Forum » Na cesti » Teror ležečih policajev
Teror ležečih policajev

delavec44 ::
Zato ker na cesti ogrožajo še druge poleg sebe. Ali bos rekel, da nasproti po AC ne ogroža nikogar.

nevone ::
Zato ker na cesti ogrožajo še druge poleg sebe. Ali bos rekel, da nasproti po AC ne ogroža nikogar.
Kolikor vem je kazen za vožnjo v nasprotno smer na avtocesti odvzem vozniškega, pri čemer starejši niso izvzeti iz te kazni.
Ampak tu je bilo predvsem govora o kao prepočasni vožnji, ki pa sploh ni prekršek, razen če za sabo delaš preveliko kolono in s ne umakneš na primernem mestu.
Izpostavljeno je bilo tudi, da zaradi nekaj malo počasnejših starejših voznikov naspidirani vozniki povzročajo nesreče, za kar so pa krivi kar oni sami.
Dejmo se mal umirit no, bi rekla Ifigenija. :)
o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

bm1973 ::
Vsi, ki jamrate nad starimi, ne pozabite, da boste tudi vi 1x stari.
In bodo mladi bentili nad vami in vašo zoprnijo.
Zato malo potrpežljivosti, tolerance in kaka občasna pomoč njim ne škodi. Karma je prasica...
Zato malo potrpežljivosti, tolerance in kaka občasna pomoč njim ne škodi. Karma je prasica...

Mato989 ::
Jaz ko bom star vem da ne bom delal gužve zjutraj ob konicah na cesti zato ker moram nujno v Hoferja ob 7:00... če bi se vsi stari malo uvidevno obnašali do delavskega razreda se folk pač ne bi tako pizdil.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

WizzardOfOZ ::
Kaj pa se drenaš ob 7h zjutraj na cesti, pa pojdi ob 8h v službo (al pa ob šestih).
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

primoz4p ::
Ne, ne, negre primarno za Hofer.
Upokojenci razvažajo vnuke v vrtec, da lahko prideta ati in mami v službo ob 8:00.
Luka in štemplanje pa to :P)
Upokojenci razvažajo vnuke v vrtec, da lahko prideta ati in mami v službo ob 8:00.

Poznam kar nekaj pametnih starih, ki raje ne vozijo več in grejo na brezplačen avtobus. Sam bom isto naredil, ko telo več ne bo ok.
Tako da izgovarjanje vi boste isti ne pije vode. Isti bodo idioti, ki so nesposobni že sedaj.
Tako da izgovarjanje vi boste isti ne pije vode. Isti bodo idioti, ki so nesposobni že sedaj.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()

Mato989 ::
Kolikor vem nima vrtec obvezne prisotnosti tako da bi lahko komot vnuki bili pri starcih do 9:00 pa bi jih potem peljali v vrtec :P
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!

primoz4p ::
Kolikor vem nima vrtec obvezne prisotnosti tako da bi lahko komot vnuki bili pri starcih do 9:00 pa bi jih potem peljali v vrtec :P
Družinski avto je pa radeljena osebnost :P)

fikus_ ::
Juhej, prišla je pomlad in nazaj so zmontirali ležečega policaja, ki bo tam do prvega koledarskega dne zime (pozimi se bojijo, da bi ga kakšen plug odmontiral). Tako da se bom ob delavnikih 2x/dan vozil čez, kot da ni dovolj lukenj na cesti.
Ta ležeči policaj je tam zato , ker se je projektant kolesarske steze tako odločil, ker se kolesarska konča in se morajo kolesarji vključit na lokalno občinsko cesto, katera je pregledna in kolesarja lafko vidiš več kot 100m prej. Tudi omejitev hitrosti je na 30km/h na dolžini okrog 100m, ta pa velja celo leto.
Sedaj pa ne vem, ali je ta ovira zaradi glupih šoferjev, ali zaradi glupih kolesarjev?! Ali smo glupi kar vsi?!
Da je pa nesmisel še večji, je pa 200-300m naprej nekaj hiš tik ob cesti, omejitev 50km/h (kar razumem), ovinek, postaja za šolski kombi, cesta ozka, da se dva OS avtomobila težko vštric mimo peljeta, mora eden zaviti na dovoz hiše in ni omejitve 30km/h, kar bi bilo bolj logično.
Ta ležeči policaj je tam zato , ker se je projektant kolesarske steze tako odločil, ker se kolesarska konča in se morajo kolesarji vključit na lokalno občinsko cesto, katera je pregledna in kolesarja lafko vidiš več kot 100m prej. Tudi omejitev hitrosti je na 30km/h na dolžini okrog 100m, ta pa velja celo leto.
Sedaj pa ne vem, ali je ta ovira zaradi glupih šoferjev, ali zaradi glupih kolesarjev?! Ali smo glupi kar vsi?!
Da je pa nesmisel še večji, je pa 200-300m naprej nekaj hiš tik ob cesti, omejitev 50km/h (kar razumem), ovinek, postaja za šolski kombi, cesta ozka, da se dva OS avtomobila težko vštric mimo peljeta, mora eden zaviti na dovoz hiše in ni omejitve 30km/h, kar bi bilo bolj logično.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: fikus_ ()

Super, spet otroški nasveti od nekoga brez otrok...

Pa da otrok zamudi zajtrk?!

starfotr ::
Vidim, da je problem v času. Niso vam všeč penziči na cesti, v trgovini itd. Ker so baje počasi. Vi pa medtem zaradi penzičev izgubljate milijone, ker niste pravočasno vložili v razne finančne produkte. In čakate na cesti, v trgovini.
Meni pa niso všeč pijanci na cesti. Ter razni divjaki, ki kot kompenzacijo za svoj prekratek spolni ud kupujejo avte in z njimi ogrožajo vse. Ko boste spravili te s cest, lahko pa po penzičih posegate. Nekateri starejši so tudi problem.
Meni pa niso všeč pijanci na cesti. Ter razni divjaki, ki kot kompenzacijo za svoj prekratek spolni ud kupujejo avte in z njimi ogrožajo vse. Ko boste spravili te s cest, lahko pa po penzičih posegate. Nekateri starejši so tudi problem.

GupeM ::
Nimaš otroka, ane? Oz če ga že imaš, ga še nimaš v vrtcu. Tudi v vrtcu so urniki. Ob osmih zajtrk, ob devetih so že lahko nekje na sprehodu. In potem naj jih penzionist išče kje?
Jaz že danes, če se mi ne mudi, grem z veseljem na vlak, da mi ni treba vozit. Tako da kakšne vikend izlete pogosto planiramo z vlakom. Tudi ko je mulo tekel na lj maratonu, smo šli z vlakom. Zakaj bi se gužval v na pol zaprt center Ljubljane, pa tam še iskal in plačeval parking, če je vlak veliko bolj enostaven in veliko cenejši. Za penzionerje je celo zastonj. Po potrebi pa za nekaj km tudi taxi vzamem.
Pa še kozarec ali dva vina ob kosilu brez slabe vesti spijem.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GupeM ()

Jaz grem pa toliko prej od doma, da vedno pridem pravočasno. Dobra muska, lane asist in radarski tempomat, pa pridem na cilj spočit, ker se ne obremenjujem z varnostno razdaljo in prepočasnimi ter prehitrimi vozniki - to je delo, ki ga opravi avto sam.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()

WizzardOfOZ je izjavil:
Jaz grem pa toliko prej od doma, da vedno pridem pravočasno. Dobra muska, lane asist in radarski tempomat, pa pridem na cilj spočit, ker se ne obremenjujem z varnostno razdaljo in prepočasnimi ter prehitrimi vozniki - to je delo, ki ga opravi avto sam.
Že rečeno. "Toliko prej od doma" je lahko rečt, pogosto je pa popolnoma nesmiselno. Otrok je lahko v vrtcu 9 ur, delavec mora delat 8 ur. Če je čas potovanja od službe do vrtca več kot pol ure, imaš težavo. In v Ljubljani za 10 km včasih rabiš tudi 45 minut ali več. Govorim iz lastnih izkušenj in iz izkušenj svoje žene. Pa ti ne pomaga ne Mozzart, ne avtopilot.
Da potem ne omenjam še drugih zadev, da ima otrok popoldne še ta krožek, pa uno predstavo, pa ti moraš biti na banki do 15:30, pa zdravnik, pa ...
Ja, lahko je bit pameten, če te nobena ne mara in nimaš otrok oz nobenih obveznosti.
Me spominjaš na znanca, ki stalno pametuje, kako so nekateri ljudje škrti in sprašuje, če bojo s sabo v grob nesli prihranke. Sam pa nima niti centa. Celo zadolžen je. In to tako močno, da s tem povzroča težave svoji celi familiji. Tako kot ti pametuje o nečem, česar sam ne pozna.
Zgodovina sprememb…

In v Ljubljani za 10 km včasih rabiš tudi 45 minut ali več. Govorim iz lastnih izkušenj in iz izkušenj svoje žene. Pa ti ne pomaga ne Mozzart, ne avtopilot.
Pojdi s kolesom, boš hitrejši...
Sam živim na obrobju LJ, blizu uvoza na avtocesto, pa se mi marsikaj bolj splača iti uredit v Kranj, po avtocesti, kot pa gužvanje po cestah v bLJ.
Ko sem živel v centru LJ, sem 95% zadev opravil na biciklu. Tudi froc->vrtec/šola in trgovina... Dostikrat tudi v dežju...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bm1973 ()

WizzardOfOZ je izjavil:
Že rečeno. "Toliko prej od doma" je lahko rečt, pogosto je pa popolnoma nesmiselno. Otrok je lahko v vrtcu 9 ur, delavec mora delat 8 ur. Če je čas potovanja od službe do vrtca več kot pol ure, imaš težavo. In v Ljubljani za 10 km včasih rabiš tudi 45 minut ali več. Govorim iz lastnih izkušenj in iz izkušenj svoje žene. Pa ti ne pomaga ne Mozzart, ne avtopilot.
Da potem ne omenjam še drugih zadev, da ima otrok popoldne še ta krožek, pa uno predstavo, pa ti moraš biti na banki do 15:30, pa zdravnik, pa ...
Ja, lahko je bit pameten, če te nobena ne mara in nimaš otrok oz nobenih obveznosti.
Me spominjaš na znanca, ki stalno pametuje, kako so nekateri ljudje škrti in sprašuje, če bojo s sabo v grob nesli prihranke. Sam pa nima niti centa. Celo zadolžen je. In to tako močno, da s tem povzroča težave svoji celi familiji. Tako kot ti pametuje o nečem, česar sam ne pozna.
Glej, vsak je odgovoren za svoje življenje, kako si ga zastavi. Če si preveč naložiš na rame, ni nihče drug kriv, da je temu tako.
Pač v smislu, če ti en otrok vzame veliko časa in povzroča veliko dela, stroškov, zakaj potem odločitev se za drugega in tretjega?
Zakaj vožnja v službo tako daleč in v času rush hourjev, če ti ne paše in ti tudi ne znese? Je pa za tole situacijo kriv slab javni prevoz.
V življenju je treba krmarit med različnimi situacijami in tudi ljudmi. Marsikdo ni kos že povsem enostavnemu bivanju, kaj šele da bi si naložil še druge oblike zadolžitev na glavo.

10 km s kolesom je ob povprečni hitrosti 20 km/h točno pol ure, pa je spet 9 ur problem. Pa vemo kako je s kolesom po Ljubljani med gužvo pa čez vse semaforje... Ni šans da imaš povprečno 20 km/h, razen če goniš kot Pogačar. Ampak v tem primeru rabiš verjetno v službi vsaj še tuš. S tem da moraš še 1 - 3 otroke spravit od doma v vrtec in potem še nazaj domov.
Pa ne mi rečt, da se zgovarjam. Ko sem bil še v Lj, sem tudi jaz ogromno poti opravil s kolesom. Kasneje pa z e-skirojem. Mi je kristalno jasno, kaj to pomeni, ko si časovno omejen oz moraš poskrbet še za otroke.
Nenazadnje pa imajo penzionisti precej več časa in lahko grejo oni tudi s kolesom. Se jim nikamor ne mudi, pa še bolj previdni so kot vrtčevski otroci, pa menda poznajo prometna pravila, če lahko vozijo avto.
Pa ne mi rečt, da se zgovarjam. Ko sem bil še v Lj, sem tudi jaz ogromno poti opravil s kolesom. Kasneje pa z e-skirojem. Mi je kristalno jasno, kaj to pomeni, ko si časovno omejen oz moraš poskrbet še za otroke.
Nenazadnje pa imajo penzionisti precej več časa in lahko grejo oni tudi s kolesom. Se jim nikamor ne mudi, pa še bolj previdni so kot vrtčevski otroci, pa menda poznajo prometna pravila, če lahko vozijo avto.

WizzardOfOZ je izjavil:
Česa ne poznam? Živim na obrobju ljubljane, poročen, imam otroke,..., vozim se v mesto v službo, lahko delam od doma ali hodim na lokacijo, žena enako. Otrok gre sam v šolo in domov. Na banko ne rabim hodit, jo imam na telefonu ali pa pokličem na kontaktni center, kjer delajo 24/7/365. Ko je pa kak krožek, predstava, si pa vzamem čas za to. Če je treba tudi zaključim prej v službi, zato da bom v miru prispel do željene lokacije.
Svoje življenje si uredi, je in bo veliko lažje in hitreje kot pa se bo uredil promet v naši državi.

Glej, vsak je odgovoren za svoje življenje, kako si ga zastavi. Če si preveč naložiš na rame, ni nihče drug kriv, da je temu tako.
Nisem si nič preveč naložil na rame. Gre samo za debato, zakaj je "pojdi prej od doma" nesmiseln odgovor.
Pač v smislu, če ti en otrok vzame veliko časa in povzroča veliko dela, stroškov, zakaj potem odločitev se za drugega in tretjega?
Ker to niti ni debata tukaj. Pa tudi če, te težave ima 80 % ljudi z otroki. Bi raje družbo, kjer ne bo otrok in podmladka?
Zakaj vožnja v službo tako daleč in v času rush hourjev, če ti ne paše in ti tudi ne znese? Je pa za tole situacijo kriv slab javni prevoz.
Mogoče zato ker imam tam pač službo in ker se 95 % služb začne in konča v času rush hourjev? Oz ker ti začetki in konci služb povzročijo rush hourje? Mislim... kakšno neumno vprašanje ...
Pa tudi sicer vrtci delajo v podobnem času. Malo pred in malo po jutranjem rush hourjem. In otroka pač ne morem peljat v vrtec od 11:00 in ga pobrat ob 19:00.
Se pa strinjam, da je za to situacijo v večini kriv slab javni prevoz. Sem že neštetokrat napisal na tem forumu. Če bi imel normalen javni prevoz, ki bi me v normalnem času prepeljal od doma na šiht, bi ga zagotovo uporabljal.
WizzardOfOZ je izjavil:
Česa ne poznam? Živim na obrobju ljubljane, poročen, imam otroke,..., vozim se v mesto v službo, lahko delam od doma ali hodim na lokacijo, žena enako. Otrok gre sam v šolo in domov. Na banko ne rabim hodit, jo imam na telefonu ali pa pokličem na kontaktni center, kjer delajo 24/7/365. Ko je pa kak krožek, predstava, si pa vzamem čas za to. Če je treba tudi zaključim prej v službi, zato da bom v miru prispel do željene lokacije.
Svoje življenje si uredi, je in bo veliko lažje in hitreje kot pa se bo uredil promet v naši državi.
Kot sem že rekel, obstaja ogromno služb, kjer ne moreš delat od doma. Ne moreš delat niti na nobeni drugi lokaciji, kot samo na eni/dveh/treh lokacijah v celi Sloveniji. Banka je bila pač primer. Otroci so v šoli lahko dlje časa. Ni omejitve na 9 ur. Vrtčevski otrok NE SME iti sam v vrtec in domov. Niti 1. razred OŠ ne. Za 2. razred nisem prepričan.
Kakorkoli, vsi ne morejo živeti 10 minut stran od svoje službe, vsi ne morejo delat od doma, nekateri rabijo banko še za kaj drugega, kot samo plačevanje položnic, ... Kakorkoli, treba je gledat celoto, ne samo svoj primer.
Zgodovina sprememb…

Zato pa sem napisal, kaj jaz počnem, da me promet ne iritira, ne da moraš tudi ti ali kdo drug to početi. Ti pa si to prebral, kot napad nate.
Še vedno pa velja, da si je bolje urediti svoje življenje tako, da te ne bodo gužve na cesti motile, kot pa urejat nekaj kar ne moreš (prometa v naši državi).
Še vedno pa velja, da si je bolje urediti svoje življenje tako, da te ne bodo gužve na cesti motile, kot pa urejat nekaj kar ne moreš (prometa v naši državi).
Zgodovina sprememb…

GupeM, ravno ti si včeraj rekel, da obstaja več različnih služb in potreb. Ne mi reč, da jih je samo 5 %.
https://slo-tech.com/forum/t838523/p847...
Niso vse službe od 8h do 16h. Delovniki so različni. Verjetno ti pa ne paše delat v drugih urah, bi pa rad koristil razne servise tudi po tem času.
Niso vse službe od 8h do 16h. Delovniki so različni. Verjetno ti pa ne paše delat v drugih urah, bi pa rad koristil razne servise tudi po tem času.

GupeM, ravno ti si včeraj rekel, da obstaja več različnih služb in potreb. Ne mi reč, da jih je samo 5 %.
Drži. Ampak tudi če so službe 24/7, večina dela med jutranjim in popoldanskim rush hourjem. Za primer vzemimo nekoga, ki dela na železniški postaji. Čeprav morajo biti tam osebe 24/7, jih je dopoldne 5, popoldne mogoče 2, ponoči pa samo eden. Pa dežurne lekarne, pa bencinski servisi. Pa še bi lahko našteval.
Ja, napisal sem 95 %. Priznam, številko sem potegnil iz zraka. Vsekakor pa nisem veliko zgrešil. To se jasno vidi že po prometnih konicah.

fikus_ ::
Dajete neke svoje scenarije, da bi imeli prav. Vsi nismo na enakem, kot mislite nekateri tukaj (pelji se s kolesom in podobne fore....).
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Evo, za starga fotra en članek. Ne vem kako jim je uspelo, piše pa nekje SDS vmes.
https://avto-magazin.metropolitan.si/no...
Ljubljana pa v kontra smer
https://www.zurnal24.si/slovenija/odloc...
https://avto-magazin.metropolitan.si/no...
Ljubljana pa v kontra smer
https://www.zurnal24.si/slovenija/odloc...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()

c23po ::
Ljubljana: groza! Na odseku dolgem 2,4 km bodo maksimalno hitrost iz (sedaj nedosegljivih) 50 km/h zmanjšali na (v glavnem nedosegljivih) 40 km/h in pri tem ne bodo uporabili ležečih policajev.
Računalniki nimajo spominov.

eh, luzerji, jaz sem pričakoval vsaj 50cm visoke ležeče policaje, da bodo ustavili tranzit tukaj skozi. Tko bodo pa samo kasiral na radarju, ker tabel za omejitev niso postavili, ampak so znake za omejitev narisali na cestišče (kar pa v koloni vozil ne vidiš).
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kakšni so postopki implementacije ovir oz. novih prometnih predpisovOddelek: Loža | 1626 (949) | MadMax |
» | Na koga obrniti za ležeče policaje, višjo varnostno ograjo (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 9401 (3399) | starfotr |
» | Kam podati pobudo za omejitev na cesti oz. prepoved tovornjakovOddelek: Na cesti | 4050 (2728) | starfotr |
» | 2krat radar v 20 minutah (cona 30) (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Na cesti | 75037 (69855) | m0LN4r |