» »

ali vzeti kredit ali ne

ali vzeti kredit ali ne

kimmich ::

Pozdravljeni,

vsak mesec dobim cca 2500€, včasih kak €€€ manj večinoma več.
Približno sem zračunal mesečne stroške katere bi imel s kreditom, hrano, stroški vikend,avto - bencin itd... na 1900€. Se pravi mi ostane 600€. Nisem računal gum, dopusta, popravil na vikendu. Na vikendu za enkrat ni nobenih znakov ampak v 20 letih bo ziher kak.
Star sem 43 in bi vzel kredit na 20 let.
Ne vem ali je pametno ali ne, 600€ se mi zdi vseeno malo za cash flow ali se motim?

Hvala za info.
  • poskusilo klonirati: kimmich ()

Ganon ::

Problem človeštva?

Kam pa predlagaš, da postavim vprašanje ? To je moj problem, sam se imam za človeka.

fur80 ::

Če boš s kreditom kupil traktor za par 100 000EUR s katerim boš zvozil na kubike drv v dolino in s tem pokril kredit in še zaslužil, se seveda splača, nimaš kaj študirat.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fur80 ()

Kupil bi vikend-hišo.

fur80 ::

kimmich je izjavil:

Kupil bi vikend-hišo.

Če boš kupil vikend-hišo na morju, katero boš oddajal, v njo vabil ljudi iz celega sveta in imel okoli 100EUR na dan za rentanje, se seveda splača, nimaš kaj študirat.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fur80 ()

Lonsarg ::

Odvisn od luksuza ki ga hočeš imet, 600€ je več kot imajo eni celotni prihodek iz katerega gredo tudi stroški in hrana in vse....

Sicer pa važno samo da ti je dovolj za recimo 5 let. Z 2% letno inflacijo boš v roku 20 let namreč prišel iz 2500€ na slabih 4000€ dohodka (pa je veliko šans da bo nad 2%). Obrok kredita pa bo ostal isti če bo fiksna obrestna mera.

Utk ::

Pusti ti računanje stroškov, pokaži teh 600 (raje 800) evrov, ki ti jih je ostalo na mesec vsak mesec par let. Kje so? So kje?

Okapi ::

Točno tako, kaj sedaj delaš s tem "viškom"? Če ga sproti zapraviš, je posojilo za nekaj, kar ne izgublja vrednosti, najboljši način varčevanja.

Scorpy84 ::

Z 600€ ni sans, s tem da se bo v prihodnosti drazilo. Ce mislis oddajati vredu, ampak potem si na istem kot bi ti najel, s tem, da nimas dela, kot je pospravljanje.
Prikolico ali kombi kupi, pa pojdi okoli. V italiji lahko se "divje" spis.

luli ::

Brezveze. Počakaj, da vlada zrihta teh 30.000 stanovanj, potem pa bo levica v naslednjem mandatu zagnala projekt 30.000 vikendov. Saj veš pravica do vikenda in izklopa. Samo počakati je potrebno do naslednjega mandata.

Utk ::

Okapi je izjavil:

Točno tako, kaj sedaj delaš s tem "viškom"? Če ga sproti zapraviš, je posojilo za nekaj, kar ne izgublja vrednosti, najboljši način varčevanja.

Če jih zapravi za brezveze, potem ja, če pa ne more brez njih, oz. vsaj misli da ne more, potem bo pa s posojilom pač fural suffer. Pa ne glede kaj kupiš, zmeraj je treba še kar nekaj jurjev letno vložit not. Nabavit kosilnice, posadit kakšno drevo, kaj zamenjat, itd. Dvomim da bo za 600 evrov dobil top šit stvar.

Saj skoraj nič ne vemo. Za obrok 600 evrov na 20 let dobiš okoli 100.000 evrov. S tem se da že kaj kupit, če ima še kaj prihranjenega, pa še več.

Eduardo ::

Če je kreditom, hrano, stroški vikend,avto - bencin itd. 1900€ in ti ostane 600€, je to čisto OK, ker ti ostaja 600€.

Je pa ja tvoja odločitev, če vse zapraviš ali pa dajaš na stran. Važno je, da pokriješ obveznosti do ostalih. 7/10 zdrave finance.

Boljše bi bilo trolati, da ti ostane 0€, ker bi aktiviral panični mehanizem znatnega odstotka ljudi.

Eduardo je izjavil:

Če je kreditom, hrano, stroški vikend,avto - bencin itd. 1900€ in ti ostane 600€, je to čisto OK, ker ti ostaja 600€.

Je pa ja tvoja odločitev, če vse zapraviš ali pa dajaš na stran. Važno je, da pokriješ obveznosti do ostalih. 7/10 zdrave finance.

Boljše bi bilo trolati, da ti ostane 0€, ker bi aktiviral panični mehanizem znatnega odstotka ljudi.

Na stran nisem dajal, saj sem imel mal drugačne plane...
Eno nepremičnino že imam ( za njo imam še 5 let kredita) v njej živita starša.
Sam sem trenutno v najemniškem in imam dost plačevanja drugemu.
Trenutno lepo shajam, če bi vzel ta kredit bi ostal na istem kot sedaj, ampak me muči kaj če pride do težav z tem vikendom oz hišo v kateri sta starša...se mi zdi, da je 600€ nekak potem kr omejeno kako kakšno stvar rešuješ saj imaš na grbi dve nepremičnine, katere pa vemo kakšno je lahko vzdrževanje.....

Potem pač eno prodaš. Če boš pametno kupil, lahko še kaj zaslužiš.;)

Noah0024 ::

kimmich je izjavil:

Trenutno lepo shajam, če bi vzel ta kredit bi ostal na istem kot sedaj, ampak me muči kaj če pride do težav z tem vikendom oz hišo v kateri sta starša...se mi zdi, da je 600€ nekak potem kr omejeno kako kakšno stvar rešuješ saj imaš na grbi dve nepremičnine, katere pa vemo kakšno je lahko vzdrževanje.....

Če prav razumem, na nek način z odplačevanjem kredita za nepremičnino, v kateri živita starša, finančno podpiraš tudi starša. Če si edinec, je to breme lahko še toliko hujše, če se zgodi, da tistih 600eur na neki točki ne bo dovolj za določen support tastarih, kar ti lahko ustvari "emotional strain". Riziko je torej predvsem v tem, da se ti z odplačevanjem še enega kredita zmanjšajo šanse, če rabita starša pri nepremičnini še kakšno dodatno pomoč, poleg kredita. In potem lahko nastopi stiska.

Načeloma se da vse uštimat. Z vsako investicijo pridejo pač riziki. Mogoče je najboljš, da se za nekaj časa mal osamiš in si sam s svojimi mislimi pa probaš vizualizirat, kje in na kakšen način bi rad živel čez 15-20 let in v vmesnem obdobju. In se potem odločiš.

Eduardo ::

kimmich je izjavil:

Na stran nisem dajal, saj sem imel mal drugačne plane...
Eno nepremičnino že imam ( za njo imam še 5 let kredita) v njej živita starša.
Sam sem trenutno v najemniškem in imam dost plačevanja drugemu.

Potem izi, finance 8/10, ker čez pet let sprostiš še več denarja in imaš kar dosti imovine, ki bo slej kot prej doprinašala.

Drugače seveda ne vemo kakšno je lahko vzdrževanje, ker samo ti poznaš svoj portfolio nepremičnin, strukturo odhodko, kreditno sposobnost...

Noah0024 je izjavil:

kimmich je izjavil:

Če prav razumem, na nek način z odplačevanjem kredita za nepremičnino, v kateri živita starša, finančno podpiraš tudi starša. Če si edinec, je to breme lahko še toliko hujše, če se zgodi, da tistih 600eur na neki točki ne bo dovolj za določen support tastarih, kar ti lahko ustvari "emotional strain". Riziko je torej predvsem v tem, da se ti z odplačevanjem še enega kredita zmanjšajo šanse, če rabita starša pri nepremičnini še kakšno dodatno pomoč, poleg kredita. In potem lahko nastopi stiska.

Načeloma se da vse uštimat. Z vsako investicijo pridejo pač riziki. Mogoče je najboljš, da se za nekaj časa mal osamiš in si sam s svojimi mislimi pa probaš vizualizirat, kje in na kakšen način bi rad živel čez 15-20 let in v vmesnem obdobju. In se potem odločiš.

Na tem delu sem sedaj...prišla je priložnost in sem v dilemi JA ali NE ali počakam. Če počakam, pa nevem kako bi mo banka dala kredit na 20 let, saj bom že prestar.

kixs ::

Samski, v vezi, otroci?

Noah0024 ::

kimmich je izjavil:

Noah0024 je izjavil:

kimmich je izjavil:

Na tem delu sem sedaj...prišla je priložnost in sem v dilemi JA ali NE ali počakam. Če počakam, pa nevem kako bi mo banka dala kredit na 20 let, saj bom že prestar.

Vzemi si čas, brez vpliva mnenj drugih. Že to, da si ta post na forumu odprl, si naredil velik. Pa sigurno si še v živo koga vprašal za mnenje. Tako da mnenja drugih si dobil. Zdej rabiš sebi prisluhnit, kaj ti pravi notranji glas. In potem nardiš ta korak. Sigurno si lahko daš časa še nekaj dni, ali pa celo teden dva. Pejt na kakšen hrib filtrirat/procesirat. :)

redtech ::

Ker gre za počitniško nepremičnino bi jaz špekuliral do zadnjega. Če gledaš samo glavnico 100k je to 5k/leto brez obresti in nekje dobrih 7k/leto z obrestmi.

Če 1 leto privarčuješ 7k je potem obrok 19 let 550 EUR, namesto 600 EUR na 20 let.

2 leto imaš 14k in 18 let 527 EUR, odplačilo pa pade iz 145k na 114k, v grobem privarčuješ dodatnih 17k.

Na Krku že ujameš 50k znižanje na 300k stanovanje in še gradijo, verjetno bodo tudi težko prodali... moraš spremljati trg.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Stanovanjski kredit (strani: 1 2 3 464 65 66 67 )

Oddelek: Loža
3340565323 (100) kuglvinkl
»

Davek na premozenje (strani: 1 2 3 4 )

15116218 (4955) JH84
»

Nova pravila pri kreditih (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

802121390 (87566) Baja
»

Nakup stanovanja howto manual (odločanje, krediti, obrestne mere, zanke, napake)

4714831 (7595) Invictus
»

Stanovanjski kredit - izračun (strani: 1 2 3 )

11135280 (32322) Ganon

Več podobnih tem