» »

Na koga obrniti za ležeče policaje, višjo varnostno ograjo

Na koga obrniti za ležeče policaje, višjo varnostno ograjo

1
2
»

eric_cartman ::

Še slikce s te ulice pripenjam. 2krat nesreča z avtom.. Ta ograja je bila popravljena že vsaj 8krat. In prav toliko nesreč.

Prvič pijan voznik ko mavra (odrasel), drugič pijanih 7 najstnikov v enem avtu - logično neregistriranem.

 nesreca1

nesreca1


 nesreca2

nesreca2


 nesreca3

nesreca3



https://ibb.co/s9tcv4r
https://ibb.co/QfVpCkp
https://ibb.co/LPGWt9j

Hemi426 je izjavil:

Meni se smilijo tvoji otroci, da imajo očeta z takšnimi izpadi.
Pa to na nekem forumu, kaj šele IRL...

Pa stoj suvereno z otrokom na pločniku naslednjič, ko se vama traktor pelje nasproti.
Držim pesti, da dobi otrok na CSDju boljšega krušnega očeta.


Seveda, oče ki poskuša "iztrebit" norce na cestah, je potem bad guy, kakopak.. Saj pravim.. To je balkan..

Zgodovina sprememb…

eric_cartman ::

Meh.. In te linki.. Kakorkoli.. Nima smisla se pregovarjat.. To ti dam prav.. Mimogrede.. Lepo, da nekomu želiš smrt in izgubo očeta? To sploh ni potrebno naprej komentirat.. Se izklapljam iz te teme..

Zgodovina sprememb…

Hemi426 ::

Niti malo ne želim smrti, ampak deluješ tak tip človeka, ki bi se z otrokom postavil nasproti drvečemu traktorju z (vstavi poljubno po tvoje: mladoleten voznik, pjani voznik, pošast ki zanalašč drvi po pločniku, da straši lolane prebivalce), samo da bi dokazal svoj prav.
NOBENEMU NE ŽELIM smrti, si pa definitivno zasluži otrok boljšega očeta.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hemi426 ()

Grega3 ::

Zakaj že, bi moral jaz, ki vozim po omejitvah vozit čez ležeče policaje??

l0g1t3ch ::

Grega3 je izjavil:

Zakaj že, bi moral jaz, ki vozim po omejitvah vozit čez ležeče policaje??


Ker imaš za sokrajane preveč tepcev ki ne in se s tem še hvalijo.

Ležeči policaji so bedni, res je.
Ampak postavlja se jih ker je folk govedo in divja brez pameti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: l0g1t3ch ()

feryz ::

Grega3 je izjavil:

Zakaj že, bi moral jaz, ki vozim po omejitvah vozit čez ležeče policaje??
Saj so že razložili zgoraj. Da se lokalci okrog ležečih policajev lahko nadihajo frišnega zraka, ki je posledica pospeševanja, ko prideš čez policaja in nažrejo prahu, ki je posledica bremzanja pred policajem. Eko bio. Ponavadi to pred vsemi šolami postavijo, mladež te stvari najbolj potrebuje.
Moje mnenje je, da radar to opravi dosti bolje in dosti bolj nežno za vse vpletene.

Hrvatje, blizu morja, kar valove naredijo na cesti. 20, 30 in več metrov ležečih policajev na cesti.

HappyPills ::

Radar ti za cigote nic ne koristi. Zal za mentalne cigane ni drugega kot fizicne ovire. Zarad katetih mormo vsi najebat. Tako pac to je da se zasciti ranljivo skupino ljudi.

mirator ::

hipertija je izjavil:

Pozdravljeni,

sigurno je že imel kdo podoben primer in me zanima, na koga bi se obrnil, in kakšni so postopki. Zgodba je sledeča. V naši vasi je pred leti bil ukinjen nivojski prehod preko železniške proge, takrat se je naredila alternativna cesta ob železnici, ki je nekoč služila kot cesta vasem v okolici, danes pa povezuje praktično dve regiji, je recimo da širša od klasične lokalne ceste, vendar pa ima kategorijo lokalne/občinske ceste. Regionalna cesta, ki bi naj bila namenjena prometu med regijami naredi kar nekaj kilometrov več, zato seveda vsi, ki poznajo to cesto, vozijo tukaj. Lokacije ne bi želel pisati, ker ni bistvena. Promet se je v vseh teh letih zelo povečal, ne samo osebni, temveč tudi tovorni, čeprav je na tem odseku lesni most in marsikdo tvega kazen, za manj kilometrov vožnje.

Na promet pač danes ne moremo vplivati in smo ga navajeni, vseeno pa je največja težava ta, da je v prometu tudi ogromno divjakov. Cesta v vasi je speljana iz dolge, neposeljene ravnine v poseljen ovinek, ravno na tem delu pa imamo tudi hišo. Del ovinka je zavarovan z varnostno/odbojno ograjo, del pa je odprt, kjer je dovoz za našo hišo. Za ovinkom sledi še križišče, kjer je zavijanje na omenjeno cesto precej težavno, na obeh straneh so hiše.

V vasi sem med mlajšimi in sem dobil že s strani več sosedi pobudo, da bi se skušali dogovoriti, da pred križiščem in pred ovinkom iz obeh smeri postavili ležečega policaja, kar bi pomenilo, da bi umirili promet. Veliko vozil se namreč sreča ravno na ovinku ali pa v ozkem delu, kjer gre včasih prav na tesno, hitrosti pa so za ta ozek del relativno velike, ovinek in pa križišče pa nepregledna. Hkrati bi si želeli omenjeno odbojno ograjo vsaj povišati v dvojno, ker če mi nekdo po ravnini prileti v odbojno ograjo, mi ga bo vrglo ravno na dvorišče ali celo v hišo. Dvojna odbojna + ležeči policaj bi verjetno kar precej rešila. Naslov verjetno bo občina, samo kakšni so pa postopki pri teh zadevah - je to težavno urediti, ali se npr. da oz. imajo posluh za tovrstne stvari? Vsaj za ležeče bi verjel, da je kar kalvarija.

Hitrost je trenutno omejena na 50km/h, kar je v bistvu precej preveč za omenjeni odsek oz. ovinka ne moreš zvozit pri tej hitrosti, tako kot se ne srečati z nekom v ozkem delu.

Si že sam našel pravi odgovor. Problem naslovi na občino in boš dobil odgovor, ki ti bo osnova za nadaljnji postopek. Če moti samo tebe, potem verjetno ne bo nič. Če moti še koga , bi bilo dobro, da dobiš podpis tudi od njega ali njih, v bistvu čim več.
Ta forum ti ne bo rešil nič, kar si verjetno že sam ugotovil.
Izgleda da je takšno stanje že nekaj časa, nisi pa napisal, da se je sploh že zgodila kakšna nesreča. Samo tvoj strah, da se pač lahko nekaj zgodi, bo namreč za kakršno koli ukrepanje, premalo.

Sem pa med komentarji zasledil, da so se nekateri spravili na otroke in varstvo staršev. Samo tisti, ki otrok nima, lahko trosi takšne veleume o skrbi za otroke.

Prospekt ::

HappyPills je izjavil:

Jaz nevem zakaj se tega pri nas ne poslužujejo ampak v tujini te ovire v obliki šikan lepo delujejo pa še parkinge se dobi.



Vransko ima to odlično urejeno, parkirišča so vedno prosta, promet je zelo miren.
(ni na google street view, ker takrat tega še niso imeli)

https://www.mojaobcina.si/vransko/novic...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Prospekt ()

Hemi426 ::

Evo Eric Cartman, včeraj proti večeru sem ožji cesti naletel na preširokega John Deerja. Vozil ga je dokaj mlad fant.
Šel sem dol z kolesa in se maksimalno umaknil na rob cestišča, on je pa tudi zapeljal max do drugega roba/grabna.
Dvignila sva roke v pozdrav in šla vsak svojo pot.

Po tvoje bi najverjetneje moral suvereno vztrajati in ga prisiti, da gre nazaj do prvega križišča in se mi on umakne, ha?

Ahim ::

HappyPills je izjavil:

Jaz nevem zakaj se tega pri nas ne poslužujejo ampak v tujini te ovire v obliki šikan lepo delujejo pa še parkinge se dobi.
...
Seveda morajo biti šikane tako postavljene da se ne da naravnost mimo pičit kar pri nas ne bo težava saj je ozka ulica.

V Ljubljani je vsaj ena ulica dejansko tako speljana s "sikanami", sicer je pa enosmerna (Verovskova od Drenikove navzdol; ne zamenjat z Verovskovo severno od zeleznice, ki jo vecina pozna).

LeQuack ::

V BTC so postavili najvišje ležeče policaje na svetu. Tam pri Atlantisu in pri Merkurju. Če greš čez z več kot 10kmh uničiš podvozje. Sem že zadnjič videl da je šlepar enega nalagal gor ker je očitno prehitro najadral.
Quack !

feryz ::

Človek bi mislil, da smo v časih AI in podobnega, sposobni skonstruirati in narediti oviro primerno navedeni hitrosti.
Ampak tak človek je zgolj naiven bedak. Ker se to žal ne da.
Enkrat sem se na Češkem peljal po coni 30. Na srečo za drugimi. Ker si moral pred ležečim policajem ustaviti in popolnoma previdno splezati čez. Kot bi rinil pravokotno na 10 cm pločnik.

LeQuack ::

Na Rudniku imaš naravne ležeče policaje, ker zaradi barja so vse ceste malo valovite. Samo ne smejo obnavljati cest seveda.
Quack !

Furbo ::

feryz je izjavil:

Človek bi mislil, da smo v časih AI in podobnega, sposobni skonstruirati in narediti oviro primerno navedeni hitrosti.
Ampak tak človek je zgolj naiven bedak. Ker se to žal ne da.
Enkrat sem se na Češkem peljal po coni 30. Na srečo za drugimi. Ker si moral pred ležečim policajem ustaviti in popolnoma previdno splezati čez. Kot bi rinil pravokotno na 10 cm pločnik.

Podobno imaš v Kamniku pri železniški postaji. Ne vem kdo riše te zadeve ali to prepustijo kar prvemu komunalcu.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

nejc_nejc ::

tole zaenkrat velja

Sicer je po moje to debilen ukrep, ki je sicer popularen. Zaradi nerazgledanosti izvrševalcev so zapostavljene mnoge boljše rešitve.
Nazadnje ponovno preurejajo, ker preveč ropota in ljudje spet jambrajo...

tetriandoch ::

Nisem še srečal normalnega črnogorskega policaja, razen v Postojni na glavni cesti. Tako, da so zelo redki.

feryz ::

Jih je polno na cestah. Je pa res, da normalno pomeni, da ob omejitvi 50 km/h, čez takega policaja komot letiš 80 in več. Prvič se ga še ustrašiš, potem pa nikoli več.

starfotr ::

Namesto ležečih policajev je bolj smiselna uvedba omejitve 30 km/h za celotna naselja in postavitev radarjev na vsake 5 m. Če občinam ne znese, naj gredo pa po mariborskem modelu javno-zasebnega partnerstva glede radarjev. Mi je povsem vseeno. Naj potem divjaki gonijo, če hočejo. Se bo hitro nehalo. In še občinski proračuni se bodo izboljšali.

mirator ::

Tako hudo pa spet ni. Seveda so divjaki, ki jih pa nič ne ustavi (tudi odvzem avtomobila in visoka kazen). Da bi pa zaradi nekaj teh divjakov kaznovali kar vse povprek, pa tudi ne gre.

starfotr ::

Noben, ki ne krši predpisov ne bo kaznovan. Mislim, da je to najbolj pošteno.

delavec44 ::

Ti bi celotna naselja spustil iz 50 km/h na 30 km/h in se ti zdi to pošteno do vseh? Probaj se voziti v službo na relaciji Kočevje-Lj ali podobno in potem oceni smiselnost tega.

starfotr ::

Seveda. Edino smiselno je da gre hitrost v naseljih iz 50 na 30 km/h.

feryz ::

Edino smiselno je, da se ljudem, ki niso sposobni niti pri 50 km/h upravljati vozila, pobere izpite.
Za tiste, ki mislijo da je cesta igrišče, pa naravna selekcija poskrbi.

cvalsr ::

Edino smiselno je, da se ljudem, ki niso sposobni niti pri 50 km/h upravljati vozila, pobere izpite.

1) Ja.
2) In starimfotrom, ki bi vse po vrsti prepovedovali in onemogočali do slaboumnosti, preprečiti pisarjenje na forumu. Ti bom še jaz napisal, da se ti pojdi s 30 na uro vozit vsakodnevno na šiht iz Kočevja v Ljubljano.
Itak ne razumeš, da ni pametno pomendrati celega travnika zato, da boš zalil eno marjetico.

Pripis: Zdajle sem videl, kdaj so bili ti prispevki napisani - očitno lepo silvestrovanje.

Starfotr, nisem napisal, da je. Ti je ta "argument" pes na repu prinesel?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: cvalsr ()

starfotr ::

Očitno niti tega ne veš, da med Kočevjem in Lj ni stalno naselje. Tebi bi bilo treba pobrat izpit.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pariz znižal cestne omejitve (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
15917118 (12755) Invictus
»

2krat radar v 20 minutah (cona 30) (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Na cesti
33765779 (60597) m0LN4r
»

Pojav cone 30km/h v LJ in MB (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Na cesti
29246149 (40769) BlueRunner
»

CPP-krožišče (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7111926 (8725) LordTado

Več podobnih tem