Forum » Na cesti » Skale na cesti
Skale na cesti

nekoman ::
Zdravo.
Skratka na relaciji Tržišče - Boštanj, danes v nepreglednem ovinku na cesti kjer je omejitev 90 na cesti kamenje in večje skale.
K sreči so nasproti vozeči blendali in me opozorili.
Avto parkerat na varnem, gor rokavice in gremo v akcijo; da se komu kaj ne pripeti.
Me pa zanima koga v takem primeru poklicat, obvestiti? Policije ravno nebi klical, ali pač? Mogoče bolje kot nič... za v prihodnje.
Hvala za mnenja, lp
Skratka na relaciji Tržišče - Boštanj, danes v nepreglednem ovinku na cesti kjer je omejitev 90 na cesti kamenje in večje skale.
K sreči so nasproti vozeči blendali in me opozorili.
Avto parkerat na varnem, gor rokavice in gremo v akcijo; da se komu kaj ne pripeti.
Me pa zanima koga v takem primeru poklicat, obvestiti? Policije ravno nebi klical, ali pač? Mogoče bolje kot nič... za v prihodnje.
Hvala za mnenja, lp

GupeM ::
Pred leti je imel en tip kar probleme, ker je klical policijo, ni pa "zaščitil" oz označil ovir na cesti s trikotnikom. Prišlo je do nesreče in vem da je bilo nekaj govora o tem, da bo dobil kazen. Kako se je končalo, nimam pojma.
Evo, našel članek s pomočjo slo-techa:
https://www.zurnal24.si/slovenija/posku...
Kdo je odgovoren?
Kdo je odgovoren?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GupeM ()

val46 ::
Ja, ker to številko ali pa za vsak del države teh koncesionarjev imamo najbrž vsi shranjene v imeniku telefona ja. Pa konc koncev, dvomim da se ti tam na ministrstvu bi kdo oglasil ob 3h ponoči recimo. Jaz, ko sem nekoč naletel na podrto drevo čez cesto, sem lepo kar 113 poklical in povedal policistu na drugi strani, kaj in kje se je to zgodilo. Je rekel hvala za obvestilo in da bo urgiral, ter napotil cestno službo tja. Čez pol ure so bili že cestarji(konkretno CPG oz Kolektor) tam z motorno žago in so drevo odmaknili. Mi pa tudi ni nič omenil, da je moja dolžnost neki zavarovat ali označit z trikotnikom ali kaj takega, ker tudi če bi, mam v avtu samo en trikotnik, tko da bi lahko itak samo iz ene smeri zavaroval.

Twixz ::
Jaz kličem policijo. Recimo v vednost, tega je ogromno v Hudi Luknji (zdaj je že enkrat tedensko vsaj nek velik kamen na cesti), kjer tudi visi precej (odlomljenega) drevja precej nevarno nad cesto. Ampak dokler ne bo smrtnih žrtev ne bo ukrepanja.
Kličem pa v takih primerih policijo. Če mi lahko vsaj dvakrat na leto dajo pihat ko čakajo pijance v zasedi namesto da bi se vozili okoli in včasih sami urgirali, naj pa še tako skrbijo za varnost ljudi na cesti. Sej za to so tudi v službi, med drugim.
Kličem pa v takih primerih policijo. Če mi lahko vsaj dvakrat na leto dajo pihat ko čakajo pijance v zasedi namesto da bi se vozili okoli in včasih sami urgirali, naj pa še tako skrbijo za varnost ljudi na cesti. Sej za to so tudi v službi, med drugim.

Pithlit ::
Ja, ker to številko ali pa za vsak del države teh koncesionarjev imamo najbrž vsi shranjene v imeniku telefona ja. Pa konc koncev, dvomim da se ti tam na ministrstvu bi kdo oglasil ob 3h ponoči recimo. Jaz, ko sem nekoč naletel na podrto drevo čez cesto, sem lepo kar 113 poklical in povedal policistu na drugi strani, kaj in kje se je to zgodilo. Je rekel hvala za obvestilo in da bo urgiral, ter napotil cestno službo tja. Čez pol ure so bili že cestarji(konkretno CPG oz Kolektor) tam z motorno žago in so drevo odmaknili. Mi pa tudi ni nič omenil, da je moja dolžnost neki zavarovat ali označit z trikotnikom ali kaj takega, ker tudi če bi, mam v avtu samo en trikotnik, tko da bi lahko itak samo iz ene smeri zavaroval.
Js mam od Kolektorja. Ne boš verjel, imajo dežurnega. In to za vsako lokalno območje, ki ga pokrivajo, svojega. 24/7.
Hudo dvomim da so edini. Od drugih pač nimam ker ne pokrivajo pri nas. Ampak ja, nihče vam ne brani klicat policije al pa gasilcev (ki dostikrat opravljajo ta dela, v resnic). Jaz vam sam alternativo ponudim.
Life is as complicated as we make it...

IL_DIAVOLO ::
Ni moje delo, da bi opravljal delo fikusov na obcini, ki bi mogli redno pregledovati ceste in odstranjevati nevarnosti.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

chucki ::
Ti si itaq klošar :)
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

d4vid ::
Pokličeš center za obveščanje na 112, kateri potem obvesti "cestarje".
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram

donvito ::
Saj ponavadi ga postaviš na tisti strani ceste, kjer si ustavil, za avtomobilom na primerni razdalji.

Ja, to že...sam če je drevo čez celo cesto in je cesta zaprta, kaj ti pomaga sam na tvoji strani? Šlo se je pa za lokalno cesto, nočne ure, pa fluacija prometa morda par vozil na uro na tej cesti. Vem, ker se dnevno vozim tu, ker sem tu doma. V glavnem, kot sm rekel...sem poklical policijo, oni so javili naprej in čez pol ure je prišla cestna služba, katera je drevo razžagala in počistila ter ponovno odprla cesto.

delavec44 ::
Ja, to že...sam če je drevo čez celo cesto in je cesta zaprta, kaj ti pomaga sam na tvoji strani? Šlo se je pa za lokalno cesto, nočne ure, pa fluacija prometa morda par vozil na uro na tej cesti. Vem, ker se dnevno vozim tu, ker sem tu doma. V glavnem, kot sm rekel...sem poklical policijo, oni so javili naprej in čez pol ure je prišla cestna služba, katera je drevo razžagala in počistila ter ponovno odprla cesto.
Zanimivo. Pri nas pa cestna za kamenje ali kakšen predmet na cestišču, lovci za povožene živali in gasilci za žaganje dreves (ter prometne nesreče).

GupeM ::
Če je drevo čez celo cesto in ne moreš mimo, z ene strani zavaruješ s svojim avtom in štirimi smerniki, na drugi strani pa s trikotnikom ...
Lahko pa na eni strani s svojim avtom in trikotnikom, na drugi pa z lastnim telesom in jopičem. Tudi samo dobro vidno obešen jopič bi večina ljudi razumela kot opozorilo, da se za ovinkom nekaj dogaja.
Vse ostalo so izgovori.
Razen, če pač rečeš, da se ti ne da čakat oz da se ti ne da postavljat trikotnika/jopiča. V tem primeru gre pa za iskrenost.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GupeM ()

socialec ::
Eh, če imaš, žrtvuješ trikotnik/jopič, jebiga. Bolj je problem, če si samo pešec ali bolj drag kolesar. Snemljivo lučko na utripanje ali pa vsaj bidon na sredi pasu? In počakaš ter ustaviš prvi avto, da prevzame?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: socialec ()

zobnik ::
Trikotnik neseš nazaj, varno Ustaviš in spucaš
Zadnjič v temi Kobarid-Tolmin pri 90 povozil en kamnček, gumo raznesl , s prazno takoj zapeljem na makadam da nebi še kdo naletu v moj avto...dvignem avto, zamenjam gumo, dol in gas dalje. Dobr da sem to gumo par dni nazaj nekaj prekontroliral.
Zdej pa vse brihte k mate tiste komplete za popravilo gum s seboj.
Zadnjič v temi Kobarid-Tolmin pri 90 povozil en kamnček, gumo raznesl , s prazno takoj zapeljem na makadam da nebi še kdo naletu v moj avto...dvignem avto, zamenjam gumo, dol in gas dalje. Dobr da sem to gumo par dni nazaj nekaj prekontroliral.

feryz ::
Kaj bi se zgodilo, če ne bi par dni nazaj gume prekontroliral?
Bi prazno gumo moral zamenjati z neprekontrolirano gumo? Tragedija, se strinjam.
Brihte, ki imamo komplet za popravilo gum namesto rezerve (najbrž si to mislil), je nimamo zato ker nam to paše, ampak zato, ker je tako določil proizvajalec avta.
Da bi pa naknadno kupil dve feltne z dvema gumama, ki bi zapolnile tri četrt prtljažnika, mi pa še na misel ne pride.
Bi prazno gumo moral zamenjati z neprekontrolirano gumo? Tragedija, se strinjam.
Brihte, ki imamo komplet za popravilo gum namesto rezerve (najbrž si to mislil), je nimamo zato ker nam to paše, ampak zato, ker je tako določil proizvajalec avta.
Da bi pa naknadno kupil dve feltne z dvema gumama, ki bi zapolnile tri četrt prtljažnika, mi pa še na misel ne pride.

Trikotnik neseš nazaj, varno Ustaviš in spucaš
Kaj boš spucal? Nismo vsi kot ti, da bi motorno žago nosili s sabo v prtljažniku. Govorim za moj primer, ko je padlo drevo čez celo cesto. Če so pa skale, pa da niso ravno 100kg+, potem pa ja, ni problema.

Meizu ::
Pred leti je imel en tip kar probleme, ker je klical policijo, ni pa "zaščitil" oz označil ovir na cesti s trikotnikom. Prišlo je do nesreče in vem da je bilo nekaj govora o tem, da bo dobil kazen. Kako se je končalo, nimam pojma.
Kdo je odgovoren?
Odgovoren je vzdrževalec cest.

mirator ::

d4vid ::
Pokličeš center za obveščanje na 112, kateri potem obvesti "cestarje".
Točno to.
Da se ustavljaš in sam odstranjuješ, kljub dobri veri, postaneš ovira ti in tvegaš svoje življenje ali vsaj poškodbe.
113 je prava številka, ko nabašeš kamen/podrto drevo.
Če je potrebno odstranit, je prava telefonska ena in sicer 112.
Tistle glede ustavljanja se ne bi strinjal. Sem že parkrat se ustavil, prižgal varnostne utripalke in zmetal par tistih kamnov iz ceste. Seveda ne na prometni cesti.
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram

mirator ::
Tistle glede ustavljanja se ne bi strinjal.Ni se treba strinjati. Tvoja odločitev, tvoja odgovornost, tvoje eventualne posledice (in pa tudi od nikogar izrečena hvala, za storjeno varnostno storitev)

feryz ::
Jaz sem glih ta vikend en hlod pehal s ceste v Italiji. Drugega mi itak ni preostalo, ker nisem mogel mimo.
Poklicati na pol pismene italijanske policaje je pa tudi brez veze, ker me ne bi razumeli. Ali pa me ne bi hoteli razumeti.
Ustavil sem na cesti, prižgal žmigavce in se mučil. Nisem bil v nevarnosti, ker tam 2 avta, tako ali tako, mimohodita tako, da rabiš jeklene živce. Na eni strani skalovje, na drugi jezero, ozko pa za dva bicikla na komot, več ne. Posledično se vozi krepko pod omejitvijo, ki je, zunaj naselja, 50 km/h.
Sicer ga nisem zmogel, je pa kmalu ustavilo še par italijačkov in smo zrinili tisto gmoto v jezero. Ker drugam ga nismo mogli pospraviti.
Nisem pa prej na forumu vprašal, če smem tako storiti. Najbrž bi moral.
Poklicati na pol pismene italijanske policaje je pa tudi brez veze, ker me ne bi razumeli. Ali pa me ne bi hoteli razumeti.
Ustavil sem na cesti, prižgal žmigavce in se mučil. Nisem bil v nevarnosti, ker tam 2 avta, tako ali tako, mimohodita tako, da rabiš jeklene živce. Na eni strani skalovje, na drugi jezero, ozko pa za dva bicikla na komot, več ne. Posledično se vozi krepko pod omejitvijo, ki je, zunaj naselja, 50 km/h.
Sicer ga nisem zmogel, je pa kmalu ustavilo še par italijačkov in smo zrinili tisto gmoto v jezero. Ker drugam ga nismo mogli pospraviti.
Nisem pa prej na forumu vprašal, če smem tako storiti. Najbrž bi moral.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kaj storiti ob prometni nesreči - zavarovanje (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 21879 (14451) | ...:TOMI:... |
» | DARS je spet presenetilo (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 45443 (39236) | stara mama |
» | Zakaj se ne izloča tovornih vozil iz prometa, če je sneg? (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 16283 (14755) | r3dkv1c4 |
» | Blatne gume in kazen 1000€ (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 27367 (23123) | dvojka |
» | Prometna nesreča zaradi cestarske malomarnosti... Kako ukrepati?Oddelek: Na cesti | 5475 (3705) | MadMax |