» »

V ZDA ukinili delo od doma za zvezne uslužbence

Slo-Tech - Javni uslužbenci zvezne vlade v ZDA bodo morali - z redkimi izjemami - nazaj v pisarne. Minuli teden je ameriški predsednik sprejel memorandum, ki nalaga ukinitev dela od doma. V naslednjih 30 dneh bodo morale zvezne službe poskrbeti, da bodo njihovi zaposleni spet vse dni na teden delali iz pisarn.

Donald Trump je zapisal, da so "zvezne stavbe praktično zapuščene", ker da "se velika večina zveznih uslužbencev ni vrnila v pisarne" po koncu epidemije covida. To je po mnenju predsednika slabo za gospodarstvo prestolnice, hkrati pa tudi nacionalna sramota. Vodja službe za kadrovske zadeve Charles Ezell je dejal, da je neomejeno delo od doma povzročilo poslabšanje kakovosti storitev, otežilo nadzor nad opravljenim delom in negativno vplivalo na izobraževanje in usposabljanje. Dodaja, da nimajo dokazov, da je delo od doma učinkovito.

Pri tem se sklicuje na poročilo Odbora za nadzor in reforme o delu od doma. V njem ocenjujejo, da je dela od doma več od uradno prijavljenega, a da so že prijavljene številke previsoke. V poročilu je odbor priporočil, da se delo od doma veže na metrike za ocenjevanje storilnosti, odobreno pa naj bo ob možnosti nadzora. Nedopustno je delo od doma nuditi kot ugodnost za privabljanje dobrega kadra, so še dodali. A Ezell je vse vodje zveznih služb pozval, naj v celoti ukinejo delo od doma.

34 komentarjev

Kayzon ::

Iskreno menim da si bolj produktivn ce delas od doma,saj nimas hrupa tako kot ga imas na delu.

Daniel ::

Kayzon je izjavil:

Iskreno menim da si bolj produktivn ce delas od doma,saj nimas hrupa tako kot ga imas na delu.

Če nimaš otrok in žene...

Kayzon ::

Daniel je izjavil:

Kayzon je izjavil:

Če nimaš otrok in žene...

Res je,imam macka k mi tezi ampak pol spet prespi 16ur.. :))

Ashrack ::

Tu ni razlog produktivnost, ampak stavbe ki samevajo.
Takisto je bilo pri Apple, zgradili so ogromni stavbo a veliko uslužbencev ni hotel biti tam ker je delo od doma boljse.
....

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Ashrack ()

bm1973 ::

Ja, to je glavni razlog, investicije velikih firm v glomazne nepremičninske projekte, ki zdaj samevajo,.

Plus middle management, ki hoče ljudi v pisarnah, da lahko hodijo okoli in težijo.

c3p0 ::

Dosti teh služb je povsem nepotrebnih, ali se v 1h efektive opravi vso delo dneva.

Drugače se z delom od doma strinjam, ni pa za vsakega. Sploh za tiste, ki pol dneva motijo čas drugih in šefirajo po oddelkih, ko ravno ne sestankujejo.

Mato989 ::

Donald Trump je zapisal, da so "zvezne stavbe praktično zapuščene", ker da "se velika večina zveznih uslužbencev ni vrnila v pisarne" po koncu epidemije covida. To je po mnenju predsednika slabo za gospodarstvo prestolnice, hkrati pa tudi nacionalna sramota.

V tem tiči ves catch...

Vodja službe za kadrovske zadeve Charles Ezell je dejal, da je neomejeno delo od doma povzročilo poslabšanje kakovosti storitev, otežilo nadzor nad opravljenim delom in negativno vplivalo na izobraževanje in usposabljanje. Dodaja, da nimajo dokazov, da je delo od doma učinkovito.

Ok, ampak a imate dokaze da NI učinkovito?
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

tikitoki ::

Ashrack je izjavil:

Tu ni razlog produktivnost, ampak stavbe ki samevajo.
Takisto je bilo pri Apple, zgradili so ogromni stavbo a veliko uslužbencev ni hotel biti tam ker je delo od doma boljse.

Trumpa, zaradi lastnih interesov, Moti manjse povprasevanje po pisarnah.

Drugace pa, ce je storilnost priblizno enaka, bi bil to win win. Manj cestnih zastojevz nizja poraba energetov, manj zabitega casa na cesti, bolj zadovoljni, zaposlenih,...

Utk ::

neomejeno delo od doma povzročilo poslabšanje kakovosti storitev, otežilo nadzor nad opravljenim delom in negativno vplivalo na izobraževanje in usposabljanje.

Ne glede kaj je res, če šef tako misli, ima menda pravico določit, da moraš prihajat tam. Ti imaš pa pravico najt drug job.

Ne glede kaj je res, če šef tako misli, ima menda pravico določit, da moraš prihajat tam. Ti imaš pa pravico najt drug job.

Seveda ima, samo ne potem jokat da kadra ni... ker izpadeš hinavski in shizofren.

Zanimivo bo kaj bodo potem rekli ko bodo ljudje tam storitev se bo pa zaradi bnezadovoljstva slabšala še naprej ali še bolj... potem pa več ne bo krivo delo od doma ampak kaj? Nezadovoljstvo zaradi onemogočanja dela od doma?

Ti v svoji firmi delaj kot češ, oni bojo pa v svoji.

Utk je izjavil:

Kot hočeš že ne, ker imamo zakone ki to preprečujejo.

Vidva mesata drzavne sluzbe s privat sektorjem

tikitoki je izjavil:

Niti ne, razen če trdiš da pomanjkanje kadra za javne službe ni mogoče ampak samo za privatne >:D

Mato989 je izjavil:

Utk je izjavil:

Kot hočeš že ne, ker imamo zakone ki to preprečujejo.

Kaj preprečujejo, delo na lokaciji firme?

tikitoki je izjavil:

Tudi v državnih službah ni pravice do dela od doma, kolk vem.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Kaj preprečujejo, delo na lokaciji firme?

Nič, saj noben zakon ne preprečuje da delaš še počasneje na lokaciji ali še manj kvalitetno...

Mato989 je izjavil:

tikitoki je izjavil:

Niti ne, razen če trdiš da pomanjkanje kadra za javne službe ni mogoče ampak samo za privatne >:D

Kdo so Pol to sefi, ki PAC Delajo Kar SE Jim zdi. Ce ti kej ni vec pa pojdi drugam?

Kdo pa pravi, da nezasedene stvabe igrajo kakrsnokoli vlogo v odlocitvi, ce je delo od doma smiselno, Ali ne?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tikitoki ()

tikitoki je izjavil:

Mato989 je izjavil:

tikitoki je izjavil:

Kdo so Pol to sefi, ki PAC Delajo Kar SE Jim zdi. Ce ti kej ni vec pa pojdi drugam?

Pa saj jaz se ne prepiram o tem... jaz samo trdim da je motivacija za ljudi nazaj v pisarne v 95% razlog, vrednost pisarn in poslovnih prostorov, ne pa kvaliteta dela, niti kaj drugega... (razen v edge casih, kjer to forsira dolgčas middle managmenta)

Seveda govorimo o delavcih kejr je delo od doma smiselno uresničljivo, ja negovalec v DSO pač ne more delat od doma, niti zidar na gradbišču...

Razumem. Sam to je najbolj debilen razlog, ki GA lahko navedes. V koncni fazi je manjsa potreba po pisarnah enaka nizjemu strosku. Jokajo Sam mesetarji z neoremicninami in ponudniku storitev, ki jih delavci ne potrebujejo vec.

Trump pri tem sciti lastne intereste. Brez dvoma pa cilje ni vsesplosna druzbena dobrobit.

Mato989 je izjavil:

A je sploh kdaj bilo ?!?!?!

To je tisto pravo vprašanje...

bm1973 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Ne vem... ampak a je sploh kdaj bilo delo on site učinkovito? (V smislu da delaš 7,5h/8h)

Jaz itak menim da nobeno delo ni učinkovito kjer se dela po principu količine oddelanih ur, ampak to je morda debata za drugo temo.

MikeRotch ::

V koncni fazi je manjsa potreba po pisarnah enaka nizjemu strosku.

Ni res. Firme imajo equity v nepremičninah. Če vrednost ene stolpnice sredi Manhattana pade za 20-25%, ker je prazna, se to pozna na bilancah tudi največjim firmam. Če je takih stavb nekaj 10 po svetu, še toliko bolj. Slabe bilance -> Slabi kvartalni rezultati -> padec delnic -> jezni delničarji -> nižja kompenzacija CEOjev.

MikeRotch je izjavil:

V koncni fazi je manjsa potreba po pisarnah enaka nizjemu strosku.

Ni res. Firme imajo equity v nepremičninah. Če vrednost ene stolpnice sredi Manhattana pade za 20-25%, ker je prazna, se to pozna na bilancah tudi največjim firmam. Če je takih stavb nekaj 10 po svetu, še toliko bolj. Slabe bilance -> Slabi kvartalni rezultati -> padec delnic -> jezni delničarji -> nižja kompenzacija CEOjev.

SE posebaj KO gre za drzavne stavbe, a ne? Pa javno upravo.

Bellator ::

Mato989 je izjavil:

bm1973 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Ne vem... ampak a je sploh kdaj bilo delo on site učinkovito? (V smislu da delaš 7,5h/8h)

Jaz itak menim da nobeno delo ni učinkovito kjer se dela po principu količine oddelanih ur, ampak to je morda debata za drugo temo.

Za veliko večino je delo na delovnem mestu bolj učinkovito. Dober primer, ki pokaže kako neučinkovito je delo od doma, je šolanje v času covidu.

tikitoki je izjavil:

SE posebaj KO gre za drzavne stavbe, a ne? Pa javno upravo.

Seveda. Nepremičninski trg ne deluje v vakuumu. Saj veš, ponudba in povpraševanje. Če je naenkrat na trgu bistveno več nepremičnin kot jih trg potrebuje, cena pade. Vsem.

Bellator je izjavil:

Mato989 je izjavil:

bm1973 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Za veliko večino je delo na delovnem mestu bolj učinkovito. Dober primer, ki pokaže kako neučinkovito je delo od doma, je šolanje v času covidu.

Šolanje tudi v času po Covida v šolah je enako crap... glede na informacije s prve roke so danes nove generacije 1. šolčkov še bolj nesposobne kot tiste ki so bili 1. šolčki v času Covida...

Bellator je izjavil:

1. Raziskave kažejo, da ni neke bistvene razlike v učinkovitosti. Ponekod je višja, ponekod nižja, pod črto nekih bajnih razlik ni.

2. Tudi, če bi bilo to res, je neumno omejevati delo od doma ljudem, ki to želijo. Meni dol visi, če bo moj corporate overlord* zaradi mojega dela od doma ustvaril 0,2% manj čistega dobička.

*na srečo nimam corporate overlorda, ampak poštenega delodajalca, ki ljudem omogoča, da delajo kjer jim paše in skoraj kadarkoli jim paše.

Pod novico imaš povezavo do druge novice, ki pravi, da je remote delo manj produktivno.

2. Tudi, če bi bilo to res, je neumno omejevati delo od doma ljudem, ki to želijo. Meni dol visi, če bo moj corporate overlord* zaradi mojega dela od doma ustvaril 0,2% manj čistega dobička.

Kako si prišel do 0.2%? Pri šolarjih je bil padec učinkovitost znaten, afaik čez 20%. Misliml, da bo delodajalec vesel, če boš po šihtu delal tudi doma.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Bellator ()

no comment ::

Bellator je izjavil:

Kako si prišel do 0.2%? Pri šolarjih je bil padec učinkovitost znaten, afaik čez 20%. Na uč bi rekel, da bo delodajalec vesel, če boš po šihtu delal tudi doma.

Če si na isti razvojni stopnji kot osnovnošolski šolarček, potem te je vsekakor bolj racionalno imeti vedno pod nadzorom na lokaciji.

no comment je izjavil:

Bellator je izjavil:

Kako si prišel do 0.2%? Pri šolarjih je bil padec učinkovitost znaten, afaik čez 20%. Na uč bi rekel, da bo delodajalec vesel, če boš po šihtu delal tudi doma.

Če si na isti razvojni stopnji kot osnovnošolski šolarček, potem te je vsekakor bolj racionalno imeti vedno pod nadzorom na lokaciji.

Ne sodi drugih po sebi, raziskovali so študente, pri STEM je padec še višji, ampak so tudi dodatni razlogi za to... ljudje od študija dalje bolj malo spremenijo delovne navade.

Microsoftova študija pravi, da podobno velja za zaposlene. Je pa zelo opazna kognitivna pristranskost pri tistih, ki delajo remote, večina namreč misli, da so celo bolj produktivni. Se najde majhen delež zaposlenih, ki je res bolj produktiven, a posplošiti njihovo produktivnost na vse, ki delajo od doma, je norost.

Zgodovina sprememb…

Pod novico imaš povezavo do druge novice, ki pravi, da je remote delo manj produktivno.

Link do novice, ki pravi, da Microsoftovi šefi menijo, da je delo od doma manj produktivno.

Malo pod njim pa link do druge novice, ki pravi, da je delo od doma bolj produktivno.

Kako si prišel do 0.2%?

Na pamet. Številka v resnici ni pomembna, zaradi mene je lahko tudi 20% ali 80%. Jaz ne mislim po nepotrebnem zapravljati svojega fizičnega in mentalnega zdravja za dobiček od katerega nimam nič ali skoraj nič.

MikeRotch je izjavil:

Link do novice, ki pravi, da Microsoftovi šefi menijo, da je delo od doma manj produktivno.

Malo pod njim pa link do druge novice, ki pravi, da je delo od doma bolj produktivno.

Saj teh raziskav o delu od doma je nebroj.

Rezultat je primeren temu, kdo je naročnik raziskave.

Drži, da je rezultat pogosto odvisen tudi od naročnika, je pa Microsoftova zaenkrat največja.

Novica je skopa, a raziskava vseeno obstaja.

Znanost temelji na načelu, da je treba ob pojavu novih dokazov, ki nasprotujejo teoriji, teorijo kritično ovrednotiti.

Na pamet. Številka v resnici ni pomembna, zaradi mene je lahko tudi 20% ali 80%. Jaz ne mislim po nepotrebnem zapravljati svojega fizičnega in mentalnega zdravja za dobiček od katerega nimam nič ali skoraj nič.

Namesto blebetanja, kako je doma produktivnost višja, si pač najdeš delodajalca, ki ti to omogoča in je volk sit, koza pa cela.

Zgodovina sprememb…

Drži, da je rezultat pogosto odvisen tudi od naročnika, je pa Microsoftova zaenkrat največja.

Anketa o tem, kaj si mislijo šefi, misliš?

Ne se hecat no. Raziskav je ogromno, razlike so večinoma majhne, meta analize raziskav kažejo, da so neto učinki dela od doma pozitivni.

Namesto blebetanja, kako je doma produktivnost višja, si pač najdeš delodajalca, ki ti to omogoča in je volk sit, koza pa cela.

Jaz se ne obešam na produktivnost. Pravim, da ni bistvenega negativnega vpliva, kar je na tej točki že kar jasno dokazano dejstvo.

Sicer pa produktivnost še zdaleč ne more in ne sme biti glavni kriterij. Če bi bila, lahko ukinemo plačan dopust, porodniško, 8 urni delovnik...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Oddelek: Novice / Ostalo
342259 (816) MikeRotch
»

Tehnološki velikani ukinjajo delo od doma (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
34429223 (15510) feryz
»

Delo od doma se v Sloveniji očitno (še) ne bo uveljavilo (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
33755740 (21574) Baja
»

Applovi zaposleni se, tokrat zares, vračajo v pisarne (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
16421912 (15665) Mike_Rotch
»

Delo od doma - stroški na delavcu? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9912437 (8261) GupeM

Več podobnih tem