Forum » Šola » Objava testov
Objava testov

Lovro7 ::
Pozdravljeni,
S sošolci smo prišli na idejo, da bi naredili spletno stran z testi za vse predmete na naši šoli. Stran bi bila namenjena pripravam na teste saj bi nudila vpogled v teste in snov, ki bo na testu.
Zanima me, ali je dovoljeno objavljane slik testov? Dejstvo je, da učitelji ne bodo ravno veseli.
Vsa imena bi bila zakrita. Prebral sem šolska pravila in nikjer ne piše, da bi bilo to prepovedano. Za vsak slučaj pa raje preverim.
Hvala za pomoč!
Lp, Lovro
S sošolci smo prišli na idejo, da bi naredili spletno stran z testi za vse predmete na naši šoli. Stran bi bila namenjena pripravam na teste saj bi nudila vpogled v teste in snov, ki bo na testu.
Zanima me, ali je dovoljeno objavljane slik testov? Dejstvo je, da učitelji ne bodo ravno veseli.
Vsa imena bi bila zakrita. Prebral sem šolska pravila in nikjer ne piše, da bi bilo to prepovedano. Za vsak slučaj pa raje preverim.
Hvala za pomoč!
Lp, Lovro
- spremenil: Lovro7 ()

Testi so avtorsko delo... Če te preveč skrbi lahko narediš tor hidden service...
Tega me je bilo strah... Cilj je da je spletna stran dostopna vsem učencem ker smo tudi električarji na šoli. Ideja je bila, da bi na serverju blokiral IP naslove iz šolskih omrežji. Kot drug sloj zaščite pa bo potrebna registracija. Program bo ob registraciji preveril, če e-mail vsebuje katerega od priimkov učiteljev ali šolsko domeno in v tem primeru registracijo zavrnil. Ker pa ima nekaj učencev isti priimek kot učitelji bi lahko kontaktirali administratorja in dokazali, da niso učitelj.
Razmišljal sem tudi, da bi bila stran dostopna samo prek linka in povabila.

val46 ::
Točno to zadnje je edino kar te reši, dokler se stvar ne razve naokrog oziroma pri ljudeh, katerim to ne bi bilo všeč. Ko pa se to zgodi, ti tudi to slednje ne bo več pomagalo. Tisto z blokiranjem IP naslovov iz šole in pa obvezni registraciji preko email je kar neki. Vsak učitelj lahko ustvari en mail z xy imenom in priimkom ter se prijavi iz domačega omrežja ali kar iz telefona, ki ni na wifi ampak preko mobilnih podatkov. Takemu boš težko preprečil dostop s tem, da blokiraš določene IP naslove.
Je pa tako...taka stvar se prej ali slej razve, če drugače ne, sigurno obstaja kak "odličnjak", ki mu bo šlo v nos, da on se uči in si zasluži dobro oceno, med tem ko nekdo pojma nima, pa ravno tako dobi 4 ali 5, ker je pač "goljufal". Jaz se na tvojem mestu tega ne bi šel. Odločitev je pa na tebi.
Je pa tako...taka stvar se prej ali slej razve, če drugače ne, sigurno obstaja kak "odličnjak", ki mu bo šlo v nos, da on se uči in si zasluži dobro oceno, med tem ko nekdo pojma nima, pa ravno tako dobi 4 ali 5, ker je pač "goljufal". Jaz se na tvojem mestu tega ne bi šel. Odločitev je pa na tebi.

bm1973 ::

starfotr ::
Ne učimo se za test, učimo se za življenje.
In test je precej ozko usmerjen in na njem ni nič, kar ne bi bilo že v vaših zapiskih in učbenikih.
Raje čas usmeri v to, da se učiš, športaš in zabavaš, najdeš kako punco itd. Jebeš to, da boš za računalnikom preživel dodatne desetine ur.
In test je precej ozko usmerjen in na njem ni nič, kar ne bi bilo že v vaših zapiskih in učbenikih.
Raje čas usmeri v to, da se učiš, športaš in zabavaš, najdeš kako punco itd. Jebeš to, da boš za računalnikom preživel dodatne desetine ur.

Eduardo ::
Se vam ne izplača, nima marketinškega smisla. Ko bo zaživeli ti bo za teste toliko vseeno kot za lanski sneg. Razmišljaj da delaš nekaj kar ima nek potencial, drugače ti bo zmanjkalo motivacije ali pa denarja. Verjetno prej motivacije, pa tudi, če si broke.

Se vam ne izplača, nima marketinškega smisla. Ko bo zaživeli ti bo za teste toliko vseeno kot za lanski sneg. Razmišljaj da delaš nekaj kar ima nek potencial, drugače ti bo zmanjkalo motivacije ali pa denarja. Verjetno prej motivacije, pa tudi, če si broke.
Motovacije mi ne bo zmankalo. Celotno strsn sem v PHP naredil v 3 urah vključno z prijavo.

Utk ::
Če delaš to tako za hec in da se kaj naučiš, naredi.
Sicer bi bilo bolj praktično odpret en na primer google račun in shared preko driva, lepo po mapicah zloženo, vidno samo tistim s povabilom in to je to.
Sicer bi bilo bolj praktično odpret en na primer google račun in shared preko driva, lepo po mapicah zloženo, vidno samo tistim s povabilom in to je to.

Ne učimo se za test, učimo se za življenje.
To je namenjeni predvsem kakšnim testom za slovenščino ki jih nihče ne bo potreboval do konca življenja.
Za računalnikom sem ubistvu samo zaradi tehničnih zadev tako da to ni problem. Še vedno pa najdem veliko časa za druge bedarije

Testi so avtorsko delo... Če te preveč skrbi lahko narediš tor hidden service...
Ma ne seri, kako avtorsko delo.
Učitelji imajo knjigo nalog, iz katere naključno izberejo naloge za vsak test...
Precej učiteljev ne zna niti rešiti testa, ki ga dajo učencem...
Ni daleč od resnice. Večina učiteljev test prenese iz googla. Nekateri niti ne zbiršejo imena strani.
Točno to zadnje je edino kar te reši, dokler se stvar ne razve naokrog oziroma pri ljudeh, katerim to ne bi bilo všeč. Ko pa se to zgodi, ti tudi to slednje ne bo več pomagalo. Tisto z blokiranjem IP naslovov iz šole in pa obvezni registraciji preko email je kar neki. Vsak učitelj lahko ustvari en mail z xy imenom in priimkom ter se prijavi iz domačega omrežja ali kar iz telefona, ki ni na wifi ampak preko mobilnih podatkov. Takemu boš težko preprečil dostop s tem, da blokiraš določene IP naslove.
Se pravi da potrebujem neko zaščito pred odličnjaki

Mogoče je dobra ideja da omogočim, da lahko vsak, ki je prijavljen naloži datoteke in se lahko tako izognem obtožbi da sem jaz objavil teste. Stran pa lahko uradno naredim kot “file manager” za pomoč pri učenju.
Za učitelje splošnih predmetov me sploh ne skrbi ker imajo težave že pri priklopu projektorja. Večji problem so učitelji stroke (računalništva).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lovro7 ()

Tody ::
Mi smo mel 10 let stran z zapiski takimi za vse fakse v slo in drugačnimi pa se noben ni oglasil da je kaj narobe. Drugače če se tega lotiš se lotiš tega takole https://astra-ai.si/zapiski-ai
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tody ()

pero50 ::
10 let nazaj smo imeli samo en gmail račun, do katerega geslo smo imeli vsi. Tja smo lahko poslali test in hkrati smo vsi lahko brskali po "arhivu". Enostavno si se logiral in pobrskal kaj te zanima
Veliko bolj enostavno kot pa postavljat stran

10 let nazaj smo imeli samo en gmail račun, do katerega geslo smo imeli vsi. Tja smo lahko poslali test in hkrati smo vsi lahko brskali po "arhivu". Enostavno si se logiral in pobrskal kaj te zanima
To je pametno! Ampak imam rajši malo programiranja.
Je pa noro, kaj vse lahko narediš v PHP. Ponuja vse, kar potrebuješ za spletno stran. Ne razumem ljudi, ki pravijo da je zastarel in umira.

Eduardo ::
Motovacije mi ne bo zmankalo. Celotno strsn sem v PHP naredil v 3 urah vključno z prijavo.
Bobo, ker narediti ogrodje je minimalno dela. Ti bodo šli na živce že uporabniki in folk, ki pametuje. Potem ti znajo najedati morebitni stroški itn. Sicer pa če si froc ju kul šansa, da se čim prej sam naučiš o tem kaj so prioritete. Je jasno, da ti manjka ta občutek glede na to česa se lotevaš. Mimogrede to manjka 99% geekom. Zato pa večinoma delajo za druge.
Pa te nočem odmotivirat, da delaš na projektih, samo pač verjemi, da kaj takega ne bo novi facebook.

Bobo, ker narediti ogrodje je minimalno dela. Ti bodo šli na živce že uporabniki in folk, ki pametuje. Potem ti znajo najedati morebitni stroški itn. Sicer pa če si froc ju kul šansa, da se čim prej sam naučiš o tem kaj so prioritete. Je jasno, da ti manjka ta občutek glede na to česa se lotevaš. Mimogrede to manjka 99% geekom. Zato pa večinoma delajo za druge.
Pa te nočem odmotivirat, da delaš na projektih, samo pač verjemi, da kaj takega ne bo novi facebook.![]()
Niti nimam namena narediti novi facebook. Glavni namen je vpogled v teste, ki jih lahko pišeš.
Mogoče bom pa v prihodnjih 2 letih do konca srednje šole naredil še nek preprost forum na tej spletni strani. Me pa skrbita 2 stvari:
- če bo forum bo edina stvar, ki bo objavljena “šinfanje”

Tody ::
Ti jaz povem umrla bo tako kot naša :) pa je imela veliko več kot zapiske... Slo tech bi že zdavnaj umru če ne bi bilo par pacienotv kle gor k delajo promet... Pa ta promet ni tech :D
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kolektivna tožba zoper avtorje umetne inteligence Stable DiffusionOddelek: Novice / Tožbe | 13778 (9076) | nejc_nejc |
» | Umetna inteligenca gre za odvetnikaOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 5610 (2732) | Invictus |
» | Ocenjevanje domačih nalog (strani: 1 2 )Oddelek: Šola | 19304 (17459) | Invictus |
» | Kanadski ISP-ji poročajo o uspehu "three-strikes" opozoril, hujši ukrepi nepotrebni (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Avtorsko pravo | 22515 (21000) | Mehmed |