» »

vožnja po AC

vožnja po AC

««
10 / 11
»»

Malcolm_Y ::

starfotr je izjavil:

Po cestah naj vozijo samo profesionalni poklicni vozniki. Pa bo nesreč manj.

Tako kot letala.
Saj avione lahko pilotirajo tudi nepoklicni piloti, samo izpit rabijo. Tako kot za avte.

Meizu ::

Sam kontrole morajo bit bolj učinkovite. Ravno včeraj sem vozil po viču za enim italijanom, ki je vozil po sredini obeh pasov, točno po črti - spredaj policijska marica, direkt pred njim, pa ni bilo nobenega ukrepa. Če to lahko delaš nemoteno, potem itak nima smisla kaj dosti upoštevat CPP, ker te glih upoštevanje CPPja pripelje do nesreče. Folk večinoma ne zna spoštovat niti desnega pravila, kaj šele kaj bolj kompleksnega.

Edit: Seveda italjan kot italjan, žmigavca seveda ne pozna. Še vedno niso trznili miličniki.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Meizu ()

starfotr ::

Malcolm_Y je izjavil:

starfotr je izjavil:

Po cestah naj vozijo samo profesionalni poklicni vozniki. Pa bo nesreč manj.

Tako kot letala.
Saj avione lahko pilotirajo tudi nepoklicni piloti, samo izpit rabijo. Tako kot za avte.

Razlika je samo v tem, da si avijona ne more privoščit vsak pijanček, ki ima slučajo 300 eur.

c23po ::

Meizu je izjavil:

... potem itak nima smisla kaj dosti upoštevat CPP, ker te glih upoštevanje CPPja pripelje do nesreče ...

Seveda. Neupoštevanje CPP te pa pripelje na varno stran, ko se ne tebi ne drugim nima kaj slabega zgoditi. Preverjen recept za dolgo in srečno življenje. Vse nesreče povzročajo tisti, ki upoštevajo predpise.
Računalniki nimajo spominov.

MaTr1x ::

Z Nemci pa zelo rad vozim po AC. Res medsebojno spoštovanje čutim, kar do naših težko. Nekako je res čutiti več kulture.
-prehiteva noben izpod 140
-umaknejo se v 99% primerih takoj ko je možno, če pa ne, pa vozijo 140+ in zastopim da se ne bodo šli umikat v majhno luknjo, tako da jim nikoli ne vozim za ritjo, ampak vzdržujem neko spoštljivo razdaljo

Edino en prikoličar je grdo zapeljal pred mano na prehitevalnega, ampak je dvignil roko v opravičilo, ko sem šel mimo.

Čeprav če gledaš nemški YT kanal DashcamDriversGermany, delajo enake napake kot povsod drugje po svetu, nekateri se ne znajo niti vključiti na glavno cesto, enako kot pri nas. Po AC pa sploh katastrofa, imaš videe ko mora zavirati na silo iz 200 na 100, ampak to je problem tudi v neumnem hitrem vozniku, ker z 200+ se ne gre nikoli proti 2 ali več vozilom, ki sta skupaj. Jaz vem da je še možno 160, za 180 moraš imeti pa občutek kdaj začeti pospeševati. Najbolje da ko si mimo kolone ali pa ko je samo eno vozilo na vsakih 100 m. Vem samo, da v sili na AC nisem zaviral še v življenju.

endelin je izjavil:

200hp v času elektro avtov ni nič

Se ne strinjam. Sploh je pa v prometu daleč od zaželjenega, da imaš vozilo s pod 20s 0-200. Moj ima 29s in je še povsem normalno vozen in v pravih rokah skoraj idealno. Meni sicer večkrat uide izpod vajeti. Pa ne mislim na neki prazni ravnini da greš 200, to je za tak avto normalno.
Omenjena Tesla Model 3 Performance ima 15s. Ne vem če ste vi, ampak jaz še nisem videl vozila, ki bi pospešil v 15s 100-200, kaj šele 0-200. V bistvu je pri nas kar redkost, da sploh vidiš koga pri 180+. Mogoče da kdo dotakne 170, zdaj avgusta je kar bilo nekaj malo hitrejših.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: MaTr1x ()

pegasus ::

MaTr1x je izjavil:

delajo enake napake kot povsod drugje po svetu,
Evo ena zgodba od včeraj, A81 od Štutgarta na sever: desni pas prazen, srednji pas gosto nabit, povprečna hitrost okrog 90km/h, levi pas pa zgolj kamikaze s 170+. Tako je iz sredine nemogoče skočiti na levo in prehitevati, ker je razlika v hitrosti prevelika in če to narediš, tvegaš da te ena kamikaza nabije. Zakaj je bil desni pas prazen? Nimam pojma, očitno preveč "desni je za kamione" mentalitete, kljub temu da v nedeljo kamioni ne vozijo.

Ko ste govorili o nekih Teslah. Še če bi imel 1000 KM Teslo, bi se težko vključil iz 90 na 170, povečati razdaljo spredaj za zalet je pa tudi težko, ker potem zmanjšaš hitrost tistim za tabo. V prometu je več kot 200 KM precej neuporabno, težko najdem nek use case.
170 na 90 takoj ob sosednjem pasu jaz sicer ne bi upal. Če so bili na srednjem pasu res nagneteni, kar bi pričakoval pri 90, ne moreš iti mimo z več kot 120. Težko reči na pamet, na naših cesah se da BP 140, res pa da noben ne uleti samo z 90 na prehitevalnega.

Zgodovina sprememb…

WizzardOfOZ ::

MaTr1x je izjavil:

Z Nemci pa zelo rad vozim po AC. Res medsebojno spoštovanje čutim, kar do naših težko. Nekako je res čutiti več kulture.

Ampak ta kultura se kaže samo v Nemčiji, povsod drugje postanejo enaki kreteni, kot vsi ostali. :))
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

borut_p ::

Nemci so hudo slabi vozniki ... na tropasovnicah se znajdejo, na dvopasovnicah ne ... enako tudi po Nemčiji, ne samo pri nas. In to, da se umaknejo na vozni pas ... ni res. Ta pocasni so navajeni vozit doma.po srednjem pasu ... na xesni imajo kamione. Tako potem vozijo pri nas ... po levem. In se nic kaj ne umikajo

stara mama ::

WizzardOfOZ je izjavil:

Ampak ta kultura se kaže samo v Nemčiji, povsod drugje postanejo enaki kreteni, kot vsi ostali. :))

Žal je to zelo res.
Ekologija™ in Trajnost™

feryz ::

MaTr1x je izjavil:

Ne vem če ste vi, ampak jaz še nisem videl vozila, ki bi pospešil v 15s 100-200, kaj šele 0-200. V bistvu je pri nas kar redkost, da sploh vidiš koga pri 180+. Mogoče da kdo dotakne 170, zdaj avgusta je kar bilo nekaj malo hitrejših.
Kaj pa ti spet bluziš? Takih avtov je kolikor hočeš.
Moj pospeši od 0 - 200 km/h v 15 sekundah, pa ni popolnoma nič posebnega. Umirjena družinska limuzina, bi se temu reklo.

Kar se tiče hitrosti, pa enako. Zdajle sem šel na šiht preko 200 km/h in sem imel še dva za sabo.
Ok, jasno da ne moreš cruzati na naših ac s tako brzino preko dneva, ampak ventile pa lahko prepucaš na kratko.

feryz je izjavil:

Umirjena družinska limuzina, bi se temu reklo.
Torej limuzina za družno bruhanje? :))
Jaz imam 37s od 100 do 130, to je umirjena zadeva, s katero sem npr. minuli vikend naredil 1100km brez težav in z veliko uživanja.

Kot da jaz ne morem voziti počasi!? Prav imaš, ne morem.

Razen če moram. Ko nisem sam v avtu. Je pa to zelo redko, nekih 5% vseh voženj, da še kdo poleg mene sedi v avtu. In hvala k..., da je tako.

delavec44 ::

Sam poznam par takih, ki tudi z motorjem niso mogli voziti počasi. Nekaj jih ni več med nami. Srečno vožnjo ti želim, pa nobenega na vesti.

Imam izpit za motor in dovolj sredstev, da si danes kupim najhudejši stroj na dveh kolesih.
In vendar si ga nikoli ne bom.
Zakaj ne, je verjetno jasno. Prvi, spoznavni dan, bi mogoče še šel spat v posteljo. Naslednji dan bi že počival v trugi. Se dovolj dobro poznam in vem, da bi bilo tako.

starfotr ::

Poglej z druge strani, da ob tvojem najljubšem opravilu končaš.

feryz je izjavil:

MaTr1x je izjavil:

Ne vem če ste vi, ampak jaz še nisem videl vozila, ki bi pospešil v 15s 100-200, kaj šele 0-200. V bistvu je pri nas kar redkost, da sploh vidiš koga pri 180+. Mogoče da kdo dotakne 170, zdaj avgusta je kar bilo nekaj malo hitrejših.
Kaj pa ti spet bluziš? Takih avtov je kolikor hočeš.
Moj pospeši od 0 - 200 km/h v 15 sekundah, pa ni popolnoma nič posebnega. Umirjena družinska limuzina, bi se temu reklo.

Kar se tiče hitrosti, pa enako. Zdajle sem šel na šiht preko 200 km/h in sem imel še dva za sabo.
Ok, jasno da ne moreš cruzati na naših ac s tako brzino preko dneva, ampak ventile pa lahko prepucaš na kratko.

Lahko da, v LJ in okolici. Jaz pravim za gorenjsko AC, mimo mene ni šel še noben 15s 0-200 avto v celih 8 letih. Nemci tudi če imajo, niso prav opazni, tako da bi rekel da kakih 400 KM+ strojev tudi nimajo. Pač zakaj le bi imeli za te naše kolovoze, edino za vleči prikolico se verjetno pozna.

Sicer sem se pa prehitro hvalil s svojimi hitrostmi, sem ravnokar dobil položnico pri 182. To je verjetno tisto, ko se hvalim da potegnem do 190 po števcu. Na koncu je to 172, kar bo 125EUR s polovičko.
To se sliši malo, ampak jaz sem en navaden revež in težko spraskam skupaj že 100EUR. Zdaj pa še povišati limit, čeprav sem ga ravno prejšnji teden. Potem pa prodati ta avto, ker je očitno prehiter za naše modre. Bom si kupil eno Corso 1.2 ali neko drugo šajtrgo. Ali pa če se s tem naučim voziti max 160.
Teoretično je za kazen 20EUR s polovičko max 167, števec laže 8, oni odbijejo 10 in si na 149 kar je prekoračitev do 20 km/h. Ampak naj bo za ziher 160. Ali pa 170 za tistih 30EUR, čeprav to je že za 4 malice. Eh, spet sem naredil krog in sem nazaj pri Corsi.

Zgodovina sprememb…

BlaY0 ::

WizzardOfOZ je izjavil:

MaTr1x je izjavil:

Nemci sicer na splošno vozijo OK, tudi predpisov se držijo precej dobro (predvsem hitrostnih omejitev). So pa včasih že kar preveč ustrežljivi in to zna biti nevarno... recimo brez zveze spuščajo oziroma dajejo drugim prednost tam kjer ne bi bilo treba. Ni jim jasno tudi zakaj se pasu za vklop na AC reče pospeševalni. Še tam, kjer bi dejansko morali pospeševati, oni lepo ležerno s 60 km/h hop na vozni pas, na voznem pasu jim pa lepo ustrežljivo bremzajo.

Legon ::

feryz je izjavil:

Imam izpit za motor in dovolj sredstev, da si danes kupim najhudejši stroj na dveh kolesih.
Zakaj ne, je verjetno jasno. Prvi, spoznavni dan, bi mogoče še šel spat v posteljo. Naslednji dan bi že počival v trugi. Se dovolj dobro poznam in vem, da bi bilo tako.

to predvsem pove, da tvoj ego bistveno presega tvoje sposobnosti.

MaTr1x je izjavil:

Bom si kupil eno Corso 1.2 ali neko drugo šajtrgo.
Mene corsa 1.2D gladko prehiteva po autobanu :))
Moj avto je ravno taprav zate - daš cegu na gas, si umiješ zobe in se počešeš in ravno prideš do 90km/h. Ga bom prodajal konec leta, povej če te zanima ;)

Legon je izjavil:

feryz je izjavil:

Moje ne, od takih kot si ti, pa ja.
Saj se ne bi sam fental, nekdo bi mi pomagal. Ljudi z refleksi crknjenega konja, se pravi možgansko mrtvih, je na cesti kolikor hočeš.
In ko ti tak zapre pot in otrpne kot žaba pozimi, nimaš niti zmoliti časa več. Samo še britof.

Legon ::

če ti take pravljice pomagajo, da lažje spiš...

pegasus je izjavil:

MaTr1x je izjavil:

Bom si kupil eno Corso 1.2 ali neko drugo šajtrgo.
Mene corsa 1.2D gladko prehiteva po autobanu :))
Moj avto je ravno taprav zate - daš cegu na gas, si umiješ zobe in se počešeš in ravno prideš do 90km/h. Ga bom prodajal konec leta, povej če te zanima ;)

Greš na XV-ja iz impreze?

Ne, na id7.

Meizu ::

Ne vem če ste vi, ampak jaz še nisem videl vozila, ki bi pospešil v 15s 100-200, kaj šele 0-200.

Moj ima po Draggy merjenju 14.76 sec 100-200km/h. Za moje pojme je to ravno prav pospešek, da se čuti, da je močan, pa dovolj "švoh", da ga lahko na naših cestah izkoristiš tudi malo bolj rekreativno. Je pa res, da če tak avto daš vozniku začetniku se kaj kmalu zna zgodit kak karambol, ja.

Ampak po drugi strani tudi prehitevanje s 50km mašino ni dosti boljše, ker tam pa vsak slabo skalkuliran manever povzroči najmanj škarje, če ne ravno še kaj dosti hujšega.

feryz je izjavil:

Legon je izjavil:

feryz je izjavil:

Moje ne, od takih kot si ti, pa ja.
Saj se ne bi sam fental, nekdo bi mi pomagal. Ljudi z refleksi crknjenega konja, se pravi možgansko mrtvih, je na cesti kolikor hočeš.
In ko ti tak zapre pot in otrpne kot žaba pozimi, nimaš niti zmoliti časa več. Samo še britof.

To pa jaz ne vem če bi imel take probleme. Tukaj na T križišču v moji okolici je veliko enih smrti. Pač klasika, avto zavija levo in spregleda motorista ki gre naravnost. Pa saj nikjer ne piše če je znak 70, da moraš točno 70.
Seveda je v takem primeru kriv avtomobilist (pač normalno da en 80 let stari ata ne bo imel tako dobrega opazovanja, v zadnji nesreči sta imela sicer 69 in 73 let), ampak sam sebi za hudo nezgodo ali smrt si je pa kriv sam motorist, ker ni ustrezno prilagodil hitrosti pred križiščem in ker ni dovolj premislil (oz. se ga ni dovolj bal), da ga bo tisti na stranski cesti spregledal.
Pa še ura 18:50, lahko rečem da sem tudi jaz že spregledal motorista ob taki uri. Torej se ob taki uri ne vozi z motorjem.

Z avtom nimam nobenih problemov zmanjšati hitrost pri 70, pa tudi 80. Z motorjem če je kaj drugače, bi šel pa pač 50 skozi križišče. To moraš upoštevati že zato, ker si manj opazen kot avto. Če veš to in veš kaj je prilagojena hitrost, pomoje res ne bi smelo biti bojazni. Saj na koncu je enako kot kolo, samo da gre hitreje. Na kolesu zadnje čase nimam več problemov, ker ne izzivam avtomobilistov in se ne sekiram toliko za njihove napake. Čeprav na eni hitrejši cesti mi ni prav nič všeč da sekajo ovinke toliko da so že ob moji kolesarski stezi na nasprotni strani, eden je šel tudi že po njej. Ampak kaj pa moreš kot da greš povsem na rob ceste, pripravljen moraš pa biti odviti tudi v travo.

Zgodovina sprememb…

mtošev ::

Jaz pa nimam problemov zagledati motorista ob 18:50. Pomojem boš moral na test oči. Baje imate moje leče blizu na Gorenjskem, kaj če bi poizkusil tam?

Saj to smo pa potem pri omejitvah hitrosti. Pri 90 ga tudi jaz ne spregledam, pri 120-140 (kar imaš če prehitevaš) je pa drugače. Tako da če bi vsi vozili po predpisih, ne bi bilo nesreč.
Odvisno tudi od oblačil motorista, če ima fluorescentno zeleno kot policaji se ga vidi precej bolje kot če je povsem črno oblečen.
Pa seveda ura tudi vpliva, 10-16h je vsekakor bolje kot 19h.

Sicer pa piše da je šel prehitro, namesto 50-70 kot je treba zmanjšati pred križiščem (50 je sicer že proti 100% sigurnosti) sigurno okoli 100:
Okoliščine kažejo, da je zaradi neprilagojene hitrosti vožnje padel

V bistvu glede na to potem če bi preživel, sploh ne vem kdo bi bil kriv, verjetno deljena krivda.

Zgodovina sprememb…

mr_chai ::

Italijani imajo zelo zmedena in prepletena krožišča in ozke pasove na avtocestah. Tam pri njih je bolj bangladeš. Ko sem tam vozil sem dobil pravi mali kulturni šok.

Kje imajo ozke pasove na avtocestah? Od ljubljane do milana jih recimo ni, pa proti genovi tudi ne, mimo pise do livorna tudi ne. Imajo kar normalno široke pasove povsod.

Pa v Italiji je res lepo za vozit, proti kokošnjaku. Avto te prehiti in gre nazaj na desni pas, ne kot pri nas, ko so vsi na levem parkirani.

Zgodovina sprememb…

GupeM ::

WizzardOfOZ je izjavil:

Pa v Italiji je res lepo za vozit, proti kokošnjaku. Avto te prehiti in gre nazaj na desni pas, ne kot pri nas, ko so vsi na levem parkirani.

Hahahaha. Ti pa nisi nič vozil po Italiji. V resnici vozijo po ločilni črti, prehitijo, nato pa nazaj na ločilni črto, s polovico avta po desni in polovico avta po levi strani.

Če so trije ali štirje pasovi v eno smer, pa je skrajni desni itak samo za kamione. Tudi v nedeljo, ko kamionov sploh ni oz jih skoraj ni.

endelin ::

Italjani tudi pri nas vozijo po ločilni črti. ;)
Če greš ponoči po AC in se nekdo vozi skoraj po sredini je to italjan

Težko boš pri nas videl Italijana. Razen ob italijanski meji.
Avtov z italijanskimi tablicami je pa kolikor hočeš, to ja.

PluribusUnum ::

štoparca. dela. preveč konj se samo plača, fenomenalno, R5 turbo via mntua do daske.. primerna cena.
No pakol smo jim uzek BTW

Zgodovina sprememb…

GupeM je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

Hahahaha. Ti pa nisi nič vozil po Italiji. V resnici vozijo po ločilni črti, prehitijo, nato pa nazaj na ločilni črto, s polovico avta po desni in polovico avta po levi strani.

Če so trije ali štirje pasovi v eno smer, pa je skrajni desni itak samo za kamione. Tudi v nedeljo, ko kamionov sploh ni oz jih skoraj ni.

No, jaz tega nisem videl niti doživel. Se pa vozim vedno ponoči skozi Italijo, ker se mi podnevi ne da gužvat v zastojih. Na večpasovnicah smo vsi vozili po obeh desnih pasovih (torej tistih za tovornjake), skrajno levi je bil pa večino časa prazen.

Nazadnje sem se vozil od ljubljane do milana (letališče malpensa) 110km/h z vklopljenim tempomatom in lane asistom stalno po skrajno desnem pasu. Nobene ovire (kamionov ni bilo), tako da smo z dvema postankoma prišli spočiti na cilj, ker je avto sam vozil skoraj ves čas.

Fak, 110 km/h do Milana!? Saj se ti scufa. Pa še dva postanka.

Ok, če ste se ustavili na kakšni turistični točki, še nekako razumem.
Če ste se pa na usrani pumpi, mi ni kaj dosti jasno.

MaTr1x je izjavil:

Saj to smo pa potem pri omejitvah hitrosti. Pri 90 ga tudi jaz ne spregledam, pri 120-140 (kar imaš če prehitevaš) je pa drugače. Tako da če bi vsi vozili po predpisih, ne bi bilo nesreč...

Drži kot pribito! Sedaj sam svojo ugotovitev apliciraj na lastne vožnje po AC, ki jih promoviraš.
(Aha, spregledal sem: ti si voznik s supermočmi. Nasvet glede predpisov je le za "tiste druge".)

feryz je izjavil:

Fak, 110 km/h do Milana!? Saj se ti scufa. Pa še dva postanka.

Ok, če ste se ustavili na kakšni turistični točki, še nekako razumem.
Če ste se pa na usrani pumpi, mi ni kaj dosti jasno.

Razumem, da nekateri niste sposobni voziti umirjeno in s tako hitrostjo, vsem se vam mudi, še posebaj na dopustu in se jim ne mudi nikamor.
Jaz si pa vzamem dopust sproščeno in vozim umirjeno in enakomerno, prižgan radio, dobra muska in uživaš v muziki. Zato vozim ponoči, da ostali v avtu spijo.
Postanki so pa zato, ker ženske morajo na wc, drugače bi v enem kosu odvozil.

Zgodovina sprememb…

c23po je izjavil:

MaTr1x je izjavil:

Saj to smo pa potem pri omejitvah hitrosti. Pri 90 ga tudi jaz ne spregledam, pri 120-140 (kar imaš če prehitevaš) je pa drugače. Tako da če bi vsi vozili po predpisih, ne bi bilo nesreč...

Drži kot pribito! Sedaj sam svojo ugotovitev apliciraj na lastne vožnje po AC, ki jih promoviraš.
(Aha, spregledal sem: ti si voznik s supermočmi. Nasvet glede predpisov je le za "tiste druge".)

Saj sem že rekel, da je to uredila naša policija že začetek tega tedna. 125EUR vsak mesec jim pa ne mislim dajati, tako da 140 in gasa. Mogoče samo med kakšnim prehitevanjem 150.
Pri 140 potem tudi nimaš nobenih desnih prehitevanj, ker tudi tisti ki vozijo samo po prehitevalnem (sicer zelo zelo redko, ampak 2 primera na leto pa sta), vozijo 140. Pa nikoli dlje časa ne voziš po prehitevalnem, ampak se umakneš takoj kot se lahko. Tako da se pri 140 (realnih je to nekje 132) vse poklapa. Šele potem vidiš da je omejitev 130 povsem pravilna, sploh za našo gostoto prometa.
Drugače sem ravno to čakal celi 2 leti. Takrat 2023 so mi dali 2 kazni po 60EUR za 170 po števcu. To je bil že en mali udarec, ampak niti približno, da bi zaradi tega začel dlje časa počasi voziti, razen pač mimo tiste točke merjenja.
No pa še na bencinu bom zelo prišparal, ker pri vožnji 140-180 je bila 10l, zdaj bo ene 9l. Še vedno zelo veliko za tistih 140, ampak za moje 20-30 km vožnje je dizel še slabša izbira, s 100 KM bencinarjem mora biti pa vožnja po AC kar muka. Že zdaj je treba (OK, ni povsem nujno, ampak bolje vleče) pred vsakim prehitevanjem in v vsak klanec dajati v 5.

Zgodovina sprememb…

MaTr1x je izjavil:

No pa še na bencinu bom zelo prišparal, ker pri vožnji 140-180 je bila 10l, zdaj bo ene 9l.
No vidiš, če bi pa 70km/h vozil, bi pa še tistih 125eur/mesec prišparal.

Matejjjjj ::

MaTr1x je izjavil:

c23po je izjavil:

MaTr1x je izjavil:

Saj sem že rekel, da je to uredila naša policija že začetek tega tedna. 125EUR vsak mesec jim pa ne mislim dajati, tako da 140 in gasa. Mogoče samo med kakšnim prehitevanjem 150.
Pri 140 potem tudi nimaš nobenih desnih prehitevanj, ker tudi tisti ki vozijo samo po prehitevalnem (sicer zelo zelo redko, ampak 2 primera na leto pa sta), vozijo 140. Pa nikoli dlje časa ne voziš po prehitevalnem, ampak se umakneš takoj kot se lahko. Tako da se pri 140 (realnih je to nekje 132) vse poklapa. Šele potem vidiš da je omejitev 130 povsem pravilna, sploh za našo gostoto prometa.
Drugače sem ravno to čakal celi 2 leti. Takrat 2023 so mi dali 2 kazni po 60EUR za 170 po števcu. To je bil že en mali udarec, ampak niti približno, da bi zaradi tega začel dlje časa počasi voziti, razen pač mimo tiste točke merjenja.
No pa še na bencinu bom zelo prišparal, ker pri vožnji 140-180 je bila 10l, zdaj bo ene 9l. Še vedno zelo veliko za tistih 140, ampak za moje 20-30 km vožnje je dizel še slabša izbira, s 100 KM bencinarjem mora biti pa vožnja po AC kar muka. Že zdaj je treba (OK, ni povsem nujno, ampak bolje vleče) pred vsakim prehitevanjem in v vsak klanec dajati v 5.

kaj to pišeš in komu? imaš ti diagnozo za kakšno težavo že postavljeno?

Ki je ribič? Da mu pripnemo medaljo za posebne zasluge v prometu. PO njegovem je vse urejeno in vse ok. Odkar imajo opozorilne table aktivirane in zmanjšujejo hitrost. Vse laufa kot namazano.
Nisem pa ziher, če je bilo mišljeno, da na tablah piše omejitev 0 km/h. Ker to je vseeno malo preveč rigorozno.

Sem hotel v jblano na kofe, ampak bi moral biti ekstra nor, da bi se šel kaj takega.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: feryz ()

endelin ::

Da so za 100 dni povsem zaprli vipavsko hitro cesto je kriminal. So vsi na darsu in vladi na koki ali se samo malo delajo norca?
Morda naslednjič zaprejo avtocesto od ljubljane do postojne :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

Saj na primorki ni dosti bolje. Dela bodo menda potekala še vsaj 2 meseca.

endelin je izjavil:

Da so za 100 dni povsem zaprli vipavsko hitro cesto je kriminal. So vsi na darsu in vladi na koki ali se samo malo delajo norca?

Jaz sem za. Naj se zapre, da se bo ljudem končno utrgalo in bodo stopili pred parlament. Ker očitno jim dosedanje gužve še niso dovolj.

Žabe, ki se kuhajo zelo počasi in ne dojamejo resnosti situacije s spominom zlate ribce, bodo pa še kar kretene volili (leve in desne)

Zgodovina sprememb…

Lahko bi vrnili 50% cene vinjete. Ker to kar se zadnje pol leta dogaja, ni podobno normalni AC.

delavec44 je izjavil:

Lahko bi vrnili 50% cene vinjete. Ker to kar se zadnje pol leta dogaja, ni podobno normalni AC.

Ej, ne tako govorit. Plačal si 110€ in dobil parkirišče za celo leto. Jaz mislim, da je to poceni. :))

DamijanD ::

endelin je izjavil:

Lahko da se motim, ampak pri tej cesti ne gre za klasično obnovo ceste, ampak terena, ker vse skupaj plazi in ceste tam niti "ne bi smelo biti". Tako, da lahko obstoja povsem tehnični razlog za zaprtje.

Pa bo kakšen strokovnjak odgovarjal, ker tega niso predvideli?

Ne bo, ker še nimajo kristalne krogle za predvidevanje.
Vsak poseg v prostor lahko povzroči nepredvidene dogodke, premike in posledice. Od strokovnjakov sicer pričakujemo, da jih predvidijo, to pa lahko naredijo samo na osnovi izkušenj. Izkušnje pa gradijo na osnovi narejenih posegov. Zato ne bo nihče odgovarjal.
««
10 / 11
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Omejitve 40 in 60 na izvozih AC (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
769736 (7309) Comandante
»

Razvoj hitrosti na cestah (strani: 1 2 3 4 )

16528027 (24724) Utk
»

Tovornjakarji in avtomobilisti (strani: 1 2 3 4 )

16342194 (39946) Heavy
»

Vožnja po prehitevalnem (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

528140608 (117630) solatko

Več podobnih tem