Forum » Na cesti » Punca povzročila prometno nesrečo
Punca povzročila prometno nesrečo

bedak_res ::
Punca se je zaletela z avtomobilom izven naselja. Ponesreči je trčila je v vozilo na sosednjem pasu - oba avta sta totalke.
Mimoidoči so takoj klicali rešilce in policijo. Njej ni bilo nič, voznika drugega vozila so odpeljali v ZD (po zadnjem info naj bi bil ok).
Policaji so poslikali in naredili zapisnik (vzeli so vozniško, zavarovanje, prometno + alkotest 0.0), iz obeh vozil so pobrali tablice in vsi smo poklicali avtovleko za naše razbitine.
Moj avto so odpeljali v sklopu asistence pri zavarovalnici in so rekli, da bodo tudi kar oddali odškodninski zahtevek, da bodo oni cenilca zrihtali itd.
Zanima me kaj lahko pričakujem? Bo moja zavarovalnica krila škodo na avtu drugega voznika? Škodo na mojem vem da ne bo.
Naju lahko kdo tudi toži? Je potrebno še kaj izpolniti, vložiti itd.?
Mimoidoči so takoj klicali rešilce in policijo. Njej ni bilo nič, voznika drugega vozila so odpeljali v ZD (po zadnjem info naj bi bil ok).
Policaji so poslikali in naredili zapisnik (vzeli so vozniško, zavarovanje, prometno + alkotest 0.0), iz obeh vozil so pobrali tablice in vsi smo poklicali avtovleko za naše razbitine.
Moj avto so odpeljali v sklopu asistence pri zavarovalnici in so rekli, da bodo tudi kar oddali odškodninski zahtevek, da bodo oni cenilca zrihtali itd.
Zanima me kaj lahko pričakujem? Bo moja zavarovalnica krila škodo na avtu drugega voznika? Škodo na mojem vem da ne bo.
Naju lahko kdo tudi toži? Je potrebno še kaj izpolniti, vložiti itd.?

JanBrezov ::
Ali prav razumem, da je avto tvoj? Krivda je bila določena? Če je kriva punca in je vpletena policija, potem krivec dobi denarno kazen, na katero se lahko pritoži (sledi vlaganje pritožbe).
Če imaš polni kasko, potem morda lahko daš zahtevek za odškodnino, a nisem prepričan, kako je to v kombinaciji s priznanjem krivde. Če je avto tvoj (tvoja polica) in je vozil drugi, potem bi morda šlo, preveri pri svoji zavarovalnici. Zavarovalnica krivca krije škodo drugemu.
Če imaš polni kasko, potem morda lahko daš zahtevek za odškodnino, a nisem prepričan, kako je to v kombinaciji s priznanjem krivde. Če je avto tvoj (tvoja polica) in je vozil drugi, potem bi morda šlo, preveri pri svoji zavarovalnici. Zavarovalnica krivca krije škodo drugemu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: JanBrezov ()

delavec44 ::
Najbolj pomembna informacija manjka. So gasilci odklopili akumulator in posuli izlite tekočine?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()

fikus_ ::
Za drugi avto in potnike v njem krije zavarovalnica, za tvojega samo če si imel kasko zavarovanje.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

feryz ::
Kako za vraga se lahko zabiješ v nekoga na nasprotnem pasu? Trezen?
Aja, tekstanje, verjetno.

Kayzon ::
Ej ima kar prav,samo poglej kako ljudje nemarno drklajo telefon med voznjo. Morali bi imeti veliko strozje kazni za to imo.

pero50 ::
kaj bi bilo recimo v primeru, da napihaš pod dovoljeno mejo in povzročiš nesrečo. Torej nisi 0.0 ampak recimo pihneš 0.1mg/l. Si kaj kaznovan, zavarovalnica kaj komplicira razen za kasko, katerega moraš biti 0.0?

Buggy ::
Zato pa ko vozis vedno pazi kaj delajo na cesti drugi. Svasta picka rodi dandanes, nic ne mores logicno predvidevat.
osnovno zavarovanje krije skodo na drugem avtu, odskodninsko tozbo pa glede na to kaksen je dandanes folk lahko pricakujes. Upam da punca ni mladi voznik pod dvemi leti in nimas tega eksplicitno na polici.
Srecno!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Buggy ()

fikus_ ::
kaj bi bilo recimo v primeru, da napihaš pod dovoljeno mejo in povzročiš nesrečo. Torej nisi 0.0 ampak recimo pihneš 0.1mg/l. Si kaj kaznovan, zavarovalnica kaj komplicira razen za kasko, katerega moraš biti 0.0?
Drzava je dolocila mejo, ce si pod to, nisi v prekršku, to velja tudi za zavarovalnice.
Poklicni vozniki med delom morajo imeti 0,0.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Pithlit ::
Ker to je zate tako zelo pomembno ane? Najbolš kar preventivno rečt še da se je poleg tekstanja še šminkala pa sendvič jedla. Dejmo kr ka menjat ker ziher je blo nalašč, pa alkotest je narobe pokazal ker zdej vse pijejo aperol špric.
Potencialnih vzrokov je ogromno in tebe se tičejo točno nič. To je stvar vpletenih, vključno s policijo.
Life is as complicated as we make it...

twom ::
Se nas tiče. Ker smo mi ostali (redki ki ne tekstamo med vožnjo) tisti na nasprotnih pasovih, nekateri tudi na motorjih. Uni nasproti vozeči pa s pogledi uprtimi nekam dol pod noge, da ne omenjam prehitevanj kolesarjev...Kako za vraga se lahko zabiješ v nekoga na nasprotnem pasu? Trezen?
Ker to je zate tako zelo pomembno ane? Najbolš kar preventivno rečt še da se je poleg tekstanja še šminkala pa sendvič jedla. Dejmo kr ka menjat ker ziher je blo nalašč, pa alkotest je narobe pokazal ker zdej vse pijejo aperol špric.
Potencialnih vzrokov je ogromno in tebe se tičejo točno nič. To je stvar vpletenih, vključno s policijo.

ZveeZ ::
osnovno zavarovanje krije skodo na drugem avtu, odskodninsko tozbo pa glede na to kaksen je dandanes folk lahko pricakujes. Upam da punca ni mladi voznik pod dvemi leti in nimas tega eksplicitno na polici.
Srecno!
A zavarovalnica ne pokrije tudi odskodnine?
Kot "zavarovanje avtomobilske odgovornosti" bi razumel, da pokrijejo vso skodo/odskodnine ki nastanejo kot posledica upravljanja motornega vozila.

c23po ::
Število nesreč pada. Število mrtvih na cestah ravno tako. Zato bi morali soditi bolj previdno. Če bi redki, ki ne tekstate še vozili po predpisih, potem bi človek še začel premišljevati kam pelje debata. Tako pa...
Računalniki nimajo spominov.

ššš ::
Če ma poškodbe (odpeljan je bil v bolnico) in če si ti kriv bi te lahko tožil. Že sama odsotnost od dela je problem. Fizične, psihične bolečine,... Potem razlika od vrednosti avta do tega kar mu bo dala zavarovalnica.
Sicer pa,... Praviš; prpelan v bolnico. Baje je ok. Baje? Resno? Človeka je spravila v bolnico in se niti ni pozanimala kako je?
Sicer pa,... Praviš; prpelan v bolnico. Baje je ok. Baje? Resno? Človeka je spravila v bolnico in se niti ni pozanimala kako je?

Bizkit45 ::
A niso vse potencialne tozbe krite s polico? Sploh ker ni bilo alkohola? Vsaj tko si jaz predstavljam. Ce ni bila poskodba iz malomarnosti (kar tezko dokazejo), vse tozbe in ostale zadeve krije zavarovalna polica..
Sem pa happy k sm prebral da sta oba avta totalke in nihce ni umrl.
Zo je se najbolj pomemben podatek!

Pithlit ::
Se nas tiče. Ker smo mi ostali (redki ki ne tekstamo med vožnjo) tisti na nasprotnih pasovih, nekateri tudi na motorjih. Uni nasproti vozeči pa s pogledi uprtimi nekam dol pod noge, da ne omenjam prehitevanj kolesarjev...Kako za vraga se lahko zabiješ v nekoga na nasprotnem pasu? Trezen?
A zato je treba neko random osebo o kateri ne veste nič kar takole obtoži? Najs.
Life is as complicated as we make it...

fur80 ::
A niso vse potencialne tozbe krite s polico? Sploh ker ni bilo alkohola? Vsaj tko si jaz predstavljam. Ce ni bila poskodba iz malomarnosti (kar tezko dokazejo), vse tozbe in ostale zadeve krije zavarovalna polica..
Lahko imaš lahko nimaš. Sovozika si mogel včasih posebej zavarovat, sedaj ne vem, ker ne sprašujejo več, lahko da so dali avtomatsko.
Vem, da so včasih bili problemi, če si pobral štoparja in imel karambol ter si bil brez zavarovanja sovoznika, so bili problemi, ker jim zavarovalnice niso hotele izplačat premije, spoh takrat, ko so bili še komati popularni in so se izplačevale kar konkretne vsote, se je zgodilo, da te je lahko štopar tožil za odškodnino, če ga nisi imel zavarovanega.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fur80 ()

Tody ::
Ahh vi sploh veste kaj podpisujete? Mislim razumem, noben ne bere pogojev in klavzul to je za odvetnike ampak vsaj 2 ali tri vrstice se lahko prebere al pa najde koga na tik toku da vam jih prebere?
Osnovno zavarovanje, ki je obvezno krije skodo 3 osebi neglede na to kaj si ti naredil in v kakem stanju. Seveda po pravilih zavarovalnic. Vso to vsoto in stroške pa lahko terja od tebe če vozis pijan ali kak drug razlog
Pravno zaščito se da tudi zavarovati
Popravila lastne skode so pa tako imenovani kasko...
Zasebne tožbe so pa čisto druga scena
Upam da je vsaj lepa če že ...
Osnovno zavarovanje, ki je obvezno krije skodo 3 osebi neglede na to kaj si ti naredil in v kakem stanju. Seveda po pravilih zavarovalnic. Vso to vsoto in stroške pa lahko terja od tebe če vozis pijan ali kak drug razlog

Ahh vi sploh veste kaj podpisujete? Mislim razumem, noben ne bere pogojev in klavzul to je za odvetnike ampak vsaj 2 ali tri vrstice se lahko prebere al pa najde koga na tik toku da vam jih prebere?
Vsak normalen, tudi, če nima kaska si pa zraven zavaruje še, luči, stekla, ogledala, za divjad,... kar ti pa pri totalki bolj malo pomaga. ;) Pri manjših trkih se pa da s tem pokrit nekaj stroškov.
Zgodovina sprememb…

Lahko imaš lahko nimaš. Sovozika si mogel včasih posebej zavarovat, sedaj ne vem, ker ne sprašujejo več, lahko da so dali avtomatsko.
Vem, da so včasih bili problemi, če si pobral štoparja in imel karambol ter si bil brez zavarovanja sovoznika, so bili problemi, ker jim zavarovalnice niso hotele izplačat premije, spoh takrat, ko so bili še komati popularni in so se izplačevale kar konkretne vsote, se je zgodilo, da te je lahko štopar tožil za odškodnino, če ga nisi imel zavarovanega.
Bučke, ki jih širijo razni agenti, da ti lažje prodajo nezgodno zavarovanje potnikov.
Vsak normalen, tudi, če nima kaska si pa zraven zavaruje še, luči, stekla, ogledala, za divjad,... kar ti pa pri totalki bolj malo pomaga. ;) Pri manjših trkih se pa da s tem pokrit nekaj stroškov.
Vsak normalen se ne zaletava brez veze in delnih kaskov, ki so najdražji, ne potrebuje. Je pa seveda odvisno tudi od starosti vozila.
Zgodovina sprememb…

Bučke, ki jih širijo razni agenti, da ti lažje prodajo nezgodno zavarovanje potnikov.
Ja v današnjih časih je to bolj porihrtano, včasih pa vem, da si lahko že pri majhnem trku in komatu na račun z lahkoto dobil par 100 000 še takratnih SIT-ov.
Za štoparja pa vem, ker na začetku države Slovenije foter pobral štoparja pa sta imela karambol, pa štoparju zavaravolnica ni hotela izplačati odškodnine, pa bi štopar mogel tožiti fotra, kar pa po premisleku potem ni storil. ;)
Kaki delni kasko? Luči, ogledala, steklo, divjad,... se zavaruje posebej za par EUR na leto. Pri majhnih trkih gre to najprej, ti izplačajo keš, ti pa nekaj ostane ponavadi še za kitanje in domačega mehanika. (seveda vse to pride pogledati zavarovalniški cenilec), da ne bo kdo rekel, da govorim na pamet. ;)
Zgodovina sprememb…

Kaki delni kasko? Luči, ogledala, steklo, divjad,... se zavaruje posebej za par EUR na leto. Pri majhnih trkih gre to najprej, ti izplačajo keš, ti pa nekaj ostane ponavadi še za kitanje in domačega mehanika. (seveda vse to pride pogledati zavarovalniški cenilec), da ne bo kdo rekel, da govorim na pamet. ;)
Ja in kaj je to drugega kot delni kasko? In ni poceni, ne. Še posebej tvoj predlog brez polnega kaska.

Ja in kaj je to drugega kot delni kasko? In ni poceni, ne. Še posebej tvoj predlog brez polnega kaska.
Ja ok, se opravičujem, nisem vedel, da se tako reče. Predvsem pomen mi je smešen, ker delni kasko ni niti del niti K popolnega kaska. :D
Zgodovina sprememb…

Prednost je predvsem v tem, da pri delnem kasku (eni pravijo tudi kombinacije) ni odbitne franšize in ti ne zmanjša premijskih razredov. Za razliko od polnega kaska.
Zgodovina sprememb…

Bizkit45 ::
Tocno tako jaz razumem naso zakonodajo. Tretje osebe in vozila so POPOLNOMA krita iz osnovne police. Vkljucujoc morebitne "tozbe", kar je razumljivo da tretja oseba zeli cimvec od zavarovalnice. Nekje do 4.5mio..

Tocno tako jaz razumem naso zakonodajo. Tretje osebe in vozila so POPOLNOMA krita iz osnovne police. Vkljucujoc morebitne "tozbe", kar je razumljivo da tretja oseba zeli cimvec od zavarovalnice. Nekje do 4.5mio..
To je sedaj ene 20 let, prej to ni bilo tako samoumevno. :)
Če ma poškodbe (odpeljan je bil v bolnico) in če si ti kriv bi te lahko tožil. Že sama odsotnost od dela je problem. Fizične, psihične bolečine,... Potem razlika od vrednosti avta do tega kar mu bo dala zavarovalnica.
Saj zato pa imaš zavarovanje, da ne tebe toži, ampak se zato pogovraja z tvojo zavarovalnico! :D
Zgodovina sprememb…

tony1 ::
"odskodninsko tozbo pa glede na to kaksen je dandanes folk lahko pricakujes."
Manj glej televizijo.
Kar čaka OPja je nakup novega avta na lastne stroške (ker je za zavarovalnico totalka in ga sam najbrž ne bo popravljal) in izguba treh PR razredov. To je vse. Naj bo vesel, da se je zanj tako dobro izteklo.
Manj glej televizijo.
Kar čaka OPja je nakup novega avta na lastne stroške (ker je za zavarovalnico totalka in ga sam najbrž ne bo popravljal) in izguba treh PR razredov. To je vse. Naj bo vesel, da se je zanj tako dobro izteklo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tony1 ()

gen Maister ::
To je sedaj ene 20 let, prej to ni bilo tako samoumevno. :)

DA! Ene 20 let!!

ČUDNO se mi zdi samo to, da je tako že 20 let, pa zadeva nikakor ni (tako) samoumevna!?

Morda bi k temu primeru, ki mi že smrdi na trolanje, dodal, da se zadeva očitno nekoliko spremeni, če policija ugotovi kakšno nepravilnost, npr., da je voznik sprejela v času nesreče telefonski klic in ni imel prostoročnega telefoniranja ...

"odskodninsko tozbo pa glede na to kaksen je dandanes folk lahko pricakujes."
Manj glej televizijo.
Če ima kasko (kar še sedaj ni povedal), potem ni na lastne stroške.

Drugače pa zavarovalniška totalka ni isto besedi totalka, da je avto sprešan in na odpadu. Tudi, če ti reče zavarovalnica, da ja avto totalka, če ga prodaš po delih odvisno od avta, lahko dobiš za njega nekaj nazaj, lahko iz dveh totalk dobiš čisto normalno vozen avto. :D
bosch pumpe, turbine, dize, celotna mašina, vrata, že auspuh,... so pri nekateriš totalkah še vseeno veliko vredne. :D
bosch pumpe, turbine, dize, celotna mašina, vrata, že auspuh,... so pri nekateriš totalkah še vseeno veliko vredne. :D
Zgodovina sprememb…

matobeli ::
Sej ti zavarovalnica oceni razbitino in ti ta denar odšteje od vrednosti totalke.
Ampak načeloma so kar fer.
Ampak načeloma so kar fer.

MadMax ::
"Totalka" pri nas pomeni samo ekonomski pogled zavarovalnice, da bi popravilo presegalo 40÷50% vrednosti avta pred karambolom. Če imaš kakega znanega kozolčarja in/ali se sam malo bolj angažiraš, se mnogokrat da avto porihtat za znesek odškodnine.
Pri vsaki poškodbi si itak na slabšem, ampak zavarovanje je načeloma le pomoč, da zadeva manj boli kot brez.
Nikoli pa ni "neboleče", razen pri "poklicnih prevarantih", katerih je pa tudi zmeraj manj...
Ker zavarovalnice menda na nas zelo dobro služijo, si komot lahko "sam svoja zavarovalnica".
Zavarovanje skleneš le tisto najnujnejše, potrebno za registracijo...
Pri vsaki poškodbi si itak na slabšem, ampak zavarovanje je načeloma le pomoč, da zadeva manj boli kot brez.
Nikoli pa ni "neboleče", razen pri "poklicnih prevarantih", katerih je pa tudi zmeraj manj...
Ker zavarovalnice menda na nas zelo dobro služijo, si komot lahko "sam svoja zavarovalnica".
Zavarovanje skleneš le tisto najnujnejše, potrebno za registracijo...
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

mugen999 ::
Stvar je sila enostavna za povzročiteljico ker ni napihala in če je avto kasko zavarovan. Je pa vprašanje ali bo povzročiteljica na zavarovalnici, po prespani noči/nočeh, še priznala da je kriva. Ja, če v trenutku nesreče policajem reče, da je kriva in podpiše, to še nič ne pomeni, ker ljudje ko prespijo naslednji dan obrnejo zgodbo in pravijo da so bili prejšnji dan v šoku in ne vejo kaj so rekli in podpisali. Šteje priznanje/podpis, na svoji zavarovalnici, da si kriv. In če povzročitelj ne prizna, ima soudeleženec v nesreči resne težave da bo kdaj dobil povrnjeno škodo za svoj avto ki mu ga je povzročitelj razbil. Dons maš vse sorte lovpove, lopovke, lažnivce in lažnivke po cesti, kateri naredijo piz***jo potem se pa delajo neumne.

Furbo ::
In kako se pozanimaš?
Pokličeš v bolnišnico in rečeš, dajte mi povedati vse o pacientu X, s katerim nisem v sorodu ali karkoli, sem popolna neznanka.
Ker varstvo osebnih podatkov, pacientove pravice.. vse to ni nič ane?
Resno?
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Ahim ::
Prednost je predvsem v tem, da pri delnem kasku (eni pravijo tudi kombinacije) ni odbitne franšize in ti ne zmanjša premijskih razredov. Za razliko od polnega kaska.
Te pa pri koriscenju tega drugace udarijo po zepu (odsotnost popusta za neuveljavljanje skode pri naslednjem zavarovanju). Je pa res da se ne vlece za tabo potem se leta kot s PR.

Te pa pri koriscenju tega drugace udarijo po zepu (odsotnost popusta za neuveljavljanje skode pri naslednjem zavarovanju). Je pa res da se ne vlece za tabo potem se leta kot s PR.
Zato pa imaš še dodatek pri zavarovanju, temu se reče odkup prve škode, pa ti ne gre prvič popust, se pravi 1X na leto :D
Zgodovina sprememb…

Zato pa imaš še dodatek pri zavarovanju, temu se reče odkup prve škode, pa ti ne gre prvič popust, se pravi 1X na leto :D
Spet mešaš zadeve. Odkup prve škode ti ne grejo premijski razredi pri AO ali polnem kasku. Popust za neškodno dogajanje ti pa gre. Pa mogoče še kakšen komercialni popust.
Stvar je sila enostavna za povzročiteljico ker ni napihala in če je avto kasko zavarovan. Je pa vprašanje ali bo povzročiteljica na zavarovalnici, po prespani noči/nočeh, še priznala da je kriva. Ja, če v trenutku nesreče policajem reče, da je kriva in podpiše, to še nič ne pomeni, ker ljudje ko prespijo naslednji dan obrnejo zgodbo in pravijo da so bili prejšnji dan v šoku in ne vejo kaj so rekli in podpisali. Šteje priznanje/podpis, na svoji zavarovalnici, da si kriv. In če povzročitelj ne prizna, ima soudeleženec v nesreči resne težave da bo kdaj dobil povrnjeno škodo za svoj avto ki mu ga je povzročitelj razbil. Dons maš vse sorte lovpove, lopovke, lažnivce in lažnivke po cesti, kateri naredijo piz***jo potem se pa delajo neumne.
To se dogaja, če sama izpolnita evropsko poročilo. Čeprav tudi tam podpisana izjava o krivdi nekaj šteje, saj se mora povzročitelj potem kar precej zgovarjati na šok ali prisilo, da si premisli.
Če je pa policija, pa menda oni določijo krivca in policijski zapisnik nekaj šteje ne glede na to kaj pravi povzročitelj. Je pa res, da zavarovalnica včasih naredi deljeno krivdo drugače kot policija.
Zgodovina sprememb…

mugen999 ::
Če dejanski(resnični) povzročitelj na svoji zavarovalnici ne podpiše da je kriv, ima oškodovani soudeleženec nesreče precej slabe možnosti da bo dobil kak denar za razbit avto od povzročiteljeve zavarovalnice.

Če dejanski(resnični) povzročitelj na svoji zavarovalnici ne podpiše da je kriv, ima oškodovani soudeleženec nesreče precej slabe možnosti da bo dobil kak denar za razbit avto od povzročiteljeve zavarovalnice.
Mah daj no. Potem bi vsak povzročitelj le na zavarovalnici rekel, da ni kriv in ne bi plačeval višje premije. Bučke.
Če se ne morejo sporazumeti o krivdi, se pokliče policija in njen zapisnik je povsem dovolj. Pa povzročitelj še kazen dobi.
Zgodovina sprememb…

Magic1 ::
Seveda lahko, zavarovalnica se lahko tudi naredi glupo in ne izplača, če krivec ne prizna, kljub očitni krivdi. Samo nato se bo šlo na sodišče in če je krivda očitna, bodo gladko popušili. Plačat bo treba vse ter sodne stroške, plus kup izgubljenega časa. Zavarovalnica že ve, kje lahko mučka, če je vsaj nekaj deljene krivde. Pri očitni krivdi ne bodo oni mutili s izplačilom, da pride do tožbe. Bodo pa verjetno prej vseeno probali. Marikomu se ne da ukvarjat in bo po popustil in tako zavarovalnica profitira. Oni imajo prakso, se vsak dan s tem ukvarjajo.
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()

bm1973 ::

forplan ::
Pred dvemi leti imel nesrečo se ena ženska zabila od strani v mene. Policijski zapisnik, priznala krivdo policiji itd...
Moj avto peljali na servis oni naročili vse dele da bi ga popravili. In takrat pride informacija iz njene zavarovalnice da ni priznala krivdo in ne bodo izplačali.
Se pravi tukaj policijski zapisnik nič ne pomeni. Plus še krivda je bila dokaj jasna, ker se jaz bolj težko zabijem bočno v sprednji del drugega avta itd...
Servis ni hotel popravljati dokler ne dobijo zagotovilo. So me prepričevali da naj avto popravim na svoj kasko.
Ker sem imel podatke ženke, sem jo obiskal za "pogovor" kaj vse jo čaka itd... Po par dneh je priznala krivdo. Njena zavarovalnica plačala in so popravili avto. Se pa je vleklo vse skupaj 1,5 meseca (tudi nekaj zaradi počasne dobave delov)
Moj avto peljali na servis oni naročili vse dele da bi ga popravili. In takrat pride informacija iz njene zavarovalnice da ni priznala krivdo in ne bodo izplačali.
Se pravi tukaj policijski zapisnik nič ne pomeni. Plus še krivda je bila dokaj jasna, ker se jaz bolj težko zabijem bočno v sprednji del drugega avta itd...
Servis ni hotel popravljati dokler ne dobijo zagotovilo. So me prepričevali da naj avto popravim na svoj kasko.
Ker sem imel podatke ženke, sem jo obiskal za "pogovor" kaj vse jo čaka itd... Po par dneh je priznala krivdo. Njena zavarovalnica plačala in so popravili avto. Se pa je vleklo vse skupaj 1,5 meseca (tudi nekaj zaradi počasne dobave delov)
da se strinjam

Kot so že zapisali, tako smotano zavarovalnico potem tožiš in si hitro premislijo.
Ljudje pa tudi ne vem kaj razmišljajo. Ker če zavarovalnica ne bo plačala, bo morala pa povzročiteljica, ko še njo tožiš.
Ljudje pa tudi ne vem kaj razmišljajo. Ker če zavarovalnica ne bo plačala, bo morala pa povzročiteljica, ko še njo tožiš.
Zgodovina sprememb…

Zimonem ::
Pred dvemi leti imel nesrečo se ena ženska zabila od strani v mene. Policijski zapisnik, priznala krivdo policiji itd...Čudno ona nima kaj vplivat na oceno zavarovalnice. Obiski pa... A se to je odtrgal?

Kot so že zapisali, tako smotano zavarovalnico potem tožiš in si hitro premislijo.
Samo to moraš biti nor, da ne priznaš očitne krivde, pa se vlacis okrog. Koliko te pride potem naslednjo leto vec zavarovanje, ce mas ene 350EUR na leto, se ti pomoje se 50EUR ne. To se sodne takse ne pokriješ. 10% moznosti, da imas ti prav in ne policaj, ki je dal vsaki dan par nesrec skozi. Njabolj so smešni oni ko se ti zaletijo odzadaj, to bi jim morali ze v avtošoli razlozit, da si kriv, pa ni važno kaj se je sanjalo onemu spredaj. Zavarovanje se pa placa, da ga izkoristiš, ne za to ker je fajn. :D
Zgodovina sprememb…

Si me spomnil. Meni se je enkrat zgodilo, da sem šel vzvratno in se jaz počil v stoječi avto za mano (je bil zamaknjen in ga nisem videl v ogledalu; bi moral pogledati vsa 3). Tudi tu bi lahko jaz marsikaj bluzil (ker navadno najebe tisti zadaj, če bi on meni priletel v rit in je bila moja beseda proti njegovi), pa nisem prasec in sem priznal krivdo.
Na koncu pa še škode ni uveljavljal, ker je šlo za eno staro kripo in par prask na odbijaču več ni pomenilo nič. Na mojem pa ni bilo poznati.
Na koncu pa še škode ni uveljavljal, ker je šlo za eno staro kripo in par prask na odbijaču več ni pomenilo nič. Na mojem pa ni bilo poznati.
Zgodovina sprememb…

profii ::
Si me spomnil. Meni se je enkrat zgodilo, da sem šel vzvratno in se jaz počil v stoječi avto za mano (je bil zamaknjen in ga nisem videl v ogledalu; bi moral pogledati vsa 3). Tudi tu bi lahko jaz marsikaj bluzil (ker navadno najebe tisti zadaj, če bi on meni priletel v rit in je bila moja beseda proti njegovi), pa nisem prasec in sem priznal krivdo.
A ne pogledaš v vsa tri ko greš rikverc?
Al si tisti k gleda čez ramo in gre rikverc?

A ne pogledaš v vsa tri ko greš rikverc?
Al si tisti k gleda čez ramo in gre rikverc?
Saj sem napisal da nisem pa bi moral. Sem bil prepričan, da ni nobenega za mano. Sedaj imam pa kamero.
Zgodovina sprememb…

DamijanD ::
Kaj če si kriv, pa nisi povsem kriv - torej recimo punco je zaneslo na drugi pas, ampak zato, ker je recimo na nepreglednem ovinku bilo nekaj olja (torej neka situacija, ki je ni mogla predvideti)? Torej povsem jasno, da je ta avto povzročil nesrečo, a ne nujno po krivdi voznika?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako dolgo od nesreče - cenilca - popravilaOddelek: Na cesti | 4507 (1918) | mitoess |
» | Prometna nesreča in (ne)priznavanje krivde (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 20253 (16112) | BRBR |
» | Kaj storiti ob prometni nesreči - zavarovanje (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 22190 (14762) | ...:TOMI:... |
» | Očetova prometna nesreča (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 16349 (13778) | St235 |
» | Zavarovalnica Maribor - ukraden avtoOddelek: Loža | 10655 (9369) | francek1 |