» »

Na Škotskem v omrežje povezali največjo baterijo v Evropi

1
2
3

Zimonem ::

Dve zelo lepi ne preveliki mesti. Tam ne prevladujejo sončnice ampak vetwrnice. Črpalne elektrarne bi bile relativno lahko izvedljive saj je podlaga bolj ali manj mangnatska, po drugi strani pa ni neke višine in je vprašanje izkoristka.

tony1 ::

a_borlak je izjavil:

tony1 je izjavil:

Za 1000 SE niti slučajno nimamo zbranih podatkov. In jih ne zbiramo, in to bodo še 10 let le pobožne želje.

Seveda imaš, SolarEdge/Huawei in vsi, ki prodajajo razsmernike imajo vse podatke če ne oni pa Eles/Mojelektro, vsi podatki so in jih celo zbiramo.

Super. Upoštevati morajo samo še tako nepomembne reči kot so svinjarija na panelih in letno čiščenje panelov, lokalno onesnaževanje zraka z iste hiše in... staranje panelov. Prepričan sem, da bo to rešilo civilizacijo.

Aja, ne, ne bo je. Bo pa malo olajšalo denarnice vseh nas, in napolnilo tistih, ki... Ah, saj vemo, kerih.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tony1 ()

hruske ::

tony1 je izjavil:

a_borlak je izjavil:

tony1 je izjavil:

Za 1000 SE niti slučajno nimamo zbranih podatkov. In jih ne zbiramo, in to bodo še 10 let le pobožne želje.

Seveda imaš, SolarEdge/Huawei in vsi, ki prodajajo razsmernike imajo vse podatke če ne oni pa Eles/Mojelektro, vsi podatki so in jih celo zbiramo.

Super. Upoštevati morajo samo še tako nepomembne reči kot so svinjarija na panelih in letno čiščenje panelov, lokalno onesnaževanje zraka z iste hiše in... staranje panelov. Prepričan sem, da bo to rešilo civilizacijo.

Aja, ne, ne bo je. Bo pa malo olajšalo denarnice vseh nas, in napolnilo tistih, ki... Ah, saj vemo, kerih.

Idealna (bruto) proizvodnja sončne elektrarne je odvisna od lokacije na planetu, orientacije, in ure v letu. Neto je odvisna od oblačnosti. Prvo se da napovedat leta vnaprej, drugo se da uporabno dobro napovedat dneve vnaprej, zelo dobro pa ure.

Ti pa greš pa se zmišljuješ neke najbolj nepomembne spremenljivke, kot so npr. umazanost panelov. To se ne spreminja sunkovito, sploh pa se ne spreminja na celi floti SE hkrati.

Pejt naprej polnit kufre denarja naftarjem in se odmakni iz te teme, če nimaš nič pametnega pridodati.
Kalkulator nove omrežnine 2024 - https://omreznina.karlas.si/Kalkulator

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: hruske ()

Moj point je, da vsega tega ne rabimo. Ne rabimo nadgradnje last mile električnega omrežja. Ne rabimo sončnic s težkimi kovinami. Ne rabimo vetrnic. Elektroenergetski sistem tega ne rabi. To rabite samo butlji s forumov za kvazi intelektualno masturbacijo, ko to zagovarjate z vsako ceno.

Kar rabimo so jedrske elektrarne. Vse drugo je bulšit. Vse te zelene scene so namenjene temu, da so bogati bolj bogati, povprečni ljudje pa le bolj revni.

"Pejt naprej polnit kufre denarja naftarjem in se odmakni iz te teme, če nimaš nič pametnega pridodati."

LOL. Sončnice in 3 vetrnice nas bodo rešile pred Arabci. ROFL.

Zgodovina sprememb…

pegasus ::

LOL indeed. Tony1, koliko bencina si danes pridelal na domači strehi?

Dovolj sem ga pridelal med ušesi, da jih ekonomsko na strehi ne rabim.

Bom pa, da boste tudi ekofašisti srečni (btw. Greenpeace je menda sfinanciral naftni lobi, ker je bila jedrska energija prepoceni >:D), enkrat na bajto dal sončne panele - ampak kolektorje z vodo. 8-)

Ko vas je6e, sončničarji stekli :))

" Pejt naprej polnit kufre denarja naftarjem in se odmakni iz te teme, če nimaš nič pametnega pridodati."

In še nekaj, ti sralac z ad-hominem napadi. Jaz sem v temo privlekel stohastične metode, zdaj se pa tukaj pljuva po mojem pisanju. Seronja.

Zgodovina sprememb…

feryz ::

Še enkrat, samo zate.
Sončnice rabimo izključno in samo za to, da elektro položnice limitirajo proti nuli. Ne glede na velikansko porabo.
Kdor jo je dal iz kateregakoli drugega razloga, se mi hudo smili.

Razen manjka elektro infrastrukture. V tem primeru pač ni druge možnosti.

Aja, elektro oligarhi, tipa Golob, pa so jih dali zato, da nakazila od elektra limitirajo proti nebu. Odvisno od sheme pač.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: feryz ()

Bravo, saj je prav, da razfukate to civilizacijo, če jo pa komandirajo babe iz EU komisije in Švabskih zelenih... Eden mora pokazati, da je cesar nag :))

Mi na Balkanu se bomo že znašli (glej Goloba in njegove kraje identitete tam dol), če nas niso ne Turki, ne Švabi, nas tudi tele kvazi političarke ne bojo zatolkle v podn...

" Aja, elektro oligarhi, tipa Golob, pa so jih dali zato, da nakazila od elektra limitirajo proti nebu. Odvisno od sheme pač."

Je pa zanimivo, da je uspel uvideti, da iz NEK letijo skoraj neomejene količine zanesljivega in cenenega štroma. Tak butelj kot se dela v DZ, pa le ni... :D

Zgodovina sprememb…

Zimonem ::

Fantje mislim da ste malo zašli. Sončnica napram vetrnico ima druge donose pri nas kot v Invernessu.

Kaj pa je, po Brechtu, ena derailana tema v primerjavi z zaprtjem vseh nemških JE? A to pa smrtnim sovražnikom nafte ne krati spanca?

In to vse samo zato, ker je eno JE počakal cunami, na drugem koncu planeta. Tega šita si sploh izmisliti ne bi mogel.

feryz je izjavil:

Še enkrat, samo zate.
Sončnice rabimo izključno in samo za to, da elektro položnice limitirajo proti nuli. Ne glede na velikansko porabo.
Kdor jo je dal iz kateregakoli drugega razloga, se mi hudo smili.

Se ponavljam, nekje od prej: "Vse drugo je bulšit. Vse te zelene scene so namenjene temu, da so bogati bolj bogati, povprečni ljudje pa le bolj revni."

Zgodovina sprememb…

tony1 je izjavil:

"Vse drugo je bulšit. Vse te zelene scene so namenjene temu, da so bogati bolj bogati, povprečni ljudje pa le bolj revni."
Vse te zelene scene so namenjene temu, da se povprečni ljudje zglihajo, na isti način kot je bil bitcoin namenjen temu, da se denar bolj enakomerno razporedi.

Vidiš, ni problem v tehnologiji, problem je v ljudeh. Male pohlepne grabežljive psihopatke je treba evolucijsko spucati, tiste, ki dajejo prednost družbi in ne posameznikom, pa poriniti naprej. Samo še primerno metodo je treba najti ...

"Vse te zelene scene so namenjene temu, da se povprečni ljudje zglihajo, na isti način kot je bil bitcoin namenjen temu, da se denar bolj enakomerno razporedi."

Večina ljudi je od zelenega prehoda le bolj revna, in od bitcoinov tudi. Profitirala je mala, mala peščica. Brez zamere, ne bi več filozofiral, ker tudi, če debato resno vzamem in neham pisati med malico in na skretu (hruške bo spet užaljen), mi na dober argument še nihče ni nikoli repliciral: "še kar v redu argument". Največ kar je bilo, je bil radio silence. Na tem forumu ni bilo še nikoli nič drugače, v 20+ letih. Skratka, briga me, zagovarjajte kar hočete. Grem se samo še zafrkavat sem gor.

Jaz sem dovolj etičen, da sončnic nimam na bajti.

Kar se pa tehnološke plati tiče, pa tehnologijo za poceni štrom za malega človeka imamo. Poglej na svoj račun za štrom in pošteno povej, da na njem piše: "100% JEDRSKA ENERGIJA".

Zgodovina sprememb…

tony1 je izjavil:

Poglej na svoj račun za štrom in pošteno povej, da na njem piše: "100% JEDRSKA ENERGIJA".
Nope, na mojem piše 100% obnovljiva energija. Kaj točno to pomeni, pa nisem šel drobnega tiska študirat ;)

Vsa čast*, takega junaka tle še ni bilo. Na mojem računu piše, da JE nuca 98,89% njihovih odjemalcev.

*Ne pa preveriti tudi, koliko te ta špas stane, da te ne bo infarkt :D

https://www.swhd.de/strom ... mal preklikaj, je vse online. Pa še konc leta dobim par sto eur nazaj, ker porabim manj kot mi računajo.

hruske ::

tony1 je izjavil:

Kaj pa je, po Brechtu, ena derailana tema v primerjavi z zaprtjem vseh nemških JE? A to pa smrtnim sovražnikom nafte ne krati spanca?

In to vse samo zato, ker je eno JE počakal cunami, na drugem koncu planeta. Tega šita si sploh izmisliti ne bi mogel.

Nemci so že prej imeli močno protijedrsko držo, še izpred časov Černobila. Černobil je pomagal, Fukušima pa tudi, da je oblast klonila pod neracionalnimi strahovi zelo veliko ljudi. Če mene vprašaš, je zapirat popolnoma izpravne jedrske neumnost brez primere, ki jo zdaj Nemčija (pa tudi druge evropske države) zdaj plačujejo v obliki višjih cen električne energije.

Vendar to ne pomeni, da je postavitev baterije v Veliki Britaniji neumnost. Nasprotno, čisto racionalna ekonomska računica je.
Kalkulator nove omrežnine 2024 - https://omreznina.karlas.si/Kalkulator

socialec ::

no, lepo, da ste prinesli stohastiko v temo, socialci to uporabljamo že kakšne 20 let, po slabih 5 letih še enkrat nismo čistili panelov, ne pozimi, ne poleti, proizvodnja je nekje konstantna 1,25 faktor M/k, zaradi uvedbe novih omrežnin smo letno porabo elektrike nekoliko povečali, konice pa zgladili, aktivacija nekaterih naprav je vezana na SE produkcijo avtomatsko... tudi kakšne animirane radarske slike padavin/vetrov pridejo občasno prav...

sistem/država sama pove, kaj hoče od vas, nima to povezave z etičnostjo - s propagando pač! etika WTF!

neko forumsko očitanje je verjetno brezpredmetno za vse, ki niso kakšni nad/državni odločevalci!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: socialec ()

Magic1 ::

Nemci so seveda v preteklosti bili že proti JE, saj imajo veliko premoga in so raje imeli dodatno industrijo s tem. Ne bojo si v zelje skakal, okolje je bil vedno drugotnega pomena. Sedaj je še vedno isto, samo zdaj je povod za nov biznis. Se že desetletja ve, da so dizel in premog najbolj umazane zadeve pa so Nemci vseeno celo EU v to rinili.
Magic

Lowink ::

Magic1 je izjavil:

Lowink je izjavil:

Magic1 je izjavil:

Lokalne TČ in baterije?!? Ne razumem povezave. Ena zadeva obratuje 24/7, druga pa ima relativno malo shranjene energije.

Če TČ obratuje 24/7 pol nima smisla imet nek merljiv zalogovnik. Zalogovnik lahko pokriva samo špice (~2x2ure), lahko je dovolj velik, da se delovanje TČ izogne dražje tarife ali v mrzlih dneh TČ samo dodaja manko z minimalno možno močjo tudi v višjih tarifah. "Simbioza" lahko povozi nastavitve TČ in začne delovati na polno takrat ko je višek energije in je baterija skoraj polna. Lahko omeji polnjenje baterije zavoljo živlenske dobe le te, verjetno bi se še kaj našlo.

Temu zalogovniku se tudi reče zidana hiša. Jaz imam tako nastavljeno toplotno, da mi čez noč, ko je zunaj hladeje dela s 50%, čez dan, ko sem v službi pa 150% (pa še to gre takrat iz SE). Po potrebi pa bi lahko komot ugasnil v dnevu za par uric in se ne bi nič poznalo. Vsak, ki mu toplotna ne dela konstantno na 100%, se lahko prilagodi.

Recimo, da bi pustil "simbiozi" da ti ogreje hišo za dodatno stopinjo, toliko ima ponavadi toleranco termostat:
Probaj naštimat TČ tako, da ima hiša maksimalno dovoljeno temperaturo pred špicami.

DamijanD ::

Pri radiatorjih je tole verjetno težje doseči. oz. imaš konkretna temp nihanja v prostoru.

Lowink ::

DamijanD je izjavil:

Pri radiatorjih je tole verjetno težje doseči. oz. imaš konkretna temp nihanja v prostoru.

Poskušam se čimbolj držat opisovanja sistema. Realne številke in različice izvedbe TČ ogrevanja po hišah da šele količino "zalogovnika", ki bi bil potencialno primeren za v "simbiozo".

a_borlak ::

tony1 je izjavil:

Moj point je, da vsega tega ne rabimo. Ne rabimo nadgradnje last mile električnega omrežja. Ne rabimo sončnic s težkimi kovinami. Ne rabimo vetrnic. Elektroenergetski sistem tega ne rabi. To rabite samo butlji s forumov za kvazi intelektualno masturbacijo, ko to zagovarjate z vsako ceno.

Kar rabimo so jedrske elektrarne. Vse drugo je bulšit. Vse te zelene scene so namenjene temu, da so bogati bolj bogati, povprečni ljudje pa le bolj revni.

"Pejt naprej polnit kufre denarja naftarjem in se odmakni iz te teme, če nimaš nič pametnega pridodati."

LOL. Sončnice in 3 vetrnice nas bodo rešile pred Arabci. ROFL.

Jedrska je super, ampak je nihče ne zna postavit za zmerno ceno. To je prvi problem. Drugi je, da rabiš to energijo potem speljat, kar pomeni prenova omrežja, od 400V navzgor. In slednje stane še eno JE poleg. Kar mi, ki imamo SE na strehah počnemo pa dobesedno dajemo svoj denar za reševanje javnega problema. Na srečo imamo celo nekaj od tega. In tega zagovorniki JE nikoli ne boste razumeli, vse bi delali na način saj bo narod pozlatil. Že izbira ponudnika kaže na to, da so se Korejci umaknili pove veliko.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: a_borlak ()

DamijanD ::

Problem je samo, da kar sončničarji rešujemo podnevi, ne pomaga v nočnem času... Z več regijskimi/lokalnimi zalogovniki (ČHE) bi se tudi to (malo) spremenilo. Ampak pri nas gre vse takoooo počasi.

fikus_ ::

ČHE Kozjak je bila v načrtu DEM ze prad desetletjem ali dvema, ampak so se tamkajsnji prebivalci uprli.

https://www.dem.si/sl/prioritetni-strat...

Tukaj sicer pise 2023-2030, mislim da je to izvedba.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

Jaz pri SE sploh ne vidim problema v dan/noč. To ena baterija reši. Problem je zima, ko bo vedno več gospodinjstev 100% na elektriki, sonca je pa za vzorec.
Magic

"Jedrska je super, ampak je nihče ne zna postavit za zmerno ceno. To je prvi problem."

Ker bo delala 100 let je cena sprejemljiva. Korejci so 4 postavili Arabcem za razumno ceno in v roku.

"Drugi je, da rabiš to energijo potem speljat, kar pomeni prenova omrežja, od 400V navzgor. In slednje stane še eno JE poleg. Kar mi, ki imamo SE na strehah počnemo pa dobesedno dajemo svoj denar za reševanje javnega problema."

Kot da nimamo 400 kV vozlišča v Šoštanju in 220 kV v Trbovljah?

In ne, daljnovod za 1 objekt ne bo koštal 10 mrd.

To kar delate na strehah je motnja v sistemu in prenova vsega omrežja za vaše igrače pa bo koštala toliko kot JE. Poleg tega tudi subvencije vaših igrač stanejo še za eno JE.

"Na srečo imamo celo nekaj od tega. In tega zagovorniki JE nikoli ne boste razumeli, vse bi delali na način saj bo narod pozlatil. Že izbira ponudnika kaže na to, da so se Korejci umaknili pove veliko."

Nakladaš, ker ti tako paše. Umaknili so se verjetno zato, ker je en sam objekt graditi z dobičkom težko v tem EUju, ki ne zna drugega kot si izmišljati vedno novo in novo regulacijo.

Magic1 je izjavil:

Jaz pri SE sploh ne vidim problema v dan/noč. To ena baterija reši.

A ni gor en za tole baterijo iz naslovnega članka napisal, da shrani 1 uro proizvodnje iz NEKa? Ta pa proizvaja 40% slovenskih potreb po elektriki.

Koliko takih baterij torej rabimo za 12 ur teme v Sloveniji? Je sploh toliko baterij inštaliranih v vsej EU?

Kaj pa bomo naredili, ko bo oblačno vreme, in bodo baterije zvečer polne kakšnih 30%?Zalavfali plin in premog.

Zgodovina sprememb…

Se dopolnim. Ena baterija ob SE. Seveda pridemo do tega, da bi bilo to praktično zgolj za špice in za 12h po sončnem dnevu. Torej do sončnega dneva naslednji dan;). Je pa res, da taka baterija lahko bistveno odpravi slabe strani za omrežje.
Sej subvencije so bile fajn inicativa za nabavo baterije, a kaj ko so prodajalci SE preprosto nabili ceno na baterije, da poberejo večino kar pridobiš od subvencije. Morali bi dodati še kakšne bonuse za lasnike SE s baterijo. Npr. neračunanje dodatka za obnovljive vire. Pa seveda omejit ceno baterij za subvencijo.
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

" Ena baterija ob SE. "

Ob vsako SE? Ja, to je tehnično dobra rešitev.

Torej SE na vsako hišo in zraven vsake hiše še baterija.

Pa je ta ideja tudi izvedljiva? Lahko kot civilizacija v roku koliko let narudarimo dovolj litija zanje? Koliko bo dela z vzdrževanjem (beri: gašenjem), ko jih bo toliko in toliko vsako leto pogorelo?

(Mimogrede, že danes v SLO, v povprečju, zagori po ena SE na mesec. Kaj bo še z baterijami? Res nihče ne zaznava problem z el. skiroji ("ide gas!") v Ameriških velemestih, kjer jih v blokovskih stanovanjih gasijo z ogromno težav? Da je dijaški dom v Lj gorel zaradi litijeve baterije v smeteh???)

In vprašanje za okoljevarstvenike: kakšno onesnaženje to predstavlja? Težke kovine v panelih, svinjarija med gorenjem baterij.

In se spet vrnemo na začetek: JE vse te probleme rešuje zanesljivo, z znano tehnologijo, in za razumno ceno. Spet smo na začetku: vse te zelene navlake v resnici ne rabimo. Imamo jo zato, ker "mi to moramo".

Nam res vladajo odločevalci z "omejeno zmožnostjo odločanja"? Zakaj jih sploh šmerglamo?

tony1 je izjavil:

Mimogrede, že danes v SLO, v povprečju, zagori po ena SE na mesec.

Kdo vodi to statistiko?

Delo.si. Vsak kvaziintelektualec bi ga, samoumevno, moral brati.

tony1 je izjavil:

Me ne zanima MSM, niti se ne predstavljam kot intelektualec, niti kvaziintelektualec, samo preverljiva statistika požarov sončnih elektrarn me zanima. Lahko daš konkretno povezavo? Ta moj query vrne precej opisovanja, konkretne statistike o požarih ne najdem.

Kupi si nekoga, da bo obveščen namesto tebe. Ali pa da bo naštudiral google.

Za oboževalce MSM pa lepe slikce (ne za intelektualce in tudi antiintelektualce ne):
https://www.slovenskenovice.si/novice/s...

Zgodovina sprememb…

tony1 je izjavil:

(Mimogrede, že danes v SLO, v povprečju, zagori po ena SE na mesec.

Prav, potem je to laž, pač s strani tony1-a nič nepričakovanega, se mi je zdelo.

Pozimi res pogosto gorijo, ja, mogoče zdaj, ko je nov tarifni sistem :D

Če zato lažje spiš, kar.

Seveda! Za vsak slučaj je seveda tukaj še zavarovanje ampak sitnosti so pa vseeno lahko kar velike :D

Res škoda za statistiko, ki je nočeš deliti z ostalimi, če že z menoj ne. Ampak, glej, s krivičnostjo že nekaj let nisva tujca.

Če si pa mislil na osovražene antiintelektualistične finance :D

Temu se reče, da se človek naslaja nad lastno nevednostjo:
"Na podlagi analize iz leta 2022 navajajo, da je na vsak gigavat inštalirane moči sončnih elektrarn pričakovati 29 požarov na leto. "To pomeni, da lahko ob razmahu sončnih elektrarn v EU pričakujemo več deset tisoč požarov na leto."
"Za manjše incidente običajno niti ne izvemo"

V Sloveniji smo imeli ob koncu lanskega leta nameščenih za približno 1,1 gigavata sončnih elektrarn."

https://n1info.si/poglobljeno/soncna-el...

Ja, tu sta zdaj dve stvari - eno je tony1 in njegovo kvaziintelektualistično delo.si s svojo statistiko in znanjem googlanja. Drugo pa so finance.si. GLavno, da si ponovno zmagal, intelektualec :D

Poleg dimnikov strešne požare netijo tudi sončne elektrarne
Na gigavat instalirane moči sončnih elektrarn se vsako leto zgodi približno 29 požarov

* Kljub vsemu so sončne elektrarne še vedno zelo varne

Posamezni primeri požarov zaradi okvare na sončnih elektrarnah so zelo odmevni. Nazadnje smo se s takim požarom srečali, ko je v Zavrhu pod Šmarno goro zagorelo gospodarsko poslopje s sončno elektrarno. Na Združenju slovenske fotovoltaike (ZSF) pravijo, da so kljub temu sončne elektrarne še vedno zelo varne. Neodvisna analiza Urada za energetsko učinkovitost in obnovljive vire v ZDA navaja, da je tveganje požara zaradi sončnih panelov izjemno nizko, čeprav natančnih statističnih podatkov ni na voljo. Po drugi strani pa raziskava Fraunhoferjevega inštituta za sončne energetske sisteme ISE v Nemčiji ocenjuje, da je tveganje za požar pri sončnih elektrarnah približno 0,006-odstotno.

Res noro, tony1 ;D
Po drugi strani pa raziskava Fraunhoferjevega inštituta za sončne energetske sisteme ISE v Nemčiji ocenjuje, da je tveganje za požar pri sončnih elektrarnah približno 0,006-odstotno.

Zgodovina sprememb…

Vidiš, da znaš guglati. Po Vojnoviču: zakaj uživaš, če izpadeš bedak?

Citirati Švabe, z njihovo zeleno agendo ima premalo teže. Bolj se potrudi. In navedi vir, če sem ga moral tudi jaz.

"Konec lanskega leta je v Sloveniji obratovalo 49.093 sončnih elektrarn v skupni inštalirani moči 1.110 MW. Na sliki sončna elektrarna Prapretno pri Hrastniku."

https://siol.net/novice/posel-danes/slo...

Po tvoji pretirano optimistični oceni pridemo na slabe 3 požare na SE v SLO na leto. Lani jih je brez dvoma bilo več. Kaj naj jaz naredim?

Sicer pa tudi ta cifra ni zelo daleč od ocene o 29ih na leto z mojega vira, še manj od moje izvorne teze o 12ih na leto, le nekoliko trobi v rog zelenih, ker Švabi kot rasa brez skrajnega gospodarja ne morejo. Enkrat Hitler, drugič Analena.

Zgodovina sprememb…

Pa saj vidiš - ti pa tvoje delo.si, tule imaš še enkrat iz osovraženih finance.si, delo.si intelektualec. Ne vem, če znam guglati, prej si drugače pisal. Ok, razumem, da zaupaš Fraunhoferjevemu inštitutu za sončne energetske sisteme ISE v Nemčiji manj kot pa

tony1 je izjavil:

tony1 je izjavil:

Kupi si nekoga, da bo obveščen namesto tebe. Ali pa da bo naštudiral google.

Za oboževalce MSM pa lepe slikce (ne za intelektualce in tudi antiintelektualce ne):
https://www.slovenskenovice.si/novice/s...

Zgodovina sprememb…

Ko Švaba odpre usta ne temo zelenih tehnologij veš da laže.

Delo.si je primera za besede: vsakdo bi moral zaznati, da v naši državi zgori nekaj SE na leto. Kdor tega ne zaznava nima pojma. Če je to zato, ker je omejeno sposoben, ni sam kriv, če zato, ker ne bere MSMjev, je kriv sam. Hotel sem biti prijazen, očitno brez uspeha.

Skratka, misliti, da SE ne gorijo je narobe.

Zgodovina sprememb…

Gorijo, zato jih, kot rečeno, zavarujemo - vidiš, kako enostavno je bilo in koliko elektronov in časa bi bilo prihranjenega - če bi se temu izletu izognili in bi pač dodal povezavo brez vzvišenega in prezirljivega klobasanja socialcem.

Ne vem, če boš zameril, da te kot svečka prijazno (protislovno, saj vem) levičarsko-intelektualistično opomnim na slovnico - malo več beri delo.si
:D

Ah, ti kar zameri, je tega še več na zalogi, v ponedeljek pridejo gledat za nadgradnjo z baterijo vred :D

Slovnica nima nobene povezave s temo. Zmanjkalo ti je argumentov.

Pejte si grammar neonaciji odpret svojo temo.

Prav, če ti tako rečeš, da sem argumentacijo sem izgubil, če sem te vprašal po virih statistike, ki sem jo jaz prej dostavil, ker sem se vmes očitno naučil googlati? Argumenti, a, intelektualističen tony1 delo.si-sklicujoč in reducira do Analene, da ne rečem do Hitlerja :D

tony1 je izjavil:

Sicer pa tudi ta cifra ni zelo daleč od ocene o 29ih na leto z mojega vira, še manj od moje izvorne teze o 12ih na leto, le nekoliko trobi v rog zelenih, ker Švabi kot rasa brez skrajnega gospodarja ne morejo. Enkrat Hitler, drugič Analena.

Naj ti bo, zmagal si, da boš vsaj enkrat srečen, delo.si-intelektualec :D

Zgodovina sprememb…

Zakaj pa nisi že v štartu sam poguglal in prišparal tipkovnico?

Ker si ti postavil tezo in se mi ni zdelo vredno. Saj vem, da izgledam skromno, nepomembno in vsega prezira vreden, ampak moje delo (brez .si) res ni samo branje slo-tech.com foruma. Lahko pa mi pošlješ ta članek na zs, ker mogoče najini sentimenti glede nemških gospodaric niso tako daleč narazen - upam, da imaš naročnino :D

"Ker si ti postavil tezo in se mi ni zdelo vredno."

V bistvu si šel samo malo mešat drek. Našel bi lahko tako tvoj vir, ki napove o 2,9 požarih na SE v SLO kot moj, ki govori o 29ih na leto. In moja teza o 12ih je nekje vmes. Kaj naj zdaj?

Ona ima ločeno e-naročnino od Dela. Odpri svoj tošl in preberi članek, ni drago.

Zgodovina sprememb…

Ja, ponižno prosim, oprosti za iskrenost, tvojim navedbam privzeto ne zaupam...
Kako naj rečem, so zelo delo.si-intelektualistično-MSM-vplivane...

Glede članka - ne bom plačeval, toliko mi ne prodaja, 8. marec je že mimo, že tako umirjen moment se umirja...
Verjetno posledica politične situacije med EU, Rusije, ZDA.
Poleg tega vem, da nekdo občasno pošlje plačljive finance.si članke na ZS.
Sem zmotno mislil, da si bil deležen tega...

Ampak, če dobro premislim, ne, verjetno ni variante, da bi bil.

PS: Se opravičujem za OCD glede vidnih zapisov sprememb pod besedilom :D

" Kako naj rečem, so zelo delo.si-intelektualistično-MSM-vplivane..."

Prav solidno se vam že meša s temi MSMji.

Če članek objavi sliko ogromnega požara, s črnim dimom do neba, to ne more biti MSM sranje. Zato sem pa dal sliko požara, ker bo naslednja replika pa, da delo.si laže tudi o tem, da je včeraj padala toča.

Ja, kar precej blizu, pač odvisno, kje si spremljal in kako si dojemal, pri nas pač ni - torej...

Če članek objavi sliko ogromnega požara, s črnim dimom do neba, to ne more biti MSM sranje
- je točno to, česar sam ne maram v svojem antiintelektualizmu; pač senzacionalizem in besedila, nakazanih povezav z izvajalci, investitorji, analiz, četudi vse do Hitlerja Anabele.

Mogoče me zanimata vpliv na okolje in ovrednotena škoda, ker slikice, ki me zanimajo, NAVADNO nimajo 'jošk'.

a_borlak ::

tony1 je izjavil:

"Jedrska je super, ampak je nihče ne zna postavit za zmerno ceno. To je prvi problem."

Ker bo delala 100 let je cena sprejemljiva. Korejci so 4 postavili Arabcem za razumno ceno in v roku.

"Drugi je, da rabiš to energijo potem speljat, kar pomeni prenova omrežja, od 400V navzgor. In slednje stane še eno JE poleg. Kar mi, ki imamo SE na strehah počnemo pa dobesedno dajemo svoj denar za reševanje javnega problema."

Kot da nimamo 400 kV vozlišča v Šoštanju in 220 kV v Trbovljah?

In ne, daljnovod za 1 objekt ne bo koštal 10 mrd.

To kar delate na strehah je motnja v sistemu in prenova vsega omrežja za vaše igrače pa bo koštala toliko kot JE. Poleg tega tudi subvencije vaših igrač stanejo še za eno JE.

"Na srečo imamo celo nekaj od tega. In tega zagovorniki JE nikoli ne boste razumeli, vse bi delali na način saj bo narod pozlatil. Že izbira ponudnika kaže na to, da so se Korejci umaknili pove veliko."

Nakladaš, ker ti tako paše. Umaknili so se verjetno zato, ker je en sam objekt graditi z dobičkom težko v tem EUju, ki ne zna drugega kot si izmišljati vedno novo in novo regulacijo.

Magic1 je izjavil:

Jaz pri SE sploh ne vidim problema v dan/noč. To ena baterija reši.

A ni gor en za tole baterijo iz naslovnega članka napisal, da shrani 1 uro proizvodnje iz NEKa? Ta pa proizvaja 40% slovenskih potreb po elektriki.

Koliko takih baterij torej rabimo za 12 ur teme v Sloveniji? Je sploh toliko baterij inštaliranih v vsej EU?

Kaj pa bomo naredili, ko bo oblačno vreme, in bodo baterije zvečer polne kakšnih 30%?Zalavfali plin in premog.

Za začetek, za našo, ki je narejena oh in sploh šele sedaj iščejo variante, kako bo lahko delala nadaljnih 40 let. Se pravi 100 let, o katerih praviš zaenkrat lahko le sanjamo. Prenovo omrežja rabiš, ne zaradi SE, imaš še TČ, EV in nasplošno 50 let in več stare kable. Kar se Korejcev tiče, nič ne nakladam, glede na razliko med njihovo ceno in drugimi bi si lahko mirno privoščili 30% višjo ceno in bi bili še vedno konkurenčni, umaknili so se, ker so videli, da so naši že sparjeni z Američani in jih zanima le Westinghouse. To so povedali že v samem začetku, da iščejo točno in le tako, ker jo že poznajo.
1
2
3

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Francija z 12-letno zamudo v omrežje priklopila novo jedrsko elektrarno (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
1439827 (2672) Utk
»

Fotovoltaika je udarila ob zid - Od 1. marca ne priklapljajo novih fotovoltaik (strani: 1 2 3 430 31 32 33 )

Oddelek: Loža
1641188636 (34404) Fluido
»

V ZDA prvikrat po letu 1880 obnovljivi viri energije prehiteli premog

439882 (7443) Leif
»

V Nemčiji letos cene električne energije že več kot stokrat negativne (strani: 1 2 3 4 )

16151119 (43738) NSA Agent

Več podobnih tem