Forum » Problemi človeštva » Naredite si za vsaj 72 ur zalog
Naredite si za vsaj 72 ur zalog

skumpl ::
Evropska komisija namerava državljanom priporočiti, naj imajo doma dovolj zalog, da bodo v primeru izrednih razmer lahko vsaj 72 ur samozadostni. To je zapisano v osnutku strategije, s katero želijo poskrbeti, da bo Unija bolje pripravljena na morebitne krize. V dokumentu predvidevajo različne scenarije, od vojne in kibernetskih napadov do smrtonosnih bolezni in poplav zaradi podnebnih sprememb.
https://www.24ur.com/novice/tujina/evro...
Vrag je vzel šalo... EU nam zdaj priporoča, naj imajo doma dovolj zalog v primeru izrednih razmer. 72 ur zalog? A to je uvod v kaj več? Kaj vedo, česar mi ne?
Vrag je vzel šalo... EU nam zdaj priporoča, naj imajo doma dovolj zalog v primeru izrednih razmer. 72 ur zalog? A to je uvod v kaj več? Kaj vedo, česar mi ne?

Miki N ::
No pa toliko ste se delali norca iz Prepperjev - zdaj prepa celo Urška in ostali evrokrati!
Preppajmo vsi, Komisija in ti!
Preppajmo vsi, Komisija in ti!

Vanich ::
Priporočate 3 ply ali 4 ply zalogo skret papirja? 2 ply je po moje premalo tudi za ekstremne pogoje.

kow ::
Imeti za 3 dni zalog, je itak pametno imeti, ce pride do kaksne vecje naravne nesrece ipd. Prepping je nekaj drugega.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()

starfotr ::
Mir je obdobje med 2 vojnami. Vojna zagotovo bo, vprašanje je samo kdaj.
Kvas in sekret papir pred 5 leti je bil samo uvod.
72 ur je sicer neumnost. Ker če do česa resnega pride, je to absolutno premalo. Ampak dajmo stresat strah med ljudmi da bo vsaj 800 milijard lažje steklo.
Kvas in sekret papir pred 5 leti je bil samo uvod.
72 ur je sicer neumnost. Ker če do česa resnega pride, je to absolutno premalo. Ampak dajmo stresat strah med ljudmi da bo vsaj 800 milijard lažje steklo.

Miki N ::
Priporočate 3 ply ali 4 ply zalogo skret papirja? 2 ply je po moje premalo tudi za ekstremne pogoje.
Mene bolj zanima koliko plasten? Ker recimo 4-plastna rolica ne zasede dosti več, ampak imaš z obračanjem potencialno do 8 ploskev na listič.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Miki N ()

mtosev ::
Overpanic je tole. Ne rabimo paničariti.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Legon ::
Evropska komisija namerava državljanom priporočiti, naj imajo doma dovolj zalog, da bodo v primeru izrednih razmer lahko vsaj 72 ur samozadostni. To je zapisano v osnutku strategije, s katero želijo poskrbeti, da bo Unija bolje pripravljena na morebitne krize. V dokumentu predvidevajo različne scenarije, od vojne in kibernetskih napadov do smrtonosnih bolezni in poplav zaradi podnebnih sprememb.
Rofl, kdo pri zdravi pameti pa nima zalog za 3 dni? Fuckig gripa te položi v posteljo, da tri ne hodiš okol.

LeQuack ::
Se pravi Evropa ima nuklearna orožja in namesto, da bi jih v skrajni nevarnosti uporabila, bodo rajši dopustili da npr. Rusija ali nekdo drug uniči Evropo, tako kot se to dogaja v Ukrajini.
Quack !

Mene bolj zanima koliko plasten? Ker recimo 4-plastna rolica ne zasede dosti več, ampak imaš z obračanjem potencialno do 8 ploskev na listič.
Ja, saj "ply" so plasti. Če narediš en dober origami iz 4 ply, lahko enormno povečaš število plasti - se ti pa zmanjša površina, to pa ja.

kow ::

Se pravi Evropa ima nuklearna orožja in namesto, da bi jih v skrajni nevarnosti uporabila, bodo rajši dopustili da npr. Rusija ali nekdo drug uniči Evropo, tako kot se to dogaja v Ukrajini.
V Evropi samo Francija in UK. Ni pa to del NATO orožja. Ostalo je bolj meh.
List of states with nuclear weapons @ Wikipedia
Tako, da Evropa (EU) nima nič svojega.

Jaz sem se pa spraševal, zakaj je sosed prejšnji teden naredil in ogradil kurnik, včeraj pa pripeljal kure in pa race. Sedaj mi je pa jasno - imel je dostop do zaupnih informacij. Ga bom imel na očesu. Kure pa tudi.

fur80 ::
Namesto, da bi imeli vaje in se pripravljali, kjer bi vsak moški moral npr. za vikende na vaje in sestanke, da bi nas driblali kdo kaj in kako, je sedaj pomembno, da imamo hrane za 72ur? Kaj pa potem, bo lidl spet odprl.
Toliko hrane imamo doma ko pride praznik na ponedeljek ali torek in so trgovine zaprte.
Toliko hrane imamo doma ko pride praznik na ponedeljek ali torek in so trgovine zaprte.

matobeli ::
72h je buffer da se ma CZ, SV ipd. čas organizirat.
Ne da majo v roku 2h celo trumo ljudi na vratih k nimajo niti kile krompirja pa sixpack pira doma.
Ne da majo v roku 2h celo trumo ljudi na vratih k nimajo niti kile krompirja pa sixpack pira doma.

matobeli ::
Sicer pa, 72h je sixpack radenske, kila krompirja in par paketov pašte.
72h še skrinja zdrži če ni štroma.
Men sploh nj jasno kje so našli vse tiste ljudi li so bili enkrat v prispevku ki "nič nimajo".
Verjetno nič ekstra. Ker skrinja mesa in žakl krompirja pa plato pira je "za sproti".
72h še skrinja zdrži če ni štroma.
Men sploh nj jasno kje so našli vse tiste ljudi li so bili enkrat v prispevku ki "nič nimajo".
Verjetno nič ekstra. Ker skrinja mesa in žakl krompirja pa plato pira je "za sproti".

CyberPunk ::
Zdaj bodo spet delali iz muhe slona in obenem pozabili, da je bilo to (brošure/knjižice s takimi ali drugačnimi navodili, zaloge, raznorazne vaje za VSE sloje prebivalstva od osnovne šole naprej, obrambni dnevi v šoli, orožne vaje za odrasle ipd.) nekaj povsem normalnega do dobrih 30 let nazaj, pa se nihče ni pretirano sekiral.

endelin ::

CyberPunk ::
Overpanic je tole. Ne rabimo paničariti.
Malo poglej na wiki kako se je zacela ww1
Iznenada![]()
Angleži so se ustrašili, da jih bodo Nemci premagali na imperialističnem nivoju, ker so se ti pričeli zbliževati z Otomanskim cesarstvom (danes "bližnjim vzhodom"), pa so morali nekaj sprožiti.
Atentat v Sarajevu je pa kot vzrok pravljica za "odrasle".
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: CyberPunk ()

WizzardOfOZ ::
Vsaj 3ply, ker v Sloveniji mora bit vsak drek vsaj na treh kopijah.

Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Magic1 ::
Samo v hladilniku in skrinji je robe za en teden nažiranja. V krizi bi bilo itak to prva prioriteta porabit, ker tudi štroma ne bi bilo.
Magic

fur80 ::
Najprej je treba izdajalce utišat ali kako si naši to predstavljajo. Tu na forumu in na RTV imamo vsaj nekaj ljudi, ki bodo veselo poročali v Rusijo kako in kaj, tudi koliko imamo hrane v hladilniku.
Na nacionalnem RTVSlo.si beremo hvalospeve Rusom in Putinu, medtem, ko si moramo zaradi njih pripraviti hrane za 72 ur. Kdo je tukaj nor ali kaj komu dela v glavi?
Na nacionalnem RTVSlo.si beremo hvalospeve Rusom in Putinu, medtem, ko si moramo zaradi njih pripraviti hrane za 72 ur. Kdo je tukaj nor ali kaj komu dela v glavi?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fur80 ()

V Evropi samo Francija in UK. Ni pa to del NATO orožja. Ostalo je bolj meh.
List of states with nuclear weapons @ Wikipedia
Tako, da Evropa (EU) nima nič svojega.
Ampak ZDA zdaj pravi da se moramo bolj oboroževati, če bi pa npr. Nemčija začela izdelovati nuklearno orožje in se pripravljati na vojno, bi pa ta ista ZDA spet protestirala.
Quack !

Blinder ::
Mir je obdobje med 2 vojnami. Vojna zagotovo bo, vprašanje je samo kdaj.
če ne bi bilo srbljancev in rusov bi zdej šteli v europi že 80 let mira
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: jest10 ()

Podcenjuješ mir. Grožnje vedno so. Italija bi nas z veseljem prikljčila. Prav tako Avtstrija ali Madžarska. Tudi Hrvati imajo apetite.
Sploh ni treba, da pride sovražnik iz drugega konca sveta, ko pa imaš na meji vse mogoče kljukce.
Sploh ni treba, da pride sovražnik iz drugega konca sveta, ko pa imaš na meji vse mogoče kljukce.

Podcenjuješ mir. Grožnje vedno so. Italija bi nas z veseljem prikljčila. Prav tako Avtstrija ali Madžarska. Tudi Hrvati imajo apetite.
Italijani že vsa leta od 1945 določajo župane za vsa mesta po celi Istri in Dalmaciji. Seveda tudi za Capo D'Istria, Portorose in pa Pirano.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Vanich ()

pegasus ::
Predlogi za 72h zaloge domače elektrike? Ker v tem času se že vsi zamrzovalniki stalijo in meso v njih postane riskantno ...

kriptobog ::

Ali misliš da z 800 milijardami samo rešujemo nemško avtomobilsko industrijo? Itak, da se gre v vojno. Ni naključji.

mtosev ::
A resno mislite, da gremo v vojno? Jaz nimam tega občutka.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,

Master_Yoda ::
Dude chill. Kaj folk nima za 3 dni futra doma ali kaj ? Kaj pa ce recimo dobis gripo, gres pol v trgovino po futer celi zjeban ?
Dovie'andi se tovya sagain.

MojsterX ::
leftardi vladajo s strahom in nadzorom. Ustrahujejo z novo vojno (ki jo sami netijo) in sedaj z vojna bo! Sedaj se naredi samo še naslednji korak, da se vojna dejansko začne in uporabijo izredne razmere kot izgovor za ukinitev demokracije in s tem 100% absolution vladavino njih samih brez opozicije do konca vojne.
Pa ne pozabite vaši sinovi in hčere bodo umirale na frontah, medtem se bodo sinčki Zokija in ostale Elite lepo smejali vašim smrtim potomcev in sorodnikov v svojih zlatih palačah in jahtah. Pa ne pozabite na prisilno mobilizacijo, kot je to v Ukrajini, kjer ugrabijo "demokratično" mladostnike in jih dobesedno vržejo na granate na frontah.
Pa ne pozabite vaši sinovi in hčere bodo umirale na frontah, medtem se bodo sinčki Zokija in ostale Elite lepo smejali vašim smrtim potomcev in sorodnikov v svojih zlatih palačah in jahtah. Pa ne pozabite na prisilno mobilizacijo, kot je to v Ukrajini, kjer ugrabijo "demokratično" mladostnike in jih dobesedno vržejo na granate na frontah.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: MojsterX ()

Machete ::
U tole bo šprical močefit onih, ki sledi avijonov spremljajo in kis dajejo na okna. FB bo pregorel.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Master_Yoda ::
A po novem v treh dneh od lakote umreš? Zanimivo.![]()
Sem stel pijaco v isto skupino kot futer

Dovie'andi se tovya sagain.

Zavarovanja za avte, stanovanja, hiše nehajo veljati v primeru vojne, to morate upoštevati. Tudi življenjsko najverjetneje.
Quack !
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LeQuack ()

endelin ::
Zavarovanje je še najmanjša težava v primeru vojne na fronti kot je sedaj v ukrajini.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()

Glugy ::
72 ur ni tak težko brez hrane bit, večkrat preizkušeno. edino voda bi bila problem če bi kdo uničil vodovod.

Machete ::
Če bomo držali Orbanića in Vućića na kratko ne bo težav v Evropi.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Izredne razmere na Madžarskem (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 7967 (4323) | gruntfürmich |
» | MojPaket spletna trgovina Pošte SlovenijeOddelek: Kaj kupiti | 6282 (3013) | _Denny_ |
» | Katero hrano za zaloge za hude čase? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 7092 (5495) | m0f0x |
» | Spet težave s TETRO (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / NWO | 16643 (14136) | Samael |