti v svojo plehnato lupinico, tega dejstva ne spremeni.

bm1973 ::

GrimReaper3 je izjavil:

Klanec proti izvozu Tržič itak da je najboljši odsek, meni gre max 210, ampak večinokrat zaradi gostega prometa 180. Pa še to večkrat težko več kot 140 po levem pasu, moraš izbrati povsem desnega.

Tam je dostikrat radar, omejitev je 80km/h :D.

delavec44 ::

pegasus je izjavil:

Kakšna dekadenca...

Če so na avtocesti po zakonu dovoljena vozila, ki zmorejo 60km/h, bi po logiki "hitrost konvoja je največja hitrost najpočasnejše ladje" biti max hitrost 60km/h. Vse kar je več je bolana narcisoidnost. Avtocesta je shared resource, to da ste zaprti v svojo plehnato lupinico, tega dejstva ne spremeni.

Saj zato je pa na AC več pasov. Kaj ima tu konvoj veze.

stara mama ::

detroit je izjavil:

A smem vprašat s kakšnimi gokarti se vi pojate s takimi hitrostmi po naših cestah?

V tej SUV in križanec kulturi dvomim da jih je dost.
Se pa radi prepričujejo da njihov dvignjen avto zmore enako kot BMW z M-podvozjem. Sanjači :)
Ekologija™ in Trajnost™

Ring0Ruin ::

feryz je izjavil:

GrimReaper3 je izjavil:

ginekk je izjavil:

Avtocesta ima itak tako projektirane ovinke, da gre povsod 200km/h.

Na gorenjski AC desni ovinek za Naklem v smeri Radovljice že ni za 200. Seveda če imaš nizkega BMW-ja in da je suho, drugače je pa bolj za max 170. Že zato ker je desni ovinek in si takoj ob ograji, ni dober občutek iti hitro.
Jaz tukaj še nisem videl koga iti več kot 160, že to je precej redko.
Kontra smer v levi ovinek gre hitreje, 180 ni noben problem. 200 je ob gostem prometu itak nemogoče.
E? Kaj pa voziš? Clio? Tistemu se težko reče ovinek.
Ob gostem prometu je vse nemogoče, vedno se računa za prazno cesto.

Tukaj imaš primer. Nisem pa šel, za tiste čase, pretirano hitro, ker je bila temperatura okrog nič stopinj in je rahlo padal dež, mešan s snegom.
Ne dosti, ampak še vedno dovolj, da je bila cesta mokra.
Podnapise si vklopi.

Odlicno si tole poslal, lokacija, hitrost in ura. Upam, da imajo na DARSu se videoposnetke tablic. :))

pegasus je izjavil:

Kakšna dekadenca...

To bi bila vredu resitev ja, fizicna blokada motorja, pa ce te policaj ustavi brez nje se ti odvzame avto.
Tega ne pisem jaz, sem se cepil proti Covidu in sem ze leta mrtev. Baje.

Ljudje, ki najbolj mahajo z zastavami, si je ne zasluzijo imeti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Ring0Ruin ()

Machete ::

Danes spet kup drekačev, ki mislijo, da so edini na svetu in vozijo 80, 90, 100 po voznem pasu, saj se ja vendar ne bodo umikali, če je naprej še en kamion za prehiteti, pa potem še en in potem še en..
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

mirator ::

pegasus je izjavil:

Kakšna dekadenca...

No ja, vsaj nasmejal si me.

issak ::

Telbanc je izjavil:

Tele navite mašine pol začnejo žret olje, ker so toplotne obremenitve visoke. Življenska doba teh malnov sigurno ni več ko 250.000 km.

Še dobro da je vrhniški klanec krajši kot 250000 km.
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2

feryz ::

Ring0Ruin je izjavil:

Odlicno si tole poslal, lokacija, hitrost in ura. Upam, da imajo na DARSu se videoposnetke tablic. :))
Kakšni tepci so na svetu!
Tudi če bi ti za mano vozil in me snemal s kvazi dash kamero, vključno z ultra dobro vidno tablico in DARS-ovimi kamerami, mi še vedno ne bi mogel nihče popolnoma nič.

Ker imamo na tem svetu, verjeti ali ne, zakone in pravila. In če jih ena stran krši, to ne pomeni, da jih lahko tudi druga. Čeprav jih, na veliko.

Ring0Ruin ::

feryz je izjavil:

Ring0Ruin je izjavil:

Kakšni tepci so na svetu!

Pa se res je, poglej tega:

Tega ne pisem jaz, sem se cepil proti Covidu in sem ze leta mrtev. Baje.

Ljudje, ki najbolj mahajo z zastavami, si je ne zasluzijo imeti.

Lej, ne bodi užaljen, če kdo tvojih podvigov ne hvali. To kar si poslal dokazuje samo, da se na predpise požvižgaš, ker se pač lahko. Ampak, da se razumeva, te ne obsojam. Samo ni se treba s takšnimi podvigi hvaliti na raznih forumih, nisi namreč edini.

Odgovarjal sem na post Fery-a, pa me je Ring0Ruin prehitel.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mirator ()

Pa kaj če jih ne upošteva? Saj bo plačal, če ga bo dobili...

GrimReaper3 ::

bm1973 je izjavil:

Tam je dostikrat radar, omejitev je 80km/h :D.

Na Google maps vidim samo znak za najmanjšo hitrost 60 na voznem pasu, drugače se moraš umakniti na povsem desni pas.
Ampak kdor da kaj na uvidevnost, bi se lahko umaknil tudi pri 120.

Z 80 si mislil potem že dol iz AC.
Na AC pa tukaj okoli 100% ni nobenega radarja, ker že več let vozim 180.

Zgodovina sprememb…

mirator je izjavil:

Lej, ne bodi užaljen, če kdo tvojih podvigov ne hvali. To kar si poslal dokazuje samo, da se na predpise požvižgaš, ker se pač lahko. Ampak, da se razumeva, te ne obsojam. Samo ni se treba s takšnimi podvigi hvaliti na raznih forumih, nisi namreč edini.
Saj ni hvaljenje, zgolj dejstva.
Jaz sem leta tako vozil, po 1000 km skupaj s takim tempom, nekje od leta 2018 do 2023. Potem je zafira ena šla in z njo tudi najboljši stroj, kar jih je BMW kadarkoli spacal skupaj.
Ni pa to neki bau bau, torej hitrejša vožnja, kot ga nekateri tukaj prikazujejo. In da je treba pobiti take ljudi.

Zdaj sem se umiril. Tempomat na 177 km/h in to je to. Pa občasni skoki na 250 km/h, toliko da se avto malo prediha.
Prej sem ga tudi par ur skupaj gonil med 230 in 250 km/h.
Ne po Nemčiji, seveda, tam niti omenjati ni treba tega kot hitro vožnjo. Ker 250 km/h to zagotovo ni, takrat se v bistvu hitrost šele začne.

Bellator ::

Očitno bo potrebno celotno avtocesto pokriti s sekcijskim merjenjem, in tudi vozniki moramo prijaviti norce, ki priletijo mimo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Bellator ()

denabiker ::

Evo ravno iz Dramelj proti LJ, me je kar šokiralo kakšen zastoj proti MB, že dolgo časa nisem videl toliko tovornjakov na kupu...

Sem šel zadnjič iz Milana proti nam.
Kontra smer je bil crash na tripasovnici, kolona je bila dolga 19 km. Vsi trije pasovi zabiti.

feryz je izjavil:

mirator je izjavil:

Saj ni hvaljenje, zgolj dejstva.
Jaz sem leta tako vozil, po 1000 km skupaj s takim tempom, nekje od leta 2018 do 2023. Potem je zafira ena šla in z njo tudi najboljši stroj, kar jih je BMW kadarkoli spacal skupaj....

Seveda je hvaljenje po forumu. Koga pa misliš, da zanima, kako in kje ti voziš?
Pač kot sem že zapisal, se na predpise požvižgaš in voziš s PH (če se preusmerim na vzporedno temo), kot jo zagovarja (zopet iz sosednje teme) @solatko.
Torej, na zahodu nič novega.

Ali pa cel kup čistunov tukaj, ki nimajo avto niti za normalno vožnjo po AC, zraven pa nategujejo državo kar se vseh socialnih dodatkov tiče...

Pač tipična tema hinavcev...

Ki mislijo, da so pametni in imajo prav...

Pač problem malih narodov z omejenimi ljudmi...

ginekk ::

Ma ne čistuni, prej negotovi ljudje, ki se nikoli niso in ne bodo naučili vozit. Potem pa svetujejo dirkališče, ki bi ga verjetno sami najbolj rabili - kajti edino tam lahko varno preizkusiš lastne limite in limite svojega vozila.

V primerjavi s cestami, kjer je promet dvosmeren, je avtocesta dejansko varna. Stres pri 170km/h ne more bit večji od stresa, da ti lahko od tisoče nasproti vozečih, vsak trenutek nekdo - katerega pozornost je na ekranu - direkt vate zapelje.

Varnost avtoceste je razvidna tudi iz podatkov, pri nas je bil najbolj drastičen upad nesreč po tem ko smo uvedli vinjete.

Ring0Ruin je izjavil:

To bi bila vredu resitev ja, fizicna blokada motorja, pa ce te policaj ustavi brez nje se ti odvzame avto.
Pred več kot dvema desetletjema sva s sodelavcem trajbala to isto temo par mesecev ... in zaključek je bil, da je omejitev max hitrosti na "naravi primerne" številke ok, dokler dolgo je pospešek od 0 do max pod dve sekundi. Kompromis, ki ga lahko sprejmem.

Machete je izjavil:

Danes spet kup drekačev, ki mislijo, da so edini na svetu in vozijo 80, 90, 100 po voznem pasu, saj se ja vendar ne bodo umikali, če je naprej še en kamion za prehiteti, pa potem še en in potem še en..

Kam pa naj se umaknejo iz voznega pasa?

Blinder ::

Ali naj pospešijo na normalno hitrost, s katero ne ovirajo ostalih udeležencev ali naj vozijo dalje za tovornjaki
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

Saj zato pa je ta tema kjer je. Ker folk niti ne razlikuje med voznim in prehitevalnim pasom.

socialec ::

Jaz vozim za tovornjaki po servisnem pasu, ker moj avtoček ne gre dosti hitreje, no, gre, samo poraba potem skvari povprečje, Soča pa ni več globoka, zdaj pa še vse te davčne odločbe v nabiralniku in je treba 3/4 nazaj zdevat, vsak.jeben.dan.druga odločba.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: socialec ()

Utk ::

ginekk je izjavil:

Ma ne čistuni, prej negotovi ljudje, ki se nikoli niso in ne bodo naučili vozit. Potem pa svetujejo dirkališče, ki bi ga verjetno sami najbolj rabili - kajti edino tam lahko varno preizkusiš lastne limite in limite svojega vozila.

V primerjavi s cestami, kjer je promet dvosmeren, je avtocesta dejansko varna. Stres pri 170km/h ne more bit večji od stresa, da ti lahko od tisoče nasproti vozečih, vsak trenutek nekdo - katerega pozornost je na ekranu - direkt vate zapelje.

Varnost avtoceste je razvidna tudi iz podatkov, pri nas je bil najbolj drastičen upad nesreč po tem ko smo uvedli vinjete.

Sej nikogar ne briga če se ti voziš 170. Samo upoštevaj vse varnostne razdalje pri tem. Jaz sem nateral cliota 20 let nazaj 190 po klancu nazvdol, tako da nisem nič negotov. Pa potem še parkrat s čim drugim ne dost manj, pa niti avtoceste ni bilo treba za to. Ampak nikoli nisem reku, da je to pametno početje, ali da se mi mora kdo umikat.
Ne vidim pa danes smisla v tem z avtom, ki ima 3x več konjev. Če bi, bi za hec, je pa to precej brezvezen hec. Nekateri res nikoli ne odrastete?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

starfotr ::

Na ta števec bi moral še dodat percepcijo voznika, koliko dolgčasa je nabral na poti.
Kp-Lj razlika 120 vs 160 km/h je 12.5 minut. Več ljudi kot je v avtu, več minut se privarčuje. Če je štiri ljudi v avtu, se privarčuje 50 minut skupno.

A ti če kuhaš 1 jajce na trdo, ga kuhaš 8 minut. Če pa 8 jajc kuhaš skupaj, pa samo 1 minuto in je skuhano?

Če en človek pade z nebotičnika, je en mrtev. Če en avtobus ljudi pade v prepad in so vsi mrtvi, je še vedno samo en mrtev?

Dobro, če bi imel v avtu 4 take kot ste vi, ga tudi jaz ne bi spustil pod 180.

m0LN4r ::

Na prekmurski AC od Maribora naprej je pa omejitev 110, kljub temu da je ravna kot ravnilo, da niti volana ne obracas kaj dosti, pa gres slowmotion 110.

Je pa omejitev najverjetneje zaradi spricer faktorja, ampak to se ne resuje z omejitvijo, ki je 10kmh vec od nemske in avstrijske regionalke izven naselja.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Kaj je spricer faktor?

nejc_nejc ::

nejc_nejc je izjavil:

spricer faktor

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: nejc_nejc ()

Meizu ::

Jaz govorim za vpadnice,

A boš reku zdaj da so pa vpadnice uber smooth in joh joh?

Kot je rekel en moje dober prijatelj, nativni ljubljančan, če citiram:

"Tastr', Lublana je tak skret..."

---

Ni daleč od resnice. :)

Sekcijsko merjenje je idealen nacrt, da se psihote upocasni. Ker bo preko OCRja jasno, kdaj je tablica zapeljala na

Se strinjam, rabimo sekcijsko merjenje in ukinitev radarskih kontrol. Ker potem, ko na vrhniki stojim v gužvi že slabo uro, lahko proti Ljubljani potegnem 450km/h po tisti ravnici, pa sem s povprečno hitrostjo od postojne še vedno pod 40km/h.

Podpišem!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Meizu ()

HrščPščvnk ::

Po autobahnu se tudi s hitrostjo nad 400 km/h ne zna čeh umaknit s prehitevalnega pasu.

Me je pred dnevi v DE na relaciji München-Nürnberg blendal neki voznik ko sem bil na prehitevalnem pasu v Mercedesu z registrsko tablico iz Stuttgarta. Morda je bil tipični Gastarbeiter.

Mi je pripovedoval nemec da včasih v športnih in prestižnih avtomobilih vozijo hobbyhure. Ob ali po sončnem zahodu se z avtomobili v večjih nemških mestih zberejo na parkirišču blizu vpadnic za autobahn in kasirajo za Geschlechtsverkehr.
Hrošč Puščavnik, ogrožena živalska vrsta iz Tivolija.

Zgodovina sprememb…

Telbanc ::

delavec44 je izjavil:

Machete je izjavil:

Parkirajo se naj na slo tech in najedajo poštenjake, ki včasih ponoči vozijo bogih 160km na uro.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

endelin ::

Jaz če bi imel proper avto bi ponoči fural ene 190kmh.:Otko furam poštenjaških 160 :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

Legon ::

Telbanc je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Machete je izjavil:

Parkirajo se naj na slo tech in najedajo poštenjake, ki včasih ponoči vozijo bogih 160km na uro.

Zakaj, ce pa lahko prizgejo meglenke in izpadejo se vecji bedaki?

endelin je izjavil:

Jaz če bi imel proper avto bi ponoči fural ene 190kmh.:Otko furam poštenjaških 160 :D

Podobno.

Žal nimam avto, ki bi šel udobno čez 200km/h...

Potem pa v sosednji temi isti akterji jokajo nad cenami bencina. Pri 110 km/h avto precej manj porabi kot pri 180.

Pri 70 km/h pa še manj.

Pri zafiri do 200 km/h nihče nima felinga da se pelje hitreje. Sploh če sedijo zadaj in se zase brigajo.
Šele višje dobijo občutek da gre hitro.

Pri 0 km/h pa še manj...

c23po ::

feryz je izjavil:

Pri zafiri do 200 km/h nihče nima felinga da se pelje hitreje. Sploh če sedijo zadaj in se zase brigajo.
Šele višje dobijo občutek da gre hitro.

Posest Zafire ni dovoljenje za samovoljo na cesti.
Računalniki nimajo spominov.

m0LN4r je izjavil:

Na prekmurski AC od Maribora naprej je pa omejitev 110, kljub temu da je ravna kot ravnilo, da niti volana ne obracas kaj dosti, pa gres slowmotion 110.

Je pa omejitev najverjetneje zaradi spricer faktorja, ampak to se ne resuje z omejitvijo, ki je 10kmh vec od nemske in avstrijske regionalke izven naselja.

Če še nisi opazil, tisto ni AC, ampak je HC. In še odstavnega pasu ni. Tako, da je za moje pojme 110 km/h občutno previsoka hitrost.

In jaz te cesti ne bi dal uporabnega dovoljenja, ker ni odstavnega pasu.

Meni so zanimivi talenti, ki v koloni na silo zamenjajo pas, in se potem takoj vrnejo pred tistega za katerim so 5 sekund prej bli. Pa ne tisto ko nekdo pušča 300 metrov prostora, ampak ko prostora dejansko ni, pa se vseeno vrinejo.

A se v trgovini na blagajni tudi prerinete pred tistega, ki je pred vami? Nekako se spravite mimo, in potem nazaj v vrsto, s komolci če treba.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

crocodile ::

Jaz sem imel danes nevarno situacijo in se za las izognil trčenju.
Vozim kakšnih 100 km/h. Peljem skozi razcep, kjer se dve AC združita v eno. Iz prehitevalnega pasu zapeljem na vozni pas in trenutek za tem opazim, da hoče iz sosednjega kraka AC na isti pas zapeljati kamion. Imel je že žmigavec in bil vse bližje črti - tik pred mano se je hotel vključiti. Nisem bil prepričan, če me je opazil (lahko da sem mu bil glih v mrtvem kotu), za primerno zmanjšanje hitrosti pa nisem imel dovolj prostora. Da bi pred sebe spustil kamion, bi moral že skoraj ustaviti. Ker kamiona nisem mogel varno spustiti pred sebe, sem v zadnjem trenutku zapeljal nazaj na prehitevalni pas (katerega sem prej zapustil), tik pred avto, ki je normalno vozil po svojem pasu in ni pričakoval, da bom jaz zapeljal pred njega. Slišal sem, da je avto za mano na mrtvo zaviral, gume so cvilile. Kamion je v tem času odpeljal naprej po voznem pasu, jaz pa nadaljeval takoj za njim. Bilo je res na tesno. Voznik avta, ki sem mu prekrižal pot je potem še par minut trobil za menoj kot bi mi sporočal "si ti normalen?!" Ni pa videl, da je mene "izrinil" kamion. V resnici neke izbire nisem imel - če bi ostal na voznem pasu, bi tvegal morebitno trčenje s kamioniom.

In ni se zgodilo prvič, da me je kamion spravil v kritično situacijo. Je imel še kdo kdaj kakšno podobno situacijo?

Utk je izjavil:

Meni so zanimivi talenti, ki v koloni na silo zamenjajo pas, in se potem takoj vrnejo pred tistega za katerim so 5 sekund prej bli. Pa ne tisto ko nekdo pušča 300 metrov prostora, ampak ko prostora dejansko ni, pa se vseeno vrinejo.

Hehe, to s 300m varnostne tudi jaz "prehitim", ko mi dopizdi. Eni mislijo, da morajo imeti v skoraj stoječi koloni enako varnostno kot pri 130 km/h.
Drugače je pa precej bedno tole slalomiranje. Se odločiš za en pas, po možnosti enkrat zamenjaš in je. Če si se zafrknil, si pač se.

nejc_nejc ::

crocodile
Ponavadi vzporedno z vključevalni,pospeševalnimi pasovi ni fino menjati iz PP na VP.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: nejc_nejc ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Levi smernik za prehitevanje na pospeševalnem pasu AC (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
11314284 (12315) PandaFlow2
»

Razvoj hitrosti na cestah (strani: 1 2 3 4 )

16525449 (22146) Utk
»

Tovornjakarji in avtomobilisti (strani: 1 2 3 4 )

16339031 (36783) Heavy
»

Vožnja po prehitevalnem (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

528131937 (108959) solatko

Več podobnih tem